Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
gery2123 #20494 üzenetére
Mintet próbáltam még, meg az infós kolléga nemtommivel próbálkozott, de feladta.
szerk: Örültem volna, ha minden működik rendeltetésszerűen, tetszett, elvoltam vele, az igényeimnek megfelelt (volna), de azért akkora rajongó nem lettem, hogy mindenáron erőltessem a linuxot. -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
szetcsuszott #20425 üzenetére
Nos, 2 nap küzdelem után a céges informatikusunk is feladta a kilátástalan harcot (Emlékeztetőül, illetve azért, hogy ha valaki rákeresne a problémára valamikor, valahol a nagyvilágban guglin: HP Probook 455 G2 Ubuntu, Wifi nem működik)
Pedig ő is használ linuxot otthoni gépen.. 2 napig szívott, széttárta a karját és feltette a win 7-et. Most minden rendeltetésszerűen működik.
" E ööm, e bódottá!"
Sajnálom amúgy, tényleg, de ilyen a c'est la vie -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #20424 üzenetére
Hát, ezt már valszeg sosem tudom meg :-) hacsak az infósaink rá nem jönnek. Ja, amúgy mondtam nekik, hogy ha sikerül életre kelteni linux alatt a wifit, akkor mondják el, hogyan...hátha más is felül a sz0pórollerre.
szerk: de van rá egy marék zizim, hogy win7 lesz ebből...
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
Thocy a ZAGY #20418 üzenetére
"Ott az XP-hez adott külön wi-fi programmal" <== Itt van a klényeg, ehhez semmi nem jött, semmilyen külön progi vagy lemez.
1 db gép
1 db töltő
1 db külön akksi
papírok
az ubi sem telepítőlemezzel jött, hanem amikor bekapcsoltam a gépet, elkezdett magától feltelepülni, és voila! Ugyanez a 12.04 LTS viszont, mikor már én telepítettem penndriveról, nem működött. -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
ubyegon2 #20409 üzenetére
A wifin kívül az égadta világon SEMMI bajom nincs a linuxszal, sőt..és külön felb@sz, hogy nem tudtam megoldani, holott a 12.04-el amivel jött működött, de mikor én raktam rá azt vissza akkor nem
Higgyétek el én is sajnálom. Ha a 12.4 alatt nem fagynak a videóim durván, hozzá se nyúltam volna. -
szetcsuszott
aktív tag
Írtam ezt mind úgy, hogy alapvetően tetszik az egész, és majd1 egy hétig szoptam vele, hogy jó legyen, de ha nem, akkor nem..A héten vagy hatszor telepítettem újra és újra kül. linuxokat, anélkül, hogy lett volna wifim. ha a win szivat, hát szivasson, ha két szivatás közt megy a wifi, és tudom használni a gépet. Szépek az elvek, meg a jogtisztaság,meg az elvitathatatlan előnyök a winnel szemben, de minden jóindulatom és bizalmam ellenére többre értékelem ha valami működik, így vagy úgy. Isten lássa lelkem, én megpróbáltam mindent ami tőlem telt, és mégegyszer kösz a közösség segítségét, de így jelenleg két asztali gépem van, amin változtatni kell..
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
spammer #20402 üzenetére
Na mindegy, köszönöm szépen a segítséget (megpróbáltam azt a 15.1-es ubit is amit vagy 2 oldallal korábban linkelt a kolléga, azzal is ugyanaz..
épp szaggat lefele az asztaligépmen a jogtisztátalan win 7 meg a loader, erről ennyit. Mostmár tényleg befejeztem.sajnálom pedig, mert tetszett, de nem avygok hajlandó tovább szerelgetni, amiket itt az elmúlt kb 5 napban leírtatok, azt végigcsináltam 12.04-től fölfelé mindegyik ubin, plusz linux minten, és semmi
Újraindítottam a UPC wifimodemet is, hátha..de ugyanúgy semmi. a szomszédok hálózatát se látom. Ha winnel se megy, akkor hardveres gond, de nem hiszem.Hát, az a helyzet, hogy szép ez a linuxosdi, de az a benyomásom, hogy olyan mint az olasz veteránautó, hogy annak jó aki szeret szerelni meg hetekig alkatrészre vadászni hozzá a neten.
Kösz mindent, majd 5-10 év múlva kipróbálom megint, ha lejár a win7 támogatása is, mint az xp-é
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #20378 üzenetére
Sziasztok!
na küzdök még cseppet a rohadék wifivel, nem hiszem eml, hogy nem lehet megcsinálni, mikor egyszer már ment!
megnéztem az rfkill parancsot, ezt dobja:
doman@doman-HP-ProBook-455-G2 ~ $ rfkill
Usage: rfkill [options] command
Options:
--version show version (0.5-1ubuntu1 (Ubuntu))
Commands:
help
event
list [IDENTIFIER]
block IDENTIFIER
unblock IDENTIFIER
where IDENTIFIER is the index no. of an rfkill switch or one of:
<idx> all wifi wlan bluetooth uwb ultrawideband wimax wwan gps fm nfc
Ez jó? -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #20378 üzenetére
van fizikai gomb..a 14.04-el azt csinálta, hogy ki-be kapcsolta a pipát a legördülő menüben a wi-fi hálózatok felirat előtt, de ettől se több se kevesebb wifi nem lett. most csak a bluetooth-jelet kapcsolgatja, a wifit ki se írja a legördülő menü se. úgyhogy most épp egy frissítést rakok fel kínomban vissza 14.04 lts-re.(kb 5x lassabban frissít, mintha feltelepítettem volna).de közben leszedtem (hálisten megvan még a szar P4-es asztalim XP-vel) a legújabb linux mintet, azt tervezem még felrakni hátha.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #20371 üzenetére
Nosh hazaértem, felraktam a 12.04-et amivel elvileg jött, és nemhogy vifi nincs, hanem mintha nem is lenne benne wifi antenna! Még szürkén se dobja fel a lehetőségét sem a legördülő menüben annak, hogy csatlakozzak valahova...ebből azt szűröm le, hogy
1. gyárilag amikor megkaptam volt rajta valami driver, amit az újratelepítéskor elvesztettem, béke poraira
2. miután a 14.04 és a 14.10 alatt sem sikerült megszerelni, nem is kell erőlködnöm tovább, ez túlmutat azon amit én itt fórumosok tanácsaival tenni tudok
3. maradni kell a windowsnál, én ezt itt most befejeztem."viszlát, és kösz a halakat!"
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #20369 üzenetére
Nem, mivel többen javasolták, hogy a 14.04 és/vagy a 14.10 megoldja, nem szarakodtam, gondoltam újabb, frissebb, jobb.. csak besz.ptam, ahogy szoktam az ilyen dolgokat általában.
Így utólag már, lehet, hogy a driverekkel kellett volna variálni.. eszembe se volt, amikor rákerestem, feldobott vagy 3 zárt drivert, de legfelülo meg azt írta, hogy az ajánlottat használja és szerinte így jó.. én meg hittem neki naív (L)USER-ként -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #20362 üzenetére
Az, hogy miután lefagy nem reagál semmilyen billentyűkombinációra, sem másra, kizárólag a kikapcsológomb hosszas nyomására, így nem derült ki, mitől van
sokak javaslatára frissítettem előbb 14.04 LTS-re, aztán 14.10-re, de ezek esetén meg nincs wifi meg sz@r a taccspad, (vannak funkciói, amiket egyszerűen semmilyen progival nem tudok beállítani) Itt tartunk most
szerk: azaz frissítettem volna, de újratelepítés lett, mert azt írják, hogy 100-ból 99 esetben sima ügy a frissítés...kitalálod, hogy kinél jött be az az egy eset, mikor frissítés után feldobott 3 errort, aztán nem indult? -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
spammer #20360 üzenetére
akkor a mai terv a következő: 12.04 LTS vissza, és reménykedés. ha van wifi, akkor valami linux mint és a 14.04.2 leszedése, telepítőpendrájv, és live kipróbálás... hátha működik mondjuk a 04.2 alatt is a wifi,és akkor frisítés, bár ugye 14.10 alatt nem ment.
szerk: teljesen mindegy, az elmúlt napokban csak telepítgetek, full üres a gép, azt a félórát meg már kibírom, amíg a telepítés tart
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #20358 üzenetére
Kösz, akkor nem sz@rozok tovább, valszeg visszarakom a 12.04-et délután, és reménykedek, hogy működni fog.. egyenlőre.. aztán majd küzdök a fagyással :-/
vagy haa mondjuk megpróbálnék egy linux mintet, vagy valami más linuxot, lenne értelme? vagy semmi, mert az is debian alapú? -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #20354 üzenetére
Uhh..köszi, de ez az én szintemen magas,,,kezdve azzal, hogy angolul van :-) (gugli fordítóval se vagyok sokkal előrébb) Ha úgy adódik, délután, ha hazaértem, te, vagy valaki aki érti ezt, végig tudna vezetni rajta? vagy az előzőekben felvázolt dolgon, úgymint régi kernelből való átemelgetés (vagy mi)?
Köszi előre is, ismét, sokadszor
# 20365 Spammer: ja, hogy ezek már voltak?? ebből is látszik, mennyire vágom, hogy mit csinálok
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
szetcsuszott #20349 üzenetére
arra gondoltam még, hogy lehet, hogy a "gyári" ubuntu mellett voltak gyárilag telepített driverek, és amikor legyalultam a 12.04-est, akkor mentek vele azok is? Hajnalka vagyok ehhez, lehet, hogy hülyeség..
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
spammer #20348 üzenetére
az a szörnyű, hogy a korábbi 12.04 verzióval ment!! ez már milyen??pedig nem egy 10éves gépről van szó
és ezen nem megy a wifi, a bluetooth, nem emgy a taccspad legalább 2 funkciója, sőt, olyan progit sem találok amivel be lehetne állítani 8a 12.04-en találtam, de az a progi itt nincs, szoftverbázisba se) stb.. nagyot fejlődtünk
most visszateszem a 12.4-et, és inkább a videók fagyásával élek együtt...egy ideig, amíg a céges informatikus meg nem írja nekem a win7 telepítőt.Azért köszi az eddigieket is, ha Nyíregy felé jársz, szólj előtte, meghívlak egy sörre
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
spammer #20346 üzenetére
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~$ sudo modprobe rtl8723be
[sudo] password for doman:
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~$ uname -r
3.16.0-30-generic
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~$ cd ~/Letöltések
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~/Letöltések$ sudo apt-get install linux-headers-generic build-essential git
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
build-essential már a legújabb verzió.
linux-headers-generic már a legújabb verzió.
linux-headers-generic kézi telepítésűre állítva.
Javasolt csomagok:
git-daemon-run git-daemon-sysvinit git-doc git-el git-email git-gui gitk
gitweb git-arch git-cvs git-mediawiki git-svn
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
git git-man liberror-perl
0 frissített, 3 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 7 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 3.011 kB.
A művelet után 22,7 MB lemezterület kerül felhasználásra.
Letöltés:1 http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ utopic/main liberror-perl all 0.17-1.1 [21,1 kB]
Letöltés:2 http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ utopic-updates/main git-man all 1:2.1.0-1ubuntu0.1 [700 kB]
Letöltés:3 http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ utopic-updates/main git amd64 1:2.1.0-1ubuntu0.1 [2.290 kB]
Letöltve 3.011 kB 2mp alatt (1.387 kB/s)
A korábban ki nem választott liberror-perl csomag kiválasztása.
(Adatbázis olvasása ... jelenleg 203325 fájl vagy könyvtár van telepítve.)
Preparing to unpack .../liberror-perl_0.17-1.1_all.deb ...
Unpacking liberror-perl (0.17-1.1) ...
A korábban ki nem választott git-man csomag kiválasztása.
Preparing to unpack .../git-man_1%3a2.1.0-1ubuntu0.1_all.deb ...
Unpacking git-man (1:2.1.0-1ubuntu0.1) ...
A korábban ki nem választott git csomag kiválasztása.
Preparing to unpack .../git_1%3a2.1.0-1ubuntu0.1_amd64.deb ...
Unpacking git (1:2.1.0-1ubuntu0.1) ...
Processing triggers for man-db (2.7.0.2-2) ...
Beállítás: liberror-perl (0.17-1.1) ...
Beállítás: git-man (1:2.1.0-1ubuntu0.1) ...
Beállítás: git (1:2.1.0-1ubuntu0.1) ...
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~/Letöltések$ git clone http://github.com/lwfinger/rtl8723be
Cloning into 'rtl8723be'...
remote: Counting objects: 101, done.
remote: Total 101 (delta 0), reused 0 (delta 0)
Receiving objects: 100% (101/101), 257.06 KiB | 241.00 KiB/s, done.
Resolving deltas: 100% (34/34), done.
Checking connectivity... done.
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~/Letöltések$ cd rtl8723be
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~/Letöltések/rtl8723be$ git checkout 604aa9058fb9e5bb1cf571c99989d081f8fc8b9
Note: checking out '604aa9058fb9e5bb1cf571c99989d081f8fc8b9'.You are in 'detached HEAD' state. You can look around, make experimental
changes and commit them, and you can discard any commits you make in this
state without impacting any branches by performing another checkout.If you want to create a new branch to retain commits you create, you may
do so (now or later) by using -b with the checkout command again. Example:git checkout -b new_branch_name
HEAD is now at 604aa90... rtl8723ae: Add firmware to repo
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~/Letöltések/rtl8723be$ make
make -C /lib/modules/3.16.0-30-generic/build M=/home/doman/Letöltések/rtl8723be modules
make[1]: Entering directory '/usr/src/linux-headers-3.16.0-30-generic'
CC /home/doman/Letöltések/rtl8723be/base.o
/home/doman/Letöltések/rtl8723be/base.c: In function ‘_rtl_init_mac80211’:
/home/doman/Letöltések/rtl8723be/base.c:368:4: error: ‘struct ieee80211_hw’ has no member named ‘channel_change_time’
hw->channel_change_time = 100;
^
/home/doman/Letöltések/rtl8723be/base.c: In function ‘rtl_beacon_statistic’:
/home/doman/Letöltések/rtl8723be/base.c:1180:2: error: implicit declaration of function ‘compare_ether_addr’ [-Werror=implicit-function-declaration]
if (compare_ether_addr(hdr->addr3, rtlpriv->mac80211.bssid))
^
cc1: some warnings being treated as errors
scripts/Makefile.build:257: recipe for target '/home/doman/Letöltések/rtl8723be/base.o' failed
make[2]: *** [/home/doman/Letöltések/rtl8723be/base.o] Error 1
Makefile:1345: recipe for target '_module_/home/doman/Letöltések/rtl8723be' failed
make[1]: *** [_module_/home/doman/Letöltések/rtl8723be] Error 2
make[1]: Leaving directory '/usr/src/linux-headers-3.16.0-30-generic'
Makefile:27: recipe for target 'all' failed
make: *** [all] Error 2
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~/Letöltések/rtl8723be$ sudo make install
make -C /lib/modules/3.16.0-30-generic/build M=/home/doman/Letöltések/rtl8723be modules
make[1]: Entering directory '/usr/src/linux-headers-3.16.0-30-generic'
CC (M) /home/doman/Letöltések/rtl8723be/base.o
/home/doman/Letöltések/rtl8723be/base.c: In function ‘_rtl_init_mac80211’:
/home/doman/Letöltések/rtl8723be/base.c:368:4: error: ‘struct ieee80211_hw’ has no member named ‘channel_change_time’
hw->channel_change_time = 100;
^
/home/doman/Letöltések/rtl8723be/base.c: In function ‘rtl_beacon_statistic’:
/home/doman/Letöltések/rtl8723be/base.c:1180:2: error: implicit declaration of function ‘compare_ether_addr’ [-Werror=implicit-function-declaration]
if (compare_ether_addr(hdr->addr3, rtlpriv->mac80211.bssid))
^
cc1: some warnings being treated as errors
scripts/Makefile.build:257: recipe for target '/home/doman/Letöltések/rtl8723be/base.o' failed
make[2]: *** [/home/doman/Letöltések/rtl8723be/base.o] Error 1
Makefile:1345: recipe for target '_module_/home/doman/Letöltések/rtl8723be' failed
make[1]: *** [_module_/home/doman/Letöltések/rtl8723be] Error 2
make[1]: Leaving directory '/usr/src/linux-headers-3.16.0-30-generic'
Makefile:27: recipe for target 'all' failed
make: *** [all] Error 2
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~/Letöltések/rtl8723be$ sudo modprobe rtl8723be
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~/Letöltések/rtl8723be$ echo "options rtl8723be fwlps=0" | sudo tee /etc/modprobe.d/rtl8723be.conf
options rtl8723be fwlps=0
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~/Letöltések/rtl8723be$A végefele valami failed meg errrorokat ír
ez sztem nem jó így, vagy igen?
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
szetcsuszott #20343 üzenetére
próbáljam meg visszarakni a 12.04 lts-t szerinted, mielőtt az egész linuxos kalandomnak véget vetek?
-
szetcsuszott
aktív tag
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
spammer #20339 üzenetére
Látszólag lefutott minden rendesen..dolgozott sokat, ahogy írtad, aztán még egy keveset..újraindítás megvolt.
sudo modprobe -re semmit nem csinál:
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~$ sudo modprobe rtl8723be
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~$uname-r -re:
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~$ uname -r
3.16.0-30-generic -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
spammer #20327 üzenetére
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~$ cd ~/Letöltések/rtlwifi_new-master/rtl8723be
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~/Letöltések/rtlwifi_new-master/rtl8723be$ sudo make install
make: *** No rule to make target 'install'. Stop.
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~/Letöltések/rtlwifi_new-master/rtl8723be$
ez nekem jó? ennek kell történnie? -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
spammer #20327 üzenetére
# This file lists those modules which we don't want to be loaded by
# alias expansion, usually so some other driver will be loaded for the
# device instead.# evbug is a debug tool that should be loaded explicitly
blacklist evbug# these drivers are very simple, the HID drivers are usually preferred
blacklist usbmouse
blacklist usbkbd# replaced by e100
blacklist eepro100# replaced by tulip
blacklist de4x5# causes no end of confusion by creating unexpected network interfaces
blacklist eth1394# snd_intel8x0m can interfere with snd_intel8x0, doesn't seem to support much
# hardware on its own (Ubuntu bug #2011, #6810)
blacklist snd_intel8x0m# Conflicts with dvb driver (which is better for handling this device)
blacklist snd_aw2# causes failure to suspend on HP compaq nc6000 (Ubuntu: #10306)
blacklist i2c_i801# replaced by p54pci
blacklist prism54# replaced by b43 and ssb.
blacklist bcm43xx# most apps now use garmin usb driver directly (Ubuntu: #114565)
blacklist garmin_gps# replaced by asus-laptop (Ubuntu: #184721)
blacklist asus_acpi# low-quality, just noise when being used for sound playback, causes
# hangs at desktop session start (Ubuntu: #246969)
blacklist snd_pcsp# ugly and loud noise, getting on everyone's nerves; this should be done by a
# nice pulseaudio bing (Ubuntu: #77010)
blacklist pcspkr# EDAC driver for amd76x clashes with the agp driver preventing the aperture
# from being initialised (Ubuntu: #297750). Blacklist so that the driver
# continues to build and is installable for the few cases where its
# really needed.
blacklist amd76x_edacNem látok benne blacklist rtl8723be -t
-
szetcsuszott
aktív tag
12.04 LTS volt rajta, úgy jött, hogy kibontottam a dobozból, bekapcsoltam, és elkezdte magát feltelepíteni valahonnan..nem volt cd meg semmi, egyszerűen elindult, ki kellett választani a ynelvet, a tartózkodási helyet, mindent, mint amikor penndrive-ról telepítem. Aztám működött. Csak folyton lefagyott böngészés, de főleg videónézés közben, random, többször. És akkor se bill.kombinációra, se semmire nem reagált, kizárólag a főkapcsolóra. Amúgy eszembe se jutott volna frissítgetni, tök jól elvoltam vele...
update: épp most próbáltam ki a Wicd programot, az se lát a környéken se elérhető hálózatot. -
szetcsuszott
aktív tag
hazaértem melóból, feltettem a 14.10-es verziót--tippeljetek, szerintetek van wifi és/vagy bluetooth?
Kezdem azt hinni hogy én vagyok kurvára láma valamihez, van valami módja esetleg a beállításnak, hálózatok keresésének? Amivel jött, a 12.04 azzal rögtön kiírta a szomszédok hálózatait is, nem nagyon kellett variálni..lehet, hogy itt valamit be éne állítani, hogy lásson egyáltalán lehetőségeket?#20323 Merom bocs, nem neked ment, újat akartam.
-
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
spammer #20301 üzenetére
kihúztam a kábelt és semmi. ha rámegyek jobbra fenn a kapcsolatokat jelző kis ikonra és legördítem, a wi-fi hálózatok felirat sötét, és nem is dobja fel a szomszédaimét sem.. mit kellene csinálnom?
lejjebb a hálózat bekapcsolása és a wifi bekapcsolása szövegek fehérek és ki vannak pipálva.. -
szetcsuszott
aktív tag
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
spammer #20296 üzenetére
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~$ sudo rmmod rtl8723be && sudo modprobe rtl8723be[sudo] password for doman:
rmmod: ERROR: Module rtl8723be is not currently loaded
most arra gondoltam visszateszem a 12.04-et, és megpróbálok a driverekkel variálni, hátha nem fagynának a videók..mással nem volt bajom, de ez a 14.04...ez felb@sz. -
szetcsuszott
aktív tag
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~$ sudo rmmod rtl8723be && modprobe rtl8723be
modprobe: ERROR: could not insert 'rtl8723be': Operation not permitted
és a rózsaszín téglalap is marad a kurzor alatt, akármit csinálok
asszem minden lelkesedésem és érdeklődésem ellenére közel járok hozzá, hogy végleg hagyjam a picsába a linuxot.. atrabantommal éreztem így utoljára..szép meg jó,meg poén meg olcsó, de ha közlekedni akar az ember, vegyen közlekedésre alkalmas autót, a trabantot meg szerelgesse aki ráéraz a legszörnyűbb, hogy egyébként tetszik, és a 12.04 működött is ahogy kell, csak az meg folyton lefagyott, az azért szar, ez meg az öszes többi miatt
-
szetcsuszott
aktív tag
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~$ lsusb
Bus 005 Device 002: ID 138a:003f Validity Sensors, Inc.
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 003: ID 05c8:0359 Cheng Uei Precision Industry Co., Ltd (Foxlink)
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 002: ID 0bda:b001 Realtek Semiconductor Corp.
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1422
00:00.2 IOMMU: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1423
00:01.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Device 1318
00:01.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Device 1308
00:02.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1424
00:03.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1424
00:03.1 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1426
00:03.2 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1426
00:03.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1426
00:04.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1424
00:10.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB XHCI Controller (rev 09)
00:11.0 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SATA Controller [AHCI mode] (rev 40)
00:12.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB OHCI Controller (rev 11)
00:12.2 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB EHCI Controller (rev 11)
00:13.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB OHCI Controller (rev 11)
00:13.2 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB EHCI Controller (rev 11)
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SMBus Controller (rev 16)
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH Azalia Controller (rev 01)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH LPC Bridge (rev 11)
00:14.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH PCI Bridge (rev 40)
00:14.5 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB OHCI Controller (rev 11)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 141a
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 141b
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 141c
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 141d
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 141e
00:18.5 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 141f
01:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 10)
02:00.0 Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8723BE PCIe Wireless Network Adapter
03:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTS5229 PCI Express Card Reader (rev 01)
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~$ -
szetcsuszott
aktív tag
Szia!
Köszi az eddigi segítséget!
Na, ismét újratelepítettem a 14.4 LTS-t, netre kötve kábelen, biztos ami biztos. Probook 455 g2, ha számít..
- wifi nincs, nem is lát álózatot,
-az egérmutató nyilacska alatt egy 2x1 cm-es félig átlátszó rózsaszín téglalap van, ami együtt mozog az egérrel, meghülyít..tegnap is ott volt, de azt hittem valamit hibásan raktam fel vagy nemtom,
-a tapipadot nem tudom beállítani azokkal a progikkal amiket találtam, a kétujjas görgetés fordítva működik, ha lefele húzom az ujjaim, felfele szalad a kép, a csippentős naygítás nem működik, az "önálló" görgetés nem működik (mikor a tacspad széléig érek, nem görget magától tovább), a bal felső sarokban két koppintással nem lehet a tacspadot kikapcsolni (12.04 alatt működtek ezek)várom az ötleteket lépésről lépésre, mit írjak terminálba, mit töltsek le, stb..előre is köszi!
ja, frissítések telepítve. Azzal együtt ilyen
-
szetcsuszott
aktív tag
Kiválasztottam, be is kellett ikszelni, hogy tartzózkodási hely budapest (vagy ilyesmi) és az első ami érdemben történt az az volt, hogy feldobott egy hibaüzenetet, hogy nem teljes a nyelvi támogatás. Akárhová léptem be, 80%-ban angolul volt minden, pl. a rendszerbeállítások menüben asszem max 2 ikon volt magyarul feliratozva. kábellel rákötöttem a netre, így a nyelvkérédés megoldódott, a többi még nem. Telepített egy rakás frissítést is, ezek után sincs wifi. Azt hittem egy pillanatra még tegnap este, hogy van, csak rögtön el is dobja, de nincs, nem is lát hálózatokat amikre lehetne csatlakozni. Most melóban vagyok, majd megnézem este.
-
szetcsuszott
aktív tag
na felraktam penndriveról a 14.04 lts-t.
nem volt magyar nyelv-megoldottam
nem találja a wifit -megoldottam, de eldobálja, várom az ötleteket.
nem talál a bluetooth megint semmit-majd állítgatom megint
5perc tétlenség után kidobál a rendszerből és jelszót kér, ettől megőrülök, ezzel mit lehet kezdeni??
a touchpadot nem tudom beállítani úgy, ahogy a 12.02 alatt sikerült aszem synaptics programmal..ideges,ugrál, pontatlan, ráadásul fel se dobja azt az opciót, hogy ha görgetés közben elérek a taccspad széléig, úgy érezze, hogy tovább húzom, és magától görgessen tovább, és a csippentős nagyítás sem működik- ezzel mit lehet kezdeni? -
szetcsuszott
aktív tag
Ezzel az a gond, hogy a 12.04-el jött a gép, nem én telepítettem :-) Szóval nem tudom, hogy tudom-e. Win XP-t telepítettem utoljára, de az úgymond idiótabiztos, tényleg csak egy gombnyomás volt...
Nekem ez a papírforma, hogy ha én csinálom nem működik. úgy látszik, én olyan balf@sz vagyok, hogy nekem két ugrás a Sugár(ha mond neked valamit ez a hasonlat, nem tudom, hány éves vagy
)
-
szetcsuszott
aktív tag
Na, bejött a papírforma, frissítettem a 12.04 LTS ==> 14.04 LTS-re, és persze nem működik
Szépen elindult, frissült vagy 2 órát, feldobott mindenféle ablakokat, hogy a mittoménmiket lecserélem újra vagy sem, azokat a kis zöld pipával lecseréltem, aztán eljutott odáig, hogy újraindítás... kapásból kiírt három errort, meg hogy press any key.. megnyomtam, továbbment, feldobta pár pillanatra a terminált, ott pörögtek a parancssorok, aztán fekete képernyő, bal felső sarokban kimeredt kurzor, a többi néma csend.Nem indul.
kérdéseim:
1) van-e valami rendszer-visszaállítási lehetőség, és ha igen hogyan?
2) ha van, akkor érdemes-e ismét megpróbálni a frissítést onnan, vagy kezdjek el telepítőlemezt gyártani a 14.04-hez?
3) tudom-e egyedül telepíteni laikusként a 14.04-et, vagy beszopható (ez is)? -
szetcsuszott
aktív tag
Na jó, akkor most valaki mondja meg plíz, hogy hol van a rendszerfrissítés gomb. Mert én csak a biztonsági és egyéb frissítéseket találom, de magát a rendszert (12.04 LTS ==> 14.04 LTS) nem találom.
Bocs, időközbenmegtaláltam, nem volt beállítva, hogy az újabb verziókat is keresse.
-
szetcsuszott
aktív tag
Sziasztok!
Ubi 12.04 LTE-ről 14.04 LTE-re a frissítés mennyire bonyolult? Ha tök laikusként belevágok beszophatom? Ha úgy adódik, valaki végig tudna majd valamikor vezetni onlájn a folyamaton, hogy ne barmoljam el a laptopom?
-
szetcsuszott
aktív tag
AMD A8-7100 APU integrált R5
Valószínűbb, hogy berágok, és legyalulom az egészet a picsába aztán felrakok egy feltört win7-etHa nem oldódik meg hamar, rövid ismerkedésem végére érek a linuxszal.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
Kendek #20037 üzenetére
Na, előszedtem a grub-ot, meg is találtam ott a memtestet (köszi @20040 cubix )
lefuttattam, nem mutat hibát, ha jól értelmezem:Ha van még valakinek ötlete a fagyásokra szóljon..
Emlékeztetőül: Ubuntu, 12.04 LTS, gyakori lefagyás, böngészés közben is, de főleg flash videóknál (youtube, BBTV, stb.) olyankor leggyakrabban kimered a kép, de a hang megy tovább. Billentyűkombinációkra nem reagál, egyetlen megoldás a kikapcs.gomb hosszan. -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #19954 üzenetére
Nos, napi szinten lefagy, kezdem k.rvára unni.
Ha fagy, akkor aztán fagy. Van olyan, hogy kimered minden, de a videó hangja megy tovább, semmi más.
Billentyűkombinációkra olyankor nem reagál, így nem tudom megnézni, hogy abban a pillanatban "mi eszi a gépet".
@19957 spammer Megnéztem a lemezkezelővel a smart adatokat, amiről van adat az zöld pötty és "jó".A memtestet leírná valaki hogy linux alatt hogy? asztali vindózos ezeréves sólymon csináltam penndriveról, de annak ismertem a biosát, át tudtam állítgatni miről búútoljon.itt abból az ún. grubból hogy lehet, hogy ne kelljen a biosban rámolnom?
Az eddigieket is köszi. -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #19954 üzenetére
laptopszalonos 5év garis, amitubuntuval "szerelve" szállítanak. Nem volt eddig semmilyen hibaüzenet, kifagyott, oszt' kész .
Ok, most melóhelyen vagyok, de este kipróbálom ezeket, ha valami nem világos, majd még kereslek, és köszi az eddigieket!
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #19952 üzenetére
Semmire sem reagál, billentyűzetre, kombinációkra, tapipadra sem, ki van meredve és ezután csak kikapcs-gomb hossszan. Memtesztet nem próbáltam, de utoljára hagynám, zsír új a gép és macerás a tesztelgetés, a "top"-ot meg nem értem :-) Az mi? nem értek hozzá..
12.04 LTS amúgy
-
szetcsuszott
aktív tag
Na itt vagyok megint, HP 455 G2+ "gyári" ubuntu, probléma a következő: Újabban lefagyogat, kimered. tettem rá chrome-ot, azt hittem a böngésző miatt fagy le, de nem, ugyanezt csinálja firefoxszal is. Böngészés közben is előfordul random módon, és letöltés közben (filmespolc). Sőt, tegnap a firefox bezárásával egy időben meredt ki, ott álltam a képernyőn az üres ubuntu asztallal, meg a kifagyott kurzorral. Ez szoftveres probléma?
-
szetcsuszott
aktív tag
Nos, csak érdekességképpen mondom, hogy a HP 455 G2-mön máig tisztázatlan körülmények között megjavult a bluetooth, szóval nem az Ubi támogatási problémái miatt nem ment, ugyanis az asszony hibernálásból ébresztve nem látta hol a kurzor, nyomkodott össze-visza, egyszer csak kiírta, hogy bluetooth engedélyezve.. próbáltuk rekonstruálni a történteket, de valószínű, hogy jobb felül az ikonsávban a wifi-beállítások között sikerült valamit beállítania vakon
-
szetcsuszott
aktív tag
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #19727 üzenetére
bocs, eltűntem kissé.
Nagyon macerás ez a telepítő penndrive-os téma?
Amúgy -mivel a linux free- az se nagy gond, ha a jelenlegi helyett újat teszek fel direktbe, most olvastam egy cikket eszerint a 14.10-es fel is tudja magát telepíteni a régi helyére anélkül, hogy máshoz nyúlna. Nekem meg mindegy, melyiken tanulok, alapból hülye vagyok a linuxhoz, tök 8, hogy min bénázok.. -
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #19722 üzenetére
Háát, szívesen bemásolnám csak a bluetoothra vonatkozókat, de nemtom melyik az, szóval íme lsusb parancsra:
Bus 001 Device 003: ID 05c8:0359 Cheng Uei Precision Industry Co., Ltd (Foxlink)
Bus 003 Device 002: ID 0bda:b001 Realtek Semiconductor Corp.
Bus 005 Device 002: ID 138a:003f Validity Sensors, Inc.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hublspci-re:
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1422
00:00.2 IOMMU: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1423
00:01.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Device 1318
00:01.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Device 1308
00:02.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1424
00:03.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1424
00:03.1 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1426
00:03.2 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1426
00:03.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1426
00:04.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1424
00:10.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB XHCI Controller (rev 09)
00:11.0 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SATA Controller [AHCI mode] (rev 40)
00:12.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB OHCI Controller (rev 11)
00:12.2 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB EHCI Controller (rev 11)
00:13.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB OHCI Controller (rev 11)
00:13.2 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB EHCI Controller (rev 11)
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SMBus Controller (rev 16)
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH Azalia Controller (rev 01)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH LPC Bridge (rev 11)
00:14.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH PCI Bridge (rev 40)
00:14.5 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB OHCI Controller (rev 11)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 141a
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 141b
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 141c
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 141d
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 141e
00:18.5 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 141f
01:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 10)
02:00.0 Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. Device b723
03:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTS5229 PCI Express Card Reader (rev 01) -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #19720 üzenetére
doman@doman-HP-ProBook-455-G2:~$ Isusb=list usb devices
Nem található „usb” nevű parancs, talán erre gondolt:
„jsb” parancs a(z) „jsonbot” (universe) csomagból
„sb” parancs a(z) „lrzsz” (universe) csomagból
usb: a parancs nem találhatóaz Ispci-t hogyan? csak írjab me, hogy Ispci?
(Ja, közben rájöttem, hogy csak annyit kellett volna beírnom, hogy Isusb, ugye? -
szetcsuszott
aktív tag
Na, itt vagyok megint
Az újabb problémámmal is ide irányítottak a HP topicból: a bluetooth ugyan megy,látszólag, viszont 2-ből 2 telefont nem ismert fel eddig, és azok sem őt.Egymást látják csak a telefonok. A noti meg keres,keres és semmi. Tudtok benne segíteni? A "gyárilag" rajta lévő bluetooth-progival sem talál, és a közben leszedett bluemann-el sem. -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #19709 üzenetére
Készen van, Isten vagy!
Köszönöm szépen, egyedül a büdös életben nem ment volna. elsőre egyébként megtaláltam a szoftverközpontba, de mikor ráklikkeltem már nemtom mit írt ki, valami olyasmit, hogy nincsenek csomagok, vagy nem is tudom, a lényeg, hogy hiába volt ott a szoftverközpontban, nem lehetett telepíteni.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #19705 üzenetére
már szerkesztettem közben, bocs, úgy csináltam ahogy írtad! mikor elkezdtem (volna) a telepítést, akkor megjelenik egy 'állapot'-felirat és két nyíl kergeti egymást körülötte, és egy kettes..rákattintva látni, hogy frissíti a gyorsítótárat, aztán kezdené a telepítést, de nem telepít, hanem kiírja, hogy nem megbízható.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #19702 üzenetére
ÖÖÖ.beírtam a terminálba az első kettőt amit írtál.aztán a szoftverközpontban hozzáadtam azt a kettőt amit írtál, aztán a szoftverközpontból próbáltam telepíteni..nem így kellett volna?
vagyis fordítva, először a szoftverközponthoz adtam hozzá utána terminálba írtam. Abban a sorrendben ahogy te írtad. -
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #19693 üzenetére
Na akkor feltenném az első komolyabb kérdésemet, ami fullra megfogott. Fel kell telepítenem valahogy a quantum gis térképszoftvert de nekem ez kínai, azon túl, hogy angol is. :-( Azt sejtem, hogy azokt a más betűtípussal írt dolgokat be kell valahova gépelni, de azt se találtam meg, hogy hova (12.04 LTS ubi). Vállal valaki vakvezetést?
-
szetcsuszott
aktív tag
Ismét én vagyok egy újabb hülye kérdéssel:
(miután készen Ubuntuval telepítve kaptam a gépet, és nem értek a linuxhoz) Hol látom, hogy milyen partícióim vannak, illetve vannak-e egyáltalán? (windózra fordítva: csak egy C-meghajtóm van, vagy van-e más is, ami nem vész el pl egy újratelepítéskor?) -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
lev258 #19663 üzenetére
Köszi, és tomtyinak is!
Első linux próbálkozás, mondhatni linuxszüzesség elvesztése..Közben találtam taccspad beállítás lehetőséget az egyéb letöltött programokban, sokkal jobb lett..ilyen érzékenységi beállítások és hasonlók. Mondjuk még mindig nem 100, de már vállalható, meg valszeg én is balfasz vagyok a tapipaddal, eddig csak desktopom volt madzagos patkánnyal.
-
szetcsuszott
aktív tag
Sziasztok!
Ma egy hp 455 G2tulajdonosa lettem, Ubuntuval, amivel meg is békélnék, úgyis régen ki akartam próbálni a lunuxot, de:
Az a problémám, hogy a touchpadot egérnek látja, a beállításokban sincs érintőpad fül, csak egér. Működni működik, viszont qára hiányoznak a multitouch műveletek, először is és elsősorban a görgetés.
A HP topicban azt írták, hogy linux-probléma, légyszi segítsetek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Formula-1
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest