- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
cmd3
tag
válasz
elfelejtette #45127 üzenetére
Itt nálad lesz az igazság
Én is az időzítésre gyanakszom főként..
Csak akkor ha 860-on akarom használni milyen időzítést adjak? vagy 800-a kopp amit tud? -
cmd3
tag
válasz
Kean_Sorbo #45122 üzenetére
Este lehet, hogy teszek egy próbát.
Milyen programot javasolsz hozzá? -
cmd3
tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám:
Van egy Xeon L5420-as processzorom és mellette 2*2Gb 800MHZ DDR2-es RAMom. (Kingston)
Kicsit húzva van a processzor illetve a RAM-ok is.
Az alábbi BIOS beállításokkal 1 éve stabilan üzemel a rendszer.:Pár napja vettem 2Gb 800Mhz RAM-ot (Samsung). Beleraktam a gépbe az szépen el is indult fel is ismerte mind a 6Gb ramot.
Elindítottam a Far Cry 4-et és a töltő képernyőnél a program hibát észlelt ezért leállt hibaüzenettel kidob. Gondoltam teszek másik játékkal is egy próbát ez a World Of Warships itt annyi a változás, hogy 2-3 perc játék után dob ki ugyanezzel a hibával a játék. Megpróbáltam a COD AW-val is a dolgot ott hasonló a helyzet mint a Far Cry 4-nél tehát már a töltő képernyőnél kidob.Eddig amit kipróbáltam, hogy a RAM-ok feszét felemeltem 1.9V-ra ezzel azt értem el, hogy például a COD AW 10 perc game után írja azt, hogy a program hibát észlelt ezért leállt.
Tovább egyenlőre nem merészkedtem.Megnéztem az AIDA64-et az a következőt írja:
Én még 3 dologra gondolok.
Az egyik, hogy nem bírja a Samsung a 860Mhz-t és az a baja. A második, hogy az időzítésekkel lesz valami baj. A harmadik pedig, hogy szar a RAM. +1 még mindig kevés a fesz.Ti mit mondtok ezek tükrében mi lehet a gond illetve mi lehet a megoldás vagy mit próbáljak ki.
Előre is köszönöm!
-
cmd3
tag
válasz
Martin97 #44131 üzenetére
Na hát nem akarok összejönni. 430as fsb-n ugye 860 a ramok órajele. A Dram voltaget 1.8 on hagyva el sem indul a Windows. 1.96ig mentem el mire egyáltalán elindult. Prime95 indítás után 2 másodperccel kékhalál. Tovább nem mertem emelni.
Amit viszont észrevettem, hogy a CPU-Z illetve az Aida64 a Procinak a Core voltegenek 1.040 V-ot ír. A BIOSban ugye minden normalon van. De ez nem lehet a baj?
-
-
cmd3
tag
válasz
Martin97 #44123 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Beállítottam és működik is.
Viszont amit nem próbáltam csak néztem, hogy ha 430 ra állítom az FSB-t akkor kapok ugye 3.22 Ghz-t akkor a ramok 860 Mhz-n mennek. Nem sok ez egy kicsit? 1.8V volton mennek most a ramok emeljek rajta egy kicsit? ( de mennyi legyen a kicsi?
)
-
cmd3
tag
Sziasztok!
Van egy E0 steppinges Intel Xeon L5420-as procim amit szeretnék húzni. Nem az egekig akarom csak 3-3,2 Ghz-ig. (Ha jól tudom akkor ezt még bírja alapfeszen).
Az itt leírtak alapján elkezdtem a BIOSban az állítgatást de gondoltam mielőtt leokézom megmutatom nektek is hátha valami nem jó.
Az alaplaom Gigabyte GA-EP45-DS3, a tápom FSP HEXA500, a ramok sima mezei 800Mhz-s DDR2-es Kingstonok. A proci hűtő LC Power Cosmo Cool LC-CC-95.Viszont ha 3.2-ig húzom akkor a ramok 820-on vagy 840-en mennek akármit is csinálok. Az belefér még vagy inkább hagyjam és 3.0 Ghz a vége?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged