-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mtbsrác
senior tag
Sziasztok!
Adott egy vboxban futtatott win7 amire szeretném feltenni a .net framework 4.7.2-öt ami tanusitvàny hibával megáll. Mit tudok csinálni hogy telepíteni tudjam? AmazFit WatchFace editor progit szeretném használni. Nincs hackelve birizgálva a rendszer csak telepítve. Lehet a vbox kavar be neki amúgy és emiatt vmi nem tetszik neki.
Amúgy a fő rendszer linux mint.
Kereső nem adott eredményt sajnos.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
kpityu2 #42940 üzenetére
Futott a vbox azaz megfagyott win leállítás közben ami nemment végbe. Win7-et telepítettem fel egy okosóra (óraszerkesztő/watchface editor miatt) akatam használni. Ekkor megfagyott a vbox majd szép lassan a gép is totál leállt. Hiába nyomtam rá hogy újraindítás a linuxon, sekép se hang majd reset és az eredmény meglett.
-
Mtbsrác
senior tag
SIKERÜLT megoldani!
[link] Ez a video segített! -
Mtbsrác
senior tag
Hali!
Egy gyönyörü gépfagyás után ez a kép fogadott amit a vbox okozott.
Ntfs filerendszer van rajta képekkel videokkal, rendszer nincs. Még a partition manager se lát semmit, csak ezt dobja infra. (Ez a backup vinyóm) amit csak adatmentésre teszek be, de most ide csináltam rá egy vbox képet, erre fért rá ami lefagyott.
Csak ez az egy partició szállt el. A többi ép minden filerendszer ext4-ek és ntfs-ek is.
Hogy tudnám visszahozni sérülésmentesen, olyan szájbarágosan esetleg
.
Köszi!
-
Mtbsrác
senior tag
Sziasztok!
Belefutottam egy szép hibába és nem tudom vissza állítani sehogy.
Adott hogy Mint 20.1 rendszer működik a gépen és ráraktam egy w10-es rendszerü ssd-t amivel az ntfs filerendszert elértem és másoltam rá. Majd újraindítás immáron linuxban után már nem tudok semmit sem csinálni a fájlaimmal az adott meghajtón. Se ráírni se törölni nemtudok és a vbox sem akar emiatt működni.Ezt a telepítő mondja gparteddel:
Ezt a vbox mondja:Amolyan szájbarágósan hogyan tudnám visszaállítani a filerendszert hogy elérjem normálisan őket.
-
Mtbsrác
senior tag
hcl, májkimiki: leírjátok hogyan csináljam abban sokat segítenétek és ki is tudnám tenni ide mit mutat a rendszer.
-
Mtbsrác
senior tag
Pacsi!
Egy kérdésem volna hogyha felrakom az új Nvidia 5xx-ös vagy akár a 4xx nvidia drivert, miért nem enged belépni a felhasználó felületre (Kártyám egy GTX750)? Mindig vissza dob ahová a jelszavat kell beírni, holott beírtam jól fekete képernyő s vissza dob. Nvidia390-el működik csak normálisan a rendszer. Okés Mint 20.1 a rendszer s nem ubuntu. Teljesen mindegy hogy új vagy már belakott renszerről van szó.
-
Mtbsrác
senior tag
Hali!
Hogy lehet a grubot áthelyezni az sda1-ről az sda2-re "hdd-n a grub ssd-n a sys"? Véletlen rossz meghajtóra telepítettem fel és belaktam sys-t és nem akarnám újrarakni
-
Mtbsrác
senior tag
Köszönöm a válaszotokat!
Ma veszek egy másikat, ha véletlen nincs akkor még egy pár napig menjen még el. Kábel csere ilyesmin már rég túlvagyok. Viszont én úgy olvastam hogy az A400-on már módosítottak a vezérlőjén, direkt emiatt, s vmi UV sorozat volt a rossz belőle. Mellesleg van egy King Dian nevü kínai (Aliex) csodám benne, az is kb ugyanennyit futott vmivel kevesebb írással egy másik gépben annak semmi baja.
-
Mtbsrác
senior tag
Üdv!
Mint-es csopiban is feltettem a kérdést de az a topic eléggé kihalt így ide is másolnám:- Mit jelenthetez a hiba? Van többször hogy ezt kiírja majd lefagy, utána meg elindul ha olyanja van. Kernelt is cserélek ha elindul akkor általában elsőre okés elindul ahogy kell, majd kövi indításnál ismét lefagy itt. Hw-k ki/be a gépbe kábelcserék megvoltak a hibajelenség továbbra is fenntáll.
SSD: Kingston A400 4 éves, 11Tb össz írással! 100/79 állással.Megj.:
Azóta "talán" annyival lettem okosabb hogy lehet az ssd-m kezd el meghalni és az okozhatja a gondot talán. Külföldi topicban láttam pár utalást rá. Ill vettem egy új vincsit is felraktam rá biztonság kedvéért.Újraindítottam ment is míg vissza nem dugtam az SSD-t. Onnantól fogva az is kifagyott indulásnál igaz ott hibát nem mutatja.Amúgy a smartcontrol egy vödör ilyen hibát dobott ki rá:
-
Mtbsrác
senior tag
Hali!
Olyat szeretnék kérdezni hogy hogyan lehet downgrade-ni az nvidia drivert? Valószinűleg az kavart be a játéknak. CSak a kártya frissült semmi más nem. Így ezért gondolom hogy a driver a rossz és szeretném vissza rakni az előzőt. 470.86 van most és vissza szeretném tenni a 470.82-t ami előtte volt. Köszi. -
-
Mtbsrác
senior tag
Libre Office Writer-hez hogyan tudok különböző karaktereket hozzáadni? Nem csak amik benne vannak azok nagyon szegényese sajnos.
-
Mtbsrác
senior tag
Hogy tudom úgy uninstallálni az Audacity-t hogy MINDEN BEÁLLÍTÁSÁT törölje és egy tiszta programként telepítsem újra? Vmit elállítottak és nem működik a microfonos felvétel. Rákattintok a felvétel gombra és azzalki is kapcsolja a feévételt. Vmi a bemenetnél lett elállítva de nemtudom hogy micsoda a progin belül. Ezért kellene totál mindenes uninstall rá.
-
Mtbsrác
senior tag
Sziasztok!
Olyan progit keresnék amivel tudok pingelni mondjuk egész nap, és egy grafiokonba rendezi a nap történéseit. Tudom hogy létezik még régebben láttam is de nemtudom a nevét sajnos. Fontos lenne mert így kitudnánk deríteni hogy mikor x@rakszik a netünk. Ill a szoláltató fele is tudnák segítséget nyújtani.
Köszi.
-
Mtbsrác
senior tag
Hogyan lehet kideríteni hogy egy adott eszközhöz milyen fw kell hogy kezelni tudja? Esetemben egy tv kártyáról lenne szó. Másik linuxos topicban nem jártam sikerrel, itt talán többen nézik. a Kártya egy leadtek winfast tv2000 expert kari.
-
Mtbsrác
senior tag
Valaki próbálta esetleg a Avermedia AVerTV Volar HD PRO usb-s tv kártyát hogy viszi-e a linux gányolások belenyúlások nélkül? Azért kérdem mert ezzel a kábeltv-ről (dvb-t) tudnák-e esetleg felvenni vele műsorokat akár időt beállítva is. Még nem vettem meg szimplán érdekelne a dolog hogy működne-e. Köszi.
-
Mtbsrác
senior tag
Avidemux-ra:
Na megpróbáltam a legújabbat feltenni de nemsikerült!
Ez van az install sh file-jában ami nekem kb kínai de amit benne találtam pár parancsot begépeltem de semmi eredmény. Amit az install tartalmaz: KATT. Readme se ad semmit 2 sor van benne. Ezt a verziót próbáltam ki KATT. Eredmény én nemtudom feltenni. Ha valakinek sikerül feltennie leírhatná hogy csinálta. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
ubyegon2 #24354 üzenetére
Kössz a tippeket de itt az a baj hogy 2.5.2 ill 5.4 van fennt ami nemjó. Elindul és nemképes beolvasni egy mpeg2 file-t. Ha beolvassa véletlek akkormeg kifagy. 2.4.2 jóvolt azzal sokat dolgoztam, ezért keresem azt a verziót
Ill amit találtam tar.gz fileokat leszedtem volt benne readme file de nemírta le a lépéseket egyikse.
-
Mtbsrác
senior tag
Avidemux 2.4.2 ezt hogy tudnám feltelepíteni egyszerűen? Nem tar.bz-getni mert ahhoz nemértek.
Csak ez a verzió hajlandó működni az újabbak elindulnak majd kifagynak a fenébe. -
Mtbsrác
senior tag
Mit telepítsek fel hogy avidemux-ban lássak mindenfélefajta kódeket, hogy azzal dolgozhassak. Még a demux sincs fennt az a kódekek után megy. Múltkor feltettem és semmit se tudtam csinálni vele mert nemvolt kódek benne ill fagyott állandóan. max vágni tudtam filmet de azt is úgy hogy full frame másolás volt.
-
Mtbsrác
senior tag
Egy régebbi meggondolása után a rendszernek, ha rákattintok arra hogy a kuka tartalmát nyissa meg akkor a CAJA szimplán újraindul, és sehogyan se tudom elérni a kuka tartalmát mert mindig a fennt említett hibát csinálja. Pillanatig látom mi van benne majd............
-
Mtbsrác
senior tag
Lehetséges-e úgy lejelszavazni persze titkosítsa egy partíciót, hogy mikor belépnék(felcsatol) abba a partícióba mindig kérjen jelszavat? Akárhova is vinném a vinyót akármilyen rendszeren (ami ext4-et tud persze), kérjen jelszót? Kis gyerkőcök miatt lenne hogy netudjanak belekatatni a munkákba és véletlen se tudják törölni vagy bmit csinálni vele. Köszi.
-
Mtbsrác
senior tag
Kössz a válaszokat tényleg csak kiváncsiság képpen kapcsoltam be a vir. mem. részt. De látom másnál is hasonlóak, így nem is foglalkozok vele ki is kapcsolom belőle. Tudom hogy a valóssal kell foglalkozni. Core2 Okés minden így értem is és köszi az infókat
-
Mtbsrác
senior tag
A rendszerfigyelőben bekapcsoltam hogy mutassa a Virtuális memóriát is hogy mi mennyit fogyaszt. Hát elképedtem a számadatok láttám. Firefox 3GB, Virtualgép 256mb ram van adva egy xp-nek az időjárás állomás miatt 1,7GB, Caja ez is kb annyi, Opera is tud 2-4GB adat közé felszokni. Ezek normális értékek?
Vagy lehet szabályozni őket valahogy.
-
Mtbsrác
senior tag
Nemakarok semminek se dedikálni. Szimplán a munkahelyi program nem kompatibilis a routerrel és ennyi. Spec program mielőtt megkérdeznéd mi az, csak így fut és fejlesztették ki (routert nemszeresse). Ezért szeretném megoldani hogy a gépem adja tovább a jelet a routernek, hogy a család többi tagja is használhassa a netet. Tűzfal ilyesmi nemérdekel.
-
Mtbsrác
senior tag
Hogyan tudom majd megosztani az internetet úgy hogy a gépem alaplapjába megy be az UTP a modemből de egy hálókártyán akarnám tova küldeni utp-n a jelet a routernek.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
lionhearted #21738 üzenetére
Megpróbáltam bekapcsolni ahogy írják is az FF-hez de nem engedélyezi. ez alapján próbáltam meg:[link] Media Source Extensions, MSE & H.264, MSE & WebM VP9 ezek továbbra se engedélyezettek ezután se.
Operában pedig: H.264 és MSE & H.264 nem támogatott, ha átkapcsolom flash-re akkor már a WebM VP8 is kihullik. Szóval youtube foreva
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
lev258 #21721 üzenetére
Netkapcsi 40megás, ff hlmt5 alatt viszi de csak 720p-t enged átrakva flash-re lassul ugyanúgy de enged 1080-at, operában meg akármit csinálok ki-be kapcsolom a html5-öt akkor is lassan játsza le. Minitube teljesen OKés.
De csak a saját feltöltésü videókat szemétkedik amit a sony kamerával vettem fel.
-
Mtbsrác
senior tag
Olyan problámám lenne hogy amit én töltök fel videót a jutubra azt lassítva játsza le 720p és 1080i módban de a hang rendesen megy tovább. De mások által feltöltött videóknál amilyen kedve van épp neki úgy játsza le. A felvételeket Sony AS-20-as kamival készítettem de mind1 milyen fps/felbontásra állítom a kamerát, sőt még át is kódoltam direkt másféle kódekkel mint az eredeti de ugyanezt csinálja mindig. Firefoxal- is és operával is. Ha jóltudom az opera Pepper flash-t használ az FF meg adobe-t. De az eremény ua.
A vidi:
KATT!!! -
Mtbsrác
senior tag
Hogy tudom bekapcsolni a hardweres gyorsítást egy nvidia gt 210-es kártyán? az a baj hogy a fullhd-s 60fps-es videokat szaggatva játsza le a gép. p5k lap, 6320-as progi és a fennt említett kari. Amolyan szájbarágosan kérném ha lehet mivel nem vagyok profi. Fennt van a megfelelő ffmpeg csomi is ami támogatja a H264 - MPEG-4 AVC (part 10) (avc1) kódeket.
-
Mtbsrác
senior tag
A frissításeknél érdemes feltenni az 5. szintü frissítést ha kéri?
épp ezlenne linux-firmware (1.127.12) a (1.127.7) váltaná le de nemtudom hogy endegjem-e neki. -
Mtbsrác
senior tag
Gparteddel formáztam egy partíciómat ext2-ről ext4-re és beköhögi utána nekem hogy nincs jogosultságom semmire a partícion mivel a root a tulaj és nem én (addig persze ment minden). Mit írjak be neki terminálba hogy ismét tudjak írni/olvasni rá? Vmi chmod rémlik de nemtudom már pontosan. Olyan szájbarágósan ha lehetséget
Köszi.
-
Mtbsrác
senior tag
A Canon, Inc. CanoScan LiDE 60 scanneremet hogy tudom működésre bírni? Simplescan látja de mikor rányomok hogy scanneljen kiírja hogy a "scannelés meghiúsut nemsikerült elindítani a scannelést". De vbox alatt xp-be működik rendesen.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
joecontra #20551 üzenetére
Az a baj hogy mindegyik videotipusra ezt csinálja.
Ill hogy tudom a blútúszt rábírni hogy fogaja a telefonról a file-okat? Blueman-t kellett feltennem hogy kezelje a bluetooth-t. Gépről telóra megy rendesen de telóról gépre már nemmegy a szitu. Erre van esetleg megoldás.
-
Mtbsrác
senior tag
Ide is beteszem hátha lesz megoldás:
Hogy lehet bekapcsolni a videók előnézeti képét a caja-ban? Linux mint (most 17.1)-ről volna szó. A 13-as mint-ben ment de a 17 és 17.1-ben már nem. Az Ubuntu Dust téma van feltéve mindeddig ezt használtam ilyesfajta gondom nemvolt vele a régebbi verziókkal, csak a 17-től felfele. Beállításokban is be van állítva a méret is és hogy mit csináljon de akkor se teszi meg.
-
Mtbsrác
senior tag
Hogyan tudom kikapcsolni azt a hülye HTML5-öt a firefoxban? Csak 360p-t enged nézni minden videónál. Operában flash lejátszót használ. Ha a youtubon keresztül kapcsolom ki akkor semmisem történik az ff-ben. Ha jólrémlik valamit be kell írni neki.
-
Mtbsrác
senior tag
Ill ezt a "susogós mackók file-t" hogy tudnám letülteni? Úgy be van rejtve hogy az nemigaz.
Maga a videóra mutató link ez:
http://www.comedycentral.hu/shows/susogos-mackok/episodes/susogos-mackok-710/video/susogos-mackok-710-1130733a flash videóé pedig ez de mégse tudom semmivel letölteni
:
http://media.mtvnservices.com/fb/mgid:hcx:content:comedycentral.hu:98d3c4b2-1599-4066-bc84-23e7f895ee1d.swf -
Mtbsrác
senior tag
Olyat kérdeznék hogy mivel tudom felvenni a gép által kiadott hangokat?
- Outrec,
- Audio Recorder, kilőve mert nem vesz fel semmit.Megpróbáltam még olyan progikat is amik a képet is veszik de azok se vesznek fel hangot
.
-
Mtbsrác
senior tag
Ha volt már bocs.
Legujabb Operát 2x verziót hogy tudnám felvarázsolni a Linux Mint 13 Maya-ra?
Mert csak amd64 deb csomagot találok amit a szoft kezelő nemfogad el, rossz architektútára
hivatkozva. Amolyan szájbarágósan hogy tudnám rávarázsolni? Ez a 12.16 már nagyon tré,
fagy összevissza, már minden baja van. -
Mtbsrác
senior tag
Virtual gépbe a linux (Mint) alatt hogy lehet beállítani az időt?
- Tettem fel egy windows-t hogy működjön a bankom és az időjárás állomásom de mindig
2órával kevesebbel indul el a win akármennyiszer újraindítom. Telepítésnél is jól állítottam
be neki a rendszeridőt. Nemértem -
Mtbsrác
senior tag
Olyat kérdeznék hogy a VIMEO.COM videomegosztó oldalon lévő videók miért
szaggatnak teljes képernyős nézetben? HD mod esetében egyenesen katasztrófálisan akad,
de nem hd módban se jobb a helyzet csak kicsit. Ott kevésbé akad a történet de élvezhetetlen kategória.
Nem teljesképernyős módban nincsen semmi probléma ott viszi rendesen őket. Amúgy
Linux Mint 13 maya-t használok. Jutubbal nincs probléma. Gépem amúgy c2d 6320@2400mhz, 2gb ddr2, gef 210 nvidia 331 driverrel. Régebbi driverrel is ugyanez volt a szitu. -
Mtbsrác
senior tag
Linux Mintes kérdés de ez a forum jobban megy meg elvileg ez is ubi alapu így itt tenném fel.
Olyat kérdeznék hogyha felveszek vmit a repoba (cinelerra) ekkor ki is írja hogy rendben van fel van véve ez:
sudo apt-add-repository ppa:cinelerra-ppa/ppa
.........
More info: https://launchpad.net/~cinelerra-ppa/+archive/ppa
Press [ENTER] to continue or ctrl-c to cancel adding itExecuting: gpg --ignore-time-conflict --no-options --no-default-keyring --secret-keyring /tmp/tmp.KhFckpmc0I --trustdb-name /etc/apt/trustdb.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg --primary-keyring /etc/apt/trusted.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg.d//steam.gpg --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80/ --recv 60DB64FA8E893E577651CF3DCBDFA02B432BB368
gpg: requesting key 432BB368 from hkp server keyserver.ubuntu.com
gpg: key 432BB368: "Launchpad PPA for Cinelerra" not changed
gpg: Total number processed: 1
gpg: unchanged: 1majd ugye jön az ápdét akkor már kiírja hogy:
W: Sikertelen letöltés: http://ppa.launchpad.net/cinelerra-ppa/ppa/ubuntu/dists/maya/main/source/Sources 404 Not Found
W: Sikertelen letöltés: http://ppa.launchpad.net/cinelerra-ppa/ppa/ubuntu/dists/maya/main/binary-i386/Packages 404 Not Found
E: Néhány indexfájlt nem sikerült letölteni. Figyelmen kívül lettek hagyva, vagy régebbiek lettek felhasználva.Majd megpróbálnám feltenni a cuccost ekkor meg ez fogad (ugye így már telepíteni se lehet:
- E: Ez a csomag nem található: cinelerraÍgy nemsikerül feltelepítenem.
Hogy tudnám telepíteni?
----------------
Ill van egy tar.xz -s csomag is amit aztán végképp nemtudok telepíteni,
./configure
make
make install parancsra nemcsinálja meg. -
Mtbsrác
senior tag
Megválaszolom saját magam mondjuk érdekes a válasz.
Hmm! NAT módba nincsnet de ha átteszem a beállítást Bridge-elt módba azonbelül virtualgépnek és a neve eth0, most reggelre lett net de éjjel még ígyse volt. Hát ez érdekessssss!
-
Mtbsrác
senior tag
Mitől lehet az hogy a vbox-ban 1xcsak elment a net? Semmit sem nyultam hozzá a gép ment magába, töltötte fel az időjárásállomás adatait. Majd gondolt egyet és nincsnet többé. De ha ugyanazt a vbox képet egy másik gépre átmásolom ott meg van.
Hozzáteszem linuxon van net persze csak itt nincs.
Alapbeállításokon van minden nemvolt semmi bizergálva egyikbese. -
Mtbsrác
senior tag
Viszont most egy olyan problámám akadt hogy volt egy intelligens frissítéssel végrehajtható frissítés és majd kérte hogy indítsam újra. Megtettem és innét elment a hang. Böngészőkbe alapból nincs semmi hang benne kivétel a VLC-be mert ott tudom állítani a hangforrás bemenetelét.
- Belső hangforrás (ezen szól is vmi)
- meg vmi HDMI motyót tudom választani
Van még a videokártyának is itt hdmi része de abba nincs semmi és nem is engedi se nézni se használni, így az nemkavarhat be.Mate panelt használok és próbáltam már terminálba az alsamixer-rel is megnézni hogy tudok-e állítani rajta vmit de ugyanazt tudom mint a panelben lehetne.
Így néz ki a volume rész.
[ Módosította: Neil Watts ]
-
Mtbsrác
senior tag
Van egy NETGEAR WPN 311 Rev A2-es pci-os wifikártyám és egyszerüen nemakar működni, holott eddig működött. A legújabb 12.04-02-es telepítése óta nemtudom működésre bírni a régi sima 12.04-el még ment. De mivel assetudom hogy a gép egyáltalán látja-e így nemtudok mitcsinálni vele. Folyamatosan villog nyomorult kártya hogy vmit csinálna vagy csinál vele a gép de egyszerűen nemműködik. Milyen progi van ubira amivel kilehet minden paraméterét írni a gépnek hogy mit lát mi megy meg ilyenek. Winre ugye ott az aida és társai.
-
Mtbsrác
senior tag
Tudtok olyan progit ajánlani ami képes egy partíción belül megkeresni pl:
- azonos nevü file-okat
- azonos méretü file-okat
- esetleg azonos készítési dátumu file-okat
- ill ki is lehessen jelölni hogy melyiket törölje, s ne mind a kettőt vagy többet ha egy file-ből többvan. -
Mtbsrác
senior tag
Segítsetek feltenni nekem ezt a progit:
SlowMoVideo: itt a leírás
Amit megtudtam csinálni az hogy letöltöttem telepítettem ezt: Ubuntu 12.04 (deb csomag) majd, utána Debian/Ubuntu terminálos függvény parancsot beírtam fel is települt csak épp lökköm sincs hogy még mit kéne feltennem hogy egyáltalán lássam magát a programot. Nemtudom hogy hova telepítette, és valahogy elkéne indítani a dolgot. Szoftkp csak annyit írt ki hogy telepítve.
Wine-os verzió elindult csak azmeg ffmgpeg meg vmi av akármit hiányol mint codecek és nemtölti be a videot.
Amiket ott írnak lentebb az nekemmeg kínai hogy miket írkál a terminálba.
-
Mtbsrác
senior tag
Megint elakadtam egy wine-os steam indításban
Áttettem a steam mappát egy nem rendszer meghajtóra ha véletlen elszállna a cucc ezt nekelljen megint letöltögetni. Sok-sok giga cuccot. 12.04-es használok MATE panellel így feltudom tenni az indító ikonokat a menüsorra. Namármost addig ment a dolog míg a rendszer meghajtón volt a steam addig ezzel a parancsal indult ami belevolt írja a parancsikonba:
nice -n 19 wine "C:\............\steam.exe" -no-dwrite
Miután áttettem a másik meghajtóra akkor értelemszerüen átírtam a kívánt megnevezésre:
nice -n 19 wine "Z:\media\.........................\steam.exe" -no-dwrite
és itt jött a gubanc. Parncsikonra katt és ez fogad:
A(z) „nice -n 19 wine"Z:\media\....................steam.exe"-no-dwrite” hely nem nyitható meg
A művelet nem támogatott
Meghajtó természetesen csatolva van. -
Mtbsrác
senior tag
Ha CTRL+ALF+F1 kombót megnyomom hogy tudom visszahozni a desktopot a parancssorból?
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
Mtbsrác #7579 üzenetére
Javítom magam:
Sikerült álírni vmi csoda folytán
Nemám hanem az kavart be az egészbe hogy az elsősorban ottvolt ez hogy:
root:!::15761:0:99999:7::: ezt kellett törölnöm és máris jólett. Hogy mittakar lökkömsincs de annak a kivételével meggyógyult. Csak két órát szívtam vele mire sikerült 50x legalább újraindítottam a gépet is miattaDe megtanultam ezt is.
-
Mtbsrác
senior tag
Nos egyenlőre a passváltoztatás témába sehogy se jutok előre:
- Generáltatok ugye új pw-t majd kiadja azt amit bemásolok eme formában:
$6$a9vMgBdD$fFYzgpLO9aq9nl5NyhrnlSN0C8VZgmKEvTNnYmjwNp
qFKxv8whyeQXBE80yHGknp3n1ueFLSJvogrS0f73mx./ Eddig Ok!- Bemásolom a shadow file-ba így ahogy van, de nemjó természetesen.
- Majd beírom úgy ahogy egy működő rendszeren is látom hogy vmi számokat ír utána ami minden sor végén ottvan abba a file-ba. akkor így néz ki:
topi:$6$a9vMgBdD$fFYzgpLO9aq9nl5NyhrnlSN0C8VZgmKEvTNnYmjwNp
qFKxv8whyeQXBE80yHGknp3n1ueFLSJvogrS0f73mx./:15761:0:99999:7::: de ígyse akar működni. Vagy nemlehet hogy az idézőjelek nemkellenek a pass generátorba? Mert úgyis generál jelszavat.Most kivettem a jelszósorból mindent azt kiderül mitcsinál.
-
Mtbsrác
senior tag
Generálj új jelszóhash-t:
mkpasswd -m sha-512 "bb"Ezt megcsináltam most de azóta nem tudok belépni és a jelszavamat se tudom. Átírtam ahogy írtad is elmentettem majd újraindítottam a gépet, utána beütöm a jelszavat majd kiböki hogy azzal benemmegyek se a régivel. Vendégként meg nemtudok ugye adminisztrátori dolgokat végrehajtani hogy bmit is tehessek. Sőt még felse tudom csatolni a másik partíciót mert ahhoz is jelszó kéne. Rakhatom majd újra az egészet
Fa..a! Vendégként legalább beenged.
Legrosszabb az hogy ha pendrive-ról indítok akkorse enged hozzányúlni a shadow file-hoz. Ott talán kitudnám ütni a jelszósort hogy anélkül beengedjen.
-
Mtbsrác
senior tag
Inkább software-es kérdésem lenne.
Tudtok-e olyan progit ajánlani Ubira ami egy adott videon belül tud lassítani is és gyorsítani is a felvételt úgy hogy nemváltoztatunk a frame/sec értéken.
-
Mtbsrác
senior tag
Sikerült megcsinálni kössz a segítségeket.
-
Mtbsrác
senior tag
Hogy tudok legegyszerübben felrakni egy TTF kiterjesztésü betükészletet?
-
Mtbsrác
senior tag
Hogy lehet a belépési jelszavat megváltoztatni, de úgy hogy továbbra is KÉT betü maradjon a jelszavam csak más karakter természetesen. Pl teszem azt két aa a jelszavam(ugye ezzel engedélyezek mindent), de én bb-re akarom megváltoztatni azt már nemengedi a rendszer, csak minimum 5 v. 8 karakterre de abba legyen bötü meg szám is. Ezt nemlehet valahogy megkerülni? Szájbarágósan thx
.
-
-
Mtbsrác
senior tag
Melyik mappában is tarolja az ubi a softcenterből lehuzott dolgokat?
Kikéne pucolnom mert a remove autoclean parancs nemtörölte ki sajnos és ugyanúgy
a rossz progit pakolja fel. -
Mtbsrác
senior tag
Na memo csere megvolt mostmár egyedül eltudom indítani a Lubuntu 10.04-et.
Eddig mást nemsikerült elindítanom, viszont ez még nemismeri a tplink w422-es wifi sticket.
IBM R31 laptopról van szó. Vki írta hogy az ACPI-t bizergáljam. Hát nemlehet mert a biosába nincs is benne. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
lucky00 #7179 üzenetére
Hát egy p3-as gépre 1,1ghz, és 256mb rammal nemhiszem hogy erőltetnem kéne a 11-es ubit
.
Pasztával és a procival meg a környékével nincsgond mert pont előtte kaptam szét takarítottam ki az egészet. XP-t lehet rá rakni azzal semmi gondom nincs. Csak ez a linuxos módi sehogy se akar összejönniMajd egyszer ha lesz megpróbálom másik ramokkal meg másik dvd olvasóval hátha ott van a gebasz, vagy vinyóval.
-
Mtbsrác
senior tag
Olyat hibára lettem figyelmes hogy van egy IBM Thinkpad R31-es kis atom notebookom kéccázötvenhatmegarammal, 6gb-os vinyóval
, és az istenért se tudok semmilyen linuxot rátenni. Legtöbb ubuntu vagy villogtatja a képet betöltéskor vagy I/O hibára hivatkozik és nemolvassa a lemezt, vagy elkezdi betölteni a rendszert lemezről és akkor kifagy majd villogtatja a caps/scroll lock gombot. Puoppy linux meg nemindít el x felületet, debian meg el se indul a boot rajta.
-
Mtbsrác
senior tag
Na rájöhettek a bibire mert gyorsan kijött egy frissítés ami miatt mostmár működik a történet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest