- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Aktív témák
-
poirot
őstag
Most raktam fel a Vista-t, (most onnan irok),de előtte egy kis gondom akadt, a Multiboot-os CD-vel próbáltam particionálni, de valahogy nem csipi vagy az alaplapomat, vagy a Sata-s vinyókat, a lényeg, hogy hivatkozik B meghajtóra, ami nincs is, ezáltal a MiniPE-ben lévő progik nem indulnak el.
A kérdésem a következő; az Ubuntu telepítés előtt szét tudja-e vágni a vinyómat ? Esetleg valami parancssort kell beírni neki?Köszönöm a választ.
-
poirot
őstag
Még egy mielőtt nekiállok;
Elég ha 2 particót készítek, az első a Vistának, a második Ubuntunak ?
Vagyis, Ubuntu felajánlja telepítéskor az adott partició megosztását ?
Gondolva itt a / , /home , /swap felosztásra.
Köszönöm a választ.
-
poirot
őstag
Köszönöm a választ.
De én a rendszer-választást úgy értem, hogy az alaplapi BIOS-nál van lehetőségem kiválasztani, hogy melyik winchester induljon először, vagyis hogy melyiken keresen elöszőr op.rendszert. Tehát nem a boot.ini-vel variálnék, hanem egyszer lenne az első vinyóm az XP-s, másik esetben a Vista/Ubuntu páros.
Ekkor vajon, hogy viselkedne az utóbbi kettő ?
-
poirot
őstag
Üdv. mindenkinek.
Most vettem egy 500 GB-os SATA winchestert, amire felszeretném rakni a Vistát és az Ubuntu-t.
Tulajdonképpen mindegyiket ismerkedési szándékkal. Hogy valóban olyan rossz az egyik, és valóban olyan jó a másik. Lehet választani, hogy melyik, melyik.
A régi rendszeremhez (XP), egy másik vinyón nem szeretnék hozzányúlni, ezért az adatkábelt onnan lehúznám, és sikeres telepítés után visszarakva, mindig bootoláskor kiválasztott rendszer jöjjön be. Az egyik kérdésem erre vonatkozik; a SATA vinyóknál bekever-e a BIOS által kiosztott master/slave kiosztás. Pontosabban, ha én bebootolok a Vista/Ubuntu-s winchesteremre, miután ismét visszaraktam a régi vinyó adatkábelét, akkor az OP. rendszerek "lenyelik-e" a BIOS által kiosztott új kiosztást ? Müködőképesek maradnak-e ?
A másik; ahogy beleolvastam a fórumba , úgy vettem ki, hogy elöször a Vista-t, majd Ubuntut telepítsem, és az Ubuntunak kettő partició kell. A kérdésem evvel kapcsolatban; mennyit hagyjak az Ubuntu-nak a két particióra, ami a későbbi telepítésekre is elegendő ?
4 Gb RAM-om van, Core2 6420-as procival.
Köszönöm a válaszokat.
-
poirot
őstag
válasz
ngabor2 #2158 üzenetére
A RAID kártyám ITE 8182-es. Beraktam egy DVD-ét az egyik USB-s iróba, de semmi.
A Device Manager-nél látja is a hálókártyát, meg az USB-k is meg vannak. Mikor indul a rendszer, semmi hibát nem ír ki.Ja, és Windows-al "nőttem fel", szóval, ha lehetne aszerint kérem a segítséget.
Köszönöm.
-
poirot
őstag
Sziasztok !
Felraktam, az Ubuntu-t az XP mellé, (a Wupi-s verziót) nagyon tetszik, meg is tartanám, ha az összes meghajtómat látnám. Van a gépemben egy SATA-s winchester, ez a C meghajtó, ezen van, van még egy ATAPI winyó, ezt is látja, illetve még egy DVD írót felismer.
A fentieken kivül, van egy RAID kártyán két winchester összefüzve, ezeket nem látja, illetve 1 belső és két USB-s külső DVD írót nem szintén nem lát.
Hogyan lehetne ezt a problémát orvosolni?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Aktív témák
Hirdetés
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Le Mans Ultimate
- Hobby elektronika
- Milyen asztali médialejátszót?
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Crucial 240GB SSD eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged