- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
A tuning és az FPU hibák között miféle összefüggés lehet?
Régi i7 920-as gépem kb. 1 éve tuningoltam (egy ph-s írás alapján) és elég jól működött. Talán 1-2 fagyásom lehetett, de stabil volt. Mostanában viszont naponta kaptam a bsod-ot clock_watchdog_timeout hibával. Először driverre gyanakodtam (azért persze még nincs kizárva), de aztán AIDA stresszteszttel sikerült többször is megismételnem a hibát. Ahogy elkezdtem az FPU-t terhelni, kb 1-2 sec alatt bsodot kaptam. Második gondolatom az volt, hogy akkor a procit kukázhatom, de végül a biosos eredeti (tuning nélküli) értékek visszaállításával egyelőre úgy tűnik megszűnt a probléma. Legalábbis AIDA alatt nem sikerült újra produkálnom.Valami voltage állításával ez kezelhető, ha szeretném újra tuningolni? Vagy túl öreg már a CPU és nem igen bírja már az OC-t? Vagy valami egyéb probléma lehet?
-
prime_adam
aktív tag
Köszi nektek, akkor próbálkozok még a beállításokkal! Az a 4ghz meg nem semmi
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Sok év használat után először, úgy döntöttem tuningolom kicsit a gépem, illetve kipróbálom milyen érzés
A konfig: ex58-extreme alaplap, i7 920-as proci + CM v8 hűtő, 1600mhz-s corsair memók, minőségi táppal. Szóval az alap szerintem adott.Olvastam néhány cikket a tuningról (pl. http://logout.hu/cikk/core_i7_tuning_utmutato_az_alapokto/bevezetes.html), és most sikerült is olyan 3.2 ghz-re tenni. Biztos menne feljebb is, de most csak eddig próbálkoztam
Ami számomra viszont furcsa, hogy minimális cpu tuning esetén hogy tudnám tartani az eredeti memória órajelet? Mivel xmp-vel ment 1600-on, de ehhez 3200Mhz-s uncore-t kéne beállítanom, amihez viszont több, mint 6400-as QPI kéne, ami a cikk szerint már extrém.
Egyébként most valahogy így lőttem be:
BCLK 20*160
memó 8*160 = 1280
uncore: 17*160 = 2720
QPI 36*160 = 5760Szóval a célom az 1600-as memó elérése lenne, mint eredetileg
-
prime_adam
aktív tag
Hali!
Jó, hogy létezik ilyen fórum topik
1 szó magamról, még sosem tuningoltam.
Kezdésnek lenne 3 dolog amire kíváncsi lennék:
- tuning esetén az érintett alkatrész élettartama csökken-e?
- ha tuniongolok búcsút mondhatok-e a garinak?
- a core i7-eseket mennyire lehet tunongolni, mert azt olvastam, hogy csak az extremen van engedélyezve. És ha lehet akkor a turbomód tuningja hozzáadódik-e vagy mivel már alapból mondjuk úgy megy mintha turbozva lenne ezért nem adódik össze?Egyelőre ennyi, de van egy sejtésem, hogy még sokszor fogok ide benézi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Proxmox VE
- Gumi és felni topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Bontatlan ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest