- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tito30
tag
Hali.
Én meg azt csinálnám a helyedben, hogy bemennék a bios-ba, a turbót kikapcsolnám, és mint az intel lapok esetében gondolom nálad is van lehetőség arra,hogy hány magra terjedjen ki a változtatás.
Egyébként a legegyszerűbb kezdeti módja a dolgoknak, hogy a windows-ban beállítod az energiagazdálkodásnál az energiatakarékos üzemmódot, és kész. -
Tito30
tag
Sziasztok.
Kérdésem lenne a következő,hogy szeretném kipróbálni az intel 7-es szériát,de megéri vajon váltanom
A jelenlegi konfig: Asus Rampage Gene II, Xeon 5650 6/12 (4400Mhz) gtx 1050Ti ,12gb ddr3 (1600mhz) Antec 1200W
Lenne gyorsulást észrevehető különbség a sata 3,és a pci-e 3.0-és a fogyasztás miatt?Köszi a választ előre is.
-
Tito30
tag
válasz
Kean_Sorbo #44735 üzenetére
Az a gond,hogy ez-vagy az
Ennyi erővel új konfigot lehetne összetenni,mivel csak a lap meg a proci nem lett cserélve,azon kívül minden
-
Tito30
tag
válasz
Kean_Sorbo #44719 üzenetére
Szia.
1.- memtest volt az első amit lefutattam és a memóriáknál nem talált hibát.
2.- Iobit dryver booster+advanced sytemcare,semmi javulás.
3.- volt a nagyobb tápcsere,ugyanúgy csinálja.
4.- a vinyót kicseréltük ssd-re,hátha olvasófej vagy valami más baja van.
5.- gyanakodtam a Vga-ra is,de ati és Nvidia vga-val is csinálja.
6.- prime95 következett kb 1 óra,hibátlan,nem melegszik,de a hiba előjön.
7.- Hardveraprós fórumon való segítségkérés.
-
Tito30
tag
Jelen állás szerint elnézve a topikot,teljesen mindegy hol kérdezem
-
Tito30
tag
válasz
Kean_Sorbo #44675 üzenetére
100%-os terhelés alatt max 70°C-fokos volt a maghőmérséklet. Az még elmegy nem?
-
Tito30
tag
válasz
Kean_Sorbo #44673 üzenetére
Szia.
Akkor lehet,hogy jobban járok ha visszaveszem 4ghz-re. Bár így is stabil,de nem szeretném,hogy kifeküdjön
-
Tito30
tag
válasz
Kean_Sorbo #44305 üzenetére
Szia.
Igazából meg vagyok vele elégedve,a vga-t kihajtja rendesen de jó lenne tudni mi a vége
A bios fotókon látható a jelenlegi állapot,de tanácstalan vagyok,ugyan is a szorzót nem tudom följebb állítani mert 23 a max. Ha a bclk-t emelem (ugye jön vele a memória freki is szinkronba) egy kicsit,akkor már nincs kép és a proci hűtő egyre csak növeli a fordulatot és indul el. Ugyan ez a helyzet akkor is,ha a memória OC profilt állítom egyel följebb (1800-1866-ra).
Azért nem indúlna mert annyira melegedne induláskor -
Tito30
tag
Sziasztok.
Érdeklődnék,hogy szerintetek ki lehet hozni még többet ebből a prociból? Vagy inkább ne kínozzam tovább?
Nem vagyok tisztába a finom beállításokkal mit lehetne csiszolgatni rajta. A memória 1600mhz-es és jelenleg 1800mhz-en megy,szerintem nem rossz.
A mi a lényeg,hogy ezek az eremények egy TX3 hűtővel készűltek,és jelenleg is atom stabil a masina.
A lépeken minden látható,kivéve a hőfokok,de az a 70°C-ot 100%-on terhelve sem érte el.A segítségeteket előre is köszönöm.
-
Tito30
tag
válasz
korion #43759 üzenetére
Szia.
Bios beállítási dolog lehet,mert ennél a lapnál annyi beállítási funkció van,hogy hihetetlen
Kell egy kis idő míg kitapasztalom de erre vágytam rég,egy új kihívásra.Jelenleg az asszonytárs teszteli netezéssel,és a lányaim a kis játékaikkal míg én melózom,de nem tapasztalnak leggolást vagy fagyást.
A HT ki van kapcsolva,így 4 mag-4 szálon megy jelenleg procinként,és így két procival üzemel a masina,ami annyit tesz,hogy 8 mag-8szál amit nyújt és így akarom játékoknál tesztelni. Az eredményekre kíváncsi leszek,mert a játékok számítási ígégye ugye a magas órajel. Nos ha hagyom a HT-et az lehet,hogy több számítást végző magot eredményez,de megfelezi a magonkénti órajelet,és nem tud egy komolyabb vga-t kihajtani. (Ha rosszúl tudom kérlek javítsatok ki pl: ha 4 mag 3600mhz,az HT-el 8 mag 1800mhz).
Az új vga-t beszerezve okosabb leszek ez csak találgatás -
Tito30
tag
Sziasztok.
Van ötlete valakinek,hogy OC alatt a rendszer miért áll föl később (sőt a lap boot során újraindul) mind OC nélkül? Ez érthetetlen számomra.
Olyan mindha a lap gondolkodna ,hogy elindúljak vagy sem
-
Tito30
tag
válasz
PofaJenö #43747 üzenetére
Szia
Nem akarok beleszólni ,de a tiéd se jó. Ott szerintem az lesz a gond mint nekem egyszer az fm1 szériában. Olyan hihetetlen hőmérsékleti eredményeket írt ki az Aida,hogy például a proci : 8°c-os
Az ugye nem lehet a [kondenzáció] miatt,és nálad is ez a helyzet.Ilyen mértékű hőmérséklet különbséget ami nálad 20°c elég nehéz lenne kezelni.
Nálam így néz ki a hőmérséklet,és ha valaki 5-7°c-os eltérést tapasztal a program szerint a mag és a cpu hőfok visszajelzésben,akkor ott nem jó valami. -
Tito30
tag
Egy haverom szerint 0x00000124 es kék halál akkor valszeg kicsi a táp. Mekkora a tápod és a vidkari?
-
Tito30
tag
válasz
Smells #43726 üzenetére
A windowsban anincs AMD Catalyst Conrol Center. Ez egy amd-vagy ismertebb néven Ati kártyákhoz való,vagy telepíthető szoftver. Semmi köze a bioshoz sem pedig a cpu-hoz. Ez a program kizárólag a videókártyát tudja vezérelni. Ha ott állítgatod a csúszkát,akkor könnyen gáz lehet (kék ablak,szines csíkozások,stb...) a videókarival. Ha videókarit szeretnél tuningólni,ahoz is van egy program amivel a kártya biosában tudsz túrkálni.Van egy jó hírem,a kártyán kívűl minden megússza a manővereket. A cpu-t az alaplap biosában tudod állítgatni. A catalystban elálítottál valamit úraindítással és az alapbeállításokat visszaállítva tudod használni tovább.
-
Tito30
tag
De ha más nem akkor [itt] tedd fel a kérdést.
-
-
Tito30
tag
Sziasztok.
Találtam egy cikket ami segítségetekre lehet a tuning beállításoknál,[itt] elolvashatjátok. Nekem segített
-
Tito30
tag
válasz
Kean_Sorbo #43709 üzenetére
Nagyom köszönöm a válaszod
-
Tito30
tag
válasz
korion #43698 üzenetére
Én is azért vettem mert nagyon megtetszett és mellesleg vonzanak a nem hétköznapi dolgok,amiről elmondhatom,hogy nem mindenkinek van mert nem tömegcikk.A teljesítmény így is tetszik,hogy nem 6 magos procikat hajtok.Az aidát megnyitva látom a 16 magot és az leírhatatlan érzés számomra
-
Tito30
tag
Szasztok.
Elkelne egy kis segítség Xeon E5520 procik túlhúzása ügyében. Az alaplap Evga Sr-2 és a biosban vannak olyan opciók aminek funkcióit nem értem igazán
-
Tito30
tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni Asrock Fataly 990 profesional lappal kapcsolatban,mert eddíg egy gigabyte lapban huzigáltam a 8120fx-et azzal nem volt gond de ebben az uefis bioszban nem sikerül megadnom olyan értékeket,hogy azt elfogadná. Mit kellene beállítanom ahoz,hogy húzni tudjam a procit.
A segítséget előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest