- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megvagyok
tag
Sziasztok!
Előtúrtam a régi asztali PC-m és szeretném kicsit tuningolni, hogy normálisabban fusson 1-2 játék(CSGO főként). A konfig: C2D E8400(ezen van egy CoolerMaster Hyper TX3 EVO hűtő), ASRock G41M-VS3, 2*2GB DDR3-1333 RAM(egy Kingston és egy Kingmax modul DualChannel-ben), Gigabyte GTS450.
Olvasgattam az első hozzászólást de elég kínai a dolog, valamint ahogy elnéztem a BIOS-ban ennek a lapnak nem lehet állítani Vcore-t.. Első körben az ASRock OC Tunerrel próbálkoztam, de amint az FSB-t felraktam 345-re, szétfagyott a gép. Belinkelek a BIOS-ról két képet, esetleg tudnátok segíteni, hogy mit hova mennyire állítsak?
Köszi szépen!
-
Megvagyok
tag
válasz
speedydb23 #39431 üzenetére
Hú, kicsit félreértettük egymást, a kép nem konkrétan az én beállításaimat mutatja, csak google-n találtam és azért linkeltem, hogy meg tudjam mutatni, hogy milyen beállítási lehetőségek vannak egy olyan lapon mint az enyém .
Tisztában vagyok vele, hogy közel sem vagyok professzor a tuning témában, ezért a feszültségemelés meg se fordult a fejemben, főleg nem ilyen mértékben
Bocsánat, ha félreérthetően fogalmaztam.Abban, hogy hogyan tudnám azt beállítani, hogy a memória ne akarjon 667 Mhz fölé menni FSB emelésekor, tudna valaki segíteni?
-
Megvagyok
tag
Köszi mindkettőtöknek a gyors választ!
http://www.pcstats.com/articleimages/200701/asusP5BE_BIOS2.jpg
Így néz ki a BIOS-om, a DRAM frequencyn kívül nem nagyon találtam DRAM ratio beállítást :\. A DRAM frequencynél pedig a DDR-667 már a legalacsonyabb nálam, ha emelem az FSB-t olyankor az is emelkedik. Nincs ötletem, hol tudnám azt beállítani hogy a RAM ne menjen 667 fölé.
Szerintem akkor marad így, a RAM-on nincs borda, megsütni meg nem akarom a dolgokat.Onnan gondoltam amúgy, hogy a CPU a gond, mert a DIRT 3, meg az F12011 High-on röccenésmentesen fut.
Lefuttattam a beépített benchmarkot, de 1280-ban 2xMSAA-val többnyire High-on is ugyanúgy átlag 21 FPS-t dobott mint 1024be minden Mediumon 0xMSAA-val.Úgy látszik akkor fel kell adnom az F12012őt
-
Megvagyok
tag
Sziasztok!
Van egy C2D E6300as procim, rajta egy HyperTX3 EVO hűtő, mellette 3GB DDR2-667 RAM. Az FSB-t felhúztam 266ról 333-ra(1,8 Ghz-ről 2,3 Ghz), a többi dolgot AUTO-n hagytam így az FSB-DRAM arány 4:5ről 1:1-re változott. Úgy vettem észre, hogy az F1 2012 eléggé CPU limites(akárhogy állítom a grafikai beállításokat,mindig ugyanúgy 15 FPS körül marad a játék).
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék még emelni a processzor órajelén úgy,hogy a RAM effektív órajele ne emelkedjen tovább 667 Mhz-nél?(mezei Corsair Value Select RAM-ok,nem tudom mennyire bírnák a tuningot)
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged