- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Mobil flották
Aktív témák
-
#PeTeY#
aktív tag
Ez alapján a leírás alapján sikerült: Bővebben: link
a #12. hozzászólásban van leírva a telepítés.
Az a furcsa, hogy egy hasonló leírással is próbálkoztam, de ott nem kellett az fglrx.ko-t áthelyezni és úgy nem is sikerült. Lehet, hogy az egésznek az a titka?
A lényeg, hogy legyenenek fent a gcc, make, linux kernel headers csomagok mielőtt nekilátsz.
Ellenőrizni a glxinfo és ahogy T.Almeida írta a glxgears paranccsal tudod.
Az elsőnél azt kell nézni, hogy a direct rendering után yes álljon. Ekkor van ugyanis 3d. -
#PeTeY#
aktív tag
válasz
T. Almeida #219 üzenetére
Az lehet.
Majd kiderül, hogy mennyire veszi el a kedvem, mert végülis az is a linuxhoz tartozik, azt is meg kell tanulni.
Jelentem sikerült feltenni az ati drivert. Csak összejött.
direct rendering: yes
fps 2500-3000 között. -
#PeTeY#
aktív tag
válasz
T. Almeida #217 üzenetére
Konkrétan az UHU-val nem tudtam hangot kicsikarni a gépből. Egyszerűen nem volt az alsaconf-ban master csúszka, amivel a hangerőt lehetett volna állítani. Xmms-ben ment az mp3, de nem jött ki hang a bagoly torkán. Meg az sem igazán tetszett, hogy egy csomó felesleges dolgot felpakol egyszerre, amire nem biztos, hogy szükségem van. Szerintem egy kezdő, mint én jobban tanul, ha magának kell felraknia a csomagokat. Nekem szimpatikusabb az, hogy ha mplayer-t akarok, akkor csomagból felküzdök egyet, vagy esetleg megpróbálkozom a fordítással. Szerintem az UHU azért pozítív, mert ott megnézheted pl., hogy: ''Jé, ilyen a kde és ezt tudja, vagy milyen franyó ez az xfce...'', stb, de tanulni személy szerint jobban tudok az Ubuntu-ból/-val.
Ez persze magánvélemény és félreértés ne essék, nem írtam le az UHU-t, sőt most is fennt van a gépen az 1.2 (igaz csak azért, hogy megnézzem az ati drivert, de a hangot még nem próbáltam), és azt is nézegetni fogom. Főleg az xfce-t, mert az nagyon tetszik.
Amúgy 24 rulez!Éppen a 3. évad megszerzésén ''fáradozom''.
-
#PeTeY#
aktív tag
Jó reggelt mindenkinek!
Van egy kis problémám az Ubuntuval, vagyis konkrétabban az Ati driverrel.
Kezdő linuxos vagyok, eddig csak UHU-t telepítettem, meg Frugalware-t (ez volt az első, és eléggé beletört a bicskám), de már volt fent a gépemen Suse is (csak az nagyon nem tetszett). A héten hozta meg a postás az Ubuntu cd-imet, és rögtön el is kezdtem telepíteni. Minden jól ment bár a Grub-bal kicsit meggyűlt a bajm. Órákig tököltem vele, hogy sikerüljön mindent beállítani úgy, hogy jó legyen (lessen választani XP-t és UHU-t is bootoláskor).
Na, de a lényeg az ati. Már három leírás alapján próbáltam megcsinálni többször is, és látszólag sikerült is minden, de a glxinfo direct rendering-re no-t ír, és glxgears-ben is 120-130 kzötti fps-eket kapok. Kicsit idegesítő, mert UHU-ban elsőre sikerült megcsinálni és ott van is 3d és az fps-ek is jóval magasabbak, mint az Ubuntuban.
Mi lehet a probléma? Tudna vki segíten vagy leírni, hogy ő hogyan csinálta?
Egyébként eddig magasan ez a legjobb diszto, amit kipróbáltam (a 4 közül) ezt a kis bibit leszámítva.
Ui.: Bocs, ha hosszú voltam. -
#PeTeY#
aktív tag
Hali!
Hogy működik ez a cd rendelés? Nagyon satu vagyok angolból.
Aktív témák
Hirdetés
- Subaru topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ingatlanos topic!
- EA Sports WRC '23
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest