Hirdetés
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- IFA 2024: Kezünkben az Ulefone apró strapamobilja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ulefone Armor 27T Pro - hőkamera mindenáron
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz DrojDtroll #19226 üzenetére
Már a fennakadás oka is kiderült.
[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
lev258
veterán
válasz DrojDtroll #19411 üzenetére
Nem próbáltam, de tesztekben azt hiszem, közel fej-fej volt.
-
lev258
veterán
válasz DrojDtroll #19413 üzenetére
Nem lehet, hogy valami bug-osabb verzió? Komoly különbségnek nem kellene lennie.
-
lev258
veterán
válasz DrojDtroll #19415 üzenetére
Hmm.
Azt írják, hogy 14.04-ről 14.10-re frissítve mások is tapasztalták. Valószínű, hogy tiszta telepítéssel is ez van, csak a frissítést adta első találatnak. Könnyen lehet, hogy 14.10 specifikus bug (esetleg valami a kernellel).[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz DrojDtroll #19417 üzenetére
Próbáld ki a 3.14- et, nekem azzal egész jól megy a Gnubi!
How To Install GNOME 3.14 In Ubuntu GNOME 14.10
Lehet, hogy a 3.12- vel van valami gubancod a gépeden.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
válasz DrojDtroll #21086 üzenetére
ffmpegnél azt írják hogy nem gond. Utóbbinál így hirtelen nem látok semmit a manualban, de ilyen nem is kellett nekem.
Vigyázat, csalok!
-
DrojDtroll
veterán
válasz DrojDtroll #21088 üzenetére
Avconv-val lehet megcsinálni, már azzal megy is.
-
MODERÁTOR
válasz DrojDtroll #21119 üzenetére
Például használhatod a Systembacket hozzá. Egy-két kattintás meg némi várakozás és kész is a Live rendszerkép. Sok magyarázat nem kell hozzá, de ha valamit nem értesz, akkor kérdezz bátran.
-
MODERÁTOR
válasz DrojDtroll #21121 üzenetére
Vannak kötöttségek, főleg ha zárt eszközmeghajtókat is használsz (viszont lehetőség van csökkentett grafikus módra vagy xorg.conf nélküli indításra, csak a Unity nem biztos, hogy szeretni fogja). De ha semmi hardverspecifikus beállítás nincs a rendszerben, akkor ugyanúgy megy mint ahogy a sima Ubuntu telepítője is (alapból az sem megy mindenhol rendesen, pl. nomodeset...). Persze a beállításaid érvénybe lépnek, vagyis pl. a védett vezeték nélküli kapcsolat felépül, nem kell jelszót írni hozzá, stb...
-
MODERÁTOR
válasz DrojDtroll #21123 üzenetére
Persze, a Lubuntu az tökéletes. Annyi csak, hogy legyen bepipálva akkor a Felhasználói adatfájlok belevétele nevű jelölőnégyzet, hogy a szkript biztosan belekerüljön a képbe. Mindent állíts be úgy, hogy működjön (automatikus bejelentkezést is akkor gondolom), ugyanúgy fog működni a Live is. Persze a fájlletöltés csak korlátozott méretben lehetséges, ugyanis Live alatt a felhasználó könyvtárában elérhető szabad tárterületet befolyásolja a központi memória mérete.
-
MODERÁTOR
válasz DrojDtroll #21125 üzenetére
A gép neve nem változik automatikusan (miért is tenné ugye) csak ha telepíted a rendszert és mást adsz meg neki. Így azzal tényleg lehetnek gondok. Tehát vagy elkészíted minden gépre külön a képet, vagy megírod az rc.local fájlba, hogy automatikusan generáljon indításkor egy véletlenszerű nevet (bár így nehezebb az azonosítás). Esetleg nem muszáj véletlenszerű név, a gépeket azonosítani lehet MAC alapján is például...
-
MODERÁTOR
válasz DrojDtroll #21130 üzenetére
Ahogy gondolod, de azért majd jelezz vissza, hogy hogy sikerült.
Meg persze nyugodtan szólj ha elakadsz valahol. Főleg a Systemback használatával kapcsolatban. -
MODERÁTOR
válasz DrojDtroll #21133 üzenetére
Ezt kb. a folyamat mely szakaszában írja ki? Valamint futtasd terminálból, úgy valószínűleg beszédesebb lesz és jobban kiderül a probléma oka.
-
MODERÁTOR
válasz DrojDtroll #21140 üzenetére
Vagyis közvetlen azután, hogy rákattintottál?
Akkor lehet, hogy nem tudja létrehozni a munkakönyvtárban az alkönyvtárakat. Vagy nem tudja megnyitni a /etc/passwd, a /etc/lsb-release vagy a /etc/hostname fájlokat. Vagy nem tudja létrehozni a /etc/casper.conf-ot, esetleg csak nem tudja átállítani egyes casper szkriptek jogosultságait a /usr/share/initramfs-tools/scripts/casper-bottom könyvtárban, meg egyes esetekben létrehozni újakat. Nagyjából ennyi van azelőtt, hogy elkezdene új initramfs képet készíteni az aktuálisan betöltött Linux kernelhez. De ez utóbbi egy hosszabb folyamat, és terminálban biztos írna ki róla valamit ha odáig eljutna, vagy ott akadna el.
Ezeket a dolgokat ellenőrizd, akár egy sima chattr +i, vagy egy ro csatolás is okozhat problémát.(#21141) DrojDtroll: Live rendszerképek létrehozásához nincs funkció implementálva a parancssoros felületbe. Ez utóbbi leginkább arra van, hogy probléma esetén (nem tölt be a rendszer grafikus felülete) lehessen rendszer-visszaállítást végezni.
[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz DrojDtroll #24983 üzenetére
Az első kérdés szerintem az, csinálja-e másik böngészővel is.
-
törölt tag
válasz DrojDtroll #25112 üzenetére
Hogy így mondod, azt hiszem ép a vlc-vel 1080 film ment alatta.
-
törölt tag
válasz DrojDtroll #25139 üzenetére
Szia!
Igen megtettem, de újra indításnál elveszik a
a beállítás, sőt még az alap beállítás is törlődik! -
sz.balazs.95
veterán
válasz DrojDtroll #25171 üzenetére
Leszámítva hogy nem szinkronizálja se le se fel a fájlokat, teljesen oké.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz DrojDtroll #25173 üzenetére
a Mega oldaláról lehet letölteni klienst, ami beépül a Nautilusba.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
spammer
veterán
válasz DrojDtroll #25191 üzenetére
Mi értelme volt servert rakni, ha úgyis ráhúztad a desktopot?
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
lev258
veterán
válasz DrojDtroll #25191 üzenetére
Grub-ban lőj be egy nomodeset opciót.
[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz DrojDtroll #25199 üzenetére
Pontosan melyik rendszer? Más grafikus felülettel (Cinnamon, Gnome, ..) elindul (Linux Mint, Xubuntu, ...)?
sz.balazs.95 : Valami csak történt. Frissítés, ppa, bármi.[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz DrojDtroll #25825 üzenetére
Hiányzik neki a gconftool.
-
Dave™
nagyúr
válasz DrojDtroll #25827 üzenetére
gconf2 (apt-cache search gconftool).
-
Rimuru
veterán
válasz DrojDtroll #25834 üzenetére
Ha szeretned "desktop" appkent hasznani es van chromiumod, megsporolhatod az emlitett programot is.
chromium --app=https://messenger.com
Nekem a Skype fut igy amikor kell
chromium --user-data-dir=/home/cc/.config/web/skype --app=https://web.skype.comVigyázat, csalok!
-
DrojDtroll
veterán
válasz DrojDtroll #25858 üzenetére
Meglett a "megoldás"
-
_ak_
addikt
-
God Vazzeg
veterán
válasz DrojDtroll #27145 üzenetére
Hát jahh, pont napokban volt szó róla hogy jöhetne már..
-
King Unique
titán
válasz DrojDtroll #27272 üzenetére
Ehhez általában külön boot eszköz kell, mert magán a HDD-n az Ubuntu van, az az elsődleges, ami bootol. Ha meg is csinálod az említett dolgot, nem tudom a GRUB képes-e így elindítani a telepítőt? Max. olyat csináltam eddig, hogy külön partícióról indult a Linux telepítő [link], de azon az eszközön ugye nem is volt másik OS. Amúgy Ilyen "közvetlen telepítős megoldás" Windows alatt létezik [link], de hogy Linuxra van-e hasonló, azt nem tudom.
Miféle gép ez, hogy a normál telepítési módszer kizárva?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz DrojDtroll #27275 üzenetére
Tehát maga a gép tudna DVD / pendrive-ról bootolni, csak épp az a gond, hogy egyik sincs otthon? Hát az hiba...akkor meg lehet próbálni a fórumtárs által linkelt megoldást. Bár én magam nem feltétlen szórakoznék ilyenekkel és első körben inkább megpróbálnék keríteni valahonnan egy bootolásra alkalmas eszközt.
(#27276) Syl: gondoltam, hogy van ilyen megoldás, de még nem próbáltam. Amúgy jó körülményes... Eszembe jutott ilyesmi is, de ugye itt már eleve az .exe fájl miatt nem működne a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
csibor
addikt
válasz DrojDtroll #27282 üzenetére
Pontoson
-
csibor
addikt
válasz DrojDtroll #27284 üzenetére
Köszönöm szépen Béna vagyok, pedig szög egyszerű. Holnap jön ismerős, megoldja.
-
DrojDtroll
veterán
válasz DrojDtroll #27280 üzenetére
Az ISO mount-tal voltak gondok. Mivel nem értem rá szórakozni maradt a jól bevált DVD.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz DrojDtroll #29302 üzenetére
Háttértárként gond nélkül látta a 16.04 a képeket. Mást meg tudtommal így nem is lehet elérni.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
lev258
veterán
válasz DrojDtroll #29305 üzenetére
Erősen függ attól, melyik rendszer van rajta. Mármint az eszközön.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz DrojDtroll #29305 üzenetére
9.x és most 10.2.1-el is működik.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
lev258
veterán
válasz DrojDtroll #31353 üzenetére
Első tipp a systemd lenne, illetve neked akkor a programok daemon-jai kellenek.
Esetleg leírhatnád, hogyan próbáltad.
Bici: Szerintem MATE alatt ott szokott lenni a lehetőség a részletekre. Valami hasonlónak kellene lennie.[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz DrojDtroll #31355 üzenetére
Pedig nem nehez, tags: archwiki, rtorrent, screen, tmux, systemd, service
Vigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
válasz DrojDtroll #31360 üzenetére
Igy erre nem lehet tobbet mondani annal, hogy akkor valamit nem jol csinaltal.
Vigyázat, csalok!
-
nagyúr
válasz DrojDtroll #31825 üzenetére
Valamit itt is irnak az archiv változatokról, hogy gond van, de miért a 7-es verzió kell neked?
Nézz rá a PPA-kra szerintem.
(#31826) zoltanz
Ez az egyenkénti letöltés/frissítés minél van így?
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Rimuru
veterán
-
Degeczi
nagyúr
válasz DrojDtroll #31830 üzenetére
Már fönn van: "git is already the newest version"
(és valóban nem is kell neki Java, az vmi korábbi install próbálkozás maradéka lehet, ami már akkor sem futott le) -
lev258
veterán
válasz DrojDtroll #32082 üzenetére
Nem tudom, segít-e, de azért csak óvatosan vele. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest