- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valdez
őstag
válasz
kriszbon #44292 üzenetére
Igen, de a csatiknak is van limitje elvileg (a 6 pines 75 w), a táp az bírja simán, csak nincs honnan megkapja a kártya a szükséges kraftot.
Amúgy azért nyaggatom, mert 1920x1200-ban legtöbbször még így is a kártya a limit és nem a proci, tehát számít. Nameg idén tervezek alá modernebb vasat, akkor már nem kell vele vesződnöm. De abban már pci-e 3 lesz, ami sokkal több wattot tud neki adni.
Néztem a kártyámról review-et, a saját programját használták ott is, + feszültséggel (és én is), hasonló eredményeket szeretnék elérni én is (kb 1150-es mag és 1600-as ram). Most alapfeszen 1100/1500-on stabilnak tűnik.
-
Valdez
őstag
válasz
kriszbon #44288 üzenetére
Köszi a választ, de most nem arról van szó, hogy kevés-e a proci vagy sem, a kérdésem még mindig az, hogy lehetséges-e hogy nem képes annyi wattot adni a kártyának a lap és a táp, hogy az elég legyen neki tuning esetén.
Amennyiben igaz a pci-e 75wattja, akkor a kombinált 225 watt esetén ez benne van a pakliban. De mivel nem találok megbízható információt, ezért itt tettem fel a kérdést, hátha tud valaki biztosat.Egyébként simán tudok játszani vele, most az ac syndicate-t nyomom majdnem maxon és jól megy, szóval számomra elégséges a teljesítménye. Nyilván egy modernebb procival jobb lenne, de most nem ez a kérdés.
-
válasz
kriszbon #44257 üzenetére
A videóban főként azt, hogy a 40-es szorzót nem engedi beírni, illetve, ha átállítom, hogy manuálisan tudjam variálni akkor a turbo boost visszakapcsol és nem tudom kikapcsolni.
Nem is próbáltam ott semmit elmenteni, és nem is állítottam be semmit, mert amit beakartam volna, azt nem engedte.
A 42-őt engedte volna, és kérdeztem, hogy azt be merjem-e állítani és elmenteni, de erre nem kaptam választ, gondoltam, hogy akkor inkább ne. -
LordDante
csendes tag
válasz
kriszbon #44101 üzenetére
Szia!
Értem, köszönöm a gyors választ!
Sejtettem, hogy ezekkel nem lesz az igazi...
Stressz teszteltem egy picit AIDA 64-el, csúnyán felment a hőmérséklet (96 fok volt a max.) Értelemszerűen csak pár percig járattam. Játék alatt (Witcher 3, minden high vagy környéke) 75-83 fok között mozgott fél óra játék alatt/után.Mit ajánlanátok hozzá hűtésnek?
Milyen adatokat adjak még meg ami segítene?Elöljáróban a gép fő adatai:
alaplap: GA-P61-USB3-B3
RAM: 2x4 GB Kingston 1333 Mhz
GPU: Gigabyte GTX 960 2GB
A ház egy ThermalTake V4Ahogy látható még elég zöldfülű vagyok a témában, ezért is kéne a részletes tanács
Köszönöm előre a segítséget! -
válasz
kriszbon #19181 üzenetére
Köszönöm szépen a választ,még én láma is megértettem.
Szóval igy már étem mi lenne az értelme
Lehet akkor hagyom, megnézem normálisan müködik e ez a funkció terhelésnél,ha jó,akkor hagyom bekapcsolva.
Jah am még mindig nem találom hol lehetne kikapcsolni nincs benne olyan opcióEléggé bonyolult bios van ezen az abit lapon...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
kriszbon #19181 üzenetére
de ez nem is OFF...
régen valoban a tuning rovására ment...de ez még az 1 magos időkben volt....
és gond is akadt vele...ha kellett nem mindig kapcsolt fel...de ez már a multté...és ha joltudom ez a probléma is csak AMDnél volt...de a lényeg az, h VOLT. ma már semmilyen negatív hatása nincs...és igenis sporol...igaz core2 rendszereknél a fesz állítgatás nélkül keveset...de sok kicsi sokra megy
AMDnél és core i rendszereknél megy normálisan fesz emeléssel is. -
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
kriszbon #14795 üzenetére
mivel intel lap, hát nvidia VGAt tartsd meg
el fogsz szorakozni vele
eladtam a lapomat meg a quadot és vettem helyette AMDt
620as athlon, amiben van L3
...szal phenom...olcsoé
kerestem ugy 10kt a cserén, a teljesítmény meg nemhogy esett...még nőtt is, de ez titok
teszteket majd tolok fel logoutba...épp most fejeztem be...holnap írok, meg grafikonozok majd
-
Vigilante
őstag
válasz
kriszbon #12057 üzenetére
Szét akarom hajtani a f*szba
igazából ezért is vettem egy Gigabyte EP45-UD3LR lapot 21500 ért. ÉS mondjuk a GTA 4 nél (ami híres a proci éhségéről az euphoria miatt) hozott +5 FPS-t az a 600MHz is szal érdemes sztem még mondjuk minimum 4GHz-re kihúzni 1,36V-nál nem is adnék neki többet a mostanit 1.182V-on viszi különben.
a Hypert TX3-at meg már lehet kapni 3800 ért. -
hads
tag
-
3arnus
csendes tag
válasz
kriszbon #8687 üzenetére
Figyelj,ezzel az overclockkal nekem épp az fps noveles volt cél,nem fogok emelni ,ha nincs eredmenye,de azert koszi hogy segitettel,legallab bele latttama tuning vilagaba,rendes ember vagy hogy segitettel
,jah es nekem a biosba nem tudom allitani a meoria frekit,es pci clockot is csak auto lehet,szar ez lap
,de ez a dual mire jo? mert ha dualra allitom akkor jobban mukodnek?
es kosz hogy te is utanna neztel,jobban ertel hozza mint en.majd jon a husvet,fogok sporolni majd veszek alaplapot es egy pentium 2200ast, a vga-m hoz azt ajanlottak(mivel ez meg uj,csak a jelenlegi proci nem hajtja ki),es veszek vagy 2gb ddr2es ramot,(már talan 170eurobol meglenne)es akkor majd lesz 125fix fps.....azert koszi,hogy segitettel,thx
-
3arnus
csendes tag
válasz
kriszbon #8663 üzenetére
Na kiprobaltam,felvittem az fsb-t 150-ig,vaolt 3.12GHz-em,40 fokon ment cod4 alatt,de en azt hittem hogy fps-t is ad,de meg cod2-be se adott semmit. Ez utan felvittem 153 fsb-re de ezutan meghalt,kifagyot a gep,ujra indiani se tudtam,a biost ujra kellet indintani elem kivevessel(mashogy nem tudtam), Azt a kovetkeztetest vontam le,hogy barmeddig huzom a procit,hiaba ha eleve szar....
Ezert kellene egy ujat venni,de szernitetek az alablapomba milyen menne? ami jo....
-
3arnus
csendes tag
válasz
kriszbon #8663 üzenetére
nagyon szépen koszonom kriszbon,igy fogok tenni amugy a 1Gbos pedig ugy van hogy:
Modul neve Kingston K
Sorozatszám 60292E3Ah
Gyártás ideje 34. hét / 2008
Modul mérete 1024 MB (2 ranks, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC3200 (200 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-RefreshMemória időzítések
@ 200 MHz 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)de akkor egy kicsit se emeljek a feszt-en? csak azert kerdem mert nekem 3eves gyari hutom van? es nem akarok eget procit
megegyszer kosz kriszbon -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #8150 üzenetére
Na sikerült találnom progit amivel tudom fixálni a PCI sebességet és mutatja azt is hogy jelenleg mennyin megy ez a SetFsb progi! Igaz ezzel csak Win alatt tudom húzni a procit és feszültséget nem tudok neki adni vele! Eddíg ha biosban emeltem az Fsb-t akkor mint kiderült a PCI sebesség is elmászott(a PCI-E-t azt fixen tartotta)így csak 215-ig ment stabilan, felette már az eszközöket nem akarta rendesen felismerni! Na szóval így ki tudtam próbálni hogy mennyit megy a procim alapfesszel(biosban nem lehet állítani, majd még erre is kellene keresni egy progit) Tehát FSB/DDR/PCI-E/PCI: 234/467/100/33 Mhz így a procc 3500Mhz-en 935Fsb-n fut stabilan alapfesszel(sajnos ez van így csak ennyit tud)de szerintem ez is szép eredmény! Úgyhogy gratula magamnak, na mag a procimnak is
OFF-ba teszem, mert lehet senkit se érdekel!
-
lipi67
nagyúr
válasz
kriszbon #8053 üzenetére
Basszus.Nem hiszem h egy brutáltuning lap.
nagyon minimális a bios(gondolom)ha esetleg képeket csinálnál a menüről s megnyitnád..s úgy is.
Lennie kell egy AI Overclockig menünek.ahol van egy (normal(auto-standard?) és egy manual opciónak.Itt állíthatod vagy 100-tól 3-500 ig(nemtom).Lennie kell egy dram frequency-nek is 266/333/400-esetleg normal vagy auto.
A memória feszt szerintem vagy auto vagy 2,6V között választást enged csak
-tedd 2,6-ra (ha van ilyen)
Cpu vcore control-is biztos van,hogy milyen lehetőségekkel..(Te látod)
CPU configuráció féle is bizt van.Ott lehet a c1-engedélyezd nyugodtan.
Láthatod..sötétben tapogatózok,tényleg nemtom milyen a biosa.Eltévedni nem fogsz benne,próbálgatsd.Sajna azt hiszem,nem te vagy kezdő(nem ez a baj),hanem a lap nem kínál lehetőséget,s nem tud többet..
Esetleg a lapod topikjában (ha van)érdeklődj..
Mást igy nem nagyon tudok mondani Neked,sajnálom..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged