Új hozzászólás Aktív témák
-
Johni5
őstag
válasz
Martin97 #44785 üzenetére
Apli!A tiéd 2*4 volt,de nála teli RAM van,ami szívás.Marti97 Keresni kell neten,bár megmondom őszintén hogy nálam a rutin meg az évek.kell hozzá kitartás.Van amikor a legjobb beállítás 200 BIOS resettel jön ki és kb 2-3 hónap.Aztán jön egy új RAM és kezdődik előröl.BIOS képet adsz a ramokról,segítek inkább.
-
NFree
addikt
válasz
Martin97 #44706 üzenetére
Hu asszem eltévedtem én a 4670 k ra értettem a dolgot , 775 nem tudom asszem nekem volt egy e5300 (775 )és lenyestem az volt a próba
Én is szeretem a maximumot kitekerni a motyóbol, legutolsó proci amit políroztam q66 volt. azóta én nem látom értelmét egy jó hűtő kell, jó zsír és kész. extreme tuningnál meg egyértelmű. de ott sem a polír hoz sokat -
gabro0
őstag
válasz
Martin97 #44670 üzenetére
Köszönöm neked is!
Most H80i blokk van rajta, ha pedig lekerülne róla, akkor pedig a gyári fog visszamenni. Ezeknél is figyelni kell erre?
Kitaláltam, hogy az eredeti kupakkal megegyező vastagságú fémlemezt lehetne odailleszteni a gyári szigetelésre. Így olyan szorosan fogná, mintha rajta lenne. Egyelőre terv, azért mielőtt bármibe fognék jobban megnézem kivitelezhető-e.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Martin97 #44647 üzenetére
Egyes Inteleknél is opcionálisan választható, hogy össze legyen-e hangolva. Például a te konfigurációd is ilyen, a Sandy nem, a 4x igen. Azért kell megnézni, mert csak a frekvenciához nyúlt, és hátha van valami kapcsolható funkció, ami valaminek a frekvenciáját szinkronizálja a processzoréval.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Martin97 #44517 üzenetére
Sztem neméri meg cserélni a pasztát, ez az mx4 nemajánlott dolgot most hallom először, annyi előnye van az mx2-nek a 4-el szemben h lágyabb, ezáltal könyebben fellehet hordani a felületre.
De h kifejezetten nem ajánlott lenne, ez sztem vmi áprilisi tréfa.
Pár pasztát próbáltam anno h melyik lehet jobb...coolermaster ic essentials, mx2, mx4 és ilyen pár fokos különbségek voltak csak, azok meg elenyészőek ahhoz hogy mást kellene használni. -
-
gears27
aktív tag
válasz
Martin97 #44478 üzenetére
ezt a kérdést feltettem a ram topikban is de itt is felteszem, hátha te vagy valaki más tudja a választ és segít, mert abban a topikban nem szeretnek válaszolni. tehát:
A mostani gépemben 4+2+2+2 ram van ebben a felállásban. Nem egyforma a márkájuk de az órajele mindnek 1333mhz(a program szerint viszont nem is ennyin mennek). illetve a progi szerint nem mennek dualban. Ez lehetséges? Ha igen van rá megoldás?
Alaplapom: Alaplap: Asus F1A55-V
[link]
[link]
válaszokat köszi -
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Martin97 #44196 üzenetére
Hali.
Eredetileg is LGA775-re gondoltam, csak Prescott P4-gyel. Időközben voltam Achill3uSéknál is, hasonló volt az ajánlás.
Egyelőre még csak nagyon próba szintjén vagyok, igazándiból soha nem tuningoltam (kivéve egyszer, amikor kb. 15 éve a PII 333A-mnak a szorzóját kicsit megpöckölve felnyomtam 800 MHz-ig, mire szanaszét fagyott az egész
).
Most tavasszal lesz kész a pincés bütykölös / raktár szoba, aztán oda gondoltam majd funolni kicsit valamit, léggel persze, abszolút budget kategóriában. Aztán ha esetleg rákapok, akkor elmélyül a történet."Feltúrtam a cuccaim:"
Akár. Dobj egy privit, hogy mid van meg milyen csokit szeretsz. :>
-
-
libamajas
tag
-
libamajas
tag
válasz
Martin97 #44173 üzenetére
2*4 GB vagy 1*8GB legyen? A 1333Mhz-es legyen vagy több? Innen mit tudnál javasolni?
-
cmd3
tag
válasz
Martin97 #44131 üzenetére
Na hát nem akarok összejönni. 430as fsb-n ugye 860 a ramok órajele. A Dram voltaget 1.8 on hagyva el sem indul a Windows. 1.96ig mentem el mire egyáltalán elindult. Prime95 indítás után 2 másodperccel kékhalál. Tovább nem mertem emelni.
Amit viszont észrevettem, hogy a CPU-Z illetve az Aida64 a Procinak a Core voltegenek 1.040 V-ot ír. A BIOSban ugye minden normalon van. De ez nem lehet a baj?
-
-
cmd3
tag
válasz
Martin97 #44123 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Beállítottam és működik is.
Viszont amit nem próbáltam csak néztem, hogy ha 430 ra állítom az FSB-t akkor kapok ugye 3.22 Ghz-t akkor a ramok 860 Mhz-n mennek. Nem sok ez egy kicsit? 1.8V volton mennek most a ramok emeljek rajta egy kicsit? ( de mennyi legyen a kicsi?
)
-
firstman3333
tag
válasz
Martin97 #44126 üzenetére
Igen,igazad van ha tesztelget az ember vagy extrém tuningol tényleg illik kikapcsolni,azonban én egy 24/7-es beállítást csináltam,nincsenek túlhajtva a hardverek mint az állat,tehát nem is okoznak gondot az energia csökkentett üzemmódok.Egyébként mint később kiderült nem is hozta meg a dolog a kívánt eredményt,mert valamiért pont terhelt állapotban esik le az órajel.
-
-
kriszbon
őstag
válasz
Martin97 #44083 üzenetére
"Néhányszor próbál a lap elindulni az adott órajelen, aztán visszaállítja magát alapra, és mehet újra a móka. Nem kell kikapcsolni hozzá a tápot."
Ez azért nem mindig igaz, mert utóbbi időben vagy 2 is volt nálam, ami az istenért nem állt alapra, csak ha a táppal is szórakoztam(ebből az okból írtam).
Sőt a mostani lapom sem teszi ezt sajnálatos módon. -
SigmaW
tag
válasz
Martin97 #44070 üzenetére
Na egyre jobban tisztul a kép, közben játszom vele, de 3,4-re még mindig nem jutok fel, 1,325-el sem stabil a 3,4, de amúgy ez C0 E8400, még annyi, hogy nem jövök rá, hogyan állítom be kézzel a memória frekvenciát, 1333 kéne, de megy 1486-on most, az FSB-vel párhuzamban, vagy ez így jó?
amúgy köszi mindent, karácsonykor mi mással próbálkozik az embert, mint kisajtolni a maxot a procijából
-
hiperxfury
csendes újonc
válasz
Martin97 #44044 üzenetére
én megnézem azt a felhasználót aki gyári hütővel meg a legolcsobb alaplappal tuningol. mer ugye alaplapból is drágább kell ami mondjuk plussz 10-40 ezer forint de akár többis.egy valamire való hütés 15-30 ezer
és akkor egy 50 ezres prociból csináltál egy 70 ezret érő procit? számoljunk egy kicsit ha az alaplap és a hütőre forditott plusz pénzt inkább procira költöd akkor már elörébb vagy mint ha tuningoltál volna.
jah csak az a helyzet hogy a kedves felhasználüó nem ért a számitogép vásárláshoz és nagy valószinüséggel rá sóztak egy olyan alaplapot és hütést aminél jüval olcsobb is jo lett volna..és amikor utolag erre rájössz ugy vagy vele hogy ha már megvettem akkor tuningolom cimszó.itt van a példa
tuning nélkűl .
ASROCK H81M-VG4
https://ipon.hu/webshop/product/asrock_h81m_vg4/560004
11.355 FtINTEL Core i5-4690K 3.50GHz 1150 BOX
https://ipon.hu/webshop/product/intel_core_i5_4690k_3.50ghz_1150_box/704728
75.105 Ftvégösszeg nélkül :86 460ft
-------------
tuningal:
ASUS Z97-PRO GAMER
https://ipon.hu/webshop/product/asus_z97_pro_gamer/836036
48.458 FtTHERMALRIGHT Silver Arrow ITX
https://ipon.hu/webshop/product/thermalright_silver_arrow_itx/975316
24.346 FtINTEL Core i5-4690K 3.50GHz 1150 BOX
https://ipon.hu/webshop/product/intel_core_i5_4690k_3.50ghz_1150_box/704728
75.105 Ftvégösszeg :147 797ft
tehát csak a tuning miatt +72692ft ot kellet kifizetnünk ahelyett hogy ezt a pénzt hozzá csaptuk volna a 75.105 forintos procihoz és vettünk volna egy INTEL Core i7-4790K 4.00GHz -procit 129ezerért és még maradt is volna 20ezer forintunk és teljesítménybe jobb mint amit tuningal el lehet érni a 4690k esetében.
Ráadásúl az álításom akkor is helytálló ha olcsobb alaplapot veszünk és olcsobb hütést a tuninghoz mert ugye 20 ezer forintunk még meg is maradt. -
neooen
aktív tag
válasz
Martin97 #43987 üzenetére
Sajnos FSB emelésnél is ezt csinálja, amint átállítom ezt a Memory Multiplier-t valamire, ami nem "auto", behal a gép
. Ehhez a laphoz elérhető legfrissebb bios van fent.
Ha "auto"-n hagyom, akkor rövid úton gallyra fognak menni a ramjaim? Ennek az állítása nélkül nem lehet FSB-t/feszültséget növelni?
Esetleg a biosban nem lehet még valami beállítás, ami miatt szarakodik, csak én nem gondolok rá?! -
dokee78
félisten
válasz
Martin97 #43968 üzenetére
Épp választ írtam és volt egy kék halál.
Hűtő borda nélküli Kingston DDR2 800 6-6-6-18 RAM-nak sok a 2.0v fesz?
Nagyon droppol a lapom.
Biosban 1.400v feszt állítottam be és CPU-Z szerint 1.300 és 1.360 között ugrál.Speed(R) Alap órajelen stabil.
Amint FSB-t emelek már gondja van.
333x8,5 az alap ami 2.83 GHz.
Ha 400x7-re állítom már azt sem szereti. -
RastaJoe
csendes tag
válasz
Martin97 #43576 üzenetére
Rendben!
akkor majd átírom ezeket a beállításokat biosba is, és meglesem úgy hogy muzsikál. Érdekes módon alap beállításon jelentkezett ez a túlmelegedős dolog nem 4.2-re húzva. A throttling görbe végig egyenes és 100% a cpu teljesítmény, a mhz esett le 3400-ról valami minimálisra 2 esetben.
-
windlord
őstag
válasz
Martin97 #43566 üzenetére
Igen, ettol feltem.
Auton van.
Biosban tedd at manualra a cpu voltage -et.
Allitsd ugy, hogy 1.2v kornyeken legyen cpuz szerint!Tesztelj, dee tudni fogja lejebb is a 4.2 -t.
Fokozatosan csokkenetsd a feszt., addig, amig teszt alatt nem lesz instabil...
Ahol hibazik, az az ertek mar keves... -
mazi9
csendes tag
válasz
Martin97 #43297 üzenetére
8x413=3.3 Ghz, Ram így 800-826
Vcore 1,3 (1,2125)
Cpu Termination 1.22 (1.20)
MCH Core 1.160 (1,100)
Dram Voltage 2.0 (1.8)
2.0B a szorzóm ennél kisebbre nem tudom állítani.
Na most a windows elindul, de prime 95: largeFFT teszttel 10 perc után kékhalállal újra indul (WHEA UNCORRECTABLE ERROR" a hibaüzenet)
Most Blend teszttel próbálkozok, 10 perc után még semmi hiba! -
Peterson_
addikt
válasz
Martin97 #42621 üzenetére
Nos, átolvastam a cikket, de ez nekem nem kezdőknek készült leírásnak tűnik, inkább csak "hát, így húztam szénné egy processzort" beszámolónak.
Konkrétan a rövidítéseket is keresgetnem kellett, hogy mi micsoda, de a "BIOS-ban betöltöttem a memória XMP beállításait..." mondatnál valahogy megrekedtem, oké, a lapom is teljesen más mint a cikkben írt, illetve nekem van egy ilyen M.I.T- menüm.
Szóval pöppet magas, így kb egy óra alatt sok hasznosítható leírást sem sikerült találnom. -
-
honda 1993
senior tag
válasz
Martin97 #42555 üzenetére
Értelek.
Köszi a segítséget megint, holnap otthon leszek és megcsinálom.
Am eddig nem is vettem észre hogy kevés a proci a karihoz (mármint még a tuning előtt)
Bár a gta4 mintha kifejezetten jobban futna
Amit viszont nem értek Hogy a Word of tanks hogy lehet hogy
Egy ilyen géppel nem képes stabil 70 fpst produkálni
Mert néha még a 80 fps is megvan, viszont valamikor csak 30 fps em van.
Tehát óriási a holtjáték. -
honda 1993
senior tag
válasz
Martin97 #42551 üzenetére
Hát, nem tudom hogy ezért a +100 mhz-ért (4100 helyett 4200)
Érdemes e megint feszt emelni.
4.200mhz-nél feljebb úgysem nagyon vinném már.Az alaplapnak a feszültségét hol lehet állítani?
Jut eszembe...
Itt a múltkor valaki azt mondta hogy a pcie órajelet fixáljam 100 mhz-re.
Az jó lesz akkor így 100 mhz-en? -
honda 1993
senior tag
válasz
Martin97 #42548 üzenetére
Ha feljebb megyek a feszültséggel akkor nem lesz az hogy az egyik mag nem bírja a terhelést?
Mi az hogy. 24/7?
A core temp szerint bírja még a hűtő, bár szerintem túlságosan is jó eredményeket ír a hőfokot tekintve.
A progr nem nagyon tévedhet ugye?
Eddig 1.3825 v-on van és max 57 fokot ért el -
honda 1993
senior tag
válasz
Martin97 #42526 üzenetére
Úgy néz ki hogy 4100 mhz lesz a vége.
Ezen az órajelen futtattam a prime95-öt, lefagyott a gép és újraindult, majd pedig bejött egy kék képernyő ahol minden vackot kiírt a gép.
Gondolom itt már feszültséget sem kellene emelni mert ez most már nem csak simán lefagyott
Pedig a hűtő még bírta volna..
-
honda 1993
senior tag
válasz
Martin97 #42524 üzenetére
Na megvannak az értékek
M
Feszültség :1.3375
Órajel: 4000 mhz.
Így futott a prime 95 több mint egy óráig gond nélkül.
Max 53 fok volt a prociA linX ben nincs semmi féle benchmark teszt
És hiába fut a teszt, szinte semmit nem csinál. Mondhatni hogy szinte nem is terheli a procit
-
honda 1993
senior tag
válasz
Martin97 #42524 üzenetére
Miaz hogy.. Még szép hogy megyek feljebb.
10 ghz-ig meg sem állok. XDXDTöbb mint egy órája fut a prime és semmi probléma nincs
A hőmérséklet továbbra is 52 és 53 fok között ingadozikEgyébkén van valami benchmark ami kifejezetten a procit figyeloz?
Meg akarom nézni hogy hogyan javul a teljesítmény -
honda 1993
senior tag
válasz
Martin97 #42521 üzenetére
Malphitee pedig hogy bizonygatta hogy hát ez a hűtő nem ér semmit, cseréljem le stb XD
Szerkesztve : még mindíg 52 fokon van, úgy néz ki hogy innen nem mozdul..
Pedig tetőtéri szobám van és itt még melegebb van
Egyébként ez a prime95 tényleg csak ennyiből áll hogy itt van ez a fehér ablak 7 sávra osztva és van pár felirat a sávokban?
Én azt hittem hogy ez olyan lesz hogy folyamatosan írja az adatokat.
Viszont a proci 100 százalékon ketyeg szóval nem ronthattam el semmit -
honda 1993
senior tag
válasz
Martin97 #42519 üzenetére
De miután lefagyott, már emeltem a feszt. És most megy a prime95 és eddig oké minden.
Most erre megint emeljek feszt?Most várok 1 órát míg fut a prime95 és utána megnézem hogy pontosan mekkora a feszültség.
Egyenlőre azonban 4000 mhz-en 8 perce fut a prime és minden oké.
Hőmérséklet : 55 fok alatt megállt és nem is változik.Köszi a segítséget egy óra múlva írok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest