- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Drenadar #24500 üzenetére
Üdv!
Sima ügy, én már sokszor toltam pendrive-ra, külső HDD/ SSD-re Linuxot. Viszont normális sebességhez nem árt egy USB 3.0 eszköz és természetesen a port is legyen 3.0-ás. Valamint arra kell figyelni, hogy az USB-s eszközre kerüljön a rendszer és a GRUB is, így utóbbi nem írja felül a Windows saját rendszerbetöltőjét. Leírások: [link], [link].
Illetve fontos, hogy a pendrive-ra is a helyi rendszernek megfelelő módon történjen a telepítés. Tehát BIOS-MBR | UEFI-GPT szerint kell kiírni és telepíteni, amihez a Rufus javasolt. Megkeverni a kettőt nem szabad, mert akkor úgy jársz, mint én...[link].
Csak BIOS frissítés segített...
A flash memóriák, mint a pendrive, kevésbé bírják a sok írást. Ezért szoktak ezekre olyan fájlrendszert rakni, ami nem naplóz: FAT32, exFAT, Ext2. A népszerű naplózó fájlrendszerek - Ext3/4, NTFS, HFS+(J) - inkább merevlemezekre javasoltak, mert azoknál ez nem gond. Tehát pendrive kímélés terén az Ext2 előnyös lehet, de lassú. Én hónapokig használtam Ext4-re formázott pendrive-on Linuxot, de semmi gond nem lett vele. Illetve, ha a WTG futtatást kibírja egy pendrive szintén naplózó fájlrendszerrel, akkor talán egy kis Linux sem árt meg neki.
Persze hivatalosan a kímélés javasolt, Ext2, mert nyilván nem illik más eszközét kockára tenni.Illetve egy külső HDD / SSD jobban bírná a strapát.
-
cigam
titán
Ha jól tudom azért, mert a "plugin"-ek, az user könyvtárában vannak. Annak az felhasználónak amelyiknek rendben megy a flash, annak a .mozilla/extensions könyvtárába kukkants bele. Elméletileg ott lesz egy libflashplayer.so, vagy hasonló fájl. Azt másold át a problémás user könyvtárába.
Nem teleik el úgy hónap hogy ne találnának valami huncutságot a flash-ben, és már az adobe is rájött, hogy nincs jövője. Erre most állnak át flash-re?
- Miért nem teszed fel a chrome-ot, abban beépítve van a legfrissebb flash, és csak bankolásra használod.
- Miért nem jó a gyári flash? 11.2 az uccsó hivatalos, vagyis probléma nélkül működne, ha csak 9-esre van igény.
- Kicsit túlparázod ezt a bankolást. Mondjuk nekem nincs is említésre méltó összeg a számlámon -
Hahó!!
Jól összekavartátok.
Ahogy a verzióból látszik (12.04) már 4. éve így bankolok nagy megelégedésemre. De a bank a napokban fejlesztette a felületet és egyik nap még ment, a másik nap meg kiírta hogy 9-nél nagyobb verzió kell. Azt is kiírták, hogy csak az én érdekemben fejlesztettek.A bankos felhasználó alatt nosza beléptem az adobe tesztoldalára és ki sem tudta írni milyen verziójú flash-t futtat a firefox.
A "normál" felhasználó alatt (természetesen sudo -s után),közben egy leírás alapján feltelepítettem a firefox alá a cromium legújabb flash verzióját. Nem a bank hanem az egyik online oktatási rendszer miatt ami csak a legújabb flash-t fogadja el. (ennyit arról hogy vége a flash-nek).
A kérdésem arra vonatkozott, hogy root-ként feltelepített flash mi a fenéért nem látszik az összes felhasználó firefoxában. Nem a /home alá mentek a fájlok hanem a /opt és /usr alá.
Nem kérek wint. Amúgy van virtualboxban xp, win7, win8.1, win10. Általában a win7-et használom, de lehet átállok a 10-re ha nem veti el magát sokszor.
-
A firefoxban ki is írja a tesztoldal: You have version 20,0,0,286 installed.
Van egy másik felhasználóm, amin csak bankolok. A netes bankfelületet nem tudom használni, mert kiírja, hogy 9-esnél magasabb verziójú flash kell neki.Nekem ez gyanús, Linuxon FF-ban 20-as verzió, de minek a verziója?
Vegyük úgy, hogy csak nekem volt mindig szerencsém a netbankolással Linux alatt.
Legjobb ha áttolom a biciklit a read-only sávba...
Érdekes, általában én szoktam felkapni a vizet, ne vedd ezt véresen komolyan! Mindenben egyet kéne mindenkinek érteni? Az lenne csak az ideális, de ezt inkább a minielnökünk erőlteti, ne légy te is olyan.
Higgadalom! legalább egy hétig nem reagálok, ha hülyeséget írsz, -deal?
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #24474 üzenetére
>miért visszafelé tereljük a fórumtársat a Win irányába
Nem terelek én senki vissza win-re, csak javasoltam egy virtualbox megoldást ami tuti működni fog. Ha már linuxon nem tudja összehozni.
>Nem, az ő bankja 9. ill. annál újabb verziót követel, ez nem éppen ugyanaz!
Nem egészen. Idézem az írását:
A firefoxban ki is írja a tesztoldal: You have version 20,0,0,286 installed.
Van egy másik felhasználóm, amin csak bankolok. A netes bankfelületet nem tudom használni, mert kiírja, hogy 9-esnél magasabb verziójú flash kell neki.
Tehát fent van a 20-as verzió, ám a másik user-ben a bank mégis sipákol, hogy 9-től újabb kell.
Sok éve láttam már ilyen banki gikszert. IE8-ban kiírta, hogy IE7 vagy újabb kell neki.>konklúzió: csak akkor ajánlgassuk a Wint, ha tényleg nincs megoldás Linuxra
Igazad van!
Legjobb ha áttolom a biciklit a read-only sávba...
-
Így kell sorok között olvasni!
Mindig ez van, most vagy én értelek félre állandóan vagy nem egyértelműen fogalmaztad meg ezt sem!? Én amúgy csak írtam, hogy nekem régóta gond nélkül megy a netbankolás (a fenn lévő flash is elég volt ehhez), az se teljesen logikus számomra, hogy a rengeteg lehetőség közül miért visszafelé tereljük a fórumtársat a Win irányába, amikor Linuxon biztonságosan meg lehet oldani valamit.
az ő bankja új flash verziót követel
Nem, az ő bankja 9. ill. annál újabb verziót követel, ez nem éppen ugyanaz!konklúzió: csak akkor ajánlgassuk a Wint, ha tényleg nincs megoldás Linuxra
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #24470 üzenetére
Nana. Ismét ott vagyunk, hogy olyasmiket olvasol ki az írásomból, ami nincs is ott?
Nem azt írtam, hogy linuxon nem lehet bankolni! Bankja válogatja milyen követelménye van. Egyiknek kell a java, a másiknak flash stb. A leírása szerint az ő bankja új flash verziót követel, ezért írtam, hogy lehet vindózzal jobban (könnyebben) jár. -
Syl
nagyúr
válasz
Raynes #24458 üzenetére
Nem kell vindóz, de az érzésem szerint könnyebb lesz neki. Windows guest-re egyszerűbb telepíteni a guest additions-t, van rá új flash, és valószínűleg a bank követelménye is egyszerűbben teljesül egy win-en, mint linuxon.
(#24464) Foose
Szerintem inkább a PlayOnLinux-ot próbáld. Annak van elég szép adatbázisa. Ha megvan benne a játékod, akkor ő egyedül fogja felrakni a megfelelő verziójú wine-t is, meg magát a játékot is (akár lemezről akár mappába felmásolva a gépre)
-
válasz
ubyegon2 #24454 üzenetére
Én nem vagyok ebben a jogosultságban nagy tudós. Egyszer elolvastam egy cikket, hogy egy kissé nagyobb biztonságot jelent, ha az ember létrehoz egy felhasználót bankolni, de azt a saját felhasználójából hívja meg su-val. A magyarázatot nem értettem teljesen.
Ez így nem olyan kényelmetlen mint a live, de a win-nél sokkal, a sima felhasználónál egy kissé biztonságosabb.
A virtuális billentyűzet mit segít?A firefox frissül az biztos. Lehet időnként be kellene lépnem a bankos felhasználóval is egyenesen.
Én azt hittem a root-tal minden felhasználót izélgethetek és amit telepítek az mindenkire fog vonatkozni.Amúgy is megette a fene a nagy biztonságot, ha a bank adobe flash-t használ. Ezt még én is tudom.
-
Egy kis tanács kellene.
Ubuntu 12.04-en feltettem ezt a flash-et: Chrome (embedded), Chromium-based browsers - PPAPI
A firefoxban ki is írja a tesztoldal: You have version 20,0,0,286 installed.Van egy másik felhasználóm, amin csak bankolok. A netes bankfelületet nem tudom használni, mert kiírja, hogy 9-esnél magasabb verziójú flash kell neki.
Amikor root-ként feltelepítettem az újabb flash-t az nem érvényesül a másik felhasználó esetén? Mit kell tennem, hogy az a firefox mindenhol az újabb flash-t futtassa?
-
alitak
senior tag
válasz
lev258 #24414 üzenetére
14.04.3 Server verziót nem tudtam telepíteni, mert nem tudta csatolni a cd-romot. Usb-ről telepítettem, nincs is odd, Konzolból csatoltam neki a /cdrom-ba a flash drive-ot, de miután elfogadta, nem tudott fájlokat másolni. Próbálkoztam, kutattam, hogy az internet népe mit mond, csomó mindent kipróbáltam, de nem akart sikerülni. Azért próbáltam a 14.04.1-et telepíteni, az szó nélkül megment. Csak induláskor fura, csináltam róla videót.
Ha a recovery módot indítom, majd resume, akkor szívfúj.
15.10-et töltöm, aztán kipróbálom.
-
cigam
titán
válasz
lev258 #24200 üzenetére
Amíg külön kezeled a partíciókat, nem is lesz belőle gond soha. Csak akkor okoz(hat)gondot, ha linux alól beleírsz a Windows-os partícióba. Ha mindkét játékos marad a saját térfelén, nem lesz semmi gond.
Foose
Mert hivatalosan a flash verziója megakadt 11-12 környékén, viszont a chrome-ba be van építva az aktuális 20-as kiadás. -
cigam
titán
Én úgy tudom az opera motorja a webkit, de midegy is, a lényeg a flash verziószáma. Az Adobe 11.2-ig adta ki linuxra, manapság meg már a 20-as verziónál tart. Nekem egy flash alapú videómegfigyelő rendzeren aka-do-zotta lej-átszás. A vége az lett hogy Chrome a google-től. Nekem sem a szívem csücske, de a beépített flash 20-as és pöc röff játsza a videót.
Nem feltétlen a böngésző lett lassabb, vagy erőforrás igényesebb, hanem az oldalak teltek meg olyan tartalmakkal, amiknek a feldolgozásához, megjelenítéséhez kraft kell. -
Foose
addikt
válasz
ubyegon2 #24011 üzenetére
Hát,kerestem én máshol is,de ott is csak a pepper flash-t írták megoldásnak. Nálam viszont hiába van fent... Na de hát ezek a beágyazott videók fb-on olyanok,amiket oda töltenek fel,nem más idegen oldalra,szóval nem hiszem hogy kárt okoznának. eddig chrome-ot használtam,nem is volt vele gondom,csak kezd zavarni hogy fogja a gépet,azért akarok váltani operára
-
Foose
addikt
Sziasztok! Tud valaki segíteni? 14.04-en,opera 34.0.2036.47-el olyan gondom van,hogy facebookon beágyazott videók szaggatnak. Flash pepper legfrissebb is fent van,de nem segít. Youtube videók mennek szépen...
-
Fenyő
őstag
válasz
Raynes #23837 üzenetére
Elég sok ilyen régi géppel megtaláltak az utóbbi 2 évben és érdemben a Xubuntu és a Lubuntu között alig van erőforrás igénybeli különbség (ramfogyasztás kb úgy néz ki, hogy 140 mb xfce, 110 mb lxde, 80 mb icewm), kb akkor van csak értelme Lubuntu-t, esetleg antiX-ot választani a Xubuntu (xfce) ellenében, ha nincs normálisan támogatott (hogy legalább hardveres renderelésünk legyen a weblapokhoz) vga-nk (tehát pl Via S3, Sis, pre Gf2/Radeon, Matrox, 3DfX stb.), ill P4/Pentium M/Athlon Xp/Sempron/A64-nél gyengébb procival rendelkezünk (pl P3, Athlon classic, Celeron, 2.0 Ghz alatti P4 stb), 512 mb éppenhogy használható néhány nyitott füllel (persze hosts file-os szűrés, flashblock alap, esetleg ublock-ot még ki lehet próbálni, de határeset, hogy milyen hatással van a ramfogyasztásra ilyen szűkös esetben), 1 Gb-al már jóval jobb a helyzet (persze swap partíció azért alap, de 1 Gb-nál normál átlagos használat (a fentebb említett eset pl nagyon nem az
) mellett azért ritkán nyúl ki), simán használható és ha vga-ból is van egy kb 9550-es Radír szintű, akkor a 480p-és videó sem akadály a böngészőből, nameg xfce-nek megvan az a jó tulajdonsága, hogyha támogatott vga-nk van könnyedén tearingmentesíthető (amellett, hogy jóval könnyebben konfigurálható), míg antiX-al ez kb. lehetetlen és Lubuntu-val is csak korlátozott esetekben.
Amúgy azzal egyet lehet érteni, hogy egy ilyen 1 magos 1 gigás konfig épkézlábúbb vga-val is csak alap feladatokra lesz használható, a kényelmes általános célú felhasználáshoz kell ma már a 2 mag, 2 giga, hardveres videógyorsításra képes vga. -
lev258
veterán
válasz
syler123 #23738 üzenetére
Ami viszont furcsa, én múltkor Mint-et és Ubuntut is tettem egy 7000-es vagy 8000-es szériájú laptopra, és mindkettő egész jól ment a nyílttal is, pedig a Mint még kicsit elmaradottabb is. Persze én hardveres gyorsítást nem használok, Firefox-os alap flash-sel meg szerintem nem is működik a dolog.
-
syler123
veterán
válasz
lev258 #23737 üzenetére
Igen Radeon 7870, csak lehet megkavarodott az Ubuntu, mert ez ilyen spéci változat, ami valójában 7970 gpu-ra épül (annak egy butított verziója) csak 2gb vram-al, lehet ettől kavarodott meg a driver, mert a 7870-re szánt driver az nem jó erre
Megpróbálom az lts-t, ez csak a Brazos miatt lett leszedve hogy teszteljem milyen az új verzióval a hardveres gyorsítás. Jelzem semmilyen, flash videók úgy akadnak hogy azt öröm nézni... Live verziót próbáltam.
Pont az a helyzet, mint linux Mint alatt, a böngészés sebessége botrányos, a flash pedig használhatatlanul lassú, míg win7 alatt sima. -
cigam
titán
válasz
spammer #23700 üzenetére
Jól hangzik, de most álljak neki fordítgatni? Next, next oké, oszt jónapot. Már a chrome is közel járt ahhoz , hogy kiverje a biztosítékot.
Jól értem, a chrome-ból kell kioperálni a flash plugint(/opt/google/chrome/PepperFlash/libpepflashplayer.so ), és ez vmi illesztő bisz-basz ami beröffenti firefox alól is?
Ez is olyan zseniális megoldás, mint a pipelight? Nem keveset kell vele trükközni, aztán a végén mégse megy a horizon.tv
-
cigam
titán
Van egy videó rendszer, ami flash alapú kijátszót igényel. Firefox-al el is indul, de ak-adozv-a j-át-szale a live stream-et. Mivel windows alatt nem volt gond (v20), a v11-es flash a gyanúsítottam. Mint kiderült az adobe ..szik frissíteni, egyedül a chrome beépített v20-a lehet a megoldás. De!
Mikor a 64bites .deb csomagot telepítené a csomagkezelő egy furcsa kérdést tett fel:Mi helyes válasz?
Mit ért nem megbízható csomag alatt?
A chrome miért nincs gyárilag a szoftvareközpontban?
14LTS ha ez számít. -
válasz
Lathronos #23379 üzenetére
Anno az 5-ös verzióig bezárólag lehetett a Skype-ba beépülve telepíteni ezt a szolgáltatást. Azóta különvált, és önálló platform lett lényegében.
Szóval ahogy Dhampir is írta, egy csokor flash játék.
amúgy az a problémám, hogy a GameXN maga felajánlja a flash leszedését, ami meg is nyílik a WINE Explorer-ben, de a telepítő egyszerűen nem jön le.
Azt viszont nem tudom, hogy ha Linux alól szedném le, és simán csak telepíteném WINE-nal, akkor utána az együtt tudna e működni a GameXN-nel, vagy sem.
(feleslegesen nem akarom teleszemetelni a gépet Win progikkal, csak ha nagyon nincs más megoldás.)
Mondjuk lehet, hogy az lesz a vége, hogy felrakom az XP-s gépemre, ami direkt ilyesmi célra van - bár annak a flash teljesítménye elég gyatra a régi hw miatt
majd kiderül.
-
Telepítettem WINE-nal a GameXN-t.
Hogy tudnám telepíteni hozzá a Flash Playert? -
janos666
nagyúr
válasz
lev258 #23327 üzenetére
Már rég megcsináltam, amit szerettem volna, csak szerettem volna utána elpanaszolni a fórumon, hogy szerintem túl "okos" a telepítő és bele kotnyeleskedik ilyesmikbe, amikbe szerintem nem kéne.
Egyrészt akkor megszüntettem az Ubuntu telepítő ninja-bavatkozását, de azóta már Xubuntu-val szórakozok EXT4-en.Meglepő módon a FireFox-on belüli videólejátszás még rosszabb Xubuntu-n, mint Ubunu-n. Nem csak a Vsync hiányzik, hanem kisebb felbontásnál is akadni kezd. Talán mert a "szükséges rossz" Adobe Flash helyett valami nyílt forrású Flash klónt használ, amit nem találok, hogy hol lehetne letiltani, mert a böngészőben csak a Flash-t látome engedélyezve, ezt a másik kiegészítőt nem.
-
Dhampir
félisten
válasz
Lathronos #22931 üzenetére
Nem radiátor, épp csak érezhető.
Például Windows 8.1 alatti teszteléskor az R7 Graphics 38 Celsius fok volt, a Western Digital HDD pedig 36 Celsius.
Flash nélkül meg hideg és néma, mint egy ThinkPad, jó Lenovo-hoz híven.
Szerintem hűtőpad helyett nyáron tedd fel műanyag palack-kupakokra.
Más:
A VLC-nél van egy olyan problémám, ha teljes képernyőre teszem videólejátszáskor, akkor az alsó lejátszó-menüsáv csak ugrálva jelenik meg, illetve nem marad ott a helyén (ilyenkor a videó szintén vele együtt villog) és az egérkurzor eltűnésekor is villog egyet a videó.
-
-
Tim82
félisten
válasz
#93794560 #22878 üzenetére
A letöltési oldalon a megfelelő, 64 bites Ubuntuhoz való tar.gz változatot töltöttem le.
A letöltési oldalon nincsen .apt változat Ubuntuhoz? Mondjuk jó régi, 11.2-es...
De amúgy terminálban:
sudo apt-get install flashplugin-installer
vagy a Synaptic csomagkezelőben rákeresve (így: flashplugin installer) és telepítve nem próbáltad meg?
-
törölt tag
válasz
lev258 #22877 üzenetére
Sziasztok!
Biztos lerágott csont már, de remélem elnézitek nekem, mert Linux-on kezdő vagyok. Az Ubuntu nekem bejönne. Hiába van tele biztonsági résekkel a flash, van olyan weboldal, amit rendszeresen látogatok, és az még flash-t használ. Arra lennék kíváncsi, hogy ezt hogy kell feltelepíteni. A letöltési oldalon a megfelelő, 64 bites Ubuntuhoz való tar.gz változatot töltöttem le. Idáig vagyok meg. A többiről fogalmam sincs. 14.04-es a rendszer.
Előre is köszi segítséget!
-
válasz
Neil Watts #22682 üzenetére
Sorry, most fogtam fel, hogy cache-ből dolgozot az agyam.
120 GB-nak olvastam most is. alvadni kéne kicsit többet
128 GB-nál is érvényes az általános elv, hogy nincs baj, ha nem írod csurig, de a biztonság kedvéért 10 %-ot hagyj neki, de ha úgy látod a szabad hely kapacitást, adhatsz neki többet is, ártani nem árt, de 10 is bőven elég!
Én 120 GB-os Intelt használok, tele van disztrókkal, de egyik se rakja tele a neki szánt partíciókat, így semmi gond nincs velük. Soha nem szabad telerakni a partíciót, ez a lényeg, ha ezt nem tudod ellenőrizni biztonsággal, akkor legyen OP mindenképpen!
A Flash topikban írnak a 830-as sorozatról elég sokat, ha belassul, mit kell tenni, javaslom olvasd át a topik érdekesebb Samsungos részeit!
még egyszer bocs, hogy marhaságot írtam a vezérlővel kapcsolatban
-
válasz
Neil Watts #22679 üzenetére
ha nagyon csurig szeretnéd rakni a partícióidat, akkor adhatsz még + 5-10 %-ot,- mint említettem, de ha jobban el akarsz mélyedni a témában a Flash SSD topikban elég jó szakértés található OP témában is.
Az tény, hogy a Sandforce-os vezérlős példányoknál akkor se nagyon lesz gond, ha nem foglalkozol az OP-vel, mert gyárilag úgyis le van foglalva a minimum.
Olyan 7-28 %-ot írnak egyébként, de lényegében az SSD-nek az is ugyanolyan jó, ha a partícionált területen van még elég szabad hely. Lényegében ne töltsd csurig a partíciókat, akkor tulajdonképpen felesleges külön helyet lefoglalni partícionálatlannak + nálad még mindenképp ott van a gyári 8 GB is. -
-
Lacpac
őstag
válasz
lev258 #22086 üzenetére
Ja-ja lejött a kűfődirül. Aztán nem települt. Hiába volt a forcepae kapcsoló.
Azt írta hibának hogy nem ismeri a cpu mikrokódot. Próbáltam a 12.04.05 LTS-t az alternatív telepítőt, de boot után csak egy villogó kurzort kaptam.
10.04lts fölment, befrissít 12-re, (persze már ez sem ment 2 kattal, megszünt a támogatása a rendszernek.)A vas:
HP T510 thin client 16GB flash-el.
VIA Eden X2 U4200 cpu, VIA VX900 chipset.Mit érdemes erre fölpakolni?
-
Foose
addikt
válasz
spammer #21939 üzenetére
Using PPAPI flash
/usr/lib/chromium-browser/chromium-browser: error while loading shared libraries: libnative_theme.so: cannot open shared object file: No such file or directoryDe azóta a Firefoxot használom,lehet marad is. Sok helyen olvastam hogy linux alatt inkább az a legjobb,de voltak velem apróbb gondjaim. Azért toltam inkább a chromiumot. Viszont most egész jó,lehet marad a tűzróka.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
lionhearted #21738 üzenetére
Megpróbáltam bekapcsolni ahogy írják is az FF-hez de nem engedélyezi. ez alapján próbáltam meg:[link] Media Source Extensions, MSE & H.264, MSE & WebM VP9 ezek továbbra se engedélyezettek ezután se.
Operában pedig: H.264 és MSE & H.264 nem támogatott, ha átkapcsolom flash-re akkor már a WebM VP8 is kihullik. Szóval youtube foreva
-
Sonja
nagyúr
válasz
lionhearted #21738 üzenetére
Eddig is volt 4K is. Igaz, már van 8K-s videó, azt is szépen lejátszom. Már több, mint fél éve nem is használok Flash-t. Komolyan nem értem, hogy mi a probléma a HTML5-el (a VP kodek miatti nagyobb HW igényen kívül). Ugyan az, mint Flash esetén. Chrome-ot használok egyébként + Youtube Center Developer verziót.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
lev258 #21721 üzenetére
Netkapcsi 40megás, ff hlmt5 alatt viszi de csak 720p-t enged átrakva flash-re lassul ugyanúgy de enged 1080-at, operában meg akármit csinálok ki-be kapcsolom a html5-öt akkor is lassan játsza le. Minitube teljesen OKés.
De csak a saját feltöltésü videókat szemétkedik amit a sony kamerával vettem fel.
-
Mtbsrác
senior tag
Olyan problámám lenne hogy amit én töltök fel videót a jutubra azt lassítva játsza le 720p és 1080i módban de a hang rendesen megy tovább. De mások által feltöltött videóknál amilyen kedve van épp neki úgy játsza le. A felvételeket Sony AS-20-as kamival készítettem de mind1 milyen fps/felbontásra állítom a kamerát, sőt még át is kódoltam direkt másféle kódekkel mint az eredeti de ugyanezt csinálja mindig. Firefoxal- is és operával is. Ha jóltudom az opera Pepper flash-t használ az FF meg adobe-t. De az eremény ua.
A vidi:
KATT!!! -
lev258
veterán
válasz
Sztlaci #21680 üzenetére
Nem tudom, mi ez a rendszer helyreállító lemez. Viszont a Systemback programmal tudsz lemezképet csinálni a komplett rendszeredről. Tapasztalsz fagyásokat? Ha a gép Dell, nem kizárható az előtelepített rendszer hibája se. Chrome-hoz külön flash van, annak nézz utána. Bár most épp zajlik a plugin kezelésük cserélése, így okozhat meglepetéseket.
Gyárilag a Chrome van telepítve? Na olyat se láttam még. -
Sztlaci
aktív tag
Bocsi lehet nem jó helyen vagyok, nem lehurrogni.
Ma vettem egy laptopot Ubuntu Linux-al.
Az első indításnál létre akart hozni egy rendszer helyreállító lemezt.
Nem akarom szidni, de persze lefagyott, a szűz gép, amiről értesítést küldött valahova, majd tovább lépett.A gép és az Ubuntu működik, de szeretném a helyreállító lemezt elkészíteni, utólag el lehet indítani ezt a folyamatot? Ha igen hogyan.
Más: Win Op. mellett a Chrome alatt a Youtube irtózatosan terheli a porcit FX 7500 CPU 70-90%-on fut.
IE alatt ugyanez 10-12%. Firefox 15-25%. Feltettem az Ubuntura a Firefoxot, de csak 360p-s felbontást engedélyezett. Flash Player fissítés után már volt 1080p is.
A gyárilag telepített Chrome, viszont panaszkodik a Flash Player hiányára, ha telepíteni akarom akkor meg a telepített állományok között ott van és csak eltávolítás gomb van. Mi a teendő?Eddig nem UBUNTUN éltem.
-
Dhampir
félisten
válasz
lev258 #21628 üzenetére
Pont Windows alatt ritkán tapasztalok fagyást és hibákat, a Flash szokott néha Firefoxban meghülyülni, más problémáim nem voltak sem Vista, W7, sem W8.1 alatt, pedig sokféle hardverkörnyezetben "felügyeltem" őket.
A 14.04 LTS Ubuntu alatt viszont gyakoribb vendég az elsötétedés, fagyások, amint azt tavaly óta tapasztalom. A korábbi kiadásokkal nem volt gond, az is igaz, hogy régebben kizárólag 32-bites kiadást futtattam.
Fél-egy perc után "magától" elmúlt, átmeneti fagyás volt, végül nem kellett bezárni a böngészőt.
Ilyesmiket korábban is csak Unity alatt tapasztaltam, másutt, amennyire vissza emlékszem, nem volt gond.
Főleg az Ubuntu Szoftverközpont szeretett fagyogatni, most ilyen gondom viszont nem volt. -
lev258
veterán
válasz
laszlohu #21253 üzenetére
Ez igaz. Ettől még én és sokan mások használják megelégedéssel.
A zárt Nvidia driver-t a További/Egyéb illesztőprogramok menüben tudod felrakni.
A Linux-os flash fejlesztése már jó ideje leállt, az Adobe is unja már az összes flash-t. A HTML5 célja kiváltani valamikor. -
laszlohu
addikt
A Mesa3d vel kapcsolatban lenne olyan kérdésem,
hogy Ubuntu 14.04 LTS - em van,Az alábbi linken lévő buggal szembesültem :
Nvidia VGA kártyám ( Intellel kombinált ) notebookban
(Asus X550LB)
Mesa 10.1.3 - am van
hozzátéve, hogy a Youtube - ot nem tudom nézni
Chrome 42.0.2311.135 (64-bit) -mal,
Adobe flash player 17.0.0.169
mert fekete, vagy zöld képet látok, de semmiképp sem látom a videót, amit szeretnék.Egy kérdésem is lenne, hogy a Mesa a kernel frissítéssel frissül, vagy mindenkinek magának kell frissítenie?
És ha mindenkinek magának, van valami egyszerű módszer? -
nemurea
aktív tag
És csak offtopic-ként: egyetértek Ubyegon2-vel, az Ubuntu Unity felülete szerintem is egy elég masszív öngól a kezdő, próbálkozó linuxosok irányába. Nekem az volt a Win VirtualBox-án, hát nem kicsit volt szenvedős. Most a laptopra natív módon, a Win mellé felrakott Kubuntut élmény használni! Rettentő gyors még a friss telepítésű Win7-tel összehasonlítva is (ami nem mellesleg fél napon keresztül töltögette le a frissítéseket, és már most, nyers állapotában 30 gigánál tart, OK, tudom, hogy a 8.1 jobb, de ott valami UEFI-vel kellene szenvedni). Vannak érdekességei, amit ki kell tapasztalni, pl. ez a plasma felület a desktop-okkal, ami nem virtuális képernyő, szóval ezt még nem értem teljesen, meg mintha jobban melegedne a laptop, pedig nem hajtja agyon a procit, meg a flash nem mindig megy flottul (itt még valamit bűvölnöm kell, mert mintha ezt izomból akarná megoldani, de a grafikus meghajtó kérdéskörébe még nem mélyedtem el), meg ez a NAS-csatolás sokkal problémásabb, mint Win-en volt - de ezekkel szívesen szöszölök, mert látszik, hogy van benne logika.
-
Mtbsrác
senior tag
Hogyan tudom kikapcsolni azt a hülye HTML5-öt a firefoxban? Csak 360p-t enged nézni minden videónál. Operában flash lejátszót használ. Ha a youtubon keresztül kapcsolom ki akkor semmisem történik az ff-ben. Ha jólrémlik valamit be kell írni neki.
-
tvamos
nagyúr
Ja, ertem... bocs!
Az USB-ben van egy 8GB USB Flash, ami swap. Ha kihuzom, az sem segit, ugyan az a produkcio, minden inditaskor jon a hibauzenet. (Szokta hasznalni a swap-ot, mert megosztott kepernyovel hasznalom, sokszor megy fil, + nehany pdf megnyitva, az mellett meg FreeCAD, vagy Eagle, vagy valamilyen programozo IDE fut.
Van benne egy USB-RF mouse stick. Ez nelkul sem jobb a helyzet... bar ezt meg kell neznem, ha haza megyek. -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
Kendek #20037 üzenetére
Na, előszedtem a grub-ot, meg is találtam ott a memtestet (köszi @20040 cubix )
lefuttattam, nem mutat hibát, ha jól értelmezem:Ha van még valakinek ötlete a fagyásokra szóljon..
Emlékeztetőül: Ubuntu, 12.04 LTS, gyakori lefagyás, böngészés közben is, de főleg flash videóknál (youtube, BBTV, stb.) olyankor leggyakrabban kimered a kép, de a hang megy tovább. Billentyűkombinációkra nem reagál, egyetlen megoldás a kikapcs.gomb hosszan. -
válasz
Tankréd #19934 üzenetére
Bármikor szivesen, de tényleg nem értek hozzá, csak a pár hónapja vételezett Intel 520- ra Linux Mint- et telepítettem és utánaolvastam elég sokat, hogy Linux alatt mire kell figyelni, mert Win 7 alatt jó sok dolgot célszerű állítgatni és lassan összejött egy Linuxos SSD cikk is. Az a valószinű, hogy Ubuntu alapúak 14.04 től kezelik auton a legfontosabbat, a TRIM- et, ez is az Intel és Samsung SSD esetén volt igaz pár hónapja.
Egyébként bármilyen SSD- nek gyorsnak kéne lennie HDD- hez képest a soxoros acess time miatt. Ha nálad valami nem olyan, mint kéne lennie, érdemes lenne a Flash SSD topicot meglátogatnod, elég sok hozzáértő van, ahogy az utóbbi hónapokban olvasgattam, igen komoly szinten tudnak segíteni. Én, mint laikus csak félrevinném a dolgot, mert az összegyüjtött infókat megosztom, ha szükséges, de másra nem szivesen vetemednék.Ahogy sejtem, indításnak ssdok képet fognak kérni egyből, amit Linux alatt nehéz lesz produkálnod, de a reggel linkeltek közül valamelyik pont ezt vizsgálja, hogy rendben van- e, áruld el nekik, hogy Linuxot futtatsz!
főleg Winhez értenek, kivéve berus.berus -
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Egyik napról a másikra megszűnt működni a flash plugin Firefox 26.0 böngészőben, a kiegészítőkezelőben ez olvasható: "Shockwave flash sebezhető és frissíteni kell". Igen ám, de nem sikerül a tárolóból.
Rendszer: Kiwi 12.08. Tudnátok valami megoldást?
-
-
N0zer0
senior tag
válasz
toth_janika #19748 üzenetére
Nem. Nem a HTML5 és az adatbázis hal meg, ha kilövöd a pluginconatainert, hanem a Flash, a Java, H264 plugin, meg minden, ami az about:plugins oldalon van felsorolva. Egyébként ki lehet lőni, csak akkor frissíteni kell a lapokat és újra elindul magától.
-
lev258
veterán
válasz
toth_janika #19745 üzenetére
A plugin-container minden kiegészítőt, bővítményt takar, nemcsak a flash-t. Azért kérdeztem már előzőleg is, mert Mint 17.1 64 bitest használok én is Firefox-szal.
-
N0zer0
senior tag
válasz
toth_janika #19742 üzenetére
Nem baj az, ha 64 bites. Ámbár megpróbálhatod, hogy 32 bites Flasht szedsz le, azt rakod fel kézzel, és 32 bites böngészővel használod, hátha akkor nem eszik annyit a plugincontainer.
-
spammer
veterán
válasz
csibor #19677 üzenetére
Hoppá:
"You cannot get Java to work on Chrome 35. Its because of the removal of the older plugin NPAPI." -- [link]
"NPAPI support was removed from Google Chrome 35 for Linux (and all the other platforms will soon follow!) - that means that Java (both OpenJDK/JRE and Oracle Java), Silverlight (Pipelight), the old Adobe Flash and any other NPAPI plugins don't work in Google Chrome 35 for Linux." -- [link]
Tehát a Chrome nem támogatja a 35-ös verzió óta. Azt mondjuk nem tudom, hogy azóta újra megy-e, vagy életre kelthető-e, mert én nem használtam.
Firefox alatt mennie kellene elvileg, itt van support oldaluk: [link]
De egyébként azon a sorozatos oldalon több forrásból is lehet választani, lehet, hogy egy másik forrásra kattintva nem rinyálna a java miatt, mert sima flash lejátszót töltene be.
__
(#19672) lev258 : nem-nem, már ez is (Opera 27 béta) az új motorra épül, szerkesztettem is utána a hsz-t, valóban van, amelyik rinyál a java miatt, Opera alatt is. Szóval marad a Firefox, elvileg. -
spammer
veterán
válasz
csibor #19670 üzenetére
Chrome-mal most nem tudom kipróbálni, de FF és Opera (ami lényegében Chrome) alatt nálam most ment rendben, egy videóval kipróbáltam. Jobb klikkre a videón JWPlayer lejátszó menüje jön elő, ami egy flash/html5 lejátszó, nem Java. A lejátszó megjelenik csak a videó nem indul el?
szerk: igazad van, másik videónál már a java miatt rinyált, ott másfajta lejátszó van.
-
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #19612 üzenetére
?
Sima böngészős tartalom, gond nélkül mennek a csatornák. Flash-t használ, semmi mást. -
-
Mtbsrác
senior tag
Ill ezt a "susogós mackók file-t" hogy tudnám letülteni? Úgy be van rejtve hogy az nemigaz.
Maga a videóra mutató link ez:
http://www.comedycentral.hu/shows/susogos-mackok/episodes/susogos-mackok-710/video/susogos-mackok-710-1130733a flash videóé pedig ez de mégse tudom semmivel letölteni
:
http://media.mtvnservices.com/fb/mgid:hcx:content:comedycentral.hu:98d3c4b2-1599-4066-bc84-23e7f895ee1d.swf -
gyulank
addikt
válasz
Kendek #19593 üzenetére
De az új unetbootinnal működött. De most mi van a 15.04-el? Most abból írok pendrájvról, kipróbálás telepítés nélkül módban, rendes a felbontás, és működik a billentyűzet, ki tutam választani, hogy magyar legyen minden, a billentyűzet is helyes, telepítettem a flash playert, van kép, hang. Akkor a frissítés miért nem jó? Ha frissítés helyett törlöm, és újratelepítem, akkor jó lesz?
-
N0zer0
senior tag
válasz
nemurea #19551 üzenetére
Igen, előtte az egész pendrive-ot elmentheted képfájlba a dd paranccsal:
dd if=/dev/sdb4 of=/elérési/út/képfájlq bs=4M
A végére a bs= kapcsoló nem feltétlenül kell. Általában gyorsít a dolgon, itt a példában 4 megás blokkokat adtam meg, ezt általában a legtöbb pendrive bírja.Visszahúzni is ugyanígy kell, csak az if-ből of lesz és fordítva.
Amit írtam a FF-ról és a Flashplayerről, azokat NEM kell hegeszteni. Sem csomagtelepítés, sem forrásból fordítás nem kell hozzá, egyszerűen x86 és x64-es binárisok, nincs függőségük, csak le kell tölteni őket, kibontani, a megfelelő helyekre bemásolni és elindítani. Mindenféle kockázat nélkül kipróbálhatók, mint egy portable windowsos program, sőt még annál is kockázatmentesebb, mert egy portable windowsos szoftver néha ír a Registrybe, de Linuxon ilyen nincs.
-
N0zer0
senior tag
válasz
nemurea #19549 üzenetére
Elvileg az OpenELEC-re is feltehető az Adobe oldalán lévő gyári Flashplayer bináris, illetve bármelyik böngésző is, csak ezért nem telepítenék a helyedben egy másik Linuxot.
Ha viszont mindenképp külön Linuxot akarsz, akkor simán fel lehet tenni a 4. partícióra. Csak elindítod a telepítőjét, megadod neki bootnak, roonak, home-nak is a 4. partíciót (/dev/sdb4), swapnek nem adsz meg semmit (később kézzel lehet csinálni swapfile-t), GRUB-nál sem adsz meg semmit, így GRUB nem kerül fel. Esetleg a 4. partíció elejére is fel lehet tenni a GRUB-ot. Így rendben települni fog, nem bántja majd az eddigi rendszereid, viszont használni nem fogod tudni, mert nem lesz, ami bebootoltassa. Ezt úgy lehet megoldani, hogy 4. partíción létrehozott GRUB konfigjából átmásolod a beállításokat a GRUB legacy beállításai közé, már ha kompatibilisek.
-
Fenyő
őstag
Üdvözletem,
Teljes képernyős videó lejátszós (akár online flash, akár bármilyen lejátszóval (vlc,smplayer, totem stb.)) automatikusan bejövő képernyővédő/kikapcsolás (dpms) kilövésére pepperflash (ppapi) , html5 alatt létezik megoldás (a képernyővédő/energiagazdálkodás kilövésén kívül)?
2 megoldást szoktak javasolni, a Caffeinet és a Lightson scriptet, de előbbi csak max 12.04-ig működik, és mindkettő csak a lejátszók és npapi flash esetében működik, ppapi flash (pepperflash, freshplayer) és html5 esetében egyik sem. Találtam egy lightson script forkot (LightsOn-NG névre hallgat), ami elvileg a beállított progiknál teljes képernyős aktivitás esetén kilövi az energiagazdálkodást, de sajnos nem működik a dolog nálam (Linux Mint 17 Xfce).
Szóval ha vki tud megoldást a dologra ne tartsa vissza. -
-
Ubuntu 12.04 Firefox 34.0 minden flash-re azt írja, hogy a plugin veszélyes. Át szerettem volna állítani "mindig betölt"-re, de nem engedi. Gondolom az Ubi el van maradva és nem jön a frissebb.
Le lehet ezt tiltani, hogy ne vizsgálja? Úgysem tudom/akarom külön frissíteni. -
elem67
csendes tag
válasz
lev258 #19105 üzenetére
2017.04-ig jönnek a biztonsági és rendszer frissítések rá, addig támogatott a 12.04 lubuntu. Nap mint nap telepítem notikra. (eladóként melózok számtech boltban) Röviden: beteszem a Lubuntu 12.04 lemezt, telepítés után indítom a Frissítéskezelő-t ami azonnal naprakészre frissíti a rendszert, majd a Lububtu tárolóból pluszba még feldobom a naprakészen tartott Firefox+Flash- és Java plugint, továbbá a LibreOffice csomagot, VLC médialejátszót és pár apró beállítás után már kész is részemről a használható rendszer.
-
N0zer0
senior tag
válasz
voyager4.4 #19108 üzenetére
Szerintem is sok egy olyan gépnek az Xfce, de az úgyis kiderül. Ki kell próbálni, nincs veszíteni való. Egy ilyen gépen legfőképp a 16 gigás Flash meghajtó és a Videó Karcsi a szűk keresztmetszet. Persze, némileg a proci és a RAM is, de az már nem húz vissza annyira. Ha ilyen gépem lenne, akkor mindenképp arcsot tennék rá ópnbakszal, de non linuxernek nem merem nyugodt szívvel ajánlani.
Mondjuk ilyen kék luficetek valami tilingos WM-et tennének fel az Archra vagy az LFS-re, vagy még azt sem, használnák konzolból, meg LAN-on csatlakoznának hozzá SSH-val.
Decepticon kolléga meg csak tervezné, hogy Archot tesz fel rá, de soha nem jutna el odáig
Jó, de nem cikizem, én is hasonló cipőben járok. Elvileg a jövő héten kötnek be rendes netet, akkor két ünnep között én is telepítek Archot, mert már 4 hónapja napirenden van, csak sose jutottam oda net- és időhiány miatt. A telepítés biztosan menni fog, de félek, hogy telepítés után is sok lesz vele a szopás.
-
fredooo
csendes tag
LINUX MINT 17 LTS egy zseni módjára:
Az ubuntu és deriváltjaiból általában csak LTS verzót szabad használni, mert azokban törekedtenek leginkább a stabilitásra és csak az támogatott öt évig. Még a google is lts megjelenések időpontjaihoz igazítja a hardver vásárlásait.
Miután feltelepítettétek nyissátok meg a terminalt majd írjátok be ezeket (copy paste):
sudo add-apt-repository ppa:kubuntu-ppa/backports
sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo add-apt-repository ppa:cinelerra-ppa/ppa
sudo add-apt-repository ppa:klaus-vormweg/ppa
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppa
sudo add-apt-repository ppa:canonical-kernel-team/ppa
sudo add-apt-repository ppa:alexx2000/doublecmd
sudo add-apt-repository ppa:gstreamer-developers/ppa
sudo add-apt-repository ppa:cdemu/ppa
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-x-swat/x-updates
sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/ppa
sudo add-apt-repository ppa:transmissionbt/ppa
sudo add-apt-repository ppa:deluge-team/ppa
sudo add-apt-repository ppa:banshee-team/ppa
sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
sudo add-apt-repository ppa:yorba/ppa
sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/next
sudo add-apt-repository ppa:n-muench/programs-ppa
sudo add-apt-repository ppa:stebbins/handbrake-releases
sudo add-apt-repository ppa:nathan-renniewaldock/xbmc-stable
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/themes
sudo add-apt-repository ppa:jon-severinsson/ffmpeg
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-audio-dev/alsa-daily
sudo add-apt-repository ppa:rvm/smplayer
sudo add-apt-repository ppa:w-rouesnel/openssh-hpn
sudo add-apt-repository ppa:whoopie79/trusty
sudo add-apt-repository ppa:malcscott/bind9.9
sudo add-apt-repository ppa:mathieu-tl/nm
sudo add-apt-repository ppa:ravefinity-project/ppa
sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa <- CSAK NVIDIA kártyásoknak, de azt ajánlom mert az NVIDIA-nak vannak a legjobb linuxos driverei)
sudo add-apt-repository ppa:videolan/stable-daily
sudo add-apt-repository ppa:tehnick/tehnick
sudo add-apt-repository ppa:mc3man/trusty-media
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java
sudo add-apt-repository ppa:stebbins/handbrake-snapshots
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-security/ppa
sudo add-apt-repository ppa:strukturag/libde265
sudo add-apt-repository ppa:mc3man/mplayer-test
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-sdk-team/ppa
sudo add-apt-repository ppa:apparmor-upload/apparmor-2.8
sudo add-apt-repository ppa:nemh/systemback
sudo add-apt-repository ppa:audacity-team/daily
sudo add-apt-repository ppa:pidgin-developers/ppa
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/gnome3
sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc/ppa
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-unity/daily-build
Terminal:
sudo apt-get update
sudo aptitude upgrade
Majd: sudo apt-get install adobe-flash-properties-gtk adobe-flash-properties-kde libattica0.4 libdlrestrictions1 libkcmutils4 libkdecore5 libkdeui5 libkemoticons4 libkidletime4 libkio5 libkparts4 libkprintutils4 libkutils4 libsolid4 libstreamanalyzer0 libstreams0
Majd:
sudo apt-get purge openjdk*
sudo apt-get purge icedtea-* openjdk-*
sudo dpkg --list | grep -i jdk
sudo apt-get update
sudo apt-get install oracle-java7-installer
Újraindítás
Ha van a linux mintes frissítőben frissítés azt telepítsétek.
Az alsó panelen jobb klikk tulajdonságok tájolás és fenn
majd jobb megint jobb klikk de mostmár a felső panelen és új panel és lesz két paneletek alul és felül.
A felső panelen bal oldalon amit ott láttok, azt szintén jobb klikkel oldjátok fel a zárolást és ugyanezzel a módszerrel távolítások el.
Majd jobb klikkel a felső panelen ammennyire lehet a legszélén hozzáadás a panelhez Menü egy egyéni menüsort kiválasztjátok és hozzáadjátok. Majd jobb klikk és zárás a panelhez.
Az alsó menüsoron bal oldalon a legszélén a felsorolt módszerrel a Munkaterület váltót. Szintén az alsó müsoron jobb aldalon a legszélén adjátok hozzá az ablaklita menüt.
Most jön a legfontosab, a linux kernel, mivel az az egész rendszer lelke mivel monolitikus kernel szinte minden meghajtóprogram benne van és ha valamit nem jól csináltok akkor a következő újraindításkor el sem fog indulni.
A felső panelen adminisztráció/synaptic csomagkezelő (jelszóbeírás). Keresés.
beírjátok linux 3.13.0-37 és amit ott talátok azt kijelöitek teljes eltávolításra és törlitek úgy hogy rákattintotok és alkalmaz.
Majd beírjátok a keresésbe hogy linux 3.13.0-42-lowlatency és amit kiad azt mind telepítitek (jobb klikk telepítés/alkalmaz) Azért KELL 32 bites kernelt alkalmazni mert a 32 bites linux kernel tartalmazza a pae technológiát ami megszünteti a 4 GB-os memória limitet és és a low latency (alacsony válaszidőt) ami pont a a pae kernel hibája és azt szünteti meg. Így jobb is, kompatibilasabb is (mondjuk a wine-vel is többek között).
Újraindítás.
Rendszer/Adminisztráció/Szoftverforrások/
Bepipáljátok a Getdebet és az új csomagtároló hozzáadása menüpontban beíjátok:
deb http://archive.getdeb.net/ubuntu trusty-getdeb games
és ok.
Majd Rendszer/Adminisztráció/Synaptic.
beírjátok nvidia 346 és amit kiad azt mind telepítitek. Opcionálisan telepíthető még az abode-flash-properties-gtk
Hogy úgy nézzen ki mint a legendás 10.04-es ubuntu: synaptic
ambiance-color hunanity-icon-theme ubuntu-mono
majd rendszer/beállítások/megjelenés: ambiance-orange
Újraindítás
Synaptic:
ubuntu-restricted-extras libavcodec-extra-54 libavcodec-extra ffmpeg mencoder gstreamer0.10-libde265 opus-tools lame vpx-tools alsa-source alsa-oss faac
telepítsétek
majd töltsétek le innen:
http://www.free-codecs.com/download/Nero_AAC_Codec.htm
az nero aac codecet és amit a linuxos mappában talátok azt másoljátok be a következő módszerrel:
terminal:
gksu caja (jelszó)
fájlrendszer /usr/bin/
és bemásoljátok.
Majd újra terminal és:
git clone git://source.ffmpeg.org/ffmpeg.git ffmpeg
letölti a napi frissítésű ffpeget azt a saját mappából kiteszitek az asztalra.
majd beírjátok hogy cd, és behúzzátok a mappát terminalba.
/home/felhasználóneved/Asztal/ffmpeg/configure --disable-yasm
enter
majd: make
enter
majd: sudo make install
Mivel a linuxos rendszerek nagyon kevésbé támadhatók kártevők által, a védekezés más formájára kell törekedni. Ennek az egyik módja a vpn. Ez az egész internetes forgalmat egy magánhálózaton keresztül titkosítja. Mivel a linux alapértelmezett a pptp protokollt már a kifejlesztése után a harmadik napon feltörték így ezt nem célszerű használni. Ezért nyissátok meg a terminalt és írjátok be hogy pptp és mind töröljétek.
Az openvpn tökéletes magánhálózatot hoz létre, de egy nagy hibája van mivel különálló alkalmazás, sokkal jobban terheli a rendszert mint az sstp. Az sstp microsoftos fejlesztés amely állítólag az sstp kifejlesztésénél összejátszott az amerikai nemzetbiztonsággal (NSA), de mivel a linuxos közösség nem olyan hülye hogy ezt megtegye, az sstp célszerűbb használni. Tehát ugyanebben a synapticba írjátok be sstp és amit kiír azt telepítsétek.
Illetőleg ezt írjátok be a terminalba, ami megerősíti az alapértelmezett iptables linuxos tűzfal védelmét:
Syn flood elleni védelem:
sudo iptables -A FORWARD -p tcp --syn -m limit --limit 10/s -j ACCEPT
###Portscan elleni védelem:
sudo iptables -A FORWARD -p tcp --tcp-flags SYN,ACK,FIN,RST RST -m limit --limit 10/s -j ACCEPT
### Ping-flood elleni védelem:
sudo iptables -A FORWARD -p icmp --icmp-type echo-request -m limit --limit 10/s -j ACCEPT
Töltsétek le innen az asztalra:
https://www.openssl.org/source/
openssl-1.0.1j.tar.gz
bontások ki és terminal:
megint
cd és beemeled a terminalba
/home/felhasználóneved/Asztal/openssl-1.0.1j/config
majd:
make
majd sudo make install
újraindítasz
A wine telepítése a következő módon zajlik:
terminal:
sudo apt-get install wine1.7
sudo apt-get install winetricks
Majd a winetricksben válaszd a default wineprefixet és az install fontból a corefontot és telepítsd. Majd bármit az install a Windows Dll or componentből. Mondjuk az xvidet. Ezért azért van szükség mert csak így lehet a MATE felületen teljesen Gnome 2 kinézetre állítani a wine-t és ehhez a következő parancsra van szükség az xvid telepítése után:
ln -s ~/.config/menus/applications-merged ~/.config/menus/mate-applications-merged
Újrainídás és kész és lesz egy olyan linuxotok, mint senki másnak.
(Még valami, az itteni közösségből Kendeket tisztelem a leginkább)
-
válasz
_Dumber_ #18891 üzenetére
Persze, hogy nem trollkodás ez, ugyanígy vagyok én is, a megértési folyamat elején vagyok, bár elnézve a Flash SSD topic gurujait, nem panaszkodhatunk, mert komoly viták vannak a helyes optimalizálásról, pedig tőlünk jobban értenek az SSD- hez.
Rengeteg helyről próbáltam infókat összeszedni, akkor még ez a cikk sem volt, ami csak egy kiindulási alap lenne Linuxosoknak. Ramdisk- ről máshol olvastam, de jó az a beállítás, külföldi leírásokban általában le is írják a beállítások hátrányait. de ilyet is például Általában újabb SSD újabb Linuxon elég optimálisan működik, legalábbis az Ubuntu 14.04 óta heti fstrimet használja automatikusan Samsung és Intel SSD- n, más esetben be kell kapcsolni. Normál használatnál pedig heti trimmelés mellett nem lehet gond.
Megnéztem ezt a log dolgot, nem ír új logot a /var- ban az I-nex, amit elindítottam.
Minden log csak mai dátumú, no legalább nem fognak itt nekem megbüdösödni!más
Ezt a sort ismeritek az fsatb- ból? Mi ennek a feladata?proc /proc proc defaults 0 0
-
God Vazzeg
veterán
Ma reggelre a chrome elkezdte "nem lejátszani" a youtube videókat
Flash player 15 van, aktív, html5 bekapcsolva, és csak fekete négyzet van a videó helyén.. Tegnap még jó volt, kizárólag erre használjuk ezt a gépet.. Eszem megáll. Purge is volt, 40-es unstable is ugyanezt csinálja.. Érthetetlen
Valakinek hasonló?
-
Vangelis
félisten
Srácok!
Hogyan tudom legegyszerűbben feldobni a flash palyer legújabb változatát, mert lubuntura amit letöltök nem akar felmenni. -
gery2123
őstag
válasz
toth_janika #18133 üzenetére
Rakj fel egy Chrome abban benne a flash, és nincs vele gond.
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Chromium böngészőt használok az ubuntun, és nem tudom feltelepíteni a Flash plugint.
Próbáltam a szoftverközpontból, terminálból, az adobe oldaláról, de sehogy sem akar felmenni... mit szúrok el?Szerk.:
A Chromium bővítménykezelőjét is próbáltam, de továbbra is azt kapom a flashre, hogy "ez a bővítmény nem támogatott" -
Aethelstone
addikt
válasz
God Vazzeg #17826 üzenetére
Kis segítség a chromiumos flash telepítéshez:
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #17821 üzenetére
Ne chromium legyen hanem chrome, abban benne van a flash támogatás alapból, vagy telepítsd fel a flasht külön. Mindkét megoldás meg fogja oldani a problémádat. Szerintem..
-
válasz
Aethelstone #17819 üzenetére
A 2 legismertebbel néztem, a legújabb FF meg a Chromium
(De ez a régi kártya "bűne", mert a 3D-t/Unity- használó Linux-ok már nem támogatják ([link]) és ezen az sem segít, hogy pl a böngészőben letiltom a hardveres gyorsítást avagy magát a flash-t mókolom. Sok dolgot végigpróbáltam, de mint az előbb írtam, vannak olyan régebbi linux-ok, amelyeknél még támogatott a kártya, csal Lubuntu és Xubuntu esetén nem tudom melyik az (próbálgatni meg nem tudok, mert 2 DVD lemezem van össz-vissz...) -
lev258
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #17818 üzenetére
Nem jelenik meg a videó.
A flash fel van telepítve? Nincs javascript blokkoló a böngészőben? -
válasz
lev258 #17817 üzenetére
A webes videókkal (flash) van gond, egyszerűen nem jelenik meg egyetlen videó sem. Legújabb Lubuntu-t is kipróbáltam (meg még a legújabb Mint Cinnamon-t is felerőszakoltam, bár a cinnamon összeomlott csak fail back módban ment), de semmi. Ellenben (csak hasraütésre) egy Linux Mint 7-el próbálkozva semmi gond sincs. A gép igen régi, a legújabb Lubuntu, meg Mint az csak puszta kíváncsiságból lett telepítve(a mint cinnamon kisebb csoda, hogy egyáltalán még ment rajta (512MB RAM van benne)
Keresgéltem a neten és a Linux Mint 13 biztatónak tűnik(ráadásul LTS, még 2017 áprilisig támogatott is), azt még megpróbálom, de előbb azt szeretném tudni, amit kérdeztem Lubuntu/Xubuntu kapcsán.
UI: Sajnos a héten itthon döglök, mert ez az influenza vagy mi leterített, 2 DVD-m maradt és ez azért fontos, mert a régi masina csak arról tud bootolni, USB-ről nem. Szóval ha valaki azt mondja, hogy pl a Lubuntu 10.x tutira rendben van, akkor kiírom lemezre, de csak 2x tévedhetnek.
-
törölt tag
válasz
#40553216 #17770 üzenetére
Flash van, mert pl az sfgame megy. Meg a http://bonfire.de is.Böngészők gyári állapotban. Szóval nem tudom mi lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Battlefield 6
- Elektromos autók - motorok
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Gombászkönyvek egyben
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest