Hirdetés
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
Aktív témák
-
válasz
qamu74
üzenetére
Gondolom a CompizConfig beállításkezelővel, mint másutt. Ez se nem disztribúció, se nem asztali környezet kérdése, ezt az alkalmazást írták a beállítására. Igaz, régebben volt hozzá egy egyszerűsített Ubuntus beállításkezelő is, de az újraírt Compizhoz már nem írták meg (vélhetően a Unity miatt).
-
qamu74
őstag
Tudja valaki, hogy hogyan kell a xubuntuban beállítani a compizt?
THX -
MacCaine
őstag
válasz
tomy_cz
üzenetére
Ahogy nézem, ez egy bug, amire még nincs meg a javítás.

Itt van valami, ami megoldást jelenthet. A lap közepe táján.
-
MacCaine
őstag
válasz
tomy_cz
üzenetére
"Possible workaround:
Open the file /etc/init.d/alsa-utils with root privileges:gksudo gedit /etc/init.d/alsa-utils
Search for the "stop)" entry, somewhere near line 353 . Add these lines, accordingly to your network names:
ifconfig wlan0 down
ifconfig eth0 downIn the end it should be something like this:
stop)
ifconfig wlan0 down
ifconfig eth0 down
EXITSTATUS=0Save the file and try to shutdown."
Itt találtam.
Próbáld ki, ha nem működik, keresünk tovább... -
tomy_cz
senior tag
Nos, az alábbiakkal próbálkoztam, hogy normális működésre bírjam a kikapcsolást:
- bios frissítés
- acpi=off, acpi=force, quiet acpi=force stb. az /etc/default/grub-ban
- kernelfrissítés 3.1.0-2-generic-re
...egyik sem vezetett megoldásraHa a bekapcsolást követően 10-15 perc múlva megyek a leállításra, vagy adom ki a halt parancsot, vagy ütemezem ~10percre, akkor leáll a gép.
Ha időzítem a gépet pl. 60 percre, akkor nem áll le a gép.
Hihetetlen....A hibajelenség mégegyszer:
leállítást követően, acpid exiting feliratnál villog a kurzor, vár valamire, de nem fagy le a gép, pl ctrl+alt+del-re reagál, és rögtön újraindul.logban nem látok semmit.
ha van valakinek még ötlete, illetve hogyan tudnám szűkíteni mi okozza, akkor kérem jelezze... -
-
-
qamu74
őstag
csőváz!
A köv. kérdésem lenne.
Van két vinyóm ,az egyiken kubuntu, a másikon win 7 -el.Namár most a win 7 mellé feltudom(lehet) telepíteni az ubuntut,vagy a xubuntut? -
válasz
Nowhereman
üzenetére
Feltettem a 11.10-re egy VMware Playert. Egy parancs volt, de még azt sem feltétlen kell beírni. Ilyen telepítőket kellene amúgy gyártania mindenkinek, mert lehet, csak sok szoftver- és hardvergyártó szarik rá.
-
válasz
üzenetére
Nem privátban küldöm, sokaknak hasznos lehet

x11vnc -display :0 -gui none -passwd jelszoamiveliranyitodagepet -viewpasswd jelszoamivelcsaknezed -rfbport 5900 -bg -http -forever
Ezt tedd be az automatikus indításba.
Ha gui=tray, akkor lesz tácaikon is.
Ha nem csak a helyi hálóról akarod nézni, akkor az 5900-as portot kell forwardolni a routeren a kérdéses gépre, persze csak otthonra ez nem kell.
Ezzel a parancssorral ráadásul generál egy Java klienst is, amivel bárhonnan ránézhetsz, vnc kliens se kell hozzá. Ez a gépnév:5800 porton érhető el ( ha jól emléxem
) -
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ácsi. Nem LinuxKockaként kéne gondolkodni egyeseknek, hanem normális emberként. Márpedig erősen ferdítés (majdnem hazugság-kategória), hogy pl. az inkriminált esetben a kernel teszi tönkre a hálókártyát. Ehhez csak normálisnak kell lenni, nem hülyének, aki gyűlöl mindent, ami nem MS. Nézd csak meg a csávó Mozilla-, vagy Google-közeli dolgokról szóló írásait, 98%-uk mind ugyanaz: fikázás.
Az általad megnevezett problémakörök egy része meg nem létezne, ha normálisan gondolkodna valaki, amikor megír egy fájlrendszer-implementációt. Nem állítom, hogy az ext fájlrendszerek nem töredeznek, csak azt, hogy messze nem annyira könnyen, mint az NTFS, vagy a FAT.
A titkárnő: ha a titkárnőt eleve a Linux desktop elé ülteted, aztán majd megpróbálod átszoktatni Windows-ra, ugyanazokkal a gondokkal fog küzdeni: a Linux marhaságait szokta meg, nem a Windows-ét. Nem mellesleg nem az ő dolga frissíteni a rendszerét, drivereket, alkalmazásokat telepíteni. Home usernek itt az update manager, meg a software center, onnan telepíthet, ubuntu tweak-kel meg egyéb tárolókat is hozzáadhat a rendszerhez.
Unity != Linux, ahogy azt már aag-nek is elmondtam, ne kezdd Te is, épp elég volt belőle is. Nem kötelező használni a Unity-t, telepíthetsz más felületet, vagy használhatsz másik Linuxot, disztribekkel óceánt lehet rekeszteni, nem Dunát. Az LTS-ekhez jönnek a frissítések, nem értem, mi bajod van vele. Tároló és szoftverfüggő, mennyit látsz ezekből.
Visszatérve az eredeti felvetésre: nem idiótának kell lenni, hanem józanul gondolkodó embernek. Én is látok hibákat, de a nagy részük egyáltalán nem érint, vagy ha igen, együtt tudok élni velük, nem zavarnak a mindennapi tevékenységeimben. Ettől azonban még nem vagyok idióta és terjesztek olyan fasságokat, hogy a "Windows szar, mert tönkreteszi a hálókártyámat". Nem igényem, hogy mindenki Linuxot használjon, de legalább kirakatba való blődségeket ne írogassunk le egyik rendszerről se.
-
MacCaine
őstag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
dpkg --list | grep *amitakarsz*
-
Atapi
senior tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
dpkg --get-selections, de szerintem ebből nehezebb kihámozni, mivel bővebb lista... futó folyamatok között szerepelnie kell a szervernek ha fut, szerintem nyálazd át jobban a listát. én mondjuk top-pal nem szoktam folyamatokat keresni, ps -A kimenetével jobban boldogulok. név alapján szerintem vpn vagy pptp tag esélyes a folyamatnévben, de ha kell, egyenként bogarászd végig, hogy mi micsoda, annyira azért nincs sok..
-
válasz
Nowhereman
üzenetére
1. Az átlagjúzer is lehet hülye a warezolt windózához is, és nem feltétlen tud megoldani valamit. Ilyenkor vagy szervízbe viszi a gépet (ha gazdag hülye), vagy áthív ismerőst, aki vagy ért hozzá, vagy nem, és vagy összebarmolja, vagy nem. Ebben amúgy a windózt kicserélheted Linuxra is, mindegy, mihez hülye az átlagjúzer. Amúgy leginkábbb Linuxon jellemző a "rádugom és működik" dolog, elég sok embert tudok, aki számítógépet használ, de egy drivert nem tud feltenni, és ha vesz valamit, amihez van CD és magyarul írja ki a varázsló a szöveget, akkor sem tudja feltenni.
2. A spórolás nem a support hiányát jelenti.
3. A szakember jöjjön ahhoz nagy pénzért, ahova kihívja a user. Ha értelmes az ember, akkor tud gúglizni, és ez sokszor windózhoz is kell.
Winnyózt használó cimbik között (akik PC-t tuningolnak, stb., tehát nem hülyék) is rengeteg eset van, hogy szól, hogy nemmegyezmegazjajsegíts. Beírom a gúgliba, és első találat a megoldás. Aki erre képtelen annál mindegy az oprendszer.
Cégek meg oldják meg maguknak a supportot, mert az amúgy kell winnyózhoz is. -
Nowhereman
őstag
-
Nowhereman
őstag
Sok okosat mondtál, de legalább bizonyos pontokon szemlélteted a tipikus LinuxKocka hozzállást.
1/ Először is a példába vett titkárnő helyett írhattam volna az átlagjúzert is. Az otthoni felhasználók 90%-ának színvonalát ez jelemzi.
2/ A cégek is szeretnek spórolni a z IT részlegen - a felhőalkalmazásokat is leginkább azzal reklámozzák, hogy spórolhatnak az IT részleggel. Hasonlóan az otthoni felhasználók
3/ Hja - ha az a színvonal, akkor nem kéne kerülni a szakember nagypízért kijön részt?"Viszont a frissítések, és az egységes hozzáállás hiánya szerintem is baj Linux oldalról."
- akkor megnyugodtam,hogy nem csak én látom így. -
válasz
szaszayanou
üzenetére
Deaktiváld a zárt meghajtót, majd újraindítás után telepítsed újra a libgl1-mesa-glx nevű csomagot.
-
szaszayanou
aktív tag
-
tomy_cz
senior tag
SZiasztok!
Most azt tapasztalom, hogy leállításkor
acpid: exiting feliratnál megáll a leállításkor és újraindításkor is. A kurzor villog csak.
Az acpi=force-ra van állítva a /etc/default/grub-ban.Mi tarthatja fel a leállítást?
Oneiric 11.10.
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
szerintem amiről te beszélsz az nem az LTS, hanem a rolling release, ami szinte pont az ellentéte az LTS-nek, lévén hogy naprakészen tartják benne a meghajtókat, meg egyéb programokat.
szaszayanou: a pidginnel nem volt ilyen gondom, hogy ne csatlakozott volna, illetve most jelent meg egy javított kiadása az emesene-nek is, amivel már megy rendesen újra.
-
válasz
szaszayanou
üzenetére
Az aMSN-nel nyomom, azzal nem vettem még észre olyat, hogy ne tudna bejelentkezni. De persze az üzenet nem meg kapásos jelenség ennél is fennáll időnként.
Amúgy most akkor kikapcsolódni, szórakozni nem tud magától a géped, vagy kikapcsolásnál megakad és nem lövi le magát? Én ez utóbbit az fglrx használatakor tapasztaltam, a nyílt meghajtóval pedig sosem. -
szaszayanou
aktív tag
-
válasz
szaszayanou
üzenetére
Szoktam MSN-ezni, de az Empathy nálam nincs telepítve.
-
szaszayanou
aktív tag
Használ valaki msn-t közületek? Nálam is előjött a külföldi fórumokon is emlegetett hiba, hogy nem tud csatlakozni az empathy, de az ott leírt megoldások nem váltak be.
Másik probléma: a notebookom (toshiba a300) nem tud mindig kikapcsolódni magától. Az ubuntu screennél megáll és nem csinál semmit.
-
válasz
Nowhereman
üzenetére
Alapból ott van elrontva, hogy jobb helyeken a scanner és egyéb hardver installálás nem egy titkárnői feladat (magyar lakáscégeket hagyjuk).
Tehát a szakemberek (support) oldják meg az ilyesmit. És erre Linux alatt is van lehetőség távolról is, stb. Jobb helyeken meg a windózba sem túrhat bele egy mezei user.
A user használja a rendszert, de ha alapból nem ért hozzá, akkor mindegy, minek a marhaságait tanulja meg (és jobb helyeken nem is egyedileg telepítenek gépeket, hanem pl. előre elkészített image-ből). És a használathoz viszont nem kell linuxkockának lenni.A baj a hozzáállás, hogy a szakemberek nagy része sincs köszönő viszonyban sem mással, mint a windózzal. Random frissen végzett infósnak sztem gondot okozna egy Mac OS, vagy egy bármilyen Linux használata (Mac nekem is
) A másik, hogy ők megtanulták a windóz hibáit, de nem veszik észre, hogy egy másik rendszert hasonló szintű (vagy kisebb) hibák miatt nem vesznek figyelembe, mint a saját szemétdombjuk.Viszont a frissítések, és az egységes hozzáállás hiánya szerintem is baj Linux oldalról.
-
Atapi
senior tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
ha már nem akarod használni, akkor talán a legjobb ha eltávolítod a szervert a szokásos apt-get remove <csomag> módon. így a beállításai megmaradnak, ha később esetleg visszaraknád. hogy milyen szerver fut pontosan a gépeden, azt meg neked illene tudnod. ha nem tudod, akkor pl futó folyamatok alapján ki lehet sakkozni.
-
floatr
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Nem a hozzáértés volt a probléma, hanem a hozzáállás. BTW a titkárnő nem telepít semmit.
-
Nowhereman
őstag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Bocsájtsd meg, de amit ti nevetségesnek láttok, az sajnos egy szomorú valóság - ők nem tudnak Linuxban gondolkodni, mint ahogy itt sokan már nem képesek nem LinuxKocka szemmel látni a világot. Ők természetesnek találják a töredezettség mentesítést, az aktív vírusvédelmet, míg a LinuxKockák természetesnek találják a terminál használatát.
Egyetlen gond van: a populáció 99%-a nem LK! A natúr titkárnőt nagyrészt megtanulja elviselni a Windows marhaságait, és az lesz neki a norma. A Linux alapjaiban hiába nagyságrendekkel jobb mint Windows, lévén használatra készült nem pedig eladásra, képtelen túllépni a kísérleti stádiumon. Kiforratlan kísérleti verziók követik egymást katasztrófális szintű Gnome3-mal, Unityval, meg miegymással.(A KDE4-nek is kellett egy év mire munkaképessé vált)
A titkárnő már megtanulta mi van, hogy ha egy új szkennert kell szerezni a számlák szkenneléséhez. USB port bedug lemezbe, és telepít. Ha meg már nem nyalja az új Windows a drájvert, lehet venni új szkennert...
Az Ubuntunak volt egy zseniális ötlete: LTS. A megvalósítás meg kb. azon a szinten maradt, hogy működik a PPA, de szinte semmi frissítés. Az Ubuntu könnyen elcsábíthatná a titkárnőt, ha az LTS valóban LTS lenne és a friss Sane drájverrel egyből látná az újat és a régivel se küldené a fogyasztói társadalmi kukázz és boltolj kényszerkörére, miközben a lemezt se kéne kibontani. Ehelyett Sane honlapjáról le kell neki tölteni a forráskódot, aztán meg hogy is lehet installálni, meg... no állj -én titkárnő vagyok nem szuper-kocka - megyek a főnökhöz panaszkodni! - Nem sokat fog úgy érni az 5 éves "támogatás", amiben nem csak hogy az irodai szoftverek újabb verziói, de a már megírt újabb drájverek sem érhetőek el. Nem annyira a telefonos-emailes segítséget kellene nyújtani, hanem könnyen kezelhető szoftvert.Lehet nevetni a Windowson szocializálódott dilettánsokon , de tudomásul kell venni, hogy a LinuxKockákon is van okkal nevetnivaló.
-
qamu74
őstag
Kubuntu 11,10-ben aki átlátszó ablakot akar , itt a telepítendő csomag hozzá.
[link] -
-
-
Atapi
senior tag
válasz
üzenetére
nem dolgom az ítélkezés, de tudj róla, hogy tilosban jársz. én az előző hozzászólásomban a vino-serverről beszéltem, amiről a képet linkelted az ezt megelőző hozzászólásodban. ennek beállításainál vedd ki a pipát az irányítás elől, mert ha elkezded rángatni a gyerek orra előtt a kurzort, az levágós, illetve alul az értesítési ikon nyilván ne jelenjen meg.
@(#41057) hcl: azért naiv módon feltételezem, hogy a munkahelyi gépeknél a felhasználási szabályzat tartalmazza annak lehetőségét, hogy ezt csinálják. ez kb olyan, mint a telefonhívások rögzítése. előre fel kell hívni rá a figyelmet, és akkor szabad, vagy az inkriminált fél eldönti, hogy ilyen feltételek mellett vállalja-e a dolgot. a felmerült esetben erről ugye szó sincs...
-
válasz
üzenetére
Én vnc-t írtam, ami az x11vnc csomaggal telepíthető a szoftverközpontból. A Gnome (vagy mi az a képernyőn) távoli asztalát nem ismerem

@atapi : Egyébként elég sok melóhelyen van ilyen cucc, ami figyeli, hogy mozgatod-e az egert munkaidőben... Az is legalább ennyire törvénytelen. Na meg jelen esetben a megfigyelt user érdekében történik a dolog.
-
szaby_gyerek
tag
Sziasztok.
Van egy futó 10.4-es ubuntu szerverem. A meglévő vpn szolgáltatást kellene rajta kikapcsolni, mivel nincsen már rá szükség. Hogyan tudom kikapcsolni? Munkahelyi szerver, tehát kísérletezgetni nem nagyon van lehetőségem... -
Atapi
senior tag
válasz
üzenetére
a sima beépített távoli asztal esetén is beállítható, hogy ne kérjen megerősítést a kapcsolódáshoz, illetve hogy ne jelenjen meg az értesítési területen a kapcsolódási értesítés. mindazonáltal azt vedd figyelembe, hogy a felhasználó tudta nélküli kukkolódás nem csak hogy etikátlan, de a törvény szerint büntetendő is.
-
válasz
üzenetére
Nemtom terminál nélkül megy-e, mert a vnc szerver alapvetően egy parancssoros program. De igazából nem nagy ügy a tőlem kapott parancssort betenni egy file-ba, amit megjelölsz futtathatónak, és beteszed az automatikus indulásba. Bár ez megy terminál nélkül is mondjuk...
Egyébként az automata bejelentkezés nem érdekli, mert nem a user jelszava kell, hanem neked kell megadni egy jelszót a vnc-hez. Azaz kettőt : az egyikkel full controlt kapsz, a másikkal csak látod, amit csinál a user. (Nálam is automatikus bejelentkezéssel megy a gép, és indul magától a VNC is, hogy távolról elérjem.) -
válasz
üzenetére
Próbáltam, és korábban le is írtam

Este tudok küldeni megfelelő scriptet vnc-hez. Annyi a lényeg, hogy úgy indítod el a vnc-t hogy legyen view password, amivel csak nézed a képernyőt, és ne tegyen ki tálcaikont. Így nem fogja észrevenni a szerver (amit nézel) felhasználója, hogy te látod, mit csinál.
Egyébként igen, az automatikusan induló programokba kell betenni a megfelelő vnc parancssort. -
törölt tag
a távoli asztal elérésnél, a szervert telepítve, megoldható-e az hogy a gép használójának fogalma se legyen hogy a belső háló egy másik gépéről kapcsolódom és nézem a képernyőjét? be kell rakni az automatikusan induló programokba a szerverklienst? valaki próbálta már?
fontos lenne, köszi. -
>-48-<
aktív tag
Sziasztok!
Unetbootin-os problémámra keresek gyógyírt.
Próbálok bootolható usb-t készíteni vele, de az utóbbi időben Lubuntu 11.10 és ubuntu 11.10 alatt is a következő üzenettel fáraszt:"Először csatolja az USB-s meghajtót a dev/sdb csatolási ponthoz. A legtöbb disztribúció automatikusan elvégzi ezt az USB-s eszköz eltávolítása, majd újbóli csatlakoztatásakor."
Természetesen csatlakoztatva van, de le föl csatlakoztatás után is ugyanez. Egy javaslatot dobott ki a google (csatoljam/nyissam meg az usb-t file kezelőben) de az sem működött.

A fura az, hogy eddig is az unetbootint használtam és működött.
//hmm közben érdekes módon az fdisk -l parancs esetén nem kapok semmilyen infót-ez két külön probléma vagy összefügghet?//
-
-
-
qamu74
őstag
Hi4
Tudja valaki, hogy hol kell beállítani az ablakok áttesztőségét Kubuntuban?THX!
-
válasz
Nagytalp
üzenetére
Sajnos annyira nem értek a dolgokhoz, hogy azt egyedül belőjem
Amúgy a PA a 10.04-ben kezelte a hangkályhámat rendesen, az a 11.10-re lett elkefélve (egyébként itt is kezeli, csak kihagytak pár dolgot a fejlesztők, hogy simogassák őket lapáttal). Nem az volt a baj, hogy sz*r a driver, hanem hogy nem volt ALSA/OSS támogatás, és nem létezett a /dev/mixer, ami miatt a Tvtime behisztizett. Hw id-vel megadva neki a bemenetet, már frankó.De valszeg kipróbálom a Studiot, ha nagyon ráérek, mert gondolom az öreg gépeimre hatékonyabb rendszert tudok összehozni.
A Blackbox amúgy nekem kissé fapados, a Fluxbox jobban bejött. Pl. rendes tálca van, és minimálisan eszik több erőforrást, mint a Blackbox. A P3-as laptopomon Fluxbox megy, mert annak az LXDE is sok

-
Nagytalp
senior tag
A kísérletező kedvűeknek mindenképpen ajánlanám az enlightenment vagy E17 és a Blackbox ablakkezelőket.

-
válasz
Nagytalp
üzenetére
Mert az Ubi Studio másra való. Én sem akartam szórakozni a rendszer összerakásával, amikor a laptopokra pakoltam az Lubuntut. Igazából anyám gépére is az kellett volna, csak azután olvastam az L-ről, miután az Xubuntut telepítettem, azóta nem volt humorom leszedni + végülis nem lassú az sem.
Amúgy ja, kipróbálni én is inkább a meglevő DE-k mellé tennék bármit, mert minek állandóan rendszert belőni (még akkor is macerás, ha kimenti az ember a konfig file--okat)...
Bár ha belegondolunk a Ghost/Rendszerment-be, akkor egyszerűbb, csak sok értelme úgy sincs, mert a Linuxnak ugye az a lényege, hogy ha egyszer belőtted, akkor a világ végig se kell hozzányúlni. -
-
Nagytalp
senior tag
Nem nagyon értem ezt az xubuntu, lubuntu, kubuntu letöltöm és telepítem témát. Mert ugye ezek csak ablakkezelők és a meglévő rendszerre is telepíthetőek.
Ha valaki szeretné jobban megismerni az ubuntut annak javaslom az Ubuntu Studio telepítését pendrive-ról, garantált a meglepetés
. Nálam eddig minden telepítés egy alaprendzsert adott és konzolból kellett összeheggeszteni mindent. 
Így legalább érzek némi nosztalgiát a Debian iránt. Igaz manapság már minden könnyebb.
-
qamu74
őstag
Hi!
xubuntu 11.10 van magyar nyelven, merrt most töltöm le és kipróbálom, hogy milyen.
-
-
-
törölt tag
melyik wine-t szedjem le? és hogy tegyek rá directx-et és nem utolsó sorban hogyan telepítsek fel rá egy fifa09-et.
fontos lenne, köszi. -
Sting és a privát szemétdombja évek óta a szórakozás forrása számomra. Ha éppen röhögni akarok vmin, felnézek oda, biztosan találok vmit.
Az inkriminált kerneles dolog még csak nem is volt igaz, ugyanis nem a kernel, hanem az intel által készített béta driver okozta egyes NIC-ek elhalálozását.
-
-
zed01
őstag
A PC Fórum mindig híres volt a windows pártiságáról. Egyszer egy olyan cikk volt náluk, hogy egy béta linux kernel gallyra vág egy bizonyos hálókártyát. Tehát béta kernelről van szó, ami nem volt benne egyik disztribúcióban sem, mert pontosan azért mert béta, az azt jelenti hogy nincs kész. Olvass bele az ott lévő cikkekbe. Csöpög a windows ajnározástól.
-
-
zed01
őstag
Figyeljetek!
A PC Fórum oldalán ebben a topicban belinkeltem a következő szöveget:
http://www.whylinuxisbetter.net/items/defragment/index_hu.php?lang=hu
Az alig részlehajló modera kitörölte!
Azért röhejes, miért nem tudják elviselni az igazságot? Mert annyi sok hülyeséget irkáltak ott az emberek, akiknek jó része maximum fotón látott linuxot.
-
-
-
RBJ
addikt
Apró kellemetlenségem van kubin. Ha beteszek egy usb drive t akkor nem látom a dolpin ban, hogy mennyi szabad hellyel rendelkezik az adott drive . Nem találom a beállításokban sőt még az is zavar, hogy nincs tulajdonságok menü a dolphinban.
-
-
Petyyyyy
addikt
Linuxban tökéletesen amatőr vagyok...Ha itt olvasgatok nem vagyok rossz helyen ugye? Mert remélem itt kiokosodok annyira, hogy be tudjam konfolni a grubot.
-
-
MacCaine
őstag
Jah, közben rájöttem, hogy erre a formára: IP:port is ugyanaz a hibaüzenet, mintha nem tudná feloldani a hostnevet (végülis nem is tudja feloldani...
). Közben meg Shadow megelőzött a válasszal, így nem írtam meg mégegyszer ugyanazt...Egyik kollégám megcsinálta valahogy. Az a hátránya az ő megoldásának, hogy amikor betöltöd az adott profilt, olvasható a monitorodon a jelszó. Nem emlékszem pontosan, hétfőn rákérdezek, ha a hátrány ellenére is érdekel...
hcl: Igen. Okés, meglátjuk, mi lesz. Még szerencse, hogy a prohardver bejön mindig.

-
-
válasz
MacCaine
üzenetére
Ja, hogy névvel pingeltél? Az nem volt meg
Figyeld a jelenséget, lehet csak egyszeri eset volt... A céges laposomon a windóz csinált olyat (az asztali gépemen levő dhcp tesztelése közben), hogy valahonnan bevette elsődleges gatewaynek a 0.0.0.0 -t, és nem volt hajlandó elfelejteni, még ipconfig -release-re sem, csak reboot után... -
qamu74
őstag
Compizban hogyan tudom a burn animáció láng színét megváltoztatni?
THX
Sziasztok! -
MacCaine
őstag
A DNS megy elvileg, különben nem tudnám pingelni sem, meg az nslookup sem adna vissza semmit. Meg az asztaliről sem menne.
Viszont bonyolódik a dolog: tegnap este kikapcsoltam a gépet, amit egyébként nem szoktam, és ma reggel teljesen jól bejönnek a tegnap problémás oldalak.

-
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Be kell hát konfigurálni a grub-ot, hogy alaéprtelmezett a Winxp, és mondjuk 5mp -et várjon a választásra. Így választhatsz is, de ha magára hagyod a gépet, indul az XP.
@MacCaine : Szolgáltatótól is függ, pl.a Digi úgy ahogy van, nem engedi ki a DNS kéréseket

@sheratan : A 11.10 hangkezelését leginkább a "WTF" címkével lehetne illetni, ez már csak a hab a tortán... Ha valaki tud megoldást, hogy legyen benne értelmes bemenetválasztó, meg bemeneti szintek kezelése, ne tartsa magában...
(Igaz, nálam a HD audio vissza van nyomva AC97-re, mert 5.1-em nincs, viszont a TV tunernek és a mikrofonnak kell bemenet. Mondjuk a mikrofon nem lényeg, mert a Skype-ról már leszoktam, de a tunerrel 2 napot szívtam.)
Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Nálam eddig minden telepítés egy alaprendzsert adott és konzolból kellett összeheggeszteni mindent.
). Közben meg Shadow megelőzött a válasszal, így nem írtam meg mégegyszer ugyanazt...