Hirdetés

Aktív témák

• Nowhereman
    őstag

Ácsi. Nem LinuxKockaként kéne gondolkodni egyeseknek, hanem normális emberként. Márpedig erősen ferdítés (majdnem hazugság-kategória), hogy pl. az inkriminált esetben a kernel teszi tönkre a hálókártyát. Ehhez csak normálisnak kell lenni, nem hülyének, aki gyűlöl mindent, ami nem MS. Nézd csak meg a csávó Mozilla-, vagy Google-közeli dolgokról szóló írásait, 98%-uk mind ugyanaz: fikázás.

Az általad megnevezett problémakörök egy része meg nem létezne, ha normálisan gondolkodna valaki, amikor megír egy fájlrendszer-implementációt. Nem állítom, hogy az ext fájlrendszerek nem töredeznek, csak azt, hogy messze nem annyira könnyen, mint az NTFS, vagy a FAT.

A titkárnő: ha a titkárnőt eleve a Linux desktop elé ülteted, aztán majd megpróbálod átszoktatni Windows-ra, ugyanazokkal a gondokkal fog küzdeni: a Linux marhaságait szokta meg, nem a Windows-ét. Nem mellesleg nem az ő dolga frissíteni a rendszerét, drivereket, alkalmazásokat telepíteni. Home usernek itt az update manager, meg a software center, onnan telepíthet, ubuntu tweak-kel meg egyéb tárolókat is hozzáadhat a rendszerhez.

Unity != Linux, ahogy azt már aag-nek is elmondtam, ne kezdd Te is, épp elég volt belőle is. Nem kötelező használni a Unity-t, telepíthetsz más felületet, vagy használhatsz másik Linuxot, disztribekkel óceánt lehet rekeszteni, nem Dunát. Az LTS-ekhez jönnek a frissítések, nem értem, mi bajod van vele. Tároló és szoftverfüggő, mennyit látsz ezekből.

Visszatérve az eredeti felvetésre: nem idiótának kell lenni, hanem józanul gondolkodó embernek. Én is látok hibákat, de a nagy részük egyáltalán nem érint, vagy ha igen, együtt tudok élni velük, nem zavarnak a mindennapi tevékenységeimben. Ettől azonban még nem vagyok idióta és terjesztek olyan fasságokat, hogy a "Windows szar, mert tönkreteszi a hálókártyámat". Nem igényem, hogy mindenki Linuxot használjon, de legalább kirakatba való blődségeket ne írogassunk le egyik rendszerről se.

Nézd egy pillanatig sem vontam kétségbe, hogy az említett fórum nívóját! Igaz én inkább sírnék tőle, mint röhögnék.

És ha már említed a normális embert, megsúgom: erre felé se dívik. Amikor az átlagfelhasználóról itt sokan megnyilvánulnak, az azon a nívón van, mint a linuxdurrantotta hálókártya. Még senki se kért meg arra, hogy CD jogtárt telepítsek, vagy bedugjak egy az USB-be egy pendrájv-ot. Az említett dologhoz meg csak ez a két tudás kombinációja kell. Ezekkel még elboldogul az átlagjúzer, igaz, valahol itt a határ. Vagy talán láttál mondjuk olyan szolgáltatást valamelyik 576kbyte shopban, hogy a játékot, vagy a játékvezérlőt feltelepítik a vevőnek?

A Gnome3 és a Unity nem kiforrott rendszer, ahogy a KDE4-nek is kellett egy jó év a kiforráshoz. Az általad ajánlott migráció meg élre is juttatta a Mintet.

Az LTS-hez hibajavítások jönnek, nem frissítések. Ha már épp itt tartunk: a Sane-nek nincs PPA-ja az UbuntuTweakben(az Xorgnak legalább van, de miért is?), és a tárolóban még a 20-as van, pedig a 22-es se mai gyerek. Nos nézzük az office-t. Hol van a Libre-Office?

A gond nem az, hogy az átlagjúzer nem tudja használni a Linuxot, hanem a disztribúció kiadók se! Lassan 20 éve az egyik kísérleti malac követi a másikat, csak lassan már az ember nem tudja követni a sok kis jószágot! A jelenlegi technikai szintjén a Linux simán felmoshatná a padlót a Windowsszal, ha úgy tálalnák. Lehet álmodozni a 200 000 000 felhasználóról, de amíg az asztalról nincs letakarítva a lombik és az oszcilloszkóp, addig azt nem lehet bevinni az irodába, addig nerd játékszer marad... és amíg nerd játékszer marad, addig lesz friss "linuxdurrantotta hálókártya" az olyan fórumokon. Pedig, minden eszköz meg van, hogy elélveztessen a titkárnő, csak nem totálkockaként kellene hozzáállni.

Aktív témák