- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
-NoVa- #17886 üzenetére
Jogos.
Az mqa-val a fő bajom, hogy ahhoz kell dac, ami tudja dekódolni. Túl új dolog volt és túl hamar bele is bukott. Azt bánom, hogy miután bedőlt elszálltak az addig jó áron lévő pre-mqa használt cucck árai.
Mi a helyzet a többi codec-kel? Aptx variánsok stb. Vagy nálad az Ldac a go-to?
-
emiki6
veterán
válasz
stellaz #17882 üzenetére
Igen, azt mondták, hogy az apple minmaxolta az AAC-t, így nagyon hatékonyan és jó minőségben tudja kódolni. Az SBC-ből simán kinézem, hogy rossz/primitív codec, vagy akár hogy elhanyagoltan implementálják az eszközökbe, mert "úgyse használja majd senki, aki értelmes minőséget akar".
Mindenesetre nova biztos kihallja, ő kihallja a dsp-t is, de ha egy aac/mp3 jól van átvivve, akkor halandó ember szerintem csak beképzeli a különbséget.
Persze a placebo fontos, gépen én is max minőségben hallgatom a tidal-t, mert a lelkemnek jót tesz, hogy tudom: legalább ott nincs kompromisszum, mert mi van, ha mégis kihallom, csak nem tudom bizonyítani?
-
emiki6
veterán
válasz
bostone #17879 üzenetére
Én eléggé benne voltam a fejhallgatos hifiben casual szinten (és most is van egy elég jó láncom) de sosem sikerült meggyőződnöm arról, hogy az AAC 256 (v mp3 320)-nál jobban szólna a flac. A masteren sokkal több múlik és azt mp3 alapján megmondom, hogy egy master jó e. (És valszeg nagyobb a difi 2 streaming szolgáltató hangzása között, mint 2 tömörítési mód között.)
Ebből kiindulva, ha egyértelműen hallanám, hogy az aac rosszabbul szól, mint az ldac, akkor nem a codec-re gyanakodnék, hanem hogy a teló ddc-je vagy a füles dac-ja "elfogult" és valamelyik codecet rosszabbul kezeli.
Aztán lehet hogy tévedek és a bt codec dolog eltér at mp3 vs flac helyzettől és jóval hallhatóbb különbségek vannak. -
emiki6
veterán
válasz
-NoVa- #17846 üzenetére
Én is bele akartam "kötni" stellaz take-jébe, de te sokkal jobban összefoglaltad.
Mindig fel kell tenni a kérdést, hogy mi a cél és erre mi a legmegfelelőbb eszköz.
Az izoláció és az anc 2 különböző dolog. Nem volt még anc-s cuccom, de amikor először feltettem a fejemre egy ilyen fejest a mediamarktban v hol és bekapcsoltam, azért nagyon jó és kellemes érzés volt. Zene nélkül. Olyat egy mezei füldugó nem tud, de ha egy ilyen bogyó megközelíti és emellett még tud egy-smást és jól is szól, azért az megéri feltéve ha az embernek erre van szüksége.
Felmerült nálam is az ety ebben a hónapban, de elvesztettem a jack-em, igazából nem is volt kényelmes nekem v nem zárt jól, meg nagyon ritkán is lenne szükségem izolációra. Inkább szűrődjön át zaj közlekedés közben, minthogy full süket legyek. Ahova meg füldugó kell munkavédelmi szempontból, ott az etyt se lehet élvezni.
És akkor még a kábelről nem is beszéltünk, ami barmilyen aktív tevékenységnél (pakolás, fizikai munka, edzés) azért útban van, beakad stb, nehéz megállítani a zenét, ha szólnak, ilyenek.
Headsetnek is jobb a tws, beszédnél nagyon árt az izolació szerintem.Mire kell és arra mi való.
-
emiki6
veterán
Végül belegabajodtam a fogalmazásba, a nemet képzeljétek úgy, hogy nincs ott. Bár azthiszem jól értetted.
Bár ilyen egyszerű lenne. HD600 meg 650 is sokak által szeretett itt nyugaton, szerintem meg eh. És sorolhatnám. A phoenix mondjuk betalált (nagyon), de az infaustus már nem az én világom volt. Lutri, hogy mi válik be.
-
emiki6
veterán
Novának már írtam pü-t, de bekérdezek ide is.
S25-re váltok és kéne egy tws. Eddig nova phoenix-ét használtam, olyasmi hangot keresek. Jó térélmény, kiegyensúlyozott hangzás. Nem legyen szúrós, ne legyen erős mélykiemelése, közepekre ne masszon rá a mély.
Térélmény alatt azt értem, hogy nem kell nagy legyen a tér, inkább jó. 3d élmény, szeparáció stb. Máramennyire ez egy tws-től kitelik.Tömegközlekedésre, néha kocsiban hosszabb útra, (házi)munka közben és néha erőedzés közben lesz hasznalva (nem izzadok btw). Nem telefonálok sokat, inkább zene meg podcast.
Keret nincs, mert nem ismerem hogy vannak ezek árazva, bestbuyt keresek, ami jól szól, jó az anc-je stb. Gondolom ez 100k körül lesz.
Jó cucc a technics?
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nintendo Switch
- Vezetékes FEJhallgatók
- Könyvajánló
- Suzuki topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest