- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki58
aktív tag
válasz
Janaboy #17820 üzenetére
Webshopból vettem, de nem szokásom a visszaküldés. Elvi okokból. Én sem szeretném, ha már bontottat kapnék. Van, aki (itt a fórumon is!) ebből sportot űz. Én irtózom ettől. Inkább eladom 15 ezeres veszteséggel a néhány órás cuccot. Biztos vagyok benne, hogy más örül majd neki.
-
szaki58
aktív tag
Ma megérkezett a Nothing Ear (Open) füles. Öt perc használat nekem elég volt belátni azt, hogy nem teljesen ezt kerestem.
Ha valakit érdekel - mielőtt feltenném - privátban jelentkezzen. Igen jelentős árengedmény öt perc használat után!!!
Marad a Grado. -
szaki58
aktív tag
Eldőlt. megrendeltem A Nothing Ear (Open)-t. Jövő héten próba.
-
szaki58
aktív tag
válasz
Viktor77 #17788 üzenetére
Próbálkoztam én is, de nem jött be. Ez a nyitott megoldás ígéretes számomra. Remélem, a jövő héten már többet tudok róla. Nincs nagy merítésem, mert összesen három fülhallgatóm volt.
Úgy sejtem, hogy NoVa karácsonykor ezekkel díszíti a két méteres fát, és meg is telik a fenyő. -
szaki58
aktív tag
válasz
Janaboy #17785 üzenetére
Márpedig a hagymát az almával nehéz össze vetni. Csak a nyitottról van szó. Ettől olcsóbban ezt a hangminőséget szerintem nem kapod meg. Más élmény. Zártban most csak egy Revonext van (nem érdemes az ára miatt eladni). Az Oriolus Isabellae-t a jó hangja ellenére eladtam, mert zárt. nem birom megszokni a bezártságot, szinte csak nyitott fejhallgatóim voltak, és vannak. Ha bedugom a fülem (egy zárttal), a nyeléseimet is hallom. Nagyon zavaró nekem, de nyilván ízlés dolga.
Szóval nyitott!Így okoskodva már olcsó, ugye? Legalább is a maga kategóriájában.
-
szaki58
aktív tag
-
szaki58
aktív tag
válasz
-NoVa- #17771 üzenetére
van egy oldal: soundguys.com, ahol jó tesztekkel találkoztam. Tudjuk, hogy minden tesztet egészséges fenntartással kell kezelni. Itt olvasottak más tesztelők és népek véleményével többnyire megegyezők.
Az általa tesztelt fülesek közül a Nothing Ear (Open) emelkedik ki. A teszteltek között szerepel a Bose, a Soundcore AeroFit, AeroFit 2 és az AeroFit Pro is. A Nothing ára igen jó. Hallottál már róla? Az ár és a teszt miatt hajlok a megvételére, nem lebecsülve amit a Boseról írtál. A felhasználók nagy pontszámot adnak neki, de azért húzós az ára úgy, hogy nem tudom, mit veszek. Lehet, hogy érdemes ezzel az olcsó, de sokak által jónak tartott Nothing fülessel kezdeni, aztán majd kiderül... -
szaki58
aktív tag
válasz
-NoVa- #17771 üzenetére
Elolvastam a korábbi írásaidat a témában.
Tegnap éjjel (nem hagyott aludni a dolog) találtam egy Youtubeos összevetést 19 darab ilyen tipusú fülesről. A Bose összesítésben a negyedik helyen végzett. Jó eredmény. A legtöbb pontot a Soundcore AeroFit 2 kapta, 91,5-öt, azt követi a Huawei Free Clip 90,5-el, majd aNothing Ear (Open) van 88 pontal, és most jön a Bose 85,5 pontal.Szóval olvasgatom a különféle teszteket, de nagyon ellentmondóak. Például a Soundcore AeroFit 2-t az egyik a hangminősége miatt húzza le, míg a másik 9 pontot ad rá.
A kérdésem a következő: elsősorban éjjeli tv nézésre (filmek) használnám, esetleg Youtube zenére, podcastra... Kellően dinamikusan szól-e filmeken (nem vagyok basszőrült, de jó, ha egy film megfelelő dinamikával, basszussal szólal meg), és elég-e ehez a hangereje. Nem kell csak átlag hangerő! Az a hangerő, ahol még nem kezd el tolakodni a magas, és nem veszi vissza a basszus, az elég lehet egy filmélményhez?
-
szaki58
aktív tag
válasz
-NoVa- #17769 üzenetére
Köszönöm! Komolyabban körül nézek a témában. Már találtam is néhány változatot. A nem rég vásárolt Koss Porta Pro Wireless nyomja a puha párna miatt a fülem, a hajamat meg becsípi. Vettem utána (néhány hete) egy Grado GW100x-et, ami igazi Grado hang, de a nagyobb G párnával már megint nem lehet a párnán forogni, sőt ha megmozdulok, csuszolódik a szivacs a párnán.
Hát ezért érdekel ez az újfajta megoldás. Körbe járom a témát. Köszönöm! Ártól függetlenül ha még tudnál ettől is jobbat ajánlani, szívesen venném.
Esetleg erről mi a véleményed?
[link] -
szaki58
aktív tag
Szeretnék némi infót szerezni a következő technológiáról:
[link]
Nem zenehallgatásra, hanem kimondottan éjjeli tv nézéshez kellene. A hangminősége érdekel, azaz mennyire élvezhető egy film nézése, egy Youtube zene megnézése...stb. Van-e kellő mély például. (nem kell, hogy levigye a fejemet, csodák nincsenek...de azért legyen elfogadható.)
Van-e olyan tipus, amit ajánlotok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest