Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Aktív témák
-
-
-
-
Egy kis segítséget kérnék.
Szeretném a grubot (csak a grubot, az ubi marad a hd0-án) áttenni USB pen drive-ra. Odáig eljutottam, hogy a pen drive hd1, a rajta lévő elsődleges, aktív, fat32 partíció pedig sdb1. Csakhogy a setup (hd1,0) a következőt mondja:
Checking if "/boot/grub/stage1" exists... no
Checking if "/grub/stage1" exists... no
Error 15: File not found
Mi van?
Ezek szerint csak úgy lehet USB-ről induló linuxom, ha a pen drive-ot ext2-re formázom és felmásolok rá - mit? Ez egy alig 256 megás kütyü és szeretném win alatt is használni. -
válasz
n0_gAboR
üzenetére
1. - Bővebben? Mert én ott nem látok utalást a kiosztásra.
2. - Én sem
Egy újabb kérdés: Hibernálásból, felfüggesztésből visszajön a gép és néma lesz. Előtte volt hang szépen. Sőt, ilyenkor is úgy tűnik minden rendben van, teszthangokat lejátssza, csak éppen hang nem jön ki a torkán. -
Most ismerkedem az Ubuntuval (meg az egész linux-szal is), már túl vagyok egy újratelepítésen meg egy monitorbeállításon
Egy-két nap használat után lenne pár kérdésem:
- Hogy tudom beállítani a login ablak billentyűkiosztását? A rendszerben megy a rendes magyar (qwertz) kiosztás, ám a bejelentkező ablaknál csak a sima angol kiosztás működik, hiába állítom magyarra.
- Laptopról lévén szó, nagyon nem szeretem a venti zaját, ezért számomra nagyon fontos a hatékony energiagazdálkodás. Az ubuntu hibátlanul felismerte a procit (Turion) és a terhelés függvényében váltogatja a frekvenciát (1600-800 MHz), csakhogy én szeretném a feszültséget is módosítani. Az alapértékek 800 MHz-nél 0.9V, 1600 MHz-nél 1.1V. Mivel BIOSban semmi ilyet nem lehet állítani szoftveres megoldás kell a 0.7 és 0.9V elérésére. (Windows alatt erre ideális az RMClock) Itt hogy tudnám ugyanezt elérni?
Köszi!
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Dell Inspiron 5559 /i5-6200U/8GB/240GB SSD/WIN10/Számlával/
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest