- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Aktív témák
-
zed01
őstag
Sziasztok!
Ezt a tűzfalat hogy kell bekonfigurálni? Mert én akárhogy igyekeztem, ha aktív volt, blokkolta a teljes hálózati forgalmat.
-
qamu74
őstag
Csőváz.
Kubuntu 11,10 ben a Kwin ablakkezelő effektjeinél nem nüködik a gömb és a cilinder,pedig be van állítva!Mi lehet a gond,hiba?[link]
-
RBJ
addikt
Létezni, hogy úgy elállítottam a betűtípust, hogy hiába állítom vissza alapértelmezettre nem azt látom amit eddig?
-
-
qamu74
őstag
Csá!
Tudja valaki, hogy melyik alkalmazás tud 3d wallt(úszó halak stb) készíteni?
Mert a tecsón(youtube) láttam xubuntun ilyen wallt. -
RBJ
addikt
Tudja valaki melyik a szép betűtípus az ubuntun. mert mintha a kubi betűtípusa nem olyan lenne mint az ubinak. elég furik a karakterek
-
RBJ
addikt
na leszedtem a bitdefendert. újraraktam terminálosan full .
[link]erre el se indul egyáltalán de még levakarni se tudom sehogy. pedig előzőekben csomagkezelőben ott volt és levakartam ott.
Mindjárt újrateszem a kubuntu t kínomba, hogy patyolat legyen. -
-
RBJ
addikt
Valaki használ bitdefendert ubuntu 11.10 alatt? nekem se ubin se kubin nem megyen.
Vagyis feltelepül, frissül stb de mikor egy scan t akarok csinálni akkor elszáll az egész bitdefender.Ja a numlock dologra meg annyit ubi alatt soha nem volt kikapcsolva. az meg nem lehet, hogy kubuntu alatt elállítódna a bios ban.
-
törölt tag
Google-musicmanager-beta 1.0.22.3409-r0
ez biztonságos ha telepítem
a google music ra regisztráltam ( mielőtt megkérdeznétek "azt meg hogy", természetesen amerika ip-velés úgy lehet rá feltölteni 20000 db mp3-at!!!! hogy letöltessze egy klienst, win-en műkszi, és ubi-ra is van klien nos ez megbízható lehet?
-
Jah, Ubuntu 11.10 és TV felvétel téma.
padsp -S és -M -el ment az Mencoder-es felvétel, de valamiért brutál módon belassul a kódolás tőle. Nagyon gratulálok a 11.10 fejlesztőinek újfent. Tehát olyan szinten lerántja a teljestíményt, hogy a 25fps-es kódolást éppen hogy bírja a gép, még az a jó, hogy egy postprocess szűrőt elbírt, és nem csíkosodik a kép... (Azért egy Core2 lazán kódolna gyorsabban is...)
Amúgy érdekes módon kipróbáltam padsp nélkül is, és most van hang így is, de ugyanolyan tetű lassú, mint volt... mondjuk lehet kéne mencodert forgatnom...
-
-
RBJ
addikt
Halvány problemám lenne. Mikor bekapcsolom a gépet a Numlock soha nem megyen.
Zavaró, hogy mindig be kell kapcsolni külön. -
-
Mtbsrác
senior tag
Olyan kérdésem lenne hogy hogyan tudom a tálcára előcsalni az akkumlátor állapotát mutató kis indikátor ikont? Gnomelight linuxról lenne szó, ami nemjeleníti meg ezt a dolgot.
Érthetően szájbarágósan ha lehetneBot vagyok még hozzá. Egy Asus eeepc 700 2g-ről lenne szó amúgy.
Ill egy .deb csomagból telepíthető Firefoxot hol találok mert nemtölti le a szoftverközpontja.
Amit meg találok csomagot az mind vmi 1.10.24-es hibával vagy mivel elszáll. -
törölt tag
Google-musicmanager-beta 1.0.22.3409-r0
ez biztonságos ha telepítem
a google music ra regisztráltam ( mielőtt megkérdeznétek "azt meg hogy", természetesen amerika ip-velés úgy lehet rá feltölteni 10000 db mp3-at!!!! hogy letöltessze egy klienst, win-en műkszi, és ubi-ra is van klien nos ez megbízható lehet?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Csakénvagyok #41158 üzenetére
Szerintem is nézz rá más op. rendszerrel is.
-
>-48-<
aktív tag
-
-
-
válasz
Kendek #41165 üzenetére
A Marvell telepítőjével. Kis menüs cucc, szépen magától fordítja a modult, bepakolja, stb. Aztán blacklisteltem a sky2-t.
@hallari : A PDF önéletrajz azért mégiscsak jobb, mint egy sima doc.
Mondjuk az Openoffice (Libre) jó ideje elvan a docx/xlsx/mindenx -ekkel... Ha meg semmi sem segít, akkor RTF, azt az ólajtó is nyitja. -
Esetleg van még 3 másik ablakkezelővel, változatként : Kubuntu, Lubuntu, Xubuntu (bár az Xftce-snek igazából nem sok értelme).
Na, napi hülye kérdések...
- Ugye hálókártyadrivert kellett cserélnem, a sky2 helyett sk98lin -t, hogy menjen a Wake On Lan. Na most kernelfrissítéskor a sky2 kerül vissza, és telepíthetem a hálókártyadrivert újra Mit lehet ezzel csinálni?
(Khm, pont erről beszélünk sh4d0w-ékkal, hogy az ilyesmik tök jó lenne, ha egyszerűen mennének)
- Hangfelvétel Line-inről... A Tvtime ugye megy, ha mixernek a hw:0/Line -t adom meg neki, hang is van. De pl. mencoderrel nem tudok a TV-ből rögzíteni (megint). Szól felvételkor a hang, de nem veszi fel.
padsp mencoder... -rel felvesz valamit, de annak nem sok köze van a hanghoz (azaz szakadozva, érthetetlenül veszi fel), meg 10mp után elkezd visítani, hogy Not enough audio samples. Ezzel merre érdemes elindulni?
Az Ubuntu bugok között olvastam a kis 130 kommentes OSS flame-t, de sokkal okosabb nem lettem. Gratulálok azért ehhez a lépéshez a fejlesztőknek innen is -
Sanya
nagyúr
felraktam a 11.10-es ubuntut. elérhető-e ez unity felület nélkül? ha már felraktam, akkor mit tépjek le hozzája?
-
válasz
sh4d0w #41160 üzenetére
Khm, nem beszélve a Maya és pár egyéb cuccról, ami élből Linuxon indult, és sokkal jobban is teljesít a pingvinnal, mint windózon.
A makrózott Excel meg tényleg nem érv, sajnos az előző munkahelyem ilyen Excel alapú cég volt, és egy idő után IT szinten már nem is foglalkoztunk vele, mert egyszerűen olyan dolgokat karatak a userek Excellel csinálni, amikhez minimum Access kellett, de inkább SQL.
-
válasz
hallari #41149 üzenetére
Szólok, hogy SAP kliens előbb volt Linuxra, mint Windows-ra. Ha meg munkakerülés közben egy kicsit is gondolkodsz, nem hűbelebalázs módra csináltad volna, akkor az OpenOffice-ból szépen kiküldhetted volna pdf-be az önéletrajzodat. A Microsoft Word funkcióinak kb. 95%-át nem használják ki az átlagfelhasználók, a maradék 5%-ot simán lefedi a LibreOffice. Ami problémás lehet, az a makrózott Excel, de az sem kell mindenhová. A Photoshop nem egy nagy érv, ha valaki azt megtanulta, megtanulhatja a GIMP-et is. Kevesen használják legálisan e szoftver idehaza, tehát nem széleskörű igény a használata, hanem rétegigény. Ez pont abba a kategóriába tartozik, amelynél kényszerűségből nem vált az ember - hangsúlyozom, céges felhasználásról beszélek. Játékokat tényleg ne említsd, mert nagyon jó játékok vannak Linuxra, soxor a Windows-osok is elindulnak probléma nélkül. Beágyazott lejátszó alatt mit értesz? Az asztali DVD-játékost? Wi-fi manapság már nem gond, hacsak nem a legújabb kínai dzsunka-vackot használod.
A szándék hiányzik elsősorban a Linux használatához, nem a lehetőségek a problémásak.
-
válasz
Csakénvagyok #41158 üzenetére
Azért az is előfordulhat, hogy döglődik a kártya ám.
Más szoprendszerrel nézted? Linve Ubi, vagy Mini XP? -
válasz
hallari #41151 üzenetére
Az XP utána is tele van apró bugokkal meg nagyobbakkal is, csak ugye mivel minden cucc arra készül, a gyártók is szopnak vele, meg mindenki tudja a hülyeségeit.
Volt egy idő, amikor egyszerűen a Realtek HD chipek drivereivel XP alatt nem szóltak a hangkályhák, csak az eggyel régebbivel... Meg az egyik cimbi gépén pl. a mai napig nem megy az MSN, igaz, az Win7, de újratelepíts után sem, a gyári MSN kliens nem kapcsolódikTrillian az megy, de az meg nem tetszik neki -> nem MSN-ezik.
Amúgy wifi, ilyesmi : Az megvan, hogy Wicd, Wifi-radar, Networkmanager-> semmivel sem nehezebb beállítani vele a wifit, mint winnyózon?
"Ha mégis lenne, akkor a munkahelyit megoldja a rendszergazda, az otthonit pedig a fizetett support."
No comment, ugyanezek Linuxra nincsenek? Csak a rendszergazda hülye hozzá - bocs, az milyen szakember? (Jó, mondjuk én meg a Mac OS-hez nem értek)
Ráadásul munkahelyi esetben csinálsz egy Linux image-t, amit rendesen beőttél, és azt pakolod a gépekre, és valszeg nem sok user fog panaszkodni, hogy nem szól a Youtube, mert pl. amúgy sem szabad...Szóval itt most ott tartunk hogy egyik kutya, másik eb, csak az egyikért vastagon fizetni kell, amiért semmivel sem kapsz többet (kivéve ha nem játszol).
Amúgy a DOS és a színsémák, az érdekelne bővebben, mert nem emlékszem, hogy DOS alatt színsémák lettek volna
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Csakénvagyok #41154 üzenetére
Nézz szét a gépben! Ilyesmit okozhat egy videókártyára esett csavar is. Vagy bármi ami zárlatot okoz. Ha nem látsz semmit és esetleg van másik NV kártyád akkor próbáld ki azzal is.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok #41130 üzenetére
Erre senki?
-
hallari
tag
Jó persze, ma már a kompatibilitás mást jelent, mint anno, hogy a Win98 komp. a '95-tel. Akkoriban ezt jóval egyszerűbb volt megoldani. Ma már jóval bonyolultabb - de látod, megoldották, mégha nem is túl elegánsan. A win xp tele volt apró bugokkal, de 5-6 év alatt annyira megcsinálták, hogy egy egyszerű felhasználónak nincs gondja vele, se otthon, se a munkahelyen. Ha mégis lenne, akkor a munkahelyit megoldja a rendszergazda, az otthonit pedig a fizetett support. Ez a kifutási idő és support azért hiányzik a linuxnál, sok ember legalábbis így van vele úgy látom. Én ugye nyilván nem, azért is használom. Szeretem a kihívásokat.
-
válasz
hallari #41147 üzenetére
"az 1.0-ra felrakott cuccok jó része a Win7 alatt is működött" - bullshit. Az 1.0-s Windows DOS-os volt, amit a Win7 hírből sem ismer.
Linus soha nem dönthet úgy, hogy egyszer csak egy disztribúciót enged tovább, mert a szabad szoftveres fejlesztési modell ezt lehetetlenné teszi. Hogy hozzak két példát a közelmúltból: az Oracle sem tehetett semmit a LibreOffice ellen (pedig biztosan szívesen megtette volna, amilyen rohadék cég mostanság) és a GNOME 2-t is forkolták MATE néven.
A bináris kompatibilitási gond meg szavatolja azt, hogy nem kerül a rendszer a vírusírók célkeresztjébe.
-
hallari
tag
válasz
sh4d0w #41136 üzenetére
"Linuxot használni az esetek nagy részében csak akarat kérdése, kis mértékben kényszeré, még kisebb mértékben kényszerűségből nem használják."
Azért te is tudod, hogy ez nincs 100%-ban így. A vállalati felhasználók legnagyobb része annyira függ a windows-tól, hogy nem is tudna váltani, elég az SAP-ra gondolni, vagy egy sima termelésirányító programra (betonipar-Magyarország: Mix'P). Az Open office sem 100%-ig kompatibilis a winword-del, sajnos ezt keserűen tapasztalhattam munkakeresés közben (amikor pedig fontos lett volna - önéletrajz). Gondolom Excel téren is lehetnek ilyen gondok, márpedig egy vállalatnál ezt nem meri senki kockáztatni. Van egy csomó szoftver is, ami nincs Linuxra, pl. Photoshop. Gimpelni lehet, de aki hozzászokott a Ph.-hoz, az nemigen fog váltani. Vagy ha vált, akkor állandóan funkciókat fog hiányolni. A játékokat meg sem említem. Otthoni felhasználóként is ütközhet falakba az ember, ha egy beágyazott lejátszó nem hajlandó elindulni. Vagy egy Wi-fi hálózatot kell beállítani. Vagy mint most nekem a Fedora 16 elkezdte összemaszatolni pixelekkel a hátteret és fogalmam sincs, mitől, és hogyan lehetne leállítani. Mintha egy lassú festékszóró mozogna a háttéren.
Anyám gépén persze jól megy az Ubuntu, vezetékes nettel, emilezésre, képnézegetésre, böngészésre használva, tehát van ellenpélda. Csak ilyen felhasználóból relatíve nincs sok. Olyan meg, aki velük megismertesse a Linuxot, mint TÉNYLEGES alternatívát, még kevesebb. -
válasz
hallari #41146 üzenetére
A windóz is tele van apró bugokkal, sőt... És néha azon is elég meredek egy-egy dolog megoldása, mégis soaknak inkább az, minthogy begépeljen egy sort terminálba.
Amúgy windóz, szakértelem, terminál... Egy AD-s tartományon elég sok dolog van, ami szintén parancssorral a legkönnyebb, az ellen mégsem ágálnak a kollegák.Kompatibilitásról szerintem a winnyóz alatt addig ne beszéljünk, amíg a Win7 64 bites verziója egy virtuális gépen futó XP-n futtatja a régebbi cuccokat
(XP mód...) Meg egyéb ilyen apróságok.
-
hallari
tag
válasz
Nowhereman #41129 üzenetére
"A jelenlegi technikai szintjén a Linux simán felmoshatná a padlót a Windowsszal". Szerver szinten fel is mossa. Látszik, hogy amint a szakértelem kerül előtérbe a csilivili automatizmus helyett, azonnal a profi rendszer nyer. Viszont az emberek többsége nem 'szakértő', így apró bugokkal, beállítási nehézségekkel nem akar foglalkozni. Szakértő alatt persze elsősorban azt értem, hogy még a terminál látványától is irtóznak sokan, nemhogy hozzányúljanak. Ami több, mint 1 kattintás, az már bonyolult sokaknak. ersze Linuxra is meg lehetne valósítani az automatizmust, de szerintem helyesen teszik, hogy a szűkös erőforrásokat inkább a rendszerfejlesztésbe rakják. Majd ha valami csoda folytán Linus Thorvalds úgy dönt, hogy holnaptól csak egy disztrót enged tovább, onnantól lehet a kicsiszolásba feccölni a felszabadult kapacitásokat. Bár ennek kisebb az esélye, mint hogy bármelyikünk itt megnyerje a lottó ötöst.
-
Akkor passz... Én még sosem használtam.
@hallari : Nem feltétlen az egy gazda a megoldás, de ott konkrétan ez az ok. Amúgy a többi disztró is nyugodtan lehetne egységes, mert egy gazdásak. Disztrón belül is pont elég lenne, ha megoldott lenne az, hogy amit az x verzióra felpakoltál progit, az csont nélkül futtassa ugyanannak a disztrónak a x+3 verziója is.
-
hallari
tag
"Egyébként ha azt vesszük, az Android is jól sikerült, és az is Linux. Mondjuk speciális terület, de az össze van rakva." Így van. És miért? Nemcsak, mert profitalapú, hanem mert csak EGY (!) gazdája van, aki nem 4.000+ disztrót készít, hanem csak EGYET. Persze a verziók gyorsan követik egymást, de ez telefon, nem desktop.
-
-
RBJ
addikt
.amugy ppa ból vagy a szoftverközpontból telepítetted a pidgint. a kde. 4.7.3 s?
de most már nekem is van galamb vagy mi ikonom. -
Kubuntum van, 11.10. De a Pidgin bővítményei alapesetben szerintem minden Linuxra ugyanazok (a Pidgin csomag tartalmazza), illetve a nyakamat rá, hogy windózon is ugyanazok vannak benne. Csak alapból nincs mind bekapcsolva, az audio/video sem.
@qamu74 : Nem használok dokkot, nemtom melyik jó...
@sh4d0w : Hé, t eazt mondod, amit én szoktam
Egyszer beállítod nagyanyádnak, és után megy, nem tudja összedönteni... Apósjelöltem kb. félévente szétborítja a (legális, megvette...) XP-t - ki telepíti újra? Vagy az asszony, vagy én.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
sh4d0w #41136 üzenetére
Mindenképpen egyetértek a hozzászólással. Sokan nem tudják, hogy a set top box is linuxot futtat. De az Androidról sem, hogy tulajdonképpen mi is az? A Google pedig alapvetően szeret Ubuntu Linuxot használni fejlesztői környezetként.
Még annyi, hogy a 70 éves nagymamám az én Ubuntu-s gépemen kezdett el számítógépet használni. Utána már furcsa volt neki amikor kapott tőlem egy gépet amin Win7 volt.
-
qamu74
őstag
hcl
Tudsz valami jó dock alkalmazást kubuntura!
Cairo sz@r! -
válasz
Sem a GNOME3-at, sem a Unity-t nem kötelező használni. Mark Shuttleworth nyilvánvalóvá tette a floridai UDS-en, hogy a Unity egy nagy közös felület lesz PC-re, tabletre, telefonra - igaz, a határidőt szerintem kicsit elméretezte, lévén a cél 2014. Az is kiderült a UDS-en, hogy a Unity beállítási felülete azért szegényes, mert nem volt rá elég erőforrásuk, most viszont ráfexenek a dologra, lévén a következő kiadás LTS - amivel ugye az üzleti felhasználókat célozzák. Hogy a Mint közben az élre tört? Nagy kaland, én is Mintet használok, ahogy a múltban is előfordult már - igazából az Ubuntu sorsa az elkövetkezendő időkben fog végleg eldőlni.
Hibajavítások és frissítések: elég régóta ismert, hogy kiadott Ubuntuba csak javítások érkeznek, az egyetlen kivétel a Firefox. Ismétlem: nem kötelező Ubuntut használni, nem csak az Linux, hanem a Debian, a Slackware, a Fedora is az. De tudatosult-e Benned valaha is, hogy Te is használsz Linuxot - illetőleg a világ lakosságának legalább a felének a közvetlen közelében fut Linux? Igen, az fut a telefonon, az fut a SOHO routeren, az fut a tableten is, egyes alaplapok "instant on" funkciója is beágyazott Linuxot futtat. Kell hozzájuk "lombik és oszcilloszkóp"?
Lombik és oszcilloszkóp: tudsz róla, hogy van olyan Ubuntu LTS-re épülő szerver, amellyel teljes mértékben kiváltható egy egydomaines AD? Megjegyezném, hogy sem a használatba vételéhez, sem a beállításához másodpercnyi terminál nem szükséges, csak egy Firefox. Ubuntu, Linux Mint dettó, még desktopon is. A user pedig ha mindenáron Linuxozni akar, megtanulja, amire szüksége van - ez Windows-on sincs másképp, ott is meg kell küzdeni a rendszer marhaságaival. Még a Debian 6 is olyan kézreálló, amilyennek Debiant még nem láttam. De tudsz-e róla, hogy számos és számtalan történet található az interneten - pl. a Full Circle magazinban -, amelyekben 60+ éves nyugdíjasok probléma nélkül használják pl. az Ubuntut? Unoka egyszer beállította nekik, azóta is megy, probléma nélkül.
Linuxot használni az esetek nagy részében csak akarat kérdése, kis mértékben kényszeré, még kisebb mértékben kényszerűségből nem használják. Az egyetlen probléma a Linuxszal a marketingje, meg az általam megnevezni nem kívánt oldal gazdáihoz hasonló idióták.
-
válasz
"A jelenlegi technikai szintjén a Linux simán felmoshatná a padlót a Windowsszal, ha úgy tálalnák."
Na monjuk ez az ami igaz. De mondjuk a Suse meg az Ubi is ezt próbálták, csak az Ubi kissé nem teljesen arra tart (de azért mindig javul egy kicsit), a Suse meg vállalati szinten egész jól teljesít. Igaz, ehhez kellett a Novell is. De mondjuk vissza nem raknám még egyszer a gépemreEgyébként ha azt vesszük, az Android is jól sikerült, és az is Linux. Mondjuk speciális terület, de az össze van rakva.
@RBJ : A Pidgin működik, azzal nincs gond... Csak neked video kell
De megnéztem, a Pidginben (mert most végre Linuxon vagyok), a partnelistában eszközök, bővítmények, és ott az audio/video bővítményt bekapcsolod, és máris van webkamera meg mikrofon support! -
qamu74
őstag
SZIASZTOK.
AZt hogyan tudom elérni, hogy a kubuntuban a tálca ne alul, hanem felül legyen.
THX -
Csakénvagyok
őstag
Egy kérdésem/kérésem lenne:
Szenvedek egy NVidia GV-NX85T512HP videókártyával.
Alapprobléma: Random, sajnos most már egyre sűrűbben villan eggyet a képernyő, majd csak az egér kurzort lehet mozgatni, minden lefagy. Újraindítás után már rögtön a bootképernyő bolhás lesz, majd az írások is furcsa karakterkekel lesznek megjelenítve. Elindul a rendszer betöltése, majd hirtelen megáll, a monitor kiírja hogy videó bemenet.
Hardware hibára gyanakodnék ha nem lenne az hogy az Xconf fájlok törlése és videokártya driver újratétele után újra random ideig (már csak pár perc) működik, maximális felbontáson. Xorg szerkesztésével kisebbre vettem a felbontást, de mindhiába.
Túlmelegedést nem gondolok, ezt hideg kártyával is műveli.
A kérdésem az lenne mi tiltja le a videó kimenetet, s ezt hol lehet, ha lehet szerkeszteni? Xconf napló átnézése nekem semmit sem mond, de becopyzom kérésre.
-
Nowhereman
őstag
válasz
sh4d0w #41085 üzenetére
Nézd egy pillanatig sem vontam kétségbe, hogy az említett fórum nívóját! Igaz én inkább sírnék tőle, mint röhögnék.
És ha már említed a normális embert, megsúgom: erre felé se dívik. Amikor az átlagfelhasználóról itt sokan megnyilvánulnak, az azon a nívón van, mint a linuxdurrantotta hálókártya. Még senki se kért meg arra, hogy CD jogtárt telepítsek, vagy bedugjak egy az USB-be egy pendrájv-ot. Az említett dologhoz meg csak ez a két tudás kombinációja kell. Ezekkel még elboldogul az átlagjúzer, igaz, valahol itt a határ. Vagy talán láttál mondjuk olyan szolgáltatást valamelyik 576kbyte shopban, hogy a játékot, vagy a játékvezérlőt feltelepítik a vevőnek?
A Gnome3 és a Unity nem kiforrott rendszer, ahogy a KDE4-nek is kellett egy jó év a kiforráshoz. Az általad ajánlott migráció meg élre is juttatta a Mintet.
Az LTS-hez hibajavítások jönnek, nem frissítések. Ha már épp itt tartunk: a Sane-nek nincs PPA-ja az UbuntuTweakben(az Xorgnak legalább van, de miért is?), és a tárolóban még a 20-as van, pedig a 22-es se mai gyerek. Nos nézzük az office-t. Hol van a Libre-Office?
A gond nem az, hogy az átlagjúzer nem tudja használni a Linuxot, hanem a disztribúció kiadók se! Lassan 20 éve az egyik kísérleti malac követi a másikat, csak lassan már az ember nem tudja követni a sok kis jószágot! A jelenlegi technikai szintjén a Linux simán felmoshatná a padlót a Windowsszal, ha úgy tálalnák. Lehet álmodozni a 200 000 000 felhasználóról, de amíg az asztalról nincs letakarítva a lombik és az oszcilloszkóp, addig azt nem lehet bevinni az irodába, addig nerd játékszer marad... és amíg nerd játékszer marad, addig lesz friss "linuxdurrantotta hálókártya" az olyan fórumokon. Pedig, minden eszköz meg van, hogy elélveztessen a titkárnő, csak nem totálkockaként kellene hozzáállni.
-
-
RBJ
addikt
Feltettem a pidgin és még parancsikont se varázsol hozzá. csak fogaskereket. szép.
-
-
-
-
RBJ
addikt
kde alatt melyik műkösöképes csevegő amiben esetleg a cam is működik?
-
-
-
RBJ
addikt
válasz
floatr #41108 üzenetére
nem a tárolókkal van gond.
udo add-apt-repository ppa:ferramroberto/java
sudo apt-get update
sudo apt-get install sun-java6-jre sun-java6-plugin sun-java6-fontsMindig ezt használtam ami ubuntun tökéletesen működött. Ezért kérdem, hogy Kubuntun esetleg mást is kell vagy másképpen kell feltenni ?
Ott a problem, hogy adott oldal nem megyen. -
RBJ
addikt
Kubuntu alatt nem megyen rendesen a megszokott helyről feltelepített tárolóból a sun java m. TIppjijje valakinek
?
-
-
rybank
senior tag
Heló! Szeretnék a conky-mmal simán szöveget kiíratni! Hogyan tehetem?
Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen autót vegyek?
- iPhone topik
- Elektromos autók - motorok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P30 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest