- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
Aktív témák
-
n0_gAboR
őstag
Nezd meg a synapticban hogy hol talalhatok a screenlet filejai.
Ezen belul a widgetek python programocskak.
Meg kell keresni azt amelyiket hackelni akarod, es a hozza tartozo kep filet GIMP-el szerkeszteni, vagy lecserleni.Ha utolag letoltott widgetrol van szo, akkor az a home konyvtaradban lakik valoszinuleg (.screenlets mappa pl.)
-
-
poirot
őstag
Most raktam fel a Vista-t, (most onnan irok),de előtte egy kis gondom akadt, a Multiboot-os CD-vel próbáltam particionálni, de valahogy nem csipi vagy az alaplapomat, vagy a Sata-s vinyókat, a lényeg, hogy hivatkozik B meghajtóra, ami nincs is, ezáltal a MiniPE-ben lévő progik nem indulnak el.
A kérdésem a következő; az Ubuntu telepítés előtt szét tudja-e vágni a vinyómat ? Esetleg valami parancssort kell beírni neki?Köszönöm a választ.
-
poirot
őstag
Köszönöm a választ.
De én a rendszer-választást úgy értem, hogy az alaplapi BIOS-nál van lehetőségem kiválasztani, hogy melyik winchester induljon először, vagyis hogy melyiken keresen elöszőr op.rendszert. Tehát nem a boot.ini-vel variálnék, hanem egyszer lenne az első vinyóm az XP-s, másik esetben a Vista/Ubuntu páros.
Ekkor vajon, hogy viselkedne az utóbbi kettő ?
-
rtom
senior tag
Próbáltam, de akkorra már elrondítottam az egészet. Végül meguntam és a minimal iso-ból bootolva (másodjára sikerült!) tettem fel egy cli rendszert, éppen most hegesztem rá az openbox-ot. Ha valakit érdekel, hogyan sikerült iso-ból indítani a rendszert, szívesen leírom ... majd holnap
)
-
-
rtom
senior tag
Tegnap este befejeztem a dist upgrade-et feisty-ről hardy-ra a laptopon. Az első kanyar kb 2 órába telt, aztán gutsy-ról már csak kb. egy. Sok időm nem volt tesztelni, de ami elsőre feltűnt, hogy végre működik az AIGLX és a Composite enabled beállítás szintén (ATI X1100) az Ubi zárt driverével!
Compiz ugyan még nem megy (gondom itt), de ugysem használom csak tesztre.
Szal egyelőre nagyon meg vagyok elégedve
Bocs, mellément, nem válasz akart lenni...
-
God Vazzeg
veterán
/etc-ben kellett volna egy config fájlba belejavítani, de már megoldottam parancssorból a saját progiján keresztül. Csak egyszerűbb lett volna szerkeszteni
Más: skype deb csomagot csak i386-ot találok, nekem meg 64 bitre kellene, természetesen nem lehet telepíteni. Statikus vagy dinamikus csomag kell nekem ha le akarom forgatni, már nem emléxem melyik is tartalmazza a pluszt ami nekem kell(het)
-
kozmate
tag
kérésed parancs!
Alternate torrentek:
alternate i386
alternate amd64 -
bsh
addikt
hát a sorfrekvenciát jól ki is lehet számolni, ha tudod a max. függőleges felbontást és hogy abban mekkora frissítést tud. a sorok számát összeszorzod a frissítések számával, ez adja a függőleges frekit.
pl. ha a legnagyobb felbontás 1600x1200, és ezen tud 60hz-et, akkor a függőleges freki az 1200x60=72khz, vagy picit nagyobb, mondjuk 75khz. -
bsh
addikt
igen, azzal nekem is bajom volt, valamiért a gnome és xfce felbontásbeállító felület nem engedte nekem sem, csak ilyen 56 meg 60 hz-eket :S
megoldás: ismét reconfigre x-server, és mikor a monitort állítod, medium vagy advanced módba menj, és ott add meg a max függőleges frekit, akkor van rá esély, hogy működik majd. de néha így sem szokott.
ja amúgy a múltkor lehet nem voltam egyértelmű: a reconfigure x csak azért kellett, hogy legyen megint gui-d. miután ez megvan, ott kapcsold vissza a restricted ati drivert, és állítsd be újra az x servert, hogy megint az ati drivert használja. (mert ha jól értettem, az volt a gondod, hogy kikapcsoltad a restricted drivert és ettől nem ment a gui)
szóval a vesa mód csak ilyen ideiglenes megoldás, hogy legyen gui-d, amíg beállítod ismét a cuccot. -
-
ngabor2
nagyúr
engem speciel a "gyorsabban indul, gyorsabban áll le" nem hat meg...
ngabor@lizard:~$ uptime
22:53:51 up 126 days, 8:21, 1 user, load average: 4.44, 4.24, 4.22driverprobléma nálam sincs. flash, java meg codecek is vannak már 64 bitre? mert ez volt nem olyan rég az áttérés gátja nálam.
-
rtom
senior tag
-
-
escape
aktív tag
Háth asszem h már mindegy volt..
Ugy döntöttem hogy kezdjük tiszta lappal.
letöröltem az ubit, win alatt megformáztam a dolgokat aztán feltettem.Uh most olyan amilyennek szeretném!
Köszi minden segitésget, a Gparted Live-ot leszedtem és kiirtam uh azzal fog menni legközelebb..
mégegyszer köszi mindenkinek!
-
V.Stryker
nagyúr
-
vamzi
senior tag
bocsi h 3.szor is én
de lejárt az idő...
valami ingyenes nincs?Tv akkor meg töröld saját kezüleg
egyébként először én is 5 gigát adtam ubinak, a maradék a win volt, most meg 4giga win nek
és a maradék az ubi,de a rendszernek magának ugyan csak 5 gigát adtam.és ami maradt azt a /home-nak csináltam illetve a swap...
-
V.Stryker
nagyúr
Köszi!
Passzentos.
Most kutakodok a googlival de nem találok az Audigy ES hangkarimhoz drivert.
Ötlet?
vamzi : Köszi a segítséget. Tuti foglak zaklatni. Bár őszintén szólva most még winfos van fennt,mert nem akarok addig telepíteni, amíg az összes általam használt programra nincs alternatívám vagy nincs megoldva a működésük.
-
Tv
senior tag
Köszi! Akkor inkább hagyom
. Viszont a /var/cache/apt/archives/ jegyzékben a telepítő csomagok vannak ugye? Ezeket elvileg a frissítő telepítette, tehát már nincs rájuk szükség nem?
"Szóval frissítsünk! És ha már a frissítéseket ilyen gyakran
végezzük, még egy apróságra érdemes figyelni. A rendszer
elõször letölti a csomagokat, majd telepíti õket, végül a
letöltött csomagokat otthagyja a lemezen. Mivel nem ritka,
hogy egy Sarge alatt egy hét után frissítve száz megát töl-
tünk le, érdemes a régi csomagokat letörölni. Az apt a
csomagokat a /var/cache/apt/archives könyvtárban tartja,
innen bátran és gátlástalanul törölhetjük az összeset.
Vigyázz, a /var/cache/apt alatt két .bin kiterjesztésû fájlt is
találhatsz, azokat hagyd meg."Ezt találtam a témáról. Bár ez Debian leírásában van, de gondolom ugyanaz van Ubuntunál is.
-
vamzi
senior tag
nem szeretnék hülyeséget mondani, de nem a TLS-el van a gond?vagy mi a szösszel.Nekem ugyan ilyen betüim voltak amsn-be mikor hazavágtam.Nem találtam rá megoldást és mivel zavart ujra tettem az ubit
egyébként ha hülyeséget irtam, lécci ne kövezzetek meg, mert én is csak olvastam valahol.
-
ngabor2
nagyúr
háát, ha lts lesz, lehet, hogy nem is 8.04, hanem 8.06 lesz ez is
amúgy már azt se tudom, épp mikori rendszert nyúzok, de mivel úgyis a legtöbbeknek a friss rendszerben fog kelleni segíteni, ezért váltani fogok.
ami a 7.10-ben nem tetszik: túl okos lett a dpkg-reconfigure xserver-xorg... ha ő eldönti, hogy márpedig ilyen kártyád van, ha akarod, ha se, elég macerás neki elmagyarázni, hogy nem, nem azt a drivert akarom használni... eddig 2 emberkénél is belebotlotttam.
-
rtom
senior tag
Idézet: "Egyébként meg megjelent a Hardy alpha4 kiadása, végleges április 24-re várható."
És ha annyi lesz benne a bug, mint a Gutsy-ban, akkor erre sem frissítek, csak kb. mire lejár a mostani támogatottsága. Eddig nekem a Feisty jött be a legjobban! (és a fórumot olvasgatva nem vagyok egyedül ezzel)
Aktív témák
Hirdetés
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- VR topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Ingatlanos topic!
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged