- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
NFree
addikt
válasz
SteeWe #45485 üzenetére
Jelenleg van e valamijen paszta othon? ha igen akkor azzal rakd össze rendelj s ha megjön kicseréled , ha nincs akkor ved a legkisebbet vagy a legolcsóbbat ismerősnek nincs valakinek pasztája? Szeged nem kicsi.
Sajnos én csak mx 2 használok már jó pár éve, így a töbi pasztáról nincs véleményem, mx2 nekem nagyon bevált. -
NFree
addikt
válasz
Martin97 #44706 üzenetére
Hu asszem eltévedtem én a 4670 k ra értettem a dolgot , 775 nem tudom asszem nekem volt egy e5300 (775 )és lenyestem az volt a próba
Én is szeretem a maximumot kitekerni a motyóbol, legutolsó proci amit políroztam q66 volt. azóta én nem látom értelmét egy jó hűtő kell, jó zsír és kész. extreme tuningnál meg egyértelmű. de ott sem a polír hoz sokat -
NFree
addikt
válasz
Zoli0726 #44698 üzenetére
Ez lenne a jó út szerintem
Próbáljam meg a kupak és a die között LP-vel, a kupakra meg már mehet mx4 is.
igen szét kell kenni vékonyan az ultrát, sajnos. ne kenj túl sokat s akkor elvileg ha óvatos vagy nem kenődik szét s jó is lessz. De ha nem megy és pesti vagy akkor keress a Haswell topikban vagy aprón olyan embert aki ezzel foglalatoskodik. Én sem magamnak csináltam .(#44699) tarnagy
Asszem ki. de mindenképp nézz utánna foglalat egyezzen asszem lga 775, és az alaplapod honlapján nézz utánna támogatja -e a lap a kiszemelt procit. -
NFree
addikt
válasz
WongFeiHong #44666 üzenetére
Ne is kapcsold, ha throtingol már régen rossz, nem hogy még hagyod forni a procit .
-
NFree
addikt
válasz
szoszo1973 #44592 üzenetére
Szia esetleg bekavarhat ha előtte 2 magos cpu volt , win instal megvolt?
-
NFree
addikt
válasz
energy4ever #44579 üzenetére
Nem bizots vagyok benne, hogy komoly terhelés alatt elmelegszik a proci .
Ezt a 3 feszt amit említettem , kell babrálni, én szinte 24/7 re a maxot irtam le, ennél lejebb kell , hogy menjen.
Tesztelj intel burn el, hogy stabil e a rendszer közben monitorozd a hőfokot core temp el vagy hwinfo val.
Ha nem megy akkor sajna lejebb kel venni az órajelet, szerintem , ha egy normál darab procit fogtál ki akkor az kb 4,3-4,4ghz et fog tudni a fentebb leírt módon. állísd me kérlek , mert nagyon magasak a feszek ezek a dögök meg érzékenyek rá.
Leirom még1 x a maxot.
Cpu input 1,800-1,830v
Cpu core 1.26v max 24/7 re
Cpu ring vagy chache 1.100v
És csak a szorzót kell álítani biosban föl vgy le amíg intel burn el lefut a teszt 10kör legalább 4gb memóriával.
ilusztráció. -
NFree
addikt
válasz
energy4ever #44577 üzenetére
Iput voltage elég kell legyen hétköznapi tuningnál, olyan 1.800-1.830v cpu core nak 24/7 re megfelelő hűtés esetén, 1,25v ha tudod hűteni. Cpu ring voltage vagy chace nem tudom , hogy írja az asrock 1.050v az alap de 1,100v nál nem kell több szerintem ,ha ezeken a dolgokon belül vagy és tudod hűteni akkor fasza maradhat.
-
NFree
addikt
válasz
energy4ever #44570 üzenetére
Szia , alaplapi gyári tuningot én szigoruan megtiltanám, nem ismerem az asrock lapot. de pl Giga túlfeszel mindent. Sőt egyenesen bődületes feszt ad a komponenseknek.
Olvasgasd át ezt[link] figyelmesen akár töbször is , és kezdj neki. ha nem boldogulsz akkor a topikban biztos lesznek srácok akik helyre rakják a dolgokat.
Haswell tuning nem nehéz. -
NFree
addikt
-
NFree
addikt
válasz
RAZERXX #42127 üzenetére
Muszáj neki ,
nem tudom , régen nekünk a q9550- ment 450-500 fsb vel 24/7 re de ezek mind tuningosabb daraboknak voltak mondhatók. Szerintem ha jó procit fogtál ki akkor mennie kell neki a +1000mhz nek s az már sokkal nagyobb gyorsulást eredményez, mint a memória piszkálása. Tanácsolom neked , mert biztos vagyok benne hogy tele van egy csomó fesz állítási lehetőséggel a lapod, hogy fáradj el a lap topikjába + a proci topikjába s keresgélj bios beállításokat.
Nekem anno giga p45 -öm volt , úgyhogy asus hoz sajnos nem igazán tudok konkrétat mondani, de feljebb itt ebben a topikban linkeltem beírtam egy p45 tuning guide-t keresd meg olvasd át töbször is , és lehet segíteni fog, mert hasonlóak a fesz elnevezések, vagy ki lehet spekulálni mi micsoda.
Javaslom ird be a keresőbe a nevem s meg fogod találni.
Megkerestem neked [link] -
NFree
addikt
válasz
RAZERXX #42099 üzenetére
Szóval , nem ismerem a lapot, s sajnos hozzá így a tuningot sem, de min 450 fsb -t kellne elérni. (7,5x470=3525Mhz) a memória -t úgy oszd vissza hogy akkor az 940Mhz en menjen. Sokkal jobban szeretik ezek a konfigog ha ugymond együtt megy a proci a memóriával, ne is próbálgasd feljeb mert nincs semmi értelme , talán bench-eknél nyersz vele pár pontot, de hétköznapi használtabn nem fogod látni a külömbséget. HA ezt sikerülne értelmes feszekkel belőni stabilra , akkor szerintem ennél többet ne nagyon várj, meg lehet próbálkozni 500 fsb vel-is de ott már nagyon a feszültségek határán kell játszani, s 24/7 re szetem nem egészséges.
A lényeg minden feszt állírs normalra, s onnan kezd el emelni, procinak max 1.36v mehet de csak akkor ha le tudod hűteni, ezen felül még emelni kell az nb(north brige) annak is max 1.3v a max de ezek a feszek nagyjából 500as fsb hez kellenek, ramnak állíts be vagy 2,1v ot s ne engedd 1000Mhz fölé addig amíg meg nincs a stabil proci freki , ha az megvan akkor elkezdhetsz játszani a rammal, az időzítéseket viszont hagyd autón, csak a ramfrekit variáld , hogy jó legyen, de mondom akkor a legjobb ha együtt megy a procival. -
NFree
addikt
-
NFree
addikt
válasz
dvd_R+ #42055 üzenetére
A tuning nem csak anyiból áll hogy megemeljük a szorzót és kész, sajnos tesztelni kell , Prime , linx intel burn tesztekkel, valószinű emelni kell még egy kicsit a cpu feszültségén, de az is előfordulhat, hogy még más feszültségeket is be kell állítani , de ezek mind speckó kérdések azt ajánlom fáradja a proci , vagy lap topikjában ahol több az olyan ember akinek hasonló gépe van , ők könnyeben adnak majd tanácsot.
-
NFree
addikt
válasz
Hauptmann #42039 üzenetére
Csak egy kérdés proci ki van tesztelve rendesen? egyébként lehet kicsi a tápocska, nekem volt sima gtx 460 am s teszteknél eléggé melegedett már szegény és 500w os de elég öreg darab már.
Vga-t nem akarod eladni? (majd) Ha igen privibe beszélhetünk rólla, egyébként a vga van húzva?
Ha ráengedsz prime+ furmark mit csinál? de csak óvatosan , nehogy akkor adja meg magát a táp. sőt ne is erőltesd, kellne szerválni egy konektoros fogyasztás mérőt, hogy mennyit kajál a gép. -
NFree
addikt
válasz
PetiPécs #42025 üzenetére
Elvileg mivel minden fesz normálra lett állítva , ráadásul ha jól értelmezem a cpu, még alul is lett feszelve, ha így sikerült beállítanod akkor minden fasza s használhatod nyugodtan.
Igaz a 4 fázis a lapodon kicsit kevésd a quad tuninghoz , de ha így stabil hajthatod nyugodtan
esetleg ha megmodod a ramod tipusát, lehet hogy azt akkor ahogy a videóban is van lehetne 1000Mhz en járatni, de ugye a videóban visszaosztotta a srác 800 ra.
Ha megírod a pontost tipust akkor megnézzük mit ír neki a gyártó (órajel + fesz) -
-
NFree
addikt
válasz
800.henrik #41936 üzenetére
Mert a 2 nem ugyan az. adj egy kis +feszt a cpu nak . minden feszt fixálj le vagy állíds normalra. ramok legyenek jól visszaosztva, kapják meg azok is a normál feszt ami kell neki.
-
NFree
addikt
válasz
robikaa99 #41843 üzenetére
Autón ne hagyd a cpu core volt-ot negyogy megtréfáljon, tessék beállítani kézzel az optimális feszt.
Tessék kicsit érdeklődni a proci topikjában , hogy mennyi az adható max fesz 24/7 re.
És utánna tessék alapra beállítani, és ha kel akkor adni rá keveset mindíg amíg el nem éred meg nem találod azt a feszt ahol stabil a masina.
Ha ez megvan s esetleg van rá lehetőség kezdhetetd az energiatakarékos ficsőröket is belőni.(#41834) RetepNyaraB
Igen ezeket a dolgokat is kell piszkálni , csak nekem, hogy 1 helyen vanak, s van közte vagy 4 db c-s , ugye gyors kilövöm mindet de még soha nem néztem , hogy mik is azok pontosan, a lényeg , hogy ne ugráljon a freki ha én nem akarom.pedig régebben ki kapcsolgattam olyasmit is amit írsz emlékszem rá de olyan az agyam mint a szita sajnos.
-
NFree
addikt
válasz
Balathruin #41828 üzenetére
Olyan , hogy nem bírja a tuningot a játék , nincs. Olyan részét terheli a rendszernek ami nem stabil, ezért kell töbféle módon tesztelni a stabilitást, nekem soha nem volt gondom tuningal , ha rendesen leteszteltem az adott konfigot.
(#41829) hadogabi1
Biztos van megoldás a gondra , de sajnos , ivy bridge-hez nem értek.
Nagyon szépen megkérve keresd meg őt [kat777] de mielőtt őt megkérdeznéd , látogass el a procid topikjába, ott biztos kapsz már konkrétabb beállításokat teszteket miként futasd, hogy mi lehet a baj.Linx hogy futott pl? a használható teljes memóriát ráküldted? Esteleg nézd meg prime-al is , mind a 3 féle tesztet legalább 2 ó-ig futtasd, ha ezek megvannak és nem hibázik akkor már 95% ban stabil gépet kapsz ami nem szabad , hogy hanyatt dobja magát a játéktól.
Esetleg látogasd meg a játék topikját , hogy tuningolt konfiggal volt-e valakinek problémája a játékkal.
-
-
NFree
addikt
válasz
jkrisz94 #41822 üzenetére
Nos ha prime-ot futtatsz nem mind1 mennyi ideig , prime, nak kell legalább 2-3 ó futás.
Ezért ajánlottam az intel burn-t vagy linx-et legalább 10 körös teszt , és a lehető legmagasabb (legtöbb) memória használat mellett.
És momitrorzni a hőfokot mert ezek a progik igazán befűtenek, ha hibázik akkor kell emelni egy kis feszt v-hol.
Most mennem kell , sír a gyermek. -
NFree
addikt
válasz
G4bi89 #41817 üzenetére
Megtaláltam asszem ez volt az én régi beállításom a procival s lappal [link]
De egyébként szerintem itt z első hsz-ben minden benne van [link]
A cpu _z meg azért ír kevesebbet mert elég rendesen droppol a lap nem bírja a beállítot feszt hozni, van némi feszültség esés , terhelés alatt még nagyob a fesz ingadozás.
(#41814) Nirvanus
Ha nincs tuning és lap támogatja a procit akkor mindenképp rakhatsz bele, de nem vagyok benne biztos , hogy a lapod támogatja a xeon procit, a lapon a vrm-et ne félsd ha nincs tuning és szelőzés is van simán bírnia kell. -
NFree
addikt
válasz
G4bi89 #41817 üzenetére
Lehet egy pár dolgot ki kellene kapcsolni de már nem emlékszem miket.
Nos a ramod 800as lehet kevés neki az 1,8v annak sem ártana több ha nem tudod visszaosztani hogy nagyjából 800Mhz en ketyegjen.
ezenkívül emelhetsz kicsit a cpu vcore voltage-on max 1.4v
333As fsb felett adhatsz kicsit a fsb termination voltage-nak max az is 1.4v de ne ennyi legyen az első érték kisseb lptékben állísd ugyan így a cpu feszt is.
a ramnak tolhatsz 2v ot is szerintem annyi a gyári fesz amin megy s elvileg olyan 880-900mhz ig szokták is bírni a tempót, ha nem akkor az időzítéseket be kellene állítani cl 5 re azaz 5-5-5-15 re kézzel manuálisan. akkor talán megy majd feljebb is ha nem lehet jobban visszaosztani a ramot.
Ha jol emlékszem olyan 370 fsb-ig bírják ezek a procik ebben a lapban, ha hazamegyek ránézek , mert volt pont ilyen konfigom nekem is .
S talán van még pár képem.
tesztelj intel burn tesztel , a lehetőleg adható max memóriát állísd be rajta , ha a hőfokok , nem haladják meg a 80c-t és stabil a gép akkor maradhat a beállítás. 80 fölé ne engedd a procit .ami annyit jelent ha netán stabil , hogy visszáb veszed a tempót + a feszt is kicsit. -
NFree
addikt
válasz
jkrisz94 #41806 üzenetére
Elvileg az fsb core-t kell növeld azzal együtt , menni fog feljebb a cpu , és a ram freki is.
Jó lenne tudni mien tipus a memcsid , hogy meddig engedjük, s mennyi feszt kapjon az is legyen akkor beállítva. kézzel .
A proci feszt ne emelj egyenlőre, ahogy nézem az alaphoz hozzá adni vagy elvenni lehet gondolom azért ír 0.000v ot.
Csinálj légyszi majd cpu_z ablakot a memóriárol is .
Nos akkor elkezded emelni az fsb-t. semmi lyen feszhez nem nyúlsz.
Arra figyelj , hogy a ram nagyjából a normál értéken menjen (mhz)
Ezt gondolom a cpu freki alatt tudod rögtön állítani.
Es tesztelsz a fent leírt progikkal , legyen mondjuk intel burn. közbe monitorozd a hőfokot core tempel max 80 fokig mehetünk fölé nem.
Ha netán odájig jutsz , hogy a tesztek nem futnak le vagy kékhalálozik akkor emelsz kicsit a cpu voltage-on . nos ha netán úg yvan , hogy hozzáad, vagy elvesz és nem lehet beállítani mondjuk kézzel a feszt . akkor az 1.28v hoz számolj hozzá amennyi kell.
Legyen az első lépcső 1.3v amihez akkor +0.02v kell de ez lehet semmi, akkor adsz neki 1.35v ot az meg +0.07v lessz. és így tovább , max 1.4v ig vagy amig el nem éred a 80 fokot.
Most nem tudom , hogy a memória tényleg 666mhz megy vagy nem, vagy ezt is át kell valahogy számolni amit jelenleg nem tudom akkor mien arányba van azért kellene cpu z ablak a memóriáról is. nem tudom lehet a stabilitás érdekébe 333mhz es fsb felett, már emelni kell majd az Nb feszt is , de csak nagyon kicsit. max 1.35v
jelenleg 266Mhz es fsb vel megy a lap ahogy látom.Próbálkoz jöhetnek az infók , már rég nem foglakoztam lga 775-tel s ott is csak asus meg gigabyte- on volt.
-
NFree
addikt
válasz
jkrisz94 #41801 üzenetére
Szia az hogy alapon 40 fok az még nem jelenti azt , hogy nem lessz gond. A q6600-ok elég melegedős , és fesz igényes procik.
Namost stabilitást tesztelj :Intel burn, linx, vagy prime-al.
A tuning meg aból álna , hogy megemeled az fsb-t a ramot meg visszaosztod, hogy nem menjen jobban mint a gyári érék.
Az legtöbb álítható feszt , tedd normálra, vagy állísd be kézzel a gyári értéket, és akkor kezdheted a tuningot.
Esetleg leírhatod , hogy mi van a lapod biosába vagy csinálhatsz képeket akkor kicsit részletesebben megpróbálom elmondani mit merre állíts.
Cpu vcore max 1.5v mehet neki. de ez a maximum ne ennyi vel kezdj.
Elősször azt is tedd normálra , vagy ha raksz be egy core tempes képet megmondom mennyi a vid. -
NFree
addikt
válasz
lajtika #41794 üzenetére
Szerintem 3.4-4ghz-ig példányfüggő, nekem az e5300 3 évig ment alapfeszen 3.46ghz-et. igen észrevehető szerintem , ha egy kicsit meg van rántva a proci, csodát nem kell tőlle várni, de minden elfog rajta futni csak legyen mellette egy gtx460 jellegű kari, fölötte már nem biztos , hogy elég a vga-nak a proci.
-
NFree
addikt
Hát nekem soha nem volt amd-s konfigom, de intelt asszem az elején jumperrel lehetett piszkálni, utánna meg biosból. habár emlékszem valami grafitos ceruzával összekötött lábakra is, csak nem tudom már pontosan mi volt az indok.
-
NFree
addikt
Számítogép vagy sajátgép, jobb click, tulajdonságok s rögtön fent írja , hogy windows bla bla bal az also sorban meg ott kel legyen service pack 1.
Mennyi a szabad memória amikor ráengeded a linx-et ha csak 6gb od van , lehet a 4gb al való tesztelés is meghülyíti-ha nincs annyi szabadon.
-
NFree
addikt
Okés rendben
Hát akkor úgy néz ki megállít a 333mhz es fsb
egyébként az a 412 , 832 Mhz lessz ha jól sejtem.
-
NFree
addikt
válasz
800.henrik #41675 üzenetére
Nincs sehol olyan állítási lehetőség hogy dram fsb ratio vagy valami hasonló?
Nincs meg az alaplapnak a füzete? mert lehet csak találgatok jumperrel kell állítani a lapon -
NFree
addikt
válasz
800.henrik #41667 üzenetére
Szolok Ne adj a ramnak annyit , nem tudjuk meik tipus, mennyi az a fesz amit elvisel , nem a ram miatt nem tudsz tovább haladni, hacsak nem osztod megfelelően vissza , hogy ne menjen 800 felé , a cpu frekit kell emelni emíg elmegy mivel vcore-t ugy látom nem lehet állítani , ezért anyit tuningolunk amenyit elmegy alapfeszen a proci, vagyis amennyit ad neki a lap.
Szóval vtt-t sem a ref et nem kell emelni , csak a cpu frekit ameddig megy . ram legyen vissza osztva 800, vagy alá . max 2.1v ot adhatsz neki, tesztelj , prime , intel burn linx el , ha nem fagy vagy kékhalál akkor annyi.
De ne a ramot bánsd ő nem tehet semmiről. És mint feljebb is mondtam nem nyersz vele semmit mert nem fogod észre venni ha esetleg sikerűl belőlle kihozni , pár megahertz pluszt, rengeteg fesszel.
Emeld a cpu frekit amig betölt a vin ramot vedd vissza tesztelj. ha megvan megnézheted , hogy mennyit lehet a ramnak állítani esetleg , de szerintem ne babráld hagyd autón az egészet. Ramra értem -
NFree
addikt
válasz
800.henrik #41663 üzenetére
Nem tudom , menyi a ramodnak a működési feszültsége , 2.2v az már szerintem a plafon nagyon hosszútávon. előbb megkeresném hol a proci vége aztán igazítanám hozzá a ramot. de addig 2-2.1v -nál biztos nem adnék neki többet.
Ird le a pontos típust s nézzünk utánna, nekem volt geil ramom anno 800-as cl4 es asszem , de nem nagyon volt hajlandó többet menni, ezért én azt mondom előbb keressük meg mit megy proci, aztán hozzáigazítod a ramot.
Mert a ramtuningal fölösleges bíbelődni, nem fogod észrevenni a külömbséget.
Viszont ha a procit sikerülne feljebb tornászni azzal többet érnél utánna meg hozzá lőni a ramot, már amennyire a körülmények engedik.
Egy 850-900mhz kijönne a ramból is ha kicsit lejebb veszed az időzítéseket, (gondolom) -
NFree
addikt
válasz
800.henrik #41658 üzenetére
Hát ha jól emlékszem ezek a procik simán mentek 400fsb-vel anno , de lehet rosszult tudom, egy ilyen prockóval kezdtem a tuningos korszakom ha jól emlékszem egy asus p5b ben. söt most találtam egy képet, simán ment 1.32v al 3200 Mhz-et az e6300-am még régen.
-
NFree
addikt
válasz
800.henrik #41656 üzenetére
Hát azokat ne emeld, változott egyébként a vcore valamit ezeknek a feszeknek az emelése miatt.
És sokat adtál neki a vtt-nek csak finoman nem kell agyon feszelni semmit. Egyébként meddig jutottál, ?
Ramot figyelted nem ment 800 fölé? azt nem tudod vélrtlen mennyi fesz kell a ramodnak? elvileg rá kell legyen írva. -
NFree
addikt
válasz
800.henrik #41653 üzenetére
Elvileg , a cpu frequency-t emeled. ami zavar , nem tudom hol lehet nállad állítani a cpu vcore-t a ref meg minden bizonyal stabilitáshoz kell.
Tehát én szépen emelén a fent említett értéket. ha instabil lessz a rendszer akkor emelnék egy kicsit az nb-n esetleg a refen de csak kicsit , mindíg kis lépésben haladj előrre. mivel 800 as ramod van azt mindíg visszaosztanám , úgy hogy ne lépje tól a 800-at erre figyelj mert ahogy emeled a cpu frekit a ram is menni fog vele, de 800 as ram fölé ne menj.
egyenlőre próbáld ezt , ha elakadsz írj. -
NFree
addikt
válasz
Harry88 #41610 üzenetére
Vga - ról nem tudok nyilatkozni mert nem ismerem , és kicsit sokallom a feszt, meg a 200 at is , irtam keresd meg a topikodat ott tuti mindetn meg fogsz tudni majd. [link]
Memóriánál előfordulhat , hogy nincs xmp profilja(nem tudom) vagy nem kezeli a lap. akor kézzel kell beállítani. de ez megint meghaladja az én tudásom , bocs.
-
NFree
addikt
válasz
Harry88 #41607 üzenetére
Vga- nak az már sok. általába 50-100mhz et szoktak huzni a kártyákon nem sokat.
Jaj elírtam igazad van MSI aferburner a program neve , a kombustor az egy teszt amivel lehet tesztelni a vga-t , hogy mennyire stabil, bocsánat csak fáradt vook. Ezt is a vg-ad topikjába mondják meg hogy meik kari általába mennyi + visel el még normális keretek közt.szerkesztettem a hszt elsőre nem jött össze a lényeg ott van alulró la 3. sor extreme memory profile XMP, és ott melette lehet kiválaszani a kis fülecskénél, hogy 1. es 2, es gondolom és valahol ha azt állítod írni is fogja hogy épp mennyi az annyi.
-
NFree
addikt
válasz
Harry88 #41605 üzenetére
Jelenleg még nem vágom a tuning dolgokat annyira , de amit fent ebb írtam az tuti.
Namost a procid hagyd. a memóriára ezt találtam alulról a 3. ott kell kiválasztani a dolgot [link]
Más dolgok hoz ne nyúlj , mert tuti nem lessz jó , én se szoktam.Igen az msi kombustor az összes nv kártyához jó
általába. keress rá topikra vagy a vga-fd topikjába utba igazítanak
-
NFree
addikt
válasz
Harry88 #41601 üzenetére
Valószinű nem fog menni a tuning, mert szorzózáras a procid , esetleg megpróbálkozhatsz blck emeléssel , de nagyon instabil lesz az emelésre a rendszer egyből. úgyhogy nem ajánlom próbálkozhatsz 100,101,102,104 max de nem biztos hogy összejön, a ramnak lehet kell egy kis +fesz 1600 hoz állísd be neki lehet 1600 -hoz 1.65v kell neki , nézd meg a gyártó oldalán mennyi kell neki a rendes órajelhetz biztos írják(mert nem írtál pontos típust.) vagy a xmp profilt beállítod neki, s akkor elvileg emeli a feszt is amennyi kel neki.
A vga-t meg Msi kombustorral szépen , megnyúzhatod, de az megint egy másik topik. -
NFree
addikt
válasz
jano_77 #41572 üzenetére
csináld amit #41578) Ueda kolléga tanácsol + ennyi ramnál emelj kicsit az mch feszen , tuti hogy kell neki a kakaó , főleg quaddal.
Memóriáknamk is adhatsz kicsit többet, +0.1-0.2v ot., ha eljutsz valameddig akkor majd kikisérletezheted a min beállítást. pár hsz el feljebb linkeltem giga p45+quad tuninghoz egy kis olvasmányt olvasd el.
Ha itt lenne a kezemben masina már tuti kikszködtünk volna valamit , de sajna nekem a magyarázás sosem ment. -
NFree
addikt
válasz
BTminishop #41528 üzenetére
Hát ez nem az a topik , de ha occóér van akkor szerintem, igen , csak ne legyen öreg. max 1-2 év
-
NFree
addikt
válasz
olcsy11 #41525 üzenetére
Csak szépen lassan olvasgasd, menni fog ne agódj, én is ez alpján tuningoltam , a végén meg már pikk pakk eligazodtam a beállításokban. olvasd végig vagy 2 x aztán kezd el , ha elakadsz akkor olvasd át megint ennyi.
Sajnos nehéz ezt így elmagyarázni, nincs olyan hogy egyforma tuning, minden proci alaplap más és más, más beállítást igényel de az alpok le vannak írva , szerintem nem tudod elrontani, oda vina írva minek mennyi az alap fesz és a max. csak ezekre figyelj ne lépd túl , hőfokokat meg nézd közbe . ennyi. Szerintem 3.6-3.8 ghz simán kicsalható belőlle. ha jófjata a quad.
pl nekem ennyi kellett 4 ghz-hez [link]cpu vcore 1.2v
cpu term 1.28v
mch 1.28
ref-ek 0.810
teszem azt hozzá, nagyon jó q9550 volt .
annyi hogy a ramot állísd be hogy nehogy sok legyen neki, most így nem vágom hogy , hol mit állíts , de a leírásban pont benne van mit hova és kész a tuning. -
NFree
addikt
(#41523) Sakka
Sajnos még nem volt , 775 nél nagyobb lap a kezembe , remélem ez jövőhéten változik
De annyi tudok a szorzót kell növelni Cpu multiplier, ilyet keress bios-ba. minden fesz normál , ne hagyd autón mert túlfeszel a lap, a többi kérdésedre a procid topikjában tuti kapsz választ [link] -
-
NFree
addikt
válasz
olcsy11 #41519 üzenetére
A q9550 tuning egy kicsit maceráns , főleg a te lapodban, a ref feszek miatt. de nem igazán jelentene problémát, ha a kezem alatt lenne . inkább ami gond hogy a 800 as ramot ki kell vágni a gépből mert vissza fog fogni.mert nem tudod majd lejebb venni a ramot emellet az mch-t is szét kéne feszelni a modul miatt.
Irj egy mailt küldök 2 file-t p45 tuning guide , én anno azoból merítettem a fontos ifókat , és szép eredményeket értem el.
és ez a lényeg
Ezekre mindenképp érdemes odafigyelni:
65nm Conroe:
-PLL: max 24/7 1,7V-1,8V
-CPU Termination (VTT): max 24/7 1,5V
65nm Kentsfield:
-PLL: max 24/7 1,7V
-CPU Termination (VTT): max 24/7 1,5V
90nm MCH (P965, P35, X38, X48):
MCH: max 24/7 1,55-1,60V
45nm Wolfdale:
-PLL: max 24/7 1,6V
-CPU Termination (VTT): max 24/7 1,4V
45nm Yorkfield:
-PLL: max 24/7 1,5V
-CPU Termination (VTT): max 24/7 1,4V
65nm MCH (P45)
MCH: max 24/7 1,40VMivel a Gigabyte nem írja az alap feszeket, hanem csak Normal-t ír leírom minek mi az alapfesze, hátha segít valakinek!
965, P35, X38, X48 MCH: 1,25V
P45 MCH: 1,10V
PLL: 1,5V
CPU Termination (VTT) 65nm CPU: 1,20V
CPU Termination (VTT) 45nm CPU: 1,10VFigyelem! Ezek a max 24/7-es feszültésgek csak megfelelő hűtés esetén érvényesek!
Köszönet Keldor papának a hasznos infórkért!XtremeSystems-ről bányászott infók egy P45T Extreme Auto értékeken hagyott feszültségeiről miközbe emeljük az FSB-t:
FSB -- PLL --- Term
333 = 1.570 / 1.211
400 = 1.690 / 1.212
450 = 1.794 / 1.524
490 = 1.894 / 1.525
500 = 1.895 / 1.630
550 = " / "
600 = " / "
620 = " / "
Tanulságot levonva belőle...NE hagyjunk semmit Auto feszültségen...C.I.A.2 megengedi a rendszerbuszodnak, hogy CPU terhelése alapján dinamikusan megváltoztassa 5 előre beállított séma használatával a CPU teljesítményét/órajelét.
Disabled Disables the use of C.I.A.2. (Default)
Cruise Increases CPU frequency by 5% or 7% depending on CPU loading.
Sports Increases CPU frequency by 7% or 9% depending on CPU loading.
Racing Increases CPU frequency by 9% or 11% depending on CPU loading.
Turbo Increases CPU frequency by 15% or 17% depending on CPU loading.
Full Thrust Increases CPU frequency by 17% or 19% depending on CPU loading.Gigabyte lehetővé tette a felhasználók számára, hogy a feszültségeket maguk állítsák amit most közvetlenül a BIOS-ból lehet elérni. Lent láthatod a választható feszültségeket és azok emeléseniek lépéseit:
CPU Core: 0.50000~1.60000V (with 0.00625V step) and 1.6000~2.30000V with 0.02V step
CPU Termination: 1.000~1.700V (with 0.02V step)
CPU PLL: 1.050~2.810V (with 0.02V step)
CPU Reference: 0.460~1.010V (with 0.015 V step)
MCH Core: 0.850~1.800V (with 0.02V step)
MCH Reference: 0.500~1.040V (with 0.04V step)
MCH/DRAM Rerefence: 0.530~1.810V (with 0.05V step)
ICH I/O: 1.050~2.310V (with 0.02V step)
DRAM Voltage: 1.450~3.040V (with 0.02V step)
DRAM Termination: 0.710~1.405V (with 0.025V step)
Channel A/B Reference: 0.530~1.810V (with 0.05V step)Tuning Guide vagy mi...
Vannak beállítások amik első hallásra is ismerősek mindenki számára pl.: CPU, Dram Voltage, de vannak olyanok amik semmit se mondanak próbálok némi magyarázattal szolgálni érthető nyelven leírva:
Advance Clock Control menü tartalmazza az alábbiakat: CPU Clock Drive, PCI Express Clock Drive, CPU Clock Skew és MCH Clock skew. Ezt sose próbáltam...800mV, 900mV, 0ps, 0ps az alap nálam.
MCH Latch a klasszikus Strap. Csökkentésével a memória szorzókban (memory multiplier) sem válogathatunk kedvünkre. Ram stabilitásban segíthet…pl 333-ról 400-ra állítjuk, persze ilyenkor lehet az a ram szorzó ami nekünk megfelelt volna már nem használható.
További lényege némi ram sávszél nyerés is lenne…ergo, minél alacsonyabb a Strap annál gyorsabb a ramunk, de ez nem bizonyított tény.CPU Termination a vTT/vFSB vagy a Gigabyte által elnevezett PCI-E feszültség is lehet... ez egy veszélyes feszültség és könnyen meg tud ölni egy 45 nm-es CPU-t, de ugyanakkor ez a kulcsa a 45 nm-es processzorok magas FSB-jének. CPU Reference, CPU Reference 2 és MCH Reference feszültségek automatikusan mozognak ezzel a feszültséggel, alkalmazkodnak egy előre definiált rögzített aránnyal.
CPU PLL a magas FSB elérése érdekében szükséges lehet emelésére, de megfelelő CPU Reference értékekkel minimális emelés szükséges hozzá vagy egyáltalán nem kell hozzányúlni.
MCH Reference nehéz megállapítani milyen értéken kell használni, ki kell kísérletezni.
MCH/Dram Reference ezt nem kell piszkálni…nem befolyásolja a stabilitást sem a csökkentése sem a növelése.
ICH I/O csak a dél híd (SB – SouthBridge) feszültsége, ez segíthet magas FSB-nél stabilizálni a rendszeredet. 1.6V-nál próbálj ezért nem többet adni. Sok eszköz esetén, amit az SB szolgál ki megakadhat a boot így érdemes azt tehermentesíteni vagy némi feszt adni.
Dram Termination sose kellett még hozzányúlni, de 1.0V-ig lehet vele játszani.
Channel A/B Reference azért van, hogy segítsen neked stabilizálni a ramjaidat, ha az egyik jobb a másiknál, lehet ezzel sikerül kijjebb tolni a ramjaid határát.
Lényegében igen egyszerű a tuning, mint egy szög, de időigényes móka, ha elsőre túl nagyot szeretnénk alkotni...
Első körben érdemes minden feszültséget normálra állítani...valahogy így:PCI Express Frequency(Mhz): 100
C.I.A.2: disabled
Performance Enhance: standard
(G)MCH Frequency Latch: 333
Memory Multiplier: 2,0B
CPU Vcore: normál
CPU Termination: normál
CPU PLL: normál
CPU Reference: normál
MCH Core: normál
MCH Reference: normál
MCH/DRAM Reference: normál
ICH I/O: normál
ICH Core: normál
DRAM Voltage: 2,0V
DRAM Termination: normálDRAM Voltage: 2,0V miért nem került normálra?! Mert 1,8V nem minden ramnak elég ezért ezt érdemes csúnya meglepetések elkerülése érdekében emelni.
MCH Latch miért lett 333?! Mert általában ezt a legtöbb ram szereti, de volt már példa olyanra is, hogy csak 400as MCH Latch mellett volt hajlandó stabil lenni a gép. Ami a lényeg, hogy a Memory Multiplier 2-esen legyen, így a ramunk talán nem fog beleszólni a CPU tuningjába.
Mint fentebb írtam nem kell egyből brutál tuninggal kezdeni...wolfdale, yorkfield CPU-nál kezdjünk 400as FSB-n, majd szépen emelgessük tovább az FSB-t míg el nem értük azt a határt amin a gépünk már nem stabil...
Ha ez meg van, akkor a fenti kis iromány vagy eredmény halmaz segít tovább haladni...Zájec kolléga receptje Reference feszültség beállításhoz:
CPU Reference: CPU Termination x 0,625
CPU Reference 2: CPU Termination x 0,635.
MCH Reference:: 0,72V - 0,74V (között mindig fixen, utána állitva)példa: CPU Termination: 1,3V
CPU Reference: 1,3V x 0,625 = 0,81V
CPU Reference2: 1,3V x 0,635 = 0,82V
MCH Reference: 0.738v
Kicsit bővült ez a szekció is egy képpel...ezér külön köszönet szacsee kollégának.. -
NFree
addikt
válasz
rotetee #41515 üzenetére
Nekem volt geil , memóriám több fajta is , és a lényeg nállam egyik sem ment a gyári megadott értéknél feljebb, ugyhogy a memóriától ne várj sokat.
A q66 meg elég melegedős fajta, ráadásul tuningnál kéri a feszt is rendesen, ajánlott egy normális hűtő hozzá.
Az előttem szóló kollégával teljesen 1 et értek.
Annyi csak a ramod oszd vissza , hogy tuti nem menjen 800 fölé, és emeld az fsb-t kis lépésekben. Tesztelj intel burn, linx, prime-al. közbe monitorozd a hőfokot. 80C legyen a max afölé tartósan ne engedd a procit.
Az alaplapba az összes feszt állísd normal ra ha autón hagyod szét fog feszelni mindent.
Ha a hőfok engedi akkor adj feszt kicsit az mch-nak, és a cpu core voltage -nak, de csak hangyányit és tesztelj. -
NFree
addikt
válasz
SanyaCsancs #41472 üzenetére
Én nem vagyok othon amd cpu -ban, de jó lenne tudni mient a tokozása az alplapnak 939, vagy am2,sajnos az egész gép elég öregecske, nem tudom hogy kapni még ezekbe új cumókat, használt tuti van pl itt az apróban.
Jó lenne legalább 4gb memória, tehát +2gb, amit megint nem tudok hogy hány slott van az alplapon, de valszinű , már nehéz lessz ugyan ilyen memcsiket szerválni, ezért csere az egész.
A vga-t sem ártana cserélni . valami izmosabb darabra.
De sajnos sanszos , hogy venni kéne egy új gépet mert nem érdemes vel küszködni.
Kérdés mennyit szánnál rá?
Ha ez a lehtőség is fent áll , akkor fordulj kérlek [ide] a kérdéseddel a srácok biztos összepakolnak neked valamit -
NFree
addikt
válasz
Dronte #41464 üzenetére
(#41465) Lord Vader+1
Szerintem, meg lehet próbálni , nekem is ment alapfeszen az e5300am(2.6Ghz) stok hűtövel 3.4ghz en.
A proci hőmérsékletét mérd core temp-el, és tesztel intel burn tesztel. addig emelj órajelet, hogy a hőfok ne menjen 75 fok főlé huzamosabb ideig, ha el el éri az még nem baj, csak ne nagyon legyen fölötte. Valós alkalmazásoknál játék, film ,böngészés, ugysem fogja ezt a hőmérsékletet elérni. -
NFree
addikt
válasz
tothzoltan #41443 üzenetére
Na akkor mostmár ennyivel is okosabbak vagyunk , ijet se hallotam még
-
NFree
addikt
válasz
tothzoltan #41440 üzenetére
Előfordulhat, nem tudom lövésem sincs sorry
Visszaosztod a memóriát, hogy ne menjen 1066, nál többet?
esetleg amennyire tudod állísd le minnél kisebb frekin ketyegjen, meg nem emlékszem az időzítéseket, hogy állítja a lap azokat is vedd lejebb.
Azon agyalok , hogy nincs-e valami kis opció biosban, amit át kell állítani tuningnál , de nem jut eszembe -
NFree
addikt
válasz
tothzoltan #41438 üzenetére
Nekem anno volt p5q sima alaplapom a lényeg , 3.5ghz hez vért kellet izadni, + szétfeszelni a procit hogy menjen, lecseréltem 1 gigára UD3R és meg is lett az eredményelazán ment 4ghz et a kis quad. imádtam.
Nagyon félek tőlle, hogy ismét kevés a lap a procihoz.
A memóriákat ha rendesen visszaosztod + megkapják a rendes feszt nem lehet gond.
Adj egy kicsit az mch-nak. + procinak.
esetleg ird be mien feszek vannak (mien állítási lehetőségek)
mert nem most volt , és nem emlékszem. -
NFree
addikt
válasz
pepsi16002 #41427 üzenetére
csak 1 tipp, én a lap és a proci topikjába bujkálnék kicsit tuti találsz rengeteg infót, én így szoktam , és amikor zavaros a dolog rákérdezek (esetleg több helyen is ) sok sikert bocs hogy nem tudok segíteni,
[lap]
[proci]
Kicsit olvasgass, biztos van benne 1-2 bios tipp , és próbálgasd.Mindenkinek Boldog új évet kívánok
-
NFree
addikt
válasz
pepsi16002 #41424 üzenetére
És konkrétan ő is i7 tuningal kapcsolatban ? mert ugye nem mind1 legtöbször én is kussolok , me nem minden témát vágok, de én is inne forumról kaptam kapok sok segítséget, és igen van hogy 2x kell megkérdezzem , meg van hogy máshol. De mindég sikerül megoldani a problémát és ez a lényeg.
-
NFree
addikt
válasz
pepsi16002 #41385 üzenetére
Szia a lapod topikjába szerintem hamarabb kapsz választ , szerintem vagy az i7 920 topikba .
Attól még a fórum okés , hogy nem kaptál azonnal választ, nyugi meg lessz ne add fel. -
NFree
addikt
válasz
Alister71 #41404 üzenetére
Azért nem csak minimális tuningot bír el .
A fent linkelt 4510mhz is egy es2 lapban készült .(#41403) lacuspapus
de nekem is volt e5200 ebben a lapban
Vígan elszaladgált.
Az e 5300 meg
Tehát szerintem ezt a lapot ezeknek a procignak találták ki.Ha aránylag jó példányt fogtál ki simán el lehet menni 3.5-3.6ghz ig
-
NFree
addikt
válasz
lacuspapus #41398 üzenetére
Szerintem rendben
Nekem E5300 van alpfeszen Cpu core voltage (normal) -on megy 3.46 ghz et. szerintem még te is tolhatod feljebb, kb 4 éve használom így . a procit teszteld ki Ibt-vel vagy linx-el. és közben 85fok legyen a plafon. Eddig elmehetsz, normál használat mellett , soha nem fog ennyire felmelegedni. -
NFree
addikt
válasz
Geza60 #41338 üzenetére
Bocsánat elírtam 4260ghz , csak siettem a szerkesztés miatt , viszont validra nem ment olyan jól 4.5 körül vége volt , a te quadod 4.8 asszem az brutál.
Na de kérdezősködtem a haswel topikba , a lényeg ott már lehet variálni fixen a blck-t aszem vagy 2 lépésben , hogy a pci busz 100-on maradjon , de csak a k-s prociknál engedi szívás. -
NFree
addikt
Szerintem mint általába minden chip kb 50-85-90 fokig mehet a ram is, még soha nem mértem én sem , de anno mikor vizeztem a 9800gtx emet a gyári hűtő is meg a vizesblokk is lefedte a ramot is , tehát nem minden esetben van az hogy nincsenek hűtve.
pl most a gts-emen nincs hűtve , de nincs is tuningolva , megy 2.5 éve leszarom
De ha nagyon agódsz a vram miatt akkor tegyél rá sünit s aház szelőztetése legyen ugy megoldva hogy a légáram érje a kártyát is , és nyugodtabban alszol, egyébként én is agyalok rajta. -
NFree
addikt
ugy látom a min fps jól megugrott a tuning után, azért gyötörd még egy kicsit s ne csak a dirt-el teszteld a teljesítmény növekedést, szerintem ott egyébként már a karinak van vége , ha leveszed a felbontást akkor nagyobb lessz az fps az alaphoz képest.
azért kiváncsiságból én nem álnék meg 2.8 nál had tudjam hol a vége
-
NFree
addikt
Igen jár némi hőfok emelkedéssel , de szerintem még nem lessz vészes max 70 ig mehetünk.
Ezt a bencsmarkos dolgot nem értem , mien vga-d. van
nem a gpu töltötsége a fontos hanem a proci órajel növelésével emlkedik-e az fps szám a bench-ekben játékokban.(#13933) jegenye77
ennek így nincs értelme feleslegesen Úgymond túlfeszelni a komponenseket gondolj bele mennyi +hőmennyiséggel jár, hidd el az a legjobb ha mindent ugymond optimálisra belő az ember.
Egy két lap még ugymond a + fersztól instabillá válik hiába van ugymond at elfogadható 24/7-es értéken belül -
NFree
addikt
Addig ne emelj mert felesleges, intel burn -el toljad mert hamarabb megvan, megnyomja nagyon a hőfokokat vigyázz, ha ez megvan engedj rá 2 óra prime large fft-t , ha így nem stabil csak akkor emelja cpu feszen. tudom időigényes de ez ilyen móka , viszont utánna kapsz egy stabil gyors gépet
-
NFree
addikt
válasz
Fundey #13871 üzenetére
ujujuj ddr3-as lappal még nem volt dolgom. Nos igen ez így nem rossz de nagyon kevés min450 fsb kellene alapfeszek közelébe , ehez viszont biztos piszkálni kell a ref feszeket gondolom vannak?
a ramot meg valószinűm lehet feljebb tornászni csak mivel nem ismerem a lapod nem tudom merre kell piszkálni, kellene az össz beállítás lehetőség , de megmondom őszintén ezt inkább látnom kéne mert ez meghaladja a jelenlegi tudás szintemet, ami nem azt jelenti , hogy nem nyúlnék hozzáAlaplapos totyikba voltál- ott biztos mondanának egy két feszt hova kéne lőni nagyjából
-
NFree
addikt
válasz
M4123057 #13869 üzenetére
mennyire vagy antitalentum , ha netán nem indul akkor egy elemet ki tudsz venni nem? mondom ha ugy csinálod ahogy írtam nem lessz gond vagy , ha nem tudod mi az az fsb akkor azt kérdezd s mondom hogy tudod állítani. én nem ehetem meg hellyetted a főzeléket , egyébként ha a közelbe lennél sziveseb megcsinálnám neked , mert nekem is csak tapasztalat lenne
-
NFree
addikt
válasz
M4123057 #13865 üzenetére
Probáld úgy ahogy fentebb leírtam , mindent normalra s csak az fsb-t emeled ezzel nem megy tönkre semmi , csináld nézzük
(#13866) ZBO
Nos emeld tovább de a ram semmi estre se menjen 1066 fölé dram frequency- nél tudod állítani s adj neki 2.1v-ot hajrá tovább(#13867) Fundey
gépeld be légyszia a bios beállításokat .
Nos cpu pll nem piszkáljuk 1.5v fix mindíg
a terminationt meg a cpu feszt emlheted de csak nagyon finoman.
de ez az ujraindulgatásos mizéria szerintem a memcsik beállításánál nem jó valami akkor szokott ujraindulgatni. -
NFree
addikt
válasz
M4123057 #13862 üzenetére
neked ezt találtam szerintem ennél szájbarágósabban nem lehet [Intel Core 2 Duo E6550 tuning+P5K]
Hopsz amint látom azért a bios beállításokra nem nagyon tért ki a kolléga, de megoldjuk
Nos asszem a te procid fsb-je 333 a szorzó pedig 7-es . ami azt jelenti egy kicsit komplikálódik a dolog. de nem kell megijedni a fesz ennek is mehet 1.5v ig de ennyi biztos nem kell.
Te is tégy úgy ahogy fenttebb leírtam minden fesz normal-ra fsb 333-ra vides feszt beállítani a prockónak , s kezd el emelni az fsb-t ha nem megy a cucc s nem stabil írd meg , hol akadtál el s akkor megpiszkáljuk egy kicsit.Fontos ne azt írjátok nem megy , hanem részletesen leírni a bios beállításokat mert egyébként én sem tudom kitalálni mit lehet csinálni s onnan majd kitalálunk valamit
Na akkor nézzük meddig jutunk alapfeszen
-
NFree
addikt
Szerencséd van , mert elvileg nállad alig kell piszkálni valamit.
Nos az összes feszt állísd normal-ra, csak a cpu feszt emeld intel bácsi szerint mehet 1.5v-ig [link]
nos csináld úgy hogy beállítod az fsb-t 200.ra a szorzót 10 re a feszt normalra.
.
elindítod a gépet , nézel core tempel egy vid-et , utánna kézzel beállítod neki biosban azt az értéket.
Ha ezzel meg vagy, akkor elkezded emelni az fsb-t szépen finoman, ha elfogy a cucc nem stabil vagy ilyesmi, akkor emelsz egy kicsit a cpu feszen, s ennyi,
a céll 300x10 nos ez olyan érték hogy a lapnak semmilyen + fesz elvileg nem kelhet csak a proci feszt kell emelni.ramokat hozzálőni , nehogy sok legyen végig
-
NFree
addikt
Hamár pcie frekiről van szó , hoz némi gyorsulást a nagyobb freki vagy abszolút semmit?
-
NFree
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged