- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
válasz
Szabó András #47129 üzenetére
Bár nem az esztelen ráköltés a célod, rendben.
De egy T4400as proci cserével ami 2mag 2szál 2.2ghz-n próbálnám kicsit élhetőbbé tenni, 10esből simán kijön. -
Apollo_21
addikt
válasz
Marcsello31 #46993 üzenetére
Biztos jó irány az a konzol?
Azért az sem teljesen igaz h megveszem 150k és sose fog elromlani.
Beígért címek meg fps számok...a ps5 is ígért sokmindent ahogy az ikboksz is és a felét nem is tudja, űj címeknél 4k fix 60fps? stb...már magyarázkodnak hogy jajj hát izé igazából tudja csak ezt meg azt állítsd át,, tehát nem csak a pc a driverezős néha elromlós állatfaj.
Játékonként ott is valag pénzt kell fizetni.
Jól összerakott gamer pc lehet 2x annyi de én több fantáziát látok mint amit egy konzol tud.A vga-s dolog amúgy ott siklik ki az elképzelésedben hogy adott vga memória 2 vga esetén nem adódik össze, tehát 2db 4gb-os nem lesz 8gb, ahol elfogy az elsőn a 4g ott elfogyott, nincs tovább, Nem áll majd rendelkezésre a "másik" 4gb memória.
Picit erősebb lesz a vga maga mert a gpu nyers erejét fogja tudni használni, már ahol van rá lehetőség. -
Apollo_21
addikt
válasz
erikke17 #46779 üzenetére
Hali, csak a szorzóval kell "játszanod", valszeg feszt autón ad gyári értékekhez is vagy 1.35 vagy afelett, tehát azt nagyon nem mozgatnám lentebb.
Tehát próbának 4ghz-re lőném manual 1.35v al. 20x200
Egy egészséges 4.0-4.2 benne van a prociban jó eséllyel.
1.375 ami fölé én nem mennék. -
Apollo_21
addikt
válasz
Gambito #46704 üzenetére
Igazából a titok nyitja csak az értékek kitapasztalása és lehetőleg az "auto" beállításról való levétel mert többet kap minden tekintetben mint amivel elvan.
Nézzük az én esetem, nagyjából 1évig volt delid-es 8700k-m, istennek nemment épített víz alatt se kupak nélkül 4.8nál többet 1.35el.
Gondoltam szar példány, namost 4.5öt autón 1.44el tudta a gép szerint...Mostani procim lassan 4.hónapja 8600k full gyári fél év garral 1.34el 5ghz 1080sli mellett, valszeg kupak nélkül meglenne az 5.2 is. 70fok körül tetőzik jelenleg.
Auto beállítással 1,3at kap a gyári 3.6hoz -
Apollo_21
addikt
válasz
pixelshader #46617 üzenetére
Lényegtelen h mit húzol de érdekel hogy mit bír.
Értrem, vagyis NEM.
Mivel semmi infót nem adtál hogy mi az, lehetne egy tál gabona is......de nekem hót mind1 hogyha így akartok szakmai segítséget... -
Apollo_21
addikt
válasz
pixelshader #46615 üzenetére
Szia
Számomra nem derül ki hogy mit húzol milyen, cuccokkal, miért is....
Megtennéd hogy leírod a hardvereket? -
Apollo_21
addikt
Sziasztok,
egyértelműen most nemtaláltam meg a neten, de lett egy 8600k-m, minden gyári rajta nemis akarom bántani, úgytűnik a régi 8700k-m volt annyira tré szétszedve is...
A 8600k-t úgyanazokkal a komponensekkel járatva és hűtve meglepő módon stressz tesztnek kitéve 74fokot érek el 5ghz-n 1.34V-al, ring clockot 4.5re húztam közben, ramok cl16 3000mhz-n.
Esetleg valaki tud támpontot vagy linket adni a tartós biztonságos feszültség/hőfokokkal kapcsolatban?
Most visszavettem 1.22V-al 4.5ig, nehogy valamit elcseszerintsek esetleg. -
Apollo_21
addikt
válasz
IO.sys #46257 üzenetére
Zsír a válasz amit kapok...itt ezen is gondolkodni kellene...szedd le kiderül ...ha érted akkor jó..?????
Akkor elkéne magyarázni hogy mi a fene köze van a proci feszemhez.
Tudom hogy lassít a rendszeren ezzel nincs baj, a baj azzal van hogy bekér +1tized V-ot az 1héttel ezelötti állapothoz, és nemtörtént más mint egy merevcsöves ujraépítés és egy bios frissítés. -
Apollo_21
addikt
Sziasztok,
immár tökéletes vízhűtéssel ami éjjel lett kész
Hőfokok is rendben.
1 gond viszont felütőtte fejét.
A korábban írt 4.5hez még mindíg elég neki az 1.152-1,168, de 5g-hez már a 1,24 nem, csak 1.33al stabil.
Feltételezhető hogy az azóta update-lt bios az oka? -
Apollo_21
addikt
válasz
zsolti_20 #46247 üzenetére
Alap órajelen 3.7 és hagyom manuális turbóval akkor fogható 50-55 ön, ezt 0.9v-al tudja.
Ha húzom a 4.2re bekér 1v-ot, itt 65ig megfogom bármivel; 4.5g-el 1.152-1.168v között ugrál, amin most van 70-75.
5g 1.24v körül van meg vele.
Tehát az alacsony fesz=durva melegedéssel a kérdőjel.
Lehet h faxul tettem fel és kerülgettem mint a forró kását
Bocsánat érte. -
Apollo_21
addikt
válasz
zsolti_20 #46245 üzenetére
Leírom 3x-ra hátha figyelmetlen voltál... folyékony fém blokk-alá magra nem kerülhet!
Csak akkor ha a kupak visszamegy rá, ellenkező esetben sima pasztát használunk.
A "fő" gond hogy 1v-al melegszik el, mivel ez a legkisebb kitapasztalt fesz. amin stabil jelenleg.
Ez a gondom vele..nem a paszta, nem a fém, nem a hozzánemértés...csupán hogy miért nem hűthető 1v fesszel. -
Apollo_21
addikt
válasz
ricsi99 #46240 üzenetére
Szia, ez a 4. áldozat 3év alatt, ez az első amit szakszerű cuccokkal csináltam meg, a többit kb házibarkács móddal, ezt direkt nem mert nemakartam elcseszni.
Kupak nincs fent rajta, víz eddig is üzemelt azzal nincs parám, léghútés is ment 1héttel ezelöttig az is 100%-os.
Levettem már a blokkot is hátha azzal van vmi...de teljesen elterül a paszta, ha a kupakot visszateszem és a szokásos móddal kenem liquid és fölé mx4 akkor se jobb...itt mivel csak a "mag" van nemis szabad liquiddel mert közvetlen a blokkra, hűtőtalpra az káros, bemarja...zsolti_20
Melyik részét gondoljuk normálisnak? azt hogy gyári órajellel is 70fok? és ígyis..mikor köztudott h kb szilvalekvár szintú a gyári pasztázás rajta? ezért van a delid..mint opció...ne 20fokot csökkenjen, de az hogy ua..az kizárt.. -
Apollo_21
addikt
Sziasztok.
Hátha itt is akad 1-2 ötlet a problémámra...
Adott egy 8700k mely gyári állapottal lég és vízhűtés esetén is hozza az 5g-t de programok /bench+game/ alatt is 90+fokkal teszi...
Átesett egy delid procedúrán, nem kókány megoldásokkal hanem normál delid tool és társai.
Kapott egy úgynevezett "naked kit"-et, amivel így közvetlen a proci mag érintkezik a hűtőblokkal.
És itt a kérdéses csavar, így sem lett 1fokkal sem hűvősebb, és a mégnagyobb kérdés a képletben hogy alacsonyabb órajelen sem hajlandó hűvősebb lenni, mondom mindezt úgy hogy a jelen pillanatban is rajta lévő oc 4.5ghz éppen 1.160V-al megy....mitől is 70fok?
Tudom hogy nem elvárható az oc mint eredmény, hisz csak a gyárit garantálja az intel.
De ez így több mint nevetséges, de leginkább siralmas. Lassan én termelek Paksnak...
Ha vki találkozott már ilyen jelenséggel osszon meg némi infót plz...BQ shadow rock2-vel és az említett épített vizzel is ua...
z370-F-ben csücsül ha ez érdekes lehet. Sem vizesbe sem a proci topicjába nem derült fény a dologra. -
Apollo_21
addikt
Sziasztok.
Abszolút értetlenül állok a dolog előtt......
Z370-F +8700k nyilván húznom.
Ram 2x8g cl15 Predator rgb 2933mhzFeltolom 4.5re v 4.8 tök mindegy, ráterhelek szerintem durva játékokkal jó(Doom, Overwatch, NFS payback, Gta V...
Viszont amint inditanék egy Heroes of newerth-ét, a játék kis töltő ablaka felugrik majd azonnal bezárul, ha alapra rakom a procit megjavul.A gép bírja benchre az 5g-t is, játékra nem próbáltam ezt az órajelet mert ide már 1.375-1.4ig kér bios verzió függő.
Szóval ez így mit jelent? -
Apollo_21
addikt
válasz
FaRkaS1991 #45957 üzenetére
Ezt anno énis megjártam mikor intelre váltottam
Bios default gondolom megvolt? Tutorial elég jó segítség...lehet h pl a turbo limitel... -
Apollo_21
addikt
Sziasztok,
nem teljesen a tuning területe, de az is beletartozik.
Alanyok...Z370F + i7 8700K
A lap régebbóta megvan, eddig egy i3 8100 ment fix 3.6on benne, tegnap szert tettem a K-ra.
Ha Core ratio-t állítok, szerinte nemállítokTalán ez a legtöbörebb megfogalmazása a "hibának".
Tehát fogom...sync all core...belövöm h 45, turbo, speedstep-et kikapcsolom, dobok neki 1.2V-ot.
Elfogadja, újraindítom stb...majd visszalépek a Biosba és nézem h úgyan meghagyta hogy 45 a szorzó de az csak 3.7ghz, ahogy windows-ban is és minden mérő, tesztelő programban is.Amit kihagytam a képletből...gyári turbót gyári feszekkel csinálja, tehát azzal pl nincs gondja hogy magától variálja az órajeleket, rendesen hozza a 6mag gyári 4.4ghz turbót és az 1magra vonatkozó 4.7ghz turbóval is elboldogul, csak a manual bepiszkálásra nem reagál.
Pl ram frekit és fesz változtatást elfogadja és megis csinálja....
Mit hova miért állítsak?
Lapon reggel óta a legfrissebb bios van gondolván erre is mint hibalehetőség lefrissítettem -
Apollo_21
addikt
válasz
Harambee #45413 üzenetére
Nekem volt ilyen procim, nincs vele baj, egész jót tudnak menni.
Viszont mivel silány hővezető lapul a "sapka" alatt, emiatt ezek a hőfokok kb normálisak.
Ezt csak azért írom le mielött belevetnéd magad bármilyen +20 ezres lég vagy kompakt vásárlásba.
Felesleges!
Tudni kellene a házat, hogy biztos már most szükség van arra a többlet mhz-re, gari van..pl ez is fontos.
Mivel a fentebb leírtak után jön a kínos kérdés hogy "delid-et szeretnéd? mert lehet csak így lesz jobb.."
Az enyém delid elött is tudta pl a 4.5et de bekajált 1.25-1.275V között, de itt már limitált a hűtő 90fok körül mozgott, aztán lett delidelve és lett rajta épített víz is, úgy elvoltam 60környékén, viszont ugrott a gari róla. -
Apollo_21
addikt
válasz
haligali72 #45321 üzenetére
Szia, ez tuti pontosan a p5k e?Mert ha igen nemis támogat xeon-t.
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok, nemrég próbálgattam a tuningot az i7 5820K-val.
Meglepően jól megy, bár sztem így elsőre kevés a fesz, 4.5ghz-hez 1,25V-ot adtam neki, de pár bench progin kívül jópár dolog leáll hibával..valszeg a kevés fesz miatt...4ghz megvan vele 1.2V alatt is, de azt még finomhangolni kell.
A kérdés...ha stabilnak tűnik teszt programok és játékok alatt, nem vagyok köteles piszálni mást úgye?
pl vccin-t? külföldi guide-kon mindenhol írják hogy rákell kicsit emelni...De úgy vagyok vele h ha a core feszkó állítása elég neki a többit nembántanám....persze ha szükséges akkor más tészta..
-
Apollo_21
addikt
válasz
Kean_Sorbo #44976 üzenetére
Köszi a reakciót..mind arra h fölösen ne sztorizzunk a marhaságainkon mint pedig a tényleges segítős részt.
A dologhoz annyi hozzátartozik hogy programokban akadozik..laggol...tehát ezért érdekel az nb avagy uncore clock dolog...mert alapon nem normális hogy valami így csináljon. 1gépem sem csinálta, nem hiszem hogy a 2011-es platform így lenne megalkotva.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Apollo_21 #44974 üzenetére
Kicsit formálódott a helyzet, az nb clock-om ami hwinfo64 szerint az Uncore clock, ugrál..de eléggé durvákat..sztem nemjó így...1200-2200között terhelés függően változtatja magát 2-3másodpercenként.
Lehet ezt biosban fixálni?
Minden alapon van, turbót se használok...3.3Ghz a gyári 0,988-1,048 között kap a proci, HT on. -
Apollo_21
addikt
Sziasztok,
nem feltétlen tuning segítség kell...inkább finomhangolnék a napokban.
1150-ről váltottam 2011 v3-ra. i7 5820K-t hajtok egy Msi x99 sli plus lapban.
Hyper 612 v2 hűti, jelenleg az asztalon mert ma raktam össze, 40-45között terhelve, bios szerint 1.048V-ot kap.
4ghz-et azért elérném ezzel isDe nemtudom mennyi a biztos fesz amivel nem teszek kárt...
Ha vkinek volt hasonló cuccal dolga és megosztaná tapasztalatait megköszönném -
Apollo_21
addikt
válasz
#97716736 #44855 üzenetére
Nos itt. Delid 2x sikertelen eredménnyel zárult.
Mindkét esetben boot utan 90fok majd kikapcs...
Most ek supremacyhoz kapott paszta van a kupak alatt így azonnal jo volt 34fok idle terhelt 65-80 tesztfüggő.Persze ennek örömére a 4.4 s max mert a magok ígyis epph nem mennek 85 fölé . Nemkínzom ez egy antitalentum cucc a javából.
-
Apollo_21
addikt
válasz
#97716736 #44853 üzenetére
Most egy "barát" általam épített gépe került hozzám, egy kis finomhangolásra úgymondd
Ashura hűti egy msi z97 krait sli-ben, gondoltam ha nála nemsikerült "jó" fesszel..bedobtom sajátgépbe.Én egy V10el hűtőm 3db 140es ventivel 1200on mennek, lapom egy Maximus VI formula, fesz picit kevesebb kell neki de pl egy 1,25Val a 4.5 nincs meg throttling nélkül amit nemértek. Igazából sztem túl alacsony az ingerküszöb a procinál..80nál fellép mezei aida stressz alatt a throttling, nekem a 4690K-m bőven elszalad a V10el 4,6on akár úgyhogy észnélkül feszelem akkor is. Ez ment delid elött megy mostis.
Na jól össszevakaróztam a topicot megint
Szóval..lehetséges hogy delid után megsikerül hűteni 4,5en is az Ashurával?
Próbáltam többféle képp feldobni rá mindkét hűtőt mert megugrik hirtelen ilyen 20-30fokot is...de semmi változás. Most 4,2-t sikerült 1,225V-el, de 65-70fok, sztem túl forrófejű hogy léggel ezzel legyen vmi. -
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Csúpán egy egyszerű kérdés....elérhető "átlag" 4790K-val esetleg 4,7-4,8 vagy az nagyon mák?
Illetve ha delid van akkor esélyes hogy talán kisebb feszt is kér adott órajelekhez?Köszi!
-
Apollo_21
addikt
Szeretem a jól beváltakat használni igazából.
Tehát nemmind1 hogy mennyire gagyi..egy sima fehér trutyi helyett egy mx akár hozhat jó 4-5 fokot is...
De nemérdemes elszállni árakkal sztem, a mindenkori best buy én úgyérzem most is az mx2 és a 4.
Persze kinek mi...a 4 tényleg rideg nehezen kenhető, de eddig nemokozott csalódást.Abban az árban ami a kis kiszerelést illeti, jobb nemigen van.
Én speciel nem kedvelem a revoltec alumina és spire kenyőanyagait, általában javaslom is hogy ha nem nagy fáradtság, álljanak át mx2-re mert csak jól jöhetnek ki a dologból.
Csak profitálsz abból ha megfelelő a hőközlés a hűtendő felület és a hűtő bordázata között. -
Apollo_21
addikt
válasz
Martin97 #44517 üzenetére
Sztem neméri meg cserélni a pasztát, ez az mx4 nemajánlott dolgot most hallom először, annyi előnye van az mx2-nek a 4-el szemben h lágyabb, ezáltal könyebben fellehet hordani a felületre.
De h kifejezetten nem ajánlott lenne, ez sztem vmi áprilisi tréfa.
Pár pasztát próbáltam anno h melyik lehet jobb...coolermaster ic essentials, mx2, mx4 és ilyen pár fokos különbségek voltak csak, azok meg elenyészőek ahhoz hogy mást kellene használni. -
Apollo_21
addikt
válasz
steeweegee #44149 üzenetére
Nem figyeltem hogy milyen hütésed van..de ha jól dereng sztem a K2....
mx2 vagy mx4 el újrakenném és mérnék rá még1et pár játékkal...aztán ha utánna jobban muzsikál..akkor mehetsz lentebb fesszel kicsit. Ha marad game közbe a 70 így télnek idején..akkor én levenném azt a kupakot róla... -
Apollo_21
addikt
válasz
Apollo_21 #44147 üzenetére
Ilyen hőfokok nekem a mostanival sikerültek csak alap procival..kb volt 5napos a drága..tehát delid elötti..ahogy a 3570K-m is
egy ideig az volt...
Lapot és ram-ot is váltottam+most készül erre is az épített víz..remélem feszben is tudok majd a mostanival lejebb menni.
Levágtam a nemideillő részeket.
Jelenleg ezen ügyködöm hogy menjen az új lapommal is... -
Apollo_21
addikt
válasz
steeweegee #44142 üzenetére
Benéztem..és teis elírtad
De hőfokba lejebb kéne vidd..a 4.2 nekem anno Z77 Extreme4-el 1,256V kellett ugyanilyen procihoz..
Ha vhogy jobban tudnád hűteni..... -
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Az északi híd órajelét érdemes húzni a proci szintjére? vagy ez alap h ezt tesszük? vagy hagyjam alapon?
i5 4690K-m volna..nem emlékszek hogy ezt piszkáltam korábban vagy sem..most a proci 4,5ön..az északi híd 3.9en... -
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Raijintek Ereboss hűtésünk van 3. napja a gépbe egy fx8320-al és játétkok alatt 60fokot is elér..
A lap egy msi 970 krait sli...ennek a proci alatti chipbordája 15perc után forró innen szív az Ereboss..
Vhogy meglehet oldani h ez neígy legyen? mert egyik sem megfelelő sztem....
Főleg alapórajelen.... -
Apollo_21
addikt
válasz
Atilla001 #43504 üzenetére
A nem erre voltál kiváncsi részt nem kommentálnám, mert ha megkérded h érdemes-e és tudjuk mindketten h nem, nem mondom azt h húzd 3ghz-re mert ahhoz a géphez egy 260at sem raknék.
De persze nekem mind1...teszel amit tudsz, ha a vga-ra van annyi hajrá, bár én inkább gépet cseréltem volna elöször..és az igp-vel elvagyok addig, mert igy nemsokat ér a 280. -
Apollo_21
addikt
Tegnap nemderült ki h az igp-vel kapcsolatos kérdésem ide vagy a prociba tartozik ugyh felteszem.
4690K IGP-vel kell gazdálkodjak a 280x-em kidöglött...
Az igp HD4600..1200on megy 1V-al ez az alap...a memók 1600asok
Ezt feltornáztam 1500ra 1.05V mellett 2133ra pedig a memókat..ez a végük..innen már nem gyorsul.
A kérdés maradhat ez fesz az igp résznek? melegedni alig melegszik...kéne vmi stabilitás teszt is, ami rendesen kiteszteli hogy elég vagy kell+ba..
3napja megy így..eddig 1hangbeakadós nemreagálós hiba volt, valszeg az igp miatt, sztem kevés a fesz, de nemtaláltam útmutatót biztonságos fesz értékkel hozzá. -
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Procikban lévő IGP tuning is ide tartozik?
Adhat ez a topic azoknak a tuningolásához is otthon-t? -
Apollo_21
addikt
válasz
Adamrapkor #43458 üzenetére
Ez egy tök jó oldal arra h miért ne vegyünk intelt..mert 2 csík szerint kevés a különbség....
Ez jó azoknak is pl akik megrögzötten hiszik az AMD proci egyenértékét egy i5-el...
Majd ha kinő mindenki ebből a grafikon dologból és ismét a saját megítélésre/tapasztalatra támaszokodik, rájön. -
Apollo_21
addikt
Dobhat egy linx vagy akár egy ibt teszt progi max memóval..jó 20fokot a játék közben eddig elért max-nál?
Most löttem be úgy első ránézésre jónak tűnő fesszel a 4690K-m 4,5-re..1,2es fix fesszel..játszottam jó 1-1,5órát..épph meghaladta a 60at...erre mondom jó, de gondoltam indítok neki egy linx-et max rammal..10körön hogy tuti stabilnak tudjam, kb 2perc múlva 85ön volt az egész cucc...
Persze nem tesztre vettem de 1vagy 2 játék nemlesz mérvadó h mennyire stabil és így kéne pár teszt is ami biztosítékot ad rá. -
Apollo_21
addikt
válasz
windlord #43257 üzenetére
Hátmost..ha max memót pakolok rá (16Gb) és "csak" mondjuk 10-15kört..akkor is eltart vagy bő 1 óráig.
1155ös konfigomnak kellett a 10körhöz vagy 40perc...tehát nemhiszem hogy annyira sok volna.
Bár igazából én úgyvagyok hogy bármi legyen ami kimaxolja a hőfokot...és állandó 100on járatja..már elég..mert megtudod hol a vége...
Tuning elött mindíg csak 10-15perc stressz tesztet dobok rá körvonalazódik a max hőfok...aztán ha úgyérzem kész a beállított érték jön pár kör ibt -
Apollo_21
addikt
Hali!
Nyilatkozni még nemtudok róla...most tudtam a 3. napon leülni elé úgyh beis van üzemelve
Én elvárom tőle a 4,2-t kupak bántalmazás nélkül..holnap kiderül mi is lesz belőle megvalósítható értelmes hőfok, nemutolsó sorban fesz mellett...ha kapok mellé kb 60fokot több órás terhelés után akkor nekem az bőven jó. -
Apollo_21
addikt
válasz
m0h0senator #43238 üzenetére
Hali!
Na most állt össze a rendszer úgyh müködik is ahogy én szeretném...
Cooler Master V10 csücsül a 4690K-n..max 30%os terhelést kap csak a proci..így h csak "elvan" a gép, a telepítésekkel stb..így most 35fok...ha ez játék alatt tuning nélkül nemszaladna meg 50fölé akkor sztem így marad kupakkal -
Apollo_21
addikt
Sziasztok! Még nem a tuningold érdekel, de pöfögöttet vki 4690K-t? Kell okoskodni a kupakkal mint ivy esetén vagy itt már jó az átadás?!
-
Apollo_21
addikt
válasz
kona005 #42825 üzenetére
Van,,biztos mégpedig h nemvagy képes leírni a nemfos Asrock alaplap típusát, és ha már NEM a giga hajtja ezt átírni..a lapodon..nempedig papolni h addikt létemre nézzem az adatlapod...2külön alaplapról beszélünk...gondoltam eljut..de nem.
Sőt tovább megyek..a tuningosba még mindíg a gigával akarod tuningolni..itt meg h miért rossz az asrockkal.. de részemről nemérdekel. Egyik topicba ezzel próbálkozol másikba amazzal...és mindenki görbe csak tevagy csillag...ez a baj. -
Apollo_21
addikt
válasz
kona005 #42812 üzenetére
Jah, köszi az oltást..Asrock lapod van..gigabyte,,,ezt megint nemlehet értelmezni
mind1
Inkább töltenéd ki normálisan h asrock hajtja..minth kotyogod itt az oktatást.
Írtad h nemtré asrock hajtja..mondom ránézek adatlapra melyik az és akkor lehet segíteni erre Gagyibájt van beírva..te erre nemazt kérdezed meg a jóembertől h akkor most mi van? DE, én ezt tettem.
De old meg... -
Apollo_21
addikt
válasz
nevem.senki #42787 üzenetére
1,25 egyáltalán nem sok
Max brutál magas volt a hőfokod
De ahogy érzed
-
Apollo_21
addikt
válasz
nevem.senki #42785 üzenetére
Fix fesszel próbáltad már a 4,1et? vagy 4.2-t? 1,25el mondjuk?
-
Apollo_21
addikt
válasz
AeSDé Team #42611 üzenetére
Már látom..azt nem írtad h Athlon..azt hitttem phenom x3
-
Apollo_21
addikt
válasz
GGenius #42608 üzenetére
Az a "R9 270" egy 7850 szint...teljesen jó az a proci hozzá..nemismerem az órajeleit, feltolod 4ghz-re.
Mondjuk felbontás függő...fullhd már necces..inkább alatta 1el..720p be elviheti elég szépen.AeSDé Team
Ott elég nagy a galiba ha a 7770hez kevés...mondjuk alap h 4magosítanám... -
Apollo_21
addikt
válasz
malphitee #42383 üzenetére
Sztem nincs mögötte semmi rendellenes agytevékenység vagy bármi bezárásra okot adó indok..szimplán sztem olyan "felhasználó" akinek a gépezés kimerült eddig ott h hol a power gomb na azt benyomom..majd a start menüben 1x kattintok balgombbal és leáll. Mindenki így kezdte
Vagy jóhiszemű vagyok
-
Apollo_21
addikt
válasz
utilitas01 #42352 üzenetére
CoolerMaster T4 is elegendő oda bőven, akár egy schyte katana 4, 8-10e között már kifogsz olyat ami egy életre +1re kiszolgál
Bár a hűtőknek is van külön topicjuk
De belefér
-
Apollo_21
addikt
válasz
utilitas01 #42349 üzenetére
Én annyiból nemvennék kártyát egyikhez sem..akkor inkább az IGP-t használnám...és az a 12-15ezres keret terülhetne az egészen..
Az első amivel kezdeném az a hűtő..egyenlő a gyárival..ugyh NE!
Inkább vmi 12cm-es ventivel szereltet kellene nézzél.. -
Apollo_21
addikt
válasz
DemonFace #42345 üzenetére
Ahogy néztem az a lap tápáramköri hűtésileg elég "csupasz"...tehát ha a "vrm" elmelegedik akkor azt semminem fogja meg...mivel nincs rajta borda sem.
Nagyon enyhe tuningra alkalmassá válhat/képes lehet...magát a procit én tuti megrángatnám ha "jó" lap lenne alatta..de nem érdemes sztem 4.2alatt kezdeni vele semmit, oda megmár kellene gondolom vagy 1.4V...Ha tartósan ezen a vonalon szeretnél még maradni...nagyon dúrván zsebbenyúlás nélkül akkor én cserélnék lapot..vmi jobbra..akár használtat garival!
Amiben mehet a tuning kockázat nélkül, darabig elleszel vele 4.2-n vagy fölötte..dobsz hozzá vmi jobb hűtést..aztán cserélsz fx8320ra vagy amire épp akarod.
Vga-t nempiszkálnám..csak azt babrálni nincs értelme. -
Apollo_21
addikt
válasz
DemonFace #42335 üzenetére
Attól függ milyen felbontásba..és milyen részletességgel mennek a játékok amiket mostanába "zargatsz"
Ha a vágy egy 50fps-ről való 80ra javulás meg high-ról ultrára..az felejtő!
MAx annyit lehet kicsikarni h ha low-on akad akkor elérhető esetleg egy tartósabb játszhatóbb szint...
7870fölötti kártyához pedig sajnos intel kell..vagy egy 8magos fx 8320...ha amd fronton maradnál..de hamár prociba invesztálnál akkor inkább gépcsere és intel. -
Apollo_21
addikt
válasz
Garsza #42078 üzenetére
A gyárilag beállított fesz 4ghz-hez ennyi lenne, #1: 4000 MHz, 1.425V
Én úgy gondolom h 1,45V fölé már nemis érdemes menni...hisz ahogy írod nem stabil 1,47el sem a 4.6 akkor kár erőltetni mert csak a + melegedés és fogyasztás lesz meg.
Ha jól emlékszek olyan 62-65lehet a felső hőfok határ amit elvisel, de itt már nemszabad/javasolt járatni tartósan. -
Apollo_21
addikt
válasz
Gabrikovics #42022 üzenetére
Jah izé semmi
Tehát nem a procinak adott fesz amivel operál magyarul
-
Apollo_21
addikt
válasz
ultimatgold #41908 üzenetére
Próbálkozz meg a 3.8al elsőkörben...csak Vcore emeléssel..ha ott stabilan lefut a linX vagy más egyéb stabilitást vizsgáló progi+játékok alatt is jól muzsikál, mehetsz feljebb..persze ha a hőfokokat kordába tudod tartani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest