- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakany2001
senior tag
válasz
Janaboy #17816 üzenetére
Szerintem Airpods is kompromisszumos, funkció hiányos még úgy is, ha iPhone-al használjuk. Multipoint hiánya tény, hogy egy kicsit hátrány Samsung vonalon, de ezt gondolom még így is legkisebb kompromisszumnak. Persze egyénfüggő.
Olyan eszköz itt sincs, ami 100%-ig tökéletes még.(legalábbis Earbuds vonalon)Freebuds 5 forgalmazása meg azt nézem elég korlátozott, ott azt sorolnám fel, mint hátrány.(Alzán csak az a narancssárga kiadás kapható, a többi helyen meg igencsak feláras)
-
csakany2001
senior tag
válasz
bszilvagyi #17814 üzenetére
Samsung-ról, a sima Buds3 természetesen.(Pro-t nem is dícsérik annyira, meg az In-Ear kialakítású)
-
csakany2001
senior tag
válasz
bszilvagyi #17800 üzenetére
Nem akarom reklámozni egyik gyártót sem. De most lett teljesen eladva az Airpods 4 ANC-m, a Buds 3-ért. Én azt nézném meg.(írtam összefoglalót, pro-kontra összehasonlítást)
Freebuds 5-el nincs tapasztalatom, de annak hosszú a szára és elég szokatlan kialakítása van. Érdemes mindenképpen kipróbálni valahol.
De igazából vedd olyan helyről, ahol visszaveszik. Rendeld meg mind kettőt(vagy hármat) és próbálgasd. Másképpen nem lehet dönteni, én sem úsztam meg ezt a tesztelést.Airpods-n nincs hangerőszabályzó, ha nem csak Apple terméked van nehezebb párosítani. Kevés Codec-t támogat(AAC-t csak kb.) és való igaz szépen szól de nem ér annyi pénzt a konkurenciához mérten. ANC része kimagasló, de mivel nem próbáltam a Freebuds 5-t, nem tudom ahhoz hogy viszonyul. Buds 3 is bőven jó a mindennapokra, ha ennél több kell akkor nem a klasszikus earbuds irányban keresgélünk amúgy sem...
-
csakany2001
senior tag
válasz
bszilvagyi #17757 üzenetére
Szerintem a Galaxy Buds3 simán versenyképes, szokott demo lenni mediamarkt-ban így ki is lehet próbálni.
-
csakany2001
senior tag
válasz
Janaboy #17733 üzenetére
LDAC-t támogatja az Tab A9+ szóval nincs kizárva, hogy bedobom idővel azt is 3. eszkönek. Csak most nem nyújtana pluszt egyelőre, meg így képekről nekem nagyobbnak tűnik, mint a Buds 3.
bostone
Ezzel egyértek teljesen persze, csak Apple eszközei szerintem kevésbé rugalmasak. Samsung is érezhetően jobban működik a saját eszközeivel, Buds 3-nál is kiderült. Javult a dinamikatartomány(SCC) és kb. ugyanazok a funkciók megvannak, mint az iPhone + Airpods párosnál.
De részemről marad mind 2 eszköz, telefont nem akarok váltani, tabletben meg jobb nekem a Samsung. -
csakany2001
senior tag
Nem tudom mennyire aktív a topic.
Nekem van most lehetőségem összehasonlítani egy Airpods 4 ANC és egy Samsung Buds 3-t. Mindkettő klasszikus earbuds + ANC megoldással rendelkezik.Kompatibilitás:
- Samsung féle megoldás fényévekkel jobb, gyorsan lehet csatlakoztatni, nem dobja le, nem kell elfelejtetni.
- Apple: "Hirdeti" magát a többi eszköznek, ami kicsit lehet zavaró, ha sok Apple eszköz van környezetedben. Ha nem Apple-höz kell csatolni, akkor azért 5-10 percet rá kell szánni, mert nem adja olyan könnyen meg magát.(ezután volt rá példa, hogy el kell felejtetnem iPhone-nál)
AAC-t tud mindkettő iPhone-ról és Windows eszközőkről, a Buds 3 Samsung eszközökről képes SCC-re(Samsung Seamless Codec-re), ami egyértelmű előny. De kizárólag Samsung eszközöknél.
Összeségében ebben fölényesen jobb a Samsung, és ha hozzáteszünk egy AirTag-t, akkor a lokátor probléma is megoldva.(ráadásul a funkciók, a firmware frissítés az végezhető Windows-ról is)Kényelem:
- Airpods 4 kisebb fizikai mérettel rendelkezik, sokkal csúszosabb a tok és maga a füllhallgató is. Alapvetően kényelmesebb egy fokkal hosszabb távon, viszont ez a bevonat nem teszi valami ergonomikussá és könnyen kiesik a kézből is.(egyből tok kell a töltőtökra)
- Buds 3: Jóval nagyobb, szokni kell. Előtte Redmi Buds szériát használtam, kb. hasonló méretre kell gondolni itt is. Szóval érdemes ezt előtte kipróbálni mindenképpen. Én ezt is kényelmesnek gondolom, de nem mindenkinek fog tetszeni.Hangzás:
- Airpods 4-ben több a mély és egy fokkal több a részlet is AAC-vel. A Buds 3 ezzel szemben "melegebb" hangzással rendelkezik, ahol sok a vocal ott kimondottan erősebb. Tuc-tuc zenénél pedig az Aiprods 4 a jobb választás, de igazából metal zenénél is kijön az előnye, ha éppen nem éneklés van, a gitár jobban "szaggat" és a dob is erőteljesebb. De nem mondanám, hogy egy kategória lenne a 2 hangzásában. Inkább ízlés, mindkettő szépen szól.Zajszűrés:
- Ez az a pont, amiben az Airpods 4 kimagasló és nem tudok rácáfolni. Mindkettő végig lehet menni az utcán, de ha egy forgalmas útról beszélünk itt jelentősen jobban teljesít az Apple féle megoldás.Összeségében:
Samsung ökoszisztémában nagyon sok extra funkció hozzájön, így ott nem is kérdés melyiket javaslom. Apple ökoszisztémában szerintem nem ilyen fekete-fehér a dolog, Airtag-el megtámogatva a lokátor funkció pipa. Windows-on le lehet frissíteni a firmware-t, beállítani az EQ-t és egy csomó mást is, ezt követően csak az ANC ki-be kapcsolása a fontos, amit iPhone-on is meg lehet tenni.
Mivel van árkülönbség és most konkrétan féláron meg lehet venni a Buds 3-t, ez egyértelműen mellette szól és árban nem mutatkozik meg a különbség sem anyagminőségben, sem hangminőségben. Viszont ha valakinek fontos a jobb zajszűrés akkor abszolút megéri az Airpods 4 ANC-t megvenni, feltéve ha Apple eszközökhőz kell csak használni. -
csakany2001
senior tag
Sziasztok!
Olcsóbb árkategóriában melyik a legjobb klasszikus(Earbud)szerű kialakítású vezeték nélküli fülhallgató? Airpods 2 nekem kicsit sok árban, hasonlót szeretnék(jelenleg egy Earpods-t váltana, de egyszerűen a vezetéke mindig megtörik).
Amiket nézegettem: Wireless 2 Basic, Honor Choice X.
A keret olyan 20 ezer Ft, de inkább alatta. Mindenképpen újonnan szeretnék venni és hazai hivatalos árusítással.
Különleges igényem nincsen, hangzást illetően jobban szeretem a mély-orientált hangzást.Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Autószerelők, autószerelés
- Star Trek
- Robotporszívók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest