- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
neooen
aktív tag
válasz
Martin97 #43987 üzenetére
Sajnos FSB emelésnél is ezt csinálja, amint átállítom ezt a Memory Multiplier-t valamire, ami nem "auto", behal a gép
. Ehhez a laphoz elérhető legfrissebb bios van fent.
Ha "auto"-n hagyom, akkor rövid úton gallyra fognak menni a ramjaim? Ennek az állítása nélkül nem lehet FSB-t/feszültséget növelni?
Esetleg a biosban nem lehet még valami beállítás, ami miatt szarakodik, csak én nem gondolok rá?! -
neooen
aktív tag
Egy újabb próbát tennék Gigabyte P35 DS3-as lapommal, Q6600-as procimmal a tuningra. Nagyon hamar elakad a dolog. Az történik, hogy ha semmi mást nem állítok és mindent defaulton hagyok (se FSB-t, se feszültséget...), csak a Memory Multiplier-t átállítom 2.0-ra vagy 2.4-re, akkor csak CMOS reset után tudom bekapcsolni a gépet, máskülönben nem indul el. Nyekken egyet és leáll. Mi lehet a problémája? Mert enélkül gondolom felejtős a tuning?!
-
neooen
aktív tag
válasz
neooen #42094 üzenetére
"Rejtély" megoldva. Így nézett ki a SilentKnight [link] és így a proci [link] . Itt már egészen biztos voltam benne, hogy ez volt a gond.
Alapon (2,4Ghz) Prime95-tel, régi pasztával, zárójelben pedig új Arctic MX-2 kenőccsel
:
Core1: 66 fok (49)
Core2: 63 fok (46)
Core3: 56 fok (48)
Core4: 55 fok (48)Nem tudom mennyire helytálló ez a következtetés, de ha valakinek túl nagy különbség van a magok hőmérséklete között, akkor szerintem kezdjen gyanakodni...
Amúgy amit a CPU hűtőhöz adott az Asus pasztát, az biztosan valami jó minőségű cucc lehetett, mert az állaga még 6 év után is ugyan olyan volt mint a most vett MX-2-nek. Simán le tudtam takarítani.Enemy107, amint lesz időm jövök és faggatlak, hogy mire állítsuk a ramokat
.
-
neooen
aktív tag
Ha valaki szintén paszta után "kutat", ezt elég sok helyen dicsérték, Arctic Cooling MX-2. Teszek vele egy próbát, csak 6 éve volt pasztázva ez a proci+hűtő, hátha
...
-
neooen
aktív tag
Csak lett egy kis időm rá...
3,1 Ghz-en feszültség emelés nélkül Prime 95-tel az egyes és a kettes mag cirka 6 mp alatt felment 38-39 fokról 68-70 fokra. A másik 2 mag 7-8 fokkal kisebb értéket mutat végig. Lehetséges ez vagy nem az Everesttel kellene a hőmérsékletet nézni?!
szerk.: Rányitottam az ablakot, ház oldalát levettem..., 34 fokról a következő frissítésnél (1mp), egyből 60-ra ugrik.
-
neooen
aktív tag
-
neooen
aktív tag
válasz
enemy107 #42083 üzenetére
Értelek. Az viszont továbbra sem tiszta, hogy mire állítsam majd ramokat, ha elértem a kívánt sebességet, mert a 2.0 és a 2.4 között nincs más megadható érték [link] ?! 800/2,4=333Mhz és 800/2=400Mhz. Az egyiknél ugye 3Ghz-en pörög a proci (így megy most) a másiknál pedig 3,6Ghz-en, de nekem valami kettő közötti érték kellene.
-
neooen
aktív tag
Köszönöm srácok, így már el tudok indulni, kis derengés van a totális sötétségben
.
Az első hozzászólás azt írja, hogy 5-10 Mhz-enként ajánlatos lépkedni felfelé, a feszültség emeléssel pedig 0,1-0,15 V-onként, helytálló ez?! Ebben a System Memory Multiplierben nekem csak ilyen értékek vannak [link] . Most ha a CPU host frekit 10Mhz-cel akarom növelni, akkor a ramnak milyen értéket adjak meg, mikor legyen inkább 2 mint 2,4? Vagy valamit be lehet a biosban állítani, hogy jobban lehessen skálázni.
Játék nincs fent a gépen, így az Orthos-t ajánljátok tesztelésre?!Buta kérdés, de legalább nem lóg ki a sorból, ha elértem majd a számomra megfelelő határ értéket és tesztelés miatt visszaállítok mindent az alap értékekre, majd utána újra erre a végső határ értékre szeretném állítani, akkor mehet egyből (feszültség, FSB, memória) vagy újra így lépcsőnként kell
?
Ja igen, a CPU-Z szerint is G0-ásom van
.
-
neooen
aktív tag
Időzítésekről van itt szó mindig, szóval ez nektek biztos mondd is valamit
, [link]
-
neooen
aktív tag
Olvasgattam, olvasgattam én, de csak ez a vége, hogy írok/kérdezek.
Gigabyte P35-DS3
Intel Core 2 Quad Q6600 (+Silent Knight)
Memória [link]
Táp Zalman ZM500-HP
Bios [link]Eddig csak annyit csináltam, hogy az FSB-t 333 Mhz-re állítottam így most 3GHz-en megy a cucc és a PCI Express Freq 100 Mhz-re van állítva.
Szeretnék még 300-400 Mhz-et kisajtolni belőle, amihez gondolom kelleni fog az extra fesz, de ezt a memória témát abszolút nem értem. Mindenképpen állítani kell őket? Mit és miért? A plusz teljesítmény fosul optimalizált programhoz kellene (nem játék), ami nem kéri a 3 giga ramot, így ha ez csak bonyolítaná a dolgokat, akkor nem szükséges a gépbe az az 1 giga Kingston ram(DDR2-800 (400 MHz) ).
Előre is köszönet
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest