- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
Dhampir #21691 üzenetére
Ezt az utolsó mondatban írt lehetőséget részleteznéd,mikor ajánlja fel az újra telepítési lehetőséget.
ASUS Netbook, leírásában szerepelt, hogy egy billentyű kombinációra újra telepíttette magát, volt egy rejtett része a HDD-nek ahol megvolt a telepítő, valószínűleg ezen a gépen is így van.
Gondolom azért van a kikötés,mert ha újra particionálom a HDD-t akkor ez a telepítő rész megy a levesbe és nehezebben tudják újra értékesíthetővé tenni. Egyébkén meg egy gyors telepítés és újra csomagolás után ismét eladható. A szoftveres kikötés a 14 napra szólt. -
Sztlaci
aktív tag
válasz
lev258 #21684 üzenetére
A Böngésző Chrominum névre hallgat.
Az apró betűs részben pedig volt rá hivatkozás, hogy eredeti szoftverrel kell visszavinni, lehet anélkül is átvennék, nem mintha szándékomban állna, egyenlőre jónak tűnik,még a kijelzője is viselhető, pedig TNT-s.
Ennek van valami eszközkezelője, hogy megnézzem a telepített drivereket? -
Sztlaci
aktív tag
válasz
lev258 #21681 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat!
DELL laptop, ráéreztél.
Csak azért szeretnék egy rendszer helyreállítót, vagy valami más mentést, mert van 14 nap csere garancia és az eredeti szoftverrel kell visszaadnom, ha mégis valami nem jönne be a gépen.
A Win alatt Ghost-ot használtam, Hirens boot CD-ről, osztott partícióra. De ezt a gépet még nem nagyon akarom szétbarkácsolni az első 14 napban. Most 1,5 óra alatt lemerült, ami nem lenne baj, de még 2,5 órát mutatott és mégis bedobta a törölközőt. Igaz az első néhány teljes töltés után ez még beállhat.
Van egy korábbi dobozos WIN 7-em, majd az megy rá és ha már lesz tapasztalat róla akkor WIN 10.
Korábban Live CD-ről Linuxot is használgattam, még az is megmaradhatna rajt, a legtöbb dologra az is jó, csak van néhány alkalmazás amihez Win kell.Az első bekapcsolás alap konfigurálása közben jött be az ablak,hogy akarok-e létrehozni helyreállító lemezt, betettem egy DVD-t és kiválasztottam erre lefagyott, semmire sem reagált néhány percig, majd kiírta, hogy a telepítő összeomlott, de utána elindult az Ubuntu.
És tényleg Chrome van rajta.
17,3"-os DELL IE3 5005 CPU; 4 Gb Ram+ 820M videokártya. Nem erőgép de azért még nem, mondanám nagyon gyöngének, az előző 2,4 Gh-es Pentium 4-es 760 Mb-os laptopomhoz.
Erre víruskergető javaslat?
-
Sztlaci
aktív tag
Bocsi lehet nem jó helyen vagyok, nem lehurrogni.
Ma vettem egy laptopot Ubuntu Linux-al.
Az első indításnál létre akart hozni egy rendszer helyreállító lemezt.
Nem akarom szidni, de persze lefagyott, a szűz gép, amiről értesítést küldött valahova, majd tovább lépett.A gép és az Ubuntu működik, de szeretném a helyreállító lemezt elkészíteni, utólag el lehet indítani ezt a folyamatot? Ha igen hogyan.
Más: Win Op. mellett a Chrome alatt a Youtube irtózatosan terheli a porcit FX 7500 CPU 70-90%-on fut.
IE alatt ugyanez 10-12%. Firefox 15-25%. Feltettem az Ubuntura a Firefoxot, de csak 360p-s felbontást engedélyezett. Flash Player fissítés után már volt 1080p is.
A gyárilag telepített Chrome, viszont panaszkodik a Flash Player hiányára, ha telepíteni akarom akkor meg a telepített állományok között ott van és csak eltávolítás gomb van. Mi a teendő?Eddig nem UBUNTUN éltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest