- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
RastaJoe
csendes tag
válasz
windlord #43582 üzenetére
Hát ezzel az 1.0-1.1V fesszel 3.4 en nyertem játék közben majdnem 10 fokot, szóval baromi büszke vagyok a sikerre
4.2 ghz hez ez viszont kevés nekem legalábbis :/ holnap még mahinálok vele, így 1 üveg bor után már nem akarok vele nagyon foglalkozni, de valamennyit majd rá kell tenni hogy úgy is stabil legyen.
Igazából ott vannak a bajok, meg a tuning oka is az hogy a proci magában elég erős lenne játékokhoz mindenképpen, de az AC unity pl már gázos, ott nagyon felmelegszik szerencsétlen, mondjuk az eléggé több szálra van optimalizálva (több mint 4) gondoltam ha kicsit felhúzom akkor valamit javíthatunk a helyzeten, de persze nyilván nem lesz olyan mintha egy i7-el menne 8 szálon.
Holnap megpróbálom stabilra beállítani 4.0 ghz-en, hogy azért ne melegedjen annyira. Biosban viszont elég bonyodalmas állítgatni a cuccokat, rengeteg opcióm van, mindenféle turbo meg load optimalized hülyeség ami nagyobb teljesítmény esetén magától + feszt ad a cpu nak... De majd csak elszórakozok vele -
RastaJoe
csendes tag
válasz
windlord #43580 üzenetére
Pont annyin van most az alap, tesztelgetem, mondjuk tudni kellene hogy mennyi ideig szükséges futtatni mondjuk a linxet, mert 15 percig járattam hiba nélkül, de fél óra bf4 közben meg volt egy fagyás ami után restartolni kellett a gépet.
akkor -0.255V-al volt visszavéve és úgy pont 1V volt a fesz terhelés alatt, ez ezek szerint kevés. most -0.250V meglátom most mennyire lesz boldog. A hőfok minden esetre drasztikusan csökkent aminek nagyon örültem, csak a stabilitást kell állandósítani. -
RastaJoe
csendes tag
-
RastaJoe
csendes tag
válasz
Martin97 #43576 üzenetére
Rendben!
akkor majd átírom ezeket a beállításokat biosba is, és meglesem úgy hogy muzsikál. Érdekes módon alap beállításon jelentkezett ez a túlmelegedős dolog nem 4.2-re húzva. A throttling görbe végig egyenes és 100% a cpu teljesítmény, a mhz esett le 3400-ról valami minimálisra 2 esetben.
-
RastaJoe
csendes tag
válasz
windlord #43574 üzenetére
Na bakker volt itt túl fesz dögivel :S
Szerencsére nem kell a biosból ki be lépkednem, az alaplapomhoz van egy F-Stream Tuning program, ott grafikus felületen tudok mindent növelni vagy épp csökkenteni, alap 3.4-en eddig off setben -0.045-el csökkentettem a cpu feszt. így most stabilan megy 1.208 - 1.216 V között, terhelés alatt, a hűtő meg be sem kapcsol, eddig meg ilyenkor már be akarta szívni a gép oldalát...
edit: bocs ha bagatel a kérdés, nyilván az lesz... XD ha instabilitás jelentkezik, akkor azt aida-ban a "Clocks" fülben kell tapasztaljam? Mondjuk ha ott nem egyenes végig a MHz görbe, hanem leesik utána meg vissza 3.4-re.
-
RastaJoe
csendes tag
Ok, köszi szépen a segítséget!
Automatán van amúgy a cucc, gondoltam csak jobban tudja magától mennyi kell neki a jóléthez mint én, de ezek szerint ez az automata rendszer sem tökéletes. A fesz csökkentése kihat majd a cpu hőmérsékletre?
Mert eddig úgy vettem észre hogy ha megemelem az órajelet akkor aránytalanul megnő a hőfok.Van a biosban egy olyan opció hogy "off set" az mit takar? Láttam videóban hogy azzal operáltak, de kezdő lévén nem nagyon vágom mi a szerepe.
-
RastaJoe
csendes tag
Sziasztok!
Van egy i5-3570k procim egy fatal1ty z77-es lapban amit egy scythe grand kama cross 2-vel hűtök. alap órajelen terhelés nélkül 36-38 fok 540 venti fordulat mellett.
Arra lennék kíváncsi, hogy mennyi az a hőfok ami még egészséges neki. Nyilván nem az a cél hogy deresre hűtsem, de megfőzni sem szándékozom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy ruhás topik
- LEGO klub
- Facebook és Messenger
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest