- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
RastaJoe
csendes tag
válasz
windlord #43582 üzenetére
Hát ezzel az 1.0-1.1V fesszel 3.4 en nyertem játék közben majdnem 10 fokot, szóval baromi büszke vagyok a sikerre
4.2 ghz hez ez viszont kevés nekem legalábbis :/ holnap még mahinálok vele, így 1 üveg bor után már nem akarok vele nagyon foglalkozni, de valamennyit majd rá kell tenni hogy úgy is stabil legyen.
Igazából ott vannak a bajok, meg a tuning oka is az hogy a proci magában elég erős lenne játékokhoz mindenképpen, de az AC unity pl már gázos, ott nagyon felmelegszik szerencsétlen, mondjuk az eléggé több szálra van optimalizálva (több mint 4) gondoltam ha kicsit felhúzom akkor valamit javíthatunk a helyzeten, de persze nyilván nem lesz olyan mintha egy i7-el menne 8 szálon.
Holnap megpróbálom stabilra beállítani 4.0 ghz-en, hogy azért ne melegedjen annyira. Biosban viszont elég bonyodalmas állítgatni a cuccokat, rengeteg opcióm van, mindenféle turbo meg load optimalized hülyeség ami nagyobb teljesítmény esetén magától + feszt ad a cpu nak... De majd csak elszórakozok vele -
RastaJoe
csendes tag
válasz
windlord #43580 üzenetére
Pont annyin van most az alap, tesztelgetem, mondjuk tudni kellene hogy mennyi ideig szükséges futtatni mondjuk a linxet, mert 15 percig járattam hiba nélkül, de fél óra bf4 közben meg volt egy fagyás ami után restartolni kellett a gépet.
akkor -0.255V-al volt visszavéve és úgy pont 1V volt a fesz terhelés alatt, ez ezek szerint kevés. most -0.250V meglátom most mennyire lesz boldog. A hőfok minden esetre drasztikusan csökkent aminek nagyon örültem, csak a stabilitást kell állandósítani. -
RastaJoe
csendes tag
-
RastaJoe
csendes tag
válasz
windlord #43574 üzenetére
Na bakker volt itt túl fesz dögivel :S
Szerencsére nem kell a biosból ki be lépkednem, az alaplapomhoz van egy F-Stream Tuning program, ott grafikus felületen tudok mindent növelni vagy épp csökkenteni, alap 3.4-en eddig off setben -0.045-el csökkentettem a cpu feszt. így most stabilan megy 1.208 - 1.216 V között, terhelés alatt, a hűtő meg be sem kapcsol, eddig meg ilyenkor már be akarta szívni a gép oldalát...
edit: bocs ha bagatel a kérdés, nyilván az lesz... XD ha instabilitás jelentkezik, akkor azt aida-ban a "Clocks" fülben kell tapasztaljam? Mondjuk ha ott nem egyenes végig a MHz görbe, hanem leesik utána meg vissza 3.4-re.
-
dobobazsy
őstag
válasz
windlord #43511 üzenetére
az a baj itt annyi minden van, hogy nem tudom mit fixáljak
[link]
ez a videó jó irányt mutat? ilyen lapom van.
néhány példa, amikről eddig nem nagyon hallottam: min és max cpu cache ratio, cpu cache voltage, cpu system agent voltage, cpu analog I/O voltage, cpu digital I/O voltage, stb.
esetleg valami, amit a videóban rosszul csináltak? -
dobobazsy
őstag
válasz
windlord #43509 üzenetére
közben nekiálltam próbálkozni, de nagyok sok az ismeretlen kifejezés..
turbót bekapcsolva hagyhatom ezekhez?
az alulfeszhez gondolom maradhat minden auto-n, elég ha a procit állítom offsettel.4GHz-hez kellene valaminek a feszültségén emelni? illetve mik azok amiket kötelező auto beállításról manuálisra tenni?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
windlord #43423 üzenetére
A memóriák rendre 1066 és 1150 mhz-esek (4 modul), így azokkal nem lehet gond.
Hosszas kísérletezés után találtam egy beállítást ami rövid tesztelésnél hibátlan; viszont most azon rugózok (egy másik setup, általános felhasználásra), hogy ha csak az FSB-t növelem (szorzó és Vcore és minden más is a Ram-ok órajelét és feszültségét kivéve default/auto), vmint az összes Intel tech bekapcsolva (Speedstepp, C1E, C-state, stb) és vmiért nincs feszültség szabályzásom.
CPU-Z szerint fix feszültségen jár a proci az összes szorzó mellett terheléstől függetlenül.
Ezt így most hogy? Miért nem veszi vissza idle módban? Melyik opció felelős a Vcore szabályozásért? -
mazi9
csendes tag
válasz
windlord #43299 üzenetére
30 óra után ezzel is kékhalál
Márik fórumból csentem:
A, Small FTTs: FPU-t tesztel, számoltatja a procit.B, In-place large FTTs: a procit számoltatja, és a memóriákkal is használja, tehát a buszokat is teszteli. Ez melegíti a legjobban a proci, és ekkor zabálja a legtöbb áramot.
Ezzel a tesztel 2-3 fokkal melegebb lesz a proci, mintha normál állapotban kapna 100% terhelést.C, Blend: főleg ramot tesztel, a proci gyakorlatilag szinte nem is számol, csak a memóriába írja be és olvassa ki az adatokat. Nem kell megijedni, hogy 100%ban elfoglalja a ramot
Most a small ftt-vel próbálkozok, szerintem ez a leggyengébb a 3 közűl.
Van 1 custom teszt is ahol én adom meg az értékeket, de nem azt futattam
Szerintem is ramokkal van gond. -
mazi9
csendes tag
válasz
windlord #43272 üzenetére
Memtest86-al tesztelve 40 perc után írta ki "100% pass", 0 errors!
Jelenlegi beállításom:8*400=3200
Spd 2.00B 800-800Mhz
Cpu Vcore: 1.275V
Dram Voltage: Normal -ra állítottam vissza 1.9-ről
Többi érték auto-n van
Aida64 és Prime95 -el tesztelve, 20-20 perc után minden rendben, mondjuk a procin az egyik mag volt 64 fok is, lehet h túl sok a fesz neki? Más értéken ne változtassak?
Pár kép a tesztekről + hőfokok, és a memóriákról!
Memóriák dual chanelben mennek, miért gyanúsak?
3.6 Ghz elérhető?Előre is köszi, üdv: Mazi
-
Apollo_21
addikt
válasz
windlord #43257 üzenetére
Hátmost..ha max memót pakolok rá (16Gb) és "csak" mondjuk 10-15kört..akkor is eltart vagy bő 1 óráig.
1155ös konfigomnak kellett a 10körhöz vagy 40perc...tehát nemhiszem hogy annyira sok volna.
Bár igazából én úgyvagyok hogy bármi legyen ami kimaxolja a hőfokot...és állandó 100on járatja..már elég..mert megtudod hol a vége...
Tuning elött mindíg csak 10-15perc stressz tesztet dobok rá körvonalazódik a max hőfok...aztán ha úgyérzem kész a beállított érték jön pár kör ibt -
halhatatlan
aktív tag
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
windlord #43165 üzenetére
én kiprobáltam full gázon a Gigabyte HD 7770-em!
az én kártyám rev 2.0 volt, ráraktam a rev 1.0-ás biost, és valahogy jobban bírta a tuningot!
mondjuk én szerkesztettem is a biost! a következővel! Ajánlom! nagyon jó kis találmány!
[link]az én 7770-en elment bios moddingal 5500mhz-n! több mint 90Gb/s volt a memo!
-
-
csabsz13
aktív tag
válasz
windlord #34474 üzenetére
1.3 V-ra visszatettem a voltage-ot. így már 65-70 fok lett az idle, de ami a lényeg, hogy minden mást változatlanul hagyva, mikor futtattam az IBT-t a hőmérsékelt nem ment fel 85-88 fok fölé (eddig 97-99 fokon ment) és így a sebessége is jobb lett (előtte 343 sec alatt futott le 5 kör HIGH stress level-en, most 320 alatt
)
próbálgatom tovább, köszönöm a segítséget!
-
eardog84
csendes tag
válasz
windlord #34371 üzenetére
köszönöm a tanácsot, hasonlóra jutottam én is a hozzászólásokat, meg egyéb cikkeneket olvasgatva, de gondoltam mindenképp rákérdezek konkrétan
85 fokig semmi esetre se akarom elvinni, én max 60-65-ig szeretnék menni, 5 éves a proci, eddig nem volt húzva, most már vége a bejáratásnak, ideje kezdeni vele valamit
köszi mégegyszer
-
eardog84
csendes tag
válasz
windlord #34369 üzenetére
igen, de a cikkben lévő tesztnél is gyári hűtést hagytak...alapjáraton olyan 45 fok körül van a proci, ráersztettem egy kis Winrar tömörítést, 5-10 perc után olyan 51 fok körülire emelkedett, úgyh gondolom még lehet húzni így is, mert tudtommal olyan 60-65fokig lehet?!, amúgy Tmax-nak 85 fokot írnak hozzá...
-
eardog84
csendes tag
válasz
windlord #34367 üzenetére
köszi, én is így gondoltam. Nem akarom megölni a gépet, most vettem egy használt 4890-et és úgy vettem észre, hogy mintha proci limites lenne a gépem azoknál a játékoknál, amiket megnéztem(Skyrim), mert akár növelem a grafikai részletességet akár csökkentem, az FPs hasonló. Megpróbálok nyerni egy kis FPS-t, ha egy 10-et tudok hozni biztonságos proci hőmérséklet mellett, akkor jó, ha nem, akkor inkább nem fogom bántani
-
windlord
őstag
válasz
windlord #34310 üzenetére
Ez lett a vége alapfeszen.:
172*21 ~ 3620Mhz
DRam freq: 1720Mhz.
Adjusted QPI Freq: 5440Mhz
Ram időzítések alapon: 9-9-9-24
OC Stepping : Disabled
Energiatakarékosság és Turbo: EnabledFeszültségek:
Vdroop Control: low
CPU Voltage: 1.162
CPU VTT: 1.167
PCH 1.8: 1.810V
PCH 1.05: 1.054V
DRAM Voltage: 1.515V
DDR VREF értékek auton.Jónak mondható a procitól ez a teljesítmény alapfeszültségen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest