- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
firstman3333
tag
válasz
egymegegy1 #46474 üzenetére
Szia! Nekem jelenleg is ezekkel a beállításokkal szuperál a rendszer. Nálam kb ez volt az a határ amit még biztonságosnak érzek,és normálisan, csendben tudok hűteni. A linkelt topikban egyébként elég sok segítséget találhatsz még ehhez.
-
firstman3333
tag
válasz
FaRkaS1991 #45957 üzenetére
Érdekes eset. Ha a beállítások is megvannak,stb,akkor nem tudom mi lehet.
-
firstman3333
tag
válasz
FaRkaS1991 #45955 üzenetére
Lehet,hogy neked is eltűntek az oc beállításaid. Én is így jártam,illetve nemrég volt más is ebben a cipőben itt a fórumon. Valamiért bizonyos asus lapoknál valami oknál fogva néha teljesen megváltozik a biosban egy csomó dolog. Egyébként külföldi fórumokon is találkoztam ezzel,1155-ös lapokkal kapcsolatban.
-
firstman3333
tag
válasz
AssAssynn #45929 üzenetére
Szia! Itt van egy kis segítség.
Mivel elég sokáig voltam Gigabyte/775/duo és quad vonalon,ezért azt mondom,hogy ha csak nem akarsz igazán extrém oc-t,akkor nem kell túl sok mindent állítgatnod. Én a következőkkel próbálnám stabilizálni az esetlegesen magasabb órajeleket: CPU Vcore (ezt szinte biztosan magasabbra kell állítanod,mivel kevés lesz a feszültség a magasabb órajel követelte teljesítménynövekedéshez)
DRAM Voltage (mivel 4 modult használsz,a helyedben a biztonság kedvéért ezt is beállítanám egy tized volttal a gyári érték felé,még akkor is ha a ram gyári órajelein belül maradsz 1,800=>1,900. 1066-hoz egyébként nem kellene nekik a 2.00v?)
Performance Enchance (Standard)
CPU Reference (0,780)
A többi értéket egyelőre normálon hagynám. Mivel azonban minden lap és cpu kombó másképp viselkedik oc alatt,ezért biztosat csak hosszas kísérletezések után lehet mondani. Előfordulhat hogy a CPU PLL,illetve az MCH feszültségeihez is hozzá kell nyúlni,de nekem például ezekre nem volt szükségem.
A PCI E beállításra,stb. azért nem tértem ki külön,mert az látom hogy jól belőtted. -
firstman3333
tag
válasz
Norbi887 #45865 üzenetére
Szia! Szerintem azok a hőmérsékletek elég magasok az oc-hoz képest. Lehet újra kellene pasztázni.A tx3-nak nem kellene ilyen magasra engednie,főleg meg ilyen alacsony vcore mellett.Ha csak ilyen keveset akarsz húzni rajta,akkor már inkább vedd az fsb-t kerek 400-ra (3.6). Én is úgy használtam az e5450-et elég sokáig. Az a 3.3V elég mélyre esett,kicsit fura.
-
firstman3333
tag
válasz
LagerMaister #45795 üzenetére
Szerintem még így sem indokolt az oc. Ha fesz emelés nélkül akarsz próbálkozni akkor az Ai Tweaker menüben fixáld a jelenlegi értékeket illetve feszültségeket és kezdj el az APU Multiplierrel felfelé lépkedni mindaddig amíg nem tapasztalsz problémát a játékok vagy tesztek alatt.
-
firstman3333
tag
válasz
LagerMaister #45793 üzenetére
Miért akarod húzni? Gondolod hogy szükség van rá az 5670 mellett? Feszültség emelés nélkül nem valószínű hogy akkora lenne a változás amit észre is vennél.
-
firstman3333
tag
válasz
demmer123 #44297 üzenetére
Ha bekapcsolod akkor nem terhelt állapotban lejjebb veszi a cpu sebességét,ami csökkenti az átlaghőmérsékletedet,illetve energiát takarít meg.Én nem szoktam kikapcsolni 24/7-es használat mellett még tuning esetén sem,bár extrém tuning esetén esetleg instabillá válhat tőle a gép.
-
firstman3333
tag
válasz
Kean_Sorbo #44281 üzenetére
Talán túl magas fesz,és kiszáradt paszta a kupak alatt......
-
firstman3333
tag
válasz
#38742016 #44223 üzenetére
Nos a ramjaid 800-as órajelét próbáld nem átlépni,a gondolom nem tuning ramok vannak a gépedben,így aztán nem is szeretik az ilyesmit,szóval azokat mindig próbáld 800-ra vagy kisebbre visszaosztani.így feszt sem kell majd nekik emelned.Nem tudom milyen hűtőd van a procin,de úgy csináld,hogy Intel Burn Test alatt ne nagyon menjen 60 fok fölé a hőmérséklete,akkor nem lesz gond.Ez egy melegedős 65nm-es proci,viszonylag alacsony hőmérsékleti határral,ezért nem tudom mit sikerül kihoznod belőle.Ennek fényében a fesszel is próbálj meg az ajánlott 1,5V alatt maradni.
Tudom hogy ez nem túl fényes jövőkép a konfigra nézve,de ilyen hardverekkel nagyjából így biztonságos az oc.Ne várj tőle túl sokat.
Közben néha nézz rá a vga órajeleire is,volt olyan régebbi lapom ami elmozdította azokat is. -
firstman3333
tag
válasz
#38742016 #44216 üzenetére
Van egy két lap,ami egyszerűen nem oc-ra lett kitalálva,mert mondjuk gyenge a chipkészlet,vagy maga a kivitelező cég nem ehhez gyártotta,és ezeknél valóban stabilizálhatja a tuningot a PCI-E freki növelése,DE akkor sem ajánlott ilyet csinálni,ha tuningot akarsz,szerezz egy hozzá illő lapot,meg procit,vagy ha nem megy akkor ne erőltesd ilyen beállításokkal.Az oc lényege a kísérletezés,és a helyes paraméterek megtalálása ahhoz hogy legyen egy gyorsabb,erősebb géped,azonban vannak itt is tiltott illetve nem ajánlott területek és te éppen azokban vagy benne derékig.
-
firstman3333
tag
válasz
ritkaság #44203 üzenetére
Nah az fasza,nekem is pont az van,egyébként igen,ezek a legjobbak,ha kemény tuningot akarsz akkor meg talán az x-es chipek,még talán annyi hogy az asusnak vannak igen stabil áramellátású termékei,ami azért a gigának nem annyira megy,lásd ud3r 6 fázis,mégis hatalmas vdrop.
-
firstman3333
tag
válasz
steeweegee #44142 üzenetére
Ahhoz képest hogy nem ártana 67 alatt tartanod,igen sok.
-
firstman3333
tag
válasz
Martin97 #44126 üzenetére
Igen,igazad van ha tesztelget az ember vagy extrém tuningol tényleg illik kikapcsolni,azonban én egy 24/7-es beállítást csináltam,nincsenek túlhajtva a hardverek mint az állat,tehát nem is okoznak gondot az energia csökkentett üzemmódok.Egyébként mint később kiderült nem is hozta meg a dolog a kívánt eredményt,mert valamiért pont terhelt állapotban esik le az órajel.
-
-
firstman3333
tag
Hali! Lenne egy olyan problémám hogy a ramok órajele elmászik a helyéről az Aida szerint játékok alatt!
Valaki látott már ilyet? Én még csak nem is hallottam.
A gépen jelenleg annyi a tuning van,hogy az e5450 fsb-je fel van emelve a ramokhoz 333-ról 400-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest