- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
Szeretem a jól beváltakat használni igazából.
Tehát nemmind1 hogy mennyire gagyi..egy sima fehér trutyi helyett egy mx akár hozhat jó 4-5 fokot is...
De nemérdemes elszállni árakkal sztem, a mindenkori best buy én úgyérzem most is az mx2 és a 4.
Persze kinek mi...a 4 tényleg rideg nehezen kenhető, de eddig nemokozott csalódást.Abban az árban ami a kis kiszerelést illeti, jobb nemigen van.
Én speciel nem kedvelem a revoltec alumina és spire kenyőanyagait, általában javaslom is hogy ha nem nagy fáradtság, álljanak át mx2-re mert csak jól jöhetnek ki a dologból.
Csak profitálsz abból ha megfelelő a hőközlés a hűtendő felület és a hűtő bordázata között. -
elfelejtette
veterán
Arra vigyázz, hogy lehet, hogy a ram időzítéseket kézzel kell beadni, hiába vannak vissza osztva. Mert te visszaosztod 666mhz-re auto időzítésekkel, de ha az fsb emelés miatt 800-on mennek, az alaplap ekkor nem a 800-nak megfelelő auto időzítéseket állítja be, hanem a 666-hoz tartozókat...
-
colossal89
tag
Űber biztos teszt szvsz nem létezik. Általában ezek a szintetikus tesztek nem minden szegmensét mozgatják meg az adott hardvernek gondolok itt a különböző utasítás készletekkel való operálásra stb. Én egy friss feszültség és órajel tesztelésre IntelBurnTestV2 használok beállítom 10 körre maximális memória használattal így hamarabb ledobja a szíjat ha kevés a fesz, közben mérem RealTemp_370. Ha lement a 10 kör hiba mentesen tudom, hogy még biztos, nem stabil viszont közel a cél ekkor valami hardver intenzív játékot Metro LL Crysis 3, War Thunder Massively multiplayer olyanokkal tesztelem amiket szeretek is, hogy ne unjam a tesztre szánt időt. Ha össze össze omlik akkor 0.002V al emelem a feszültséget lépésenként ha hamar össze tolja magát játék alatt 10-15-20 perc akkor emelem 0.004V al addig amíg az összeomlás több órás határt el nem ér ekkor lehet sejteni, hogy közel a cél és nagyon kevés fesz kell már csak. Ha túlzóan sok feszültséget kér (ezeket az adott chipre vonatkozó tapasztaltok alapján lehet megtudni átlag mennyi fesz kell pl 4Ghz hez) ha túlságosan többet kér az átlagnál akkor csökkentsd az órajelet 100mhz el és ehhez állítsd be a feszt, mert elérted az adott chip egészséges határokon belüli OC szintjét. Én 1 hónapig egy friss state nél nem szoktam más komponenst túlhajtani mert van, hogy 2 hét után tol összeomlást ekkor már általában egy bolha p@nisznyi fesz kell csak és örök stabil. Azért van erre szükség mert ezen idő alatt ha még e mellé memória időzítést is állítasz vagy vga tuning bele fogsz kavarodni mi okozhatta a hibát, persze ki lehet olvasni a hibákat readerel de van, hogy nem az a hardver hibázott amit reportol vagyis csak közvetve hibás adatot kapva. Komolyabb hiba a kékhalálon kívül is előjöhet VGA driver összeomlás újraindítás után fekete kép nem kell megijedni csökkentett mód és driver reinstall, történhet hogy az adott játék hal meg és nem indul egy összeomlást követően még az OS is össze omolhat, én OC kor mindig Ghost olok (XP nél hívták így) ezek után felőlem úgy omlik össze ahogy akar mert 5 perc alatt újratolom a rendszer, az általam mentett állapotba. (Ez nem vissza állítási pont)
-
Martin97
aktív tag
Vannak.
Linx (max rammal), prime95, vga-ra furmark, heaven, 3dmarkok.Ha bátor vagy, és a tápot is tesztelni akarod, akkor nyomsz 20 kör linx-et, és mellé furmarkot. Ha így stabil, akkor nem lesz gond.
De a 20 ablakos FHD youtube is megteszi.
Szerk: Én általában nem sokat tesztelek. Csak amolyan jó lesz-e jelleggel 2-4 kör linx, aztán csinálgatom a dolgaim amiket szoktam (játék, net, office). Ha gond adódik általános használatnál utána állítok.
-
colossal89
tag
Vissza veszed a memória órajelet annyira hogy CPU oc val is közel gyári órajelen mennyen a RAM. Erre azért van szükség, nehogy RAM hibába fussál. A feszültséget pedig általánosságban, alacsonyról kezdjük emelni nem magasról vissza erre azért van szükség hogy hamarabb megtaláljuk az optimális feszültséget és nincs szükség fölöslegesen disszipáló hőre. 1.2V vedd le és teszteld ha össze omlik akkor 1.21V ra. vedd ha nem stabil 1.22V Ha a hűtésed bírja és a chip is jól reagál én nem állnék meg 4ghz-ig, azt kéne célnak kitűzni. ha sikerült beton stabilra kitesztelni 3600on akkor 3800 folytasd. a RAM órajelre mindig figyelj oda.
-
Martin97
aktív tag
Megpróbálnám alapon, hátha bírja. Ha nem, akkor 1,2 volt körül, és szépen teszteld ki, hogy hol stabil, hol nem.
A ramokat meg oszd vissza, de ez gondolom már megy.Azért melegszik jobban, mert a tdp keretet jobban használja a 4 mag miatt. Meg ugye 65-45 nano közti különbség. Amíg 70 fok alatt marad ne aggódj.
-
Regirck
senior tag
Mivel, hogy lehet vizsgálni/szabályozni a videokártyát?
Everest vagy Aida64 programmal tudod vizsgálni. Az Ati driverrel szerintem tudod szabályozni vagy RivaTunner.
Ha kell neki a teljesítmény akkor nem vesz lejjebb az órajelből. Szerintem software hiba vagy nem tudom.
Minden esetre nézd meg egy másik gépnél mit reagál meg, hogy a teljesítményt tényleg leveszi-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Furcsán, de elstartolt a GeForce RTX 5050 Laptop GPU
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- Motoros topic
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- BestBuy ruhás topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged