- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mazi9
csendes tag
válasz
Gyufaaa #43288 üzenetére
Oké köszönöm, akkor így próbálkozok!
Még annyi h a biosban hol tudom megadni h 667 legyen mert a mhz-t nem tudom állítani a memóriának!?
MCH Frequency Latch: 333 ez nem az?
SPD: x.xxA>FSB 266Mhz
x.xxB>FSB 333Mhz
x.xxC>FSB 200Mhz
x.xxD>FSB 400Mhz
Itt ugye 2.00B a legalacsonyabb azon van akkor 800-800, ha 2.400B-re állíttom akkor már feljebb megy
Szerintem már 667 ra van állítva mert ugye már van húva az fsb ezáltal nő a memória is, alapon ami fsb-nek 333at jelent nekem akkor memóriának 800-667et ír.
Vagy rosszul gondolom?
Ha a 2 kingston 1066 os mellé ugyanolyan 2 kingston 1066 memórát vennék az jobb lenne , akkor mind a 4 egyforma lenne? Bocs a sok kérdésért de nem nagyon vagyok tisztában ezekkel.Üdv: Mazi
-
mazi9
csendes tag
válasz
Gyufaaa #43280 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítségeket!
A tápom Gigabyte 450 W, elvileg jó fajta csak mondjuk 5-6 éves.
8x400=3.2Ghz
Pci Expressz Frq 100-on van
Performance Enchance: Standard
MCH Frequency Latch: 333
SPD: 2.00B
Memory Frequency: 800-800
Dram Timing Selectable: Auto 6-6-6-18
CPU Vcore: 1.2812 V (1.2125 V alap)
DRAM Voltage 2.0 V (1.8 V alap)
A többi értéket normalra tettem nem auto-ra.
Memóriát mondtad h állítsam 667-re, nem tudom h jól állítottam be, vagy még kell vmit állítani?
6-6-6-18 időzítés helyett nem lenne jobb 5-5-5-18? Csak azért kérdem mert ha húznám feljebb nehogy megint kékhalál legyen fórum elején az van írva h ha nem indul a windows akkor lazítsunk az időzítésen.
Amúgy ezzel a beállítással 30 perces aida és prime 90 tesztek után semmi hiba, 50 fokot sem érte el semmi. -
errorcode06
őstag
válasz
Gyufaaa #42264 üzenetére
Most megnéztem win feladat kezelővel, meg GPU-Z logjával. BF4 alatt, 1920*1080 High-on, a GPU olyan 92-97-körül szaladgált GPU-z logfájlja szerint. A proci is szinte max-on pörgött, úgyhogy ez nekem megfelel.
3,6-ra húztam és alapfeszen hagytam (fél óra prime95 meg 1 óra BF4 alatt is stabil maradt). -
Apollo_21
addikt
-
tankal
tag
válasz
Gyufaaa #38976 üzenetére
Egy athlon 4x 750k -nál 4100-ra emelte és egy óra Crysis 2 után az aida 5 fokot cpu hő emelkedést mutatott egy brocken hűtővel úgy hogy a ventik el sem indultak(45 re van állítva) vagyis 34 fokos volt!
De ha azt mondjátok ne szórakozzak vele inkább manuálisan állítsam akkor halgatok rátok! -
Bunken
tag
válasz
Gyufaaa #38147 üzenetére
Üdv! Közel két hét után visszatértem ide. Eddig tesztelgettem a beállításokat, játszottam, videókat kódoltam stb.
Most így áll a dolog:
CPU szorzó: 18x200=3600
CPU fesz: 1.4750v
CPU-NB fesz: 1.3000v
RAM: 1600Mhz
RAM fesz:1.6vÍgy minden teljesen stabil nem volt kékhalál, fagyás és semmilyen más próbléma sem. Ha lehet akkor szeretnék továbbmenni az NB órajellel ahogy írtad.
-
-
Melorin
addikt
válasz
Gyufaaa #38107 üzenetére
Tegnap sokat próbálgattam a tuningot. Be kell szereznem valami értelmesebb hűtőt mert a gyárival a 60 fokot nehezen lehet tartani.
Rövid ideig kipróbáltam a 4300Mhz-et (3200 az alap) és működött, de pár perc Prime után már 70 fokig felkúszott a hőmérséklete.Az viszont nagyon fura, hogy a biosban hiába állítom a NB feszültséget, az asrock monitoring/tuning programja mindig 1.1850V-ot ír. Viszont ha ugyanezzel az asrockos tuning progival állítok a feszkón, minden gond nélkül változik az érték. Ez mitől lehet?
A másik érdekesség, hogy 136Mhz-ig lehet állítani a refclock értéket bioszban (100 az alap), ugyanebben a progiban meg néha feljebb is lehet, akár 200Mhz-ig is. -
Bunken
tag
válasz
Gyufaaa #38145 üzenetére
Nos, foglalkoztam a dologgal ma is, amire jutottam:
CPU szorzó: 18x200=3600
CPU fesz: 1.4750v
CPU-NB fesz: 1.3000v
RAM: 1600Mhz
RAM fesz:1.6vA prime95 már több mint egy órája megyen hiba nélkül.
Amiket tapasztaltam: próbáltam emelne a szorzót 18.5-re de amikor a prime95 elérte a második pass-t ott kifagyott a rendszer. Windows bejelentkezés után gyorsan indítottam egy AIDA64-et, hogy megnézzem a hőfokokat és egyéb dolgokat mielőtt az alaplapon az energiatakarékossági rendszerek magukhoz térnek, ami feltűnt az az, hogy a CPU feszültsége 1,494-1,502v között mozog míg nem aktiválódtak az energiatakarékossági rendszerek de amikor elindítottam a prime95-öt a CPU fesz az AIDA szerint 1,464-1,470 között mozog.Min tudnék még emelni, hogy nagyobb teljesítményt ki tudjak csikarni belőle? Még biztonságos határokon belül maradva.
-
Bunken
tag
válasz
Gyufaaa #38140 üzenetére
Egyből állítsák a feszt 1.475-re és a szorzókkal lépésekben haladják felfelé? Na meg 1.475 felé már nem érdemes menni, nem bírná az alaplap gyári hűtése vagy valami más nem bírná el a magasabb feszt? Azt már sikerült kiderítenem, hogy a VGA-m az CPU limites mert a monitorom csak 1280x1024-es felbontást tud így a CPU-val akarom emelni az fps számot. De már csak holnap délután fogok megint foglalkozni. Ahogy privátban is írtam 3.4-en azokkal a beállításokkal stabil, játszottam is úgy vagy másfél órát.
-
Bunken
tag
válasz
Gyufaaa #38125 üzenetére
Na csak nem hagyott nyugodni a dolog úgyhogy próbálgattam még a dolgot amire jutottam:
a CPU fesz 1.4-en volt a CPU-NB fesz 1.3-on a RAM-okat Auto-ra állítottam a Mhz-et és az időzítéseket is meg a feszt is, így elszált kékhalállal prime95 indítás után. Utánna még megpróbálkoztam a 17,5 szorzóval, azzal annyit sikerült elérnem, hogy nem kékhalálozott el rögtön hanem csak pár perc után nem néztem pontosan mennyit bírt ki ezzel a szorzóval.Ezek szerint még emelni kéne a CPU feszt? Néztem AIDA64-ben terhelés alatt (visszavettem mindent auto-ra alapbeállításra) 1.4v-ot ír ki CPU fesznek. Ez lenne az alapfesze a CPU-nak?
Na most már tényleg megyek, majd holnap délután foglalkozom még a dologgal.
-
Bunken
tag
válasz
Gyufaaa #38123 üzenetére
Már egy ideje gondolkodom rajta, hogy újratelepítem de akkor lehet most jött el az ideje.
Alaplap: 31 fok
CPU 38 fok
GPU: 37 fokNem tudom mennyit számít a hőfok mert mihelyt elindítom a prime95-öt szinte azonnal kékhalál.
A RAM-okat akkor visszaveszem és az CPU-NB-nek mennyit adjak még? -
Bunken
tag
válasz
Gyufaaa #38121 üzenetére
Megtörtént a művelet de sajnos nem lett jó, megemeltem először 1.3750-re prime95-öt elindítottam rögtön kékhalál, utánna felvettem 1.4000-re és ugyan ez történt, a CPU-NB végig 1.2-n volt.
Benéztem a BIOS-ban a CPU Configuration menüpontba és a következőt találtam (pirossal keretezve):Mondjuk a windows-om is már több mint másfél éves számít ez valamit?
-
creedszl
senior tag
válasz
Gyufaaa #36628 üzenetére
Egy Cooler Master Hyper TX3-as a hűtő a feszek a biosban auto-n vannak.Nem tudom mennyire melegszik a proc de GTA4 alatt ami eléggé kajálja a procit a venti a hűtőn nem emelt csak minimálisan fordulatszámot.Ebből gyanítom hogy jól végzi a hűtő a dolgát és nem melegszik túl a proc.Holnap kipróbálom hogy ha a NB feszt emelem akkor megy e...
-
Peethy
őstag
válasz
Gyufaaa #36024 üzenetére
Prime közben néztem, és ott tapasztaltam ezt. Mikor K10statban 2,4GHz-n volt a proci, CPU-Z-ben meg 1,56-ot mutatott, akkor kaptam egy kékhalált, ami 1,56 GHz-n nem túl valószínű... neten olvastam csomó helyen, hogy llano tuningra nagyon jó ez a szoftver (meg notebook topikban is ezt mondták), de akkor megpróbálom biosból.
-
Peethy
őstag
válasz
Gyufaaa #36021 üzenetére
Köszi
K10statban próbáltam húzni a processzort, fel is nyomtam 2100MHz@1,125V-ig, és ott azt mutatja, hogy ennyin jár a processzor, de a CPU-Z meg minden más is csak alapórajelet mutat (1400MHz), viszont a feszt 1,125V-nak írja... az órajel miért nem magasabb?Ha átállítom a feszültséget és az órajelet, akkor CPU-Z szerint a fesz változik, de az órajel nem, sőt ha K10stat szerint 1400-on van, akkor CPU-Z csak 950 körül járatja.
-
robesz87
tag
-
gyorkos
csendes tag
válasz
Gyufaaa #34457 üzenetére
Sziasztok.
Először is bocsánat hogy válaszként írok,de sehol nem találtam új hozzászólás-t.
Volna egy asus k-52d laptopom.
Érdeklődnék hogy processzort lehet-e benne cserélni,és ha igen akkor melyik kategóriában kellene nézelődnöm?
Jelenleg egy AMD Athlon p-320 Dual Core 2.1GHZ proci van benn.Ami egy kicsit gyengus.
Válaszokat előre köszönöm.Üdv.
-
Toto2000
tag
válasz
Gyufaaa #34155 üzenetére
Köszönöm szépen!
Jelenleg ez a beállítás kibírt 18 órányi Prime94-öt hiba nélkül:
@3.2Ghz (400*8) // vCore: 1.5 // MAX TEMP: 72C // AVG TEMP: 65C // RAM multiplier: 2.66D // 3D Vantage CPU score: 10967
Valszeg már 1.46 körül is ilyen stabil lenne, majd megpróbálom. De 1.44 körül még kék halál volt Prime95 közben...
De a 3.4 vagy a 3.6Ghz még mindig nem jön össze, jönnek a kékhalálok...
Nem áll fel a Windows... Csodálkozom, hogy ilyen nagy feszültség kell már a 3.2 Ghz-hez is... lehet, hogy bele kell törődnöm, ennyit bír ez a proci?
-
Nyiz
csendes tag
válasz
Gyufaaa #34174 üzenetére
Persze-persze, tudom, hogy a 4 MHz az semmi, de pont ez volt a lényeg (ettől még az ég világon semmi rossz nem történhet ugye). Csak meg akartam nézni, hogy a rendszer érzékeli-e a változást és nem tette (csak a BIOS), ezért is álltam meg, és jöttem ide a kérdéssel, főleg, hogy a google sem volt képes kisegíteni. Nem mertem továbbmenni, mert, ha nem érzékeli a Windows, akkor hiába állítgatok bármit a BIOS-ban, úgyis mindegy. Vagy a CPU-Z és az Orthos falsul közöl, ezért dobja vissza a gyári adatokat a húzott helyett? Megnézem, amit ajánlottál, és jelentkezek újra
Amúgy a memóriám most 1.8V-n üzemel, nem lesz sok az a +0,2v neki? Nem szeretném megsütni
szerk. Adatlap kitöltve. Amúgy gyári hűtő van a procin.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Furcsán, de elstartolt a GeForce RTX 5050 Laptop GPU
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- Motoros topic
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- BestBuy ruhás topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest