- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pr3s
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2095 üzenetére
Á, kolléga, ezen besírtam, így reggel itt kacagok a gép előtt :-D
-
ubid
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2099 üzenetére
Nem veszem a szívemre
Mellesleg az egyik otthoni PC-n Ubuntu van , mert muszáj vele barátkozni
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #2099 üzenetére
sikerült
-
ubid
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2095 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez az a hely, ahol megvitathatjuk/vagy meg kell vitatnunk, hogy melyik jó és melyik nem.
Mellesleg nem azt mondtam, hogy szar a linux, hanem azt, hogy én nem szeretem... Egyéni szociális probléma, hogy te meg igen. Amúgy szerintem neked tök mind1, hogy én mit részesítek előnyben
Használd egészséggel a linuxot, nekem is mind1 , hogy te mit használsz. -
ubid
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2082 üzenetére
Valóban: )
Köszönöm!
-
ubid
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2065 üzenetére
KöszönöM!
Közben átraktam a vargalex félére!
Először is hatalmas köszönet érte!
Remélem nekem is jó szolgálatot fog tenni, ahogy a többieknek isA következő kérdésem lenne :
Virtual Servereket hol tudok felvenni, valamint MAC címet hol tudok kötni egy bizonyos IP címhez ?Köszönöm a válaszokat!
-
stefi68
addikt
válasz
Intruder2k5 #2041 üzenetére
Vargalex logout blogjára rátaláltam már.
Az írásod elég jónak tűnik, esti olvasmányként majd előveszem. Köszi!
-
Kroni1
veterán
válasz
Intruder2k5 #1992 üzenetére
Akkor az olyan 10MByte/s körül van ha jól sejtem..
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #1990 üzenetére
na akkor csak 10-et tévedtem
ez is haladás már...ezzel a számítástechnikai átszámítással mindíg is hadilábon álltam...
-
ajani
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1973 üzenetére
Igen. Kb 1,5 éve megy, most produkálta az első ilyen hibát.
-
hati
addikt
válasz
Intruder2k5 #1965 üzenetére
Kikapcsolni és patchelni sem szoktad.
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #1962 üzenetére
+1
pont ma indítottam újra a laptopot, mert már 2 hónapja ment az XP (hibernálással)és a router fw is marad még egy darabig
-
GBRDVD
tag
válasz
Intruder2k5 #1962 üzenetére
Akkor megnyugodtam! Ugyanis én is így vagyok vele!
-
GBRDVD
tag
válasz
Intruder2k5 #1956 üzenetére
Köszönöm! Ezzel jó nekem is! A sortörések miatt valószínűleg elcsúsztam egy sort Vargalex cheksum txt-jében...
(Közben már letöltöttem a .bin fájlt egy teljesen független géppel (MacBook) kiírtam CD-re, majd a Windowsos gépen betallóztam 2 különböző cheksum ellenőrző programban, és mindegyik hibát jelezett...)
Mégegyszer köszi!
-
GBRDVD
tag
válasz
Intruder2k5 #1953 üzenetére
Én meg a hivatalos fájlból másoltam. Azóta letöltöttem a .bin-t más böngészővel is, és ugyanez a helyzet... Vírusos a gépem?
-
GBRDVD
tag
válasz
Intruder2k5 #1951 üzenetére
Megcsináltam!
openwrt-tl-wdr4300-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.7.md5:
Rossz CRC: openwrt-tl-wdr4300-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.7.binHiba: 1
Rendben: 0, Nincs meg: 0, Olvasási hiba: 0, Hibás ellenőrzőszám: 1Mi lehet a baj? Letöltöttem újra, és ugyanaz.
-
klrt
tag
válasz
Intruder2k5 #1927 üzenetére
Köszi!
-
klrt
tag
válasz
Intruder2k5 #1924 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Lehet akkor inkább próbálok keresni egy szervert ahol próbálkozhatom.
Találtam a egy ingyenes webshopot azt kellene megnézni mennyire tudnám személyre szabni.
A leírása azt írja telepíthető minden olyan szerverre ahol MySql támogatás biztosított, PHP3, vagy magasabb verziójú PHP fut. Lehet akkor nincs is szükség az apachera vagy jó helyette amit ajánlottatok?
vargalex neked is köszönöm az infót!
-
kaciokos
őstag
válasz
Intruder2k5 #1903 üzenetére
Köszi. De sajna egyik sem megy jól nekem.
Ha az uShare-t indítom, a TV látja ugyan az /mnt/dlna könyvtárat, amire beállítottam, de egy file-t sem lát benne, sőt, az alkönyvtárakat sem.
A miniDLNA-nak meg valami baj van a könyvtárbeállításával, megpróbáltam átállítani az /mnt-ről /mnt/dlna-ra, de csak egy új könyvtárat adott hozzá. Próbáltam törölni, de azt nem hajlandó, és már ott járok, hogy a könyvtárak listájában háromszor szerepel az /mnt, és háromszor az /mnt/dlna, ami miatt a TV hat példányban lát minden videót.
-
tlac
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #1876 üzenetére
meg van, a címkén rajta van a verzió
How to find the hardware version on a TP-Link device? -
Centaurus
tag
válasz
Intruder2k5 #1874 üzenetére
Köszi ezzel én is tisztában vagyok
ami oda van írva
Csak az a bajom nem értem hogy hogy tudom le ellenőrizni hogy tuti jó lesz az amit csinálok!
Nem értem milyen ellenőrző összegnek kell jónak lennie.. -
tlac
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #1873 üzenetére
hmmm, szívás
verziót le lehet olvasni a routerről, dobozról? -
tlac
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #1869 üzenetére
úgy érted nem működik az openwrt-vel?
-
ZPKing
tag
válasz
Intruder2k5 #1814 üzenetére
-
chab7
addikt
válasz
Intruder2k5 #1757 üzenetére
Eddig sosem kellett ilyet sem a másik routerrel sem ezzel gyári firmware-el. Viszont a tipp bejött, modemet rebootolva már felkapta a jelet a router és van is a hálózaton interenet.
Azóta már mazsolázgatom a beállításokat, igaz még csak saját kútfőből, mert részletes leírásra nem bukkantam még a luci-val kapcsolatosan, de már van wifi hálózat is és nem szeretném még elkiabálni de egyelőre stabilan nem eltűnedezve mint a gyári firmware-el. Ha így marad és stabil lesz akkor egy újabb érv áttérni 3rdparty szoftverekre (opensource) mert sokkal részletesebb komolyabb beállítások és - talán - sokkal stabilabb működés. (Pedig már épp kivágni készültem az ablakon minden technikai eszközt a lakásból
)
-
MrSealRD
veterán
válasz
Intruder2k5 #1636 üzenetére
Hát ez az elvileg semmi...csak még ismeretlen számomra a környezet és nem akarok elrontani semmit...
Még olvasgatok kicsit előtte.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Intruder2k5 #1634 üzenetére
Jaja...úgy kérdeztem, hogy adott e a lehetőség.
Annyira kipróbálnám a varglex féle csomagot, csak tartok kicsit, hogy lehal valami... -
MrSealRD
veterán
válasz
Intruder2k5 #1632 üzenetére
Tényleg jó a history...
OpenWrt (&vargalex) esetében ez a sebezhetőség nincs is?
Guest network van? -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #1500 üzenetére
köszi!
mc-ben lefuttattam, szépen megcsinálta amit kell
remélem az időzítés is rendben lesz... -
voriand
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #1468 üzenetére
Mivel a bolt együttműködő, ezért visszaküldöm nekik és veszek inkább egy 3600-ast. Érdekes, hogy azt mondja, hogy nem küldtek neki vissza még ebből a típusból, mert az elmondottak alapján széria hiba lehet. (vagy eddig egyik emberke sem értett annyira hozzá, hogy diagnosztizálja mi is pontosan a probléma
)
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #1414 üzenetére
A Gargoyle a webes felületen kívül tartalmaz még egyéb dolgokat is. Többek között pl. a sávszélesség korlátozást/quota kezelést végző C-ben írt daemon-t.
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #1412 üzenetére
Jó lenne ha csak a felület lenne más...
De ha így lenne, akkor gondolom már Alex is belerakta volna az ip/mac szerinti sávszél korlátot.... -
pusi1981
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1380 üzenetére
Köszi de ez sem segít
Egyszerűen nem megy ...
-
Rascally81
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1376 üzenetére
1.1.7
Hogy lehet hard resetelni luci nélkül? -
Rascally81
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1374 üzenetére
hiába nyomom, nem indul újra.
-
Rascally81
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1372 üzenetére
Semmi!!Próbáltam másik böngészővel.
Esetleg, hogy tudnék lucin kívül csinálni egy hard resetet?
Vagy esetleg a gyári FW-t feltenni -
Rascally81
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1370 üzenetére
Megvolt már egy párszor..
Nem tudom mi indul és mi nem, az biztos, hogy mikor beírom az ip-t bejön a fekete képernyő, felül ez van írva :LuCI - Lua Configuration Interface és ennyi
amúgy egy sd kártya volt particionálva 512overlay/128 swap-ra -
hmzs
tag
válasz
Intruder2k5 #1363 üzenetére
Szia Intruder2k5!
Ez gyors volt
. Elsőre már ez is segítség, bár számomra nem derült ki ebből egyértelműen, hogy mi is számít wan interfész indulásnak, de majd megnézem.
Köszönöm!HMZs
UI: mi a keresés titka, hogy én ezeket nem találtam?
-
Rascally81
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1285 üzenetére
Na, lementettem mindent, formatáltam aztán visszamásoltam, úgy néz ki jó lesz, mert kb 2 órája műkszik a DLNA.
A lemezellenőrzés be volt pipálva eddig is..... -
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1285 üzenetére
Esetleg a router indulása előtt csinál egy lemezellenőrzést.
Az /etc/config/fstab-ban option enabled_fsck '1' vagy a LuCI-ban a csatolási pontoknál bekapcsolja a lemezellenőrzést. Ez nagy lemez esetén sokáig eltarthat, addig nem indul el a router, de nem szabad kikapcsolni. -
Rascally81
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1283 üzenetére
Ok!Nagyon köszi a segítséget!
Majd írok, hogy mire jutottam. -
Rascally81
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1281 üzenetére
Jaa, azt még linux alatt sosem csináltam.
Luciban lehet ilyesmit csinálni? -
Rascally81
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1279 üzenetére
Én is gondoltam rá, meg is néztem de Sentinel szerint 100/100-as.
De lehet lementek mindent, ami nem lesz egyszerű, és kezdem előröl. -
vlevi
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #1254 üzenetére
Oké, az egyáltalán nem gond. Ezt írtam is, hogy ez elfogadható, mert ha nincs benne teljesértékű print queue, akkor azt nem fogja tudni kiszolgálni.
Akkor nézegetem kicsit az árakat, és valamelyiket megveszem. Köszi a segítséget! -
vlevi
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #1252 üzenetére
Az nem gond, ha telepíteni kell valamit, csak működjön.
Azt hogy érted, hogy egyszerre csak egy kliens használhatja? Mert az még okés, hogy csak egyetlen nyomtatási feladatot tud kiszolgálni, ha nincs benne teljes print queue kezelés, de azt már igencsak hihetetlennek tartanám, ha maga a kliensoldali szoftver csak 1 gépre lehetne telepítve.Remélem nem így gondoltad. Mondjuk nem én vagyok az, aki a családban többet nyomtat, de "hagyományból" hozzám van bedugva a nyomtató. Mondjuk a laposba amúgy sem lehetne, mert az azért hordozható, hogy mindíg máshol legyen
-
vlevi
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #1247 üzenetére
EZekkel tisztában vagyok. Már persze utólag okosodtam ki én is a témában. A Canon LBP2900 egy ún. CAPT drivert használ, és ezen szokott elpusztulni a dolog.
Elvileg a TP-LInk honlapján a printer compatibilitási listában ott van az LBP2900 (és még rengeteg nyomtató), de már nem merek ilyesmiben biztos lenni.
Régebben, amikor az ASUS routernek (utólag) jobban utánanéztem, akkor még, hát, ha nem is ötféle, de nagyon kevésfajta nyomtató volt felsorolva.
Olvasgattam rengeteget, és nem nagyon akart senkinek sem sikerülni a WL520GU-val a normáis nyomtatás, akármilyen firmware-t próbált. Aztén le is tettem a dologról.
De mostanában felmerült a router csere, mert gyűlnek itthon a g-s hálózatnál jóval gyorsabb eszközök, okosteló, táblagép, akármi, és ennek okán talán megint belevágnék ebbe a nyomtatós kérdéskörbe. -
dejo60
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #1200 üzenetére
Köszi. Ezt értem. csak én korábban pl. úgy állítottam be, hogy a 8739-es porton fogadja el csak a web-es bejelentkezést. Ez egy minimális védelem a jelszó mellé. De az a router eredeti firmware-ben is meg a DD-WRT-ben is egy lehetőség volt. Itt nem találok ilyet.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #1157 üzenetére
Pedig kb egy hónapja voltak kint lecserélni az egyik elágazást a lakásban.
3 tv, telefon és net.Írjak egy panaszt?
Az a baj, hogy most nem olyan gyakori, legutóbb azzal "fenyegettek", ha a hiba nem jön elő a szerelő előtt, akkor ki kell fizetni a kiszállást.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #1148 üzenetére
Modem a másik szobában van, így a ledeket nem láttam, de általában azzal nem szokott probléma lenni (előzőn kb 20 net leállásból csak 1x volt a modem a ludas), webes felületről is el tudom érni.
-
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5 #1137 üzenetére
Kösz mester ez már nem ment volna
-
Zügynök
tag
válasz
Intruder2k5 #1123 üzenetére
Köszönöm!
-
Tamarel
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1035 üzenetére
Végül tegnap kaptam meg. A boltba is csak annyi jutott vissza hogy engedélyezték a cserét.
Ez már V1.1, 120508 volt rajta. 130129 ment rá egyből, 8 órája stabil (automatikus wifi csatornaválasztással). -
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1028 üzenetére
Meg a power factor is 0.50, ami jelentősen megváltoztatja a végeredményt.
Ha a képen látható amperből kiszámolom a wattot, akkor 10-11 watt lesz a végeredmény. Ha átkapcsolom a készüléket watt kijelzésre, akkor ennek a felét kapom, kb. 5 wattot. Na nem offolok tovább... -
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1025 üzenetére
Most nem tudom leszedni, mert egy csomó minden van rajta, de egyszer lemérem.
Kíváncsiságból még annyit megnézek, hogy az egész rendszer mennyit fogyaszt... -
Blaise
veterán
válasz
Intruder2k5 #1003 üzenetére
Még 1 hülye kérdés
Akkor az OpenWRT felületén és van egy olyan menü, ahol a firmware-t be lehet tallózni visszatöltés esetén?
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #1001 üzenetére
Szia!
Már nem kell átnevezni, mert rövidebb lett a file neve.
Ki is vettem a blog-ból az átnevezéssel kapcsolatos mondatot.
-
Blaise
veterán
válasz
Intruder2k5 #1001 üzenetére
Csak betallózom a bin fájlt és kész?
Gyári firmware-re milyen egyszerü visszaállni? Egy esetleges garanciáztatásnál a bolt látja, hogy piszkálva volt a firmware?
-
Graf Spee
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #972 üzenetére
Köszönöm. Akkor mihamarabb beszerzek egy winchestert. 2.5 collos winyót ... gondolom a router el tudja látni kakaóval .....
-
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5 #985 üzenetére
arra gondoltam visszamenne a 741nd és mögé a nas mert csak dlna és a torrentre használom
-
mandras81
senior tag
válasz
Intruder2k5 #909 üzenetére
Mobilnetről (tudod, csakazandroid
).
-
11hh
tag
válasz
Intruder2k5 #871 üzenetére
Én a google DNS szervereit használtam, de a szolgáltatóé is ugyan ezt produkálja..
-
Tamarel
senior tag
válasz
Intruder2k5 #864 üzenetére
Telefonról néztem, nem görgettem jobbra.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #858 üzenetére
Hi!
Ez wan oldali renew, azaz az előtte lévő eszközön kell növelni a lease time-ot. Kérdés, hogy az az övé, vagy a szolgáltatóé (az biztos, hogy privát tartományban van).
-
rokapet
tag
válasz
Intruder2k5 #795 üzenetére
Nyilván nem 10 féle OpenWRT verzióról beszélek...
-
Hofeher
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #789 üzenetére
Nem mert a többi gép is fi ip s és azok szerepelnek a listán 2pc lapos + a telo is csak a nas nem
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #763 üzenetére
igaz nem mai telefon de egy voda845 tökéletesen csücsül rajta
a volt sógor samu telefonja is gond nélkül megy
alma meg hát az meg persze,hogy tökéletes. -
mandras81
senior tag
válasz
Intruder2k5 #760 üzenetére
Igen, droid...
Na szuper. Most, hogy mindent bekonfigoltam, állhatok át Asus-ra?
-
mandras81
senior tag
válasz
Intruder2k5 #754 üzenetére
Na, az a vicces az egészben, hogy a kliens n-es, ráadásul a minidlna-s hálózati médialejátszás n-es kapcsolat esetén gördülékenyebb sokkal... Ettől függetlenül hálózati másoláskor is csak párszáz k-t teljesít, míg az Asus wifi-jére csatlakozva érzésre is gyorsabb jóval.
De, a netes letöltési sebesség mindenhol egy vicc (mármint a Tp-link esetén). Nem komálná a tablet-em a Tp-link-et?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #756 üzenetére
tegnap már írta hogy proxy mögül próbálkozik,én is ezt mondtam neki,hohy ez a gond
-
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5 #730 üzenetére
a ddns az jól megy nekem csak a router mögött álló másik routert nem érem el kivülről de mintha azt olvastam volna,hogy nem is lehet
mandras81ülön portot nem kell nyitni mert a 443 alapból nyitva nekem simán belép kivülről is a megadott jelszóval.
Az ftp a hdd elérés engem is érdekelne kivülről.
a fix ip-n lévő gépeket hol tudom megnézni ki van a hálón (vargalex) -
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5 #705 üzenetére
Igen én is ezen gondolkodom de ha meg van adva az átjáró akkor sem müködne?
Kipróbáltam lát felfele más ip tartományból is ha meg van adva a 2. routerba az első ip címe mint átjáró. -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #671 üzenetére
Egy lehetséges megoldás lenne, ha felvennénk gépenként vagy gépcsoportonként külön interfészt, és ahhoz kötnénk külön wifiket, és a gépek/gépcsoportok ezekhez a külön wifikhez csatlakoznának. Az így elkészült interfészeket meg lekorlátoznánk QOS-sel.
Ez kis darabszámú gépnél/gépcsoportnál még talán elég jó lehetne (pl 3-4gép, vagy 9 gép 3asával interfészenként). De pl. 10-20 interfésznek már lehet nem örülne a router, meg aki beállítja az sem.
Nálam +2db vendég interfész, darabonként 3-4 géppel szépen el van qos-sel leszabályozva vargalex 1.1.5 alatt. Igaz ezek nem dinamikus kiosztások, hanem álandóak, pl az egyik interfész max 5/0,5 Mbit-et kap, akkoris ha több a szabad kapacítás. -
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5 #671 üzenetére
Esetleg ha beteszek mögé egy egy másik routert ami tudja és az szétosztja csak a portokat kell jól forwardolni így müködhet?
Egyébként semmilyen openwrt nem tud ip alapú korlátozást? -
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #665 üzenetére
Köszi a segítséget! Nem volt /mnt az /overlay alatt, aztán elindítottam az mc-ét és ott néztem végig, hogy mi foglalja el a területet. Az rrdtool-t próbáltam feltenni a statisztikához és az foglalta el, pontosabban abból egy része a csomagnak, hiszen amikor telepíteni akartam, akkor kiírta már, hogy kevés a hely.
Így már OK:
/dev/sda2 /overlay 461.21 MB / 509.99 MB 5% (23.18 MB)
overlayfs:/overlay / 461.21 MB / 509.99 MB 5% (23.18 MB) -
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #665 üzenetére
Szia!
Épp akartam mondani...
Az a 60KB szabad hely elég kevés, ha nem telepített semmit, akkor emlékeim szerint 300KB körül kéne lenni...
-
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #663 üzenetére
Az OK, de ugye én a HDD-met látom az /mnt helyen, azon meg van elég hely.
rootfs/ 60.00 KB / 576.00 KB 90% (516.00 KB)
/dev/root/rom 0.00 B / 6.50 MB 100% (6.50 MB)
tmpfs/tmp 60.43 MB / 61.86 MB 2% (1.44 MB)
tmpfs/dev 512.00 KB / 512.00 KB 0% (0.00 B)
/dev/mtdblock3/overlay 60.00 KB / 576.00 KB 90% (516.00 KB)
overlayfs:/overlay/ 60.00 KB / 576.00 KB 90% (516.00 KB)
/dev/sda3/mnt 231.69 GB / 464.64 GB 48% (209.69 GB)Elvileg az /overlay lenne, amin van 60 KB hely, de még sincs
-
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #661 üzenetére
Azt hol nézzem meg?
-
mandras81
senior tag
válasz
Intruder2k5 #588 üzenetére
Már volt reboot, mindig ezt csinálja. Előtte közvetlenül csatoltam az extroot partíciót, az egy pillanat alatt megvolt, a /mnt-vel meg órákig szarakodik... Biztos, hogy egy újraindítás megoldja?
-
tzol
tag
válasz
Intruder2k5 #572 üzenetére
ÁÁááááááááááá (épp futok ki a világból....)
Én végig adminnal próbálkoztam
-
tzol
tag
válasz
Intruder2k5 #545 üzenetére
Köszi szépen! A hétvégén fel fogom rakni!
-
tzol
tag
válasz
Intruder2k5 #543 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Mit értesz az alatt, hogy elkapar a gyári FW? Azt gondolom később vissza tudom rakni a gyári FW-t hasonló módon ha valami gondom támad.
-
rrunner
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #540 üzenetére
Koszi.
Sajnalom, mert 3 csomagot kene feltennem meg egy kb 100kB-s scan server guit. A vargalex image szepen felfert, kizarolag a szkenneles miatt kene boviteni. A pendrive-os megoldas plane USB HUB-bal nem tunik tul elegansnak. Mindenesetre ma este igy nem esek neki. -
rrunner
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #538 üzenetére
Tehat nem ott fogja tarolni a jelenleg a routerre telepitett modulokat?
Jol ertem, hogy biztonsagosabb volna egy USB HUB-bal az egyik portba betolni egy pendrive-ot az extroothoz es a nyomtatot, a masik USB-be meg egy USB HDD-t, de nem azon tarolni az extroot fajlrendszeret? Vagy ez tokmindegy? -
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #518 üzenetére
Szerintem igen:
Általános 802.11bgn vezeték-nélküli vezérlő (radio0)
Csatorna: 11 (2.462 GHz) | Bitráta: ? Mbit/s
[Jel: 0 dBm / Zaj: -83 dBm]
0%
SSID: OpenWrt | Mód: Master
BSSID: 64:70:02:AA:B8:33 | Titkosítás: WPA2 PSK (CCMP)
Általános 802.11an vezeték-nélküli vezérlő (radio1)
Csatorna: 40 (5.200 GHz) | Bitráta: ? Mbit/s
[Jel: 0 dBm / Zaj: -86 dBm]
0%
SSID: OpenWrt5 | Mód: Master
BSSID: 64:70:02:AA:B8:34 | Titkosítás: WPA2 PSK (CCMP)Belépve:
Mód: Master | SSID: OpenWrt5
BSSID: 64:70:02:AA:B8:34 | Titkosítás: WPA2 PSK (CCMP)
Csatorna: 40 (5.200 GHz) | Adóteljesítmény: 15 dBm
Jel: 0 dBm | Zaj: -86 dBm
Bitráta: 0.0 Mbit/s | Ország: HUA laptop csak az openrwrt-t látja, az openwrt5-öt nem. Toshiba Satellite C660-as és elolvastam, tudja az 5 GHz-et.
-
mandras81
senior tag
válasz
Intruder2k5 #507 üzenetére
Köszi, de ha jól látom, akkor a linked Android vs Windows, nekem pedig Android (linux) vs linux kellene, ha nem tévedek.
Leszedtem a TC ftp plugin-ját, csak elakadtam az adatok megadásánál (Szerver neve:port\könyvtár; felhasználónév; jelszó). Vagy nem ilyen egyszerű?
Vargalex #509: akkor kezdjük az alapoknál. A Samba mire jó? Nekem eddig az jött le, hogy Win alatt médialejátszás, meg úgy áltamában Win alatt használják, de ezek szerint nem...
-
mandras81
senior tag
válasz
Intruder2k5 #504 üzenetére
Na itt kezdődik a probléma, mert csak egy Android-os tabletem van...
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #483 üzenetére
Nem mindenáron. Ha elviszik akkor elviszik
Egyébként a nyomtató nem jött csak össze, a többi már ment f@szányosan.
Ha megmarad, akkor újrakezdem -
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #370 üzenetére
most nagynehezen elértem már ezt
1. Letöltöd a firmware-t a PC-dre.
2. Failsafe módban elindítod a routert. Ehhez áramtalanítsd, majd áram alá helyezés után, amikor a sys led először felvillan, megnyomod a QSS gombot. Ekkor a sys led nagyon gyors villogásba kezd. Ha ez a gyors villogás nincs, akkor nem sikerült a failsafe-ban indítás.
3. A PC-den beállítasz egy fix IP-t a 192.168.1.x tartományból (x>1). Pl. 192.168.1.100
4. Telneten belépsz a routerba a 192.168.1.1 címen (nem SSH, hanem telnet pl. a putty-al)
5. Kiadod a /etc/init.d/uhttpd start parancsot (a hibákkal ne törődj)
6. A http://192.168.1.1 címen eléred a LuCI-t. Itt nem kell jelszót változtatnod. Belépsz és a System->Backup/Flash Firmware oldalon feltöltöd a firmware-t.
kiváncsi leszek mi lesz a vége
a vége az lett,hogy felment a firm és ujra van luci -
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #323 üzenetére
szia!
Nem tudom, nem én voltam, egy másik stewe lehet... -
urbanjozsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #299 üzenetére
Akkor ezt egy egyszerű nem-nek veszem.
-
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5 #285 üzenetére
-
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5 #281 üzenetére
szia!
akkor ezek szerint a torrentet meg a dlna-t nem kell külön telepíteni,lehet egyből használni?
nem is arra gondoltam,hogy személyre szabottam,de egy nagy általánosságban mire figyeljen oda az ember -
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #276 üzenetére
közben megtaláltam a wikipedia-n én is ezt
azért köszönömnekem személy szerint most jelen pillanatban 500 gb samu van rajta(2,5") és külső házban amit külső tápos
de volt rajta 1 tb sima 2,5" és azzal is ment
lehet a 2 tb sok már neki. -
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #274 üzenetére
megint okosabb lettem
vajon a tomato rámegy a 3600-ra?-->sajna nem hinném nem találtam rá utalást.
mert ha ilyen sebességeket lehet elérni másolásnál és ftp-n is akkor lehet rápróbálnék..
gondolom angol nyelvű -
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #272 üzenetére
NFS=NTFS?
mert az nem nagyon preferálnám open wrt alatt
egyébként te mit használsz
tomato vagy dd-wrt
ott milyen sebességek vannak? -
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #269 üzenetére
értem ez akkor már tiszta
és a minidlna?#270:
akkor próbáld meg azt hogy rá van dugva és ujraindítod a routert és a vinyót is.
fel kellene ismerni neki utánna. -
válasz
Intruder2k5 #267 üzenetére
Ja, és az még kimaradt, hogy eddig jó volt? Vagy ezt most raktad össze?
Az UPnP az automatikus port nyitást intézi, tehát ha egy alkalmazásnak szüksége van forwardolt portra, támogatja az UPnP-t, és az mindkét eszközön be is van kapcsolva, akkor nem kell neked vesződni a forwarddal, azt elintézi a szoftver! Ez egyrészt jó, mert kényelmes és nem mellesleg csak addig van nyitva a port amíg az valóban szükséges, másrészt pedig nem jó, mert így nem kontrollált a portnyitás folyamata, és bármi nyithat portot a háttérben!
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #267 üzenetére
teljesen mindegy hogy .iso vagy mp3 az 1 gb körüli fájlokkkal nincs nagy gond de azért egy filmnél már ami 10 gb fölött van kissé zavaró
persze értem én hogy az legy a gyenge láncszem csak azt hittem valami beállítási gond lesz
egyébként a fullhd is akad hálózaton keresztül ha az oplay-en nézem de csak az 1080 a 720 megy szépen.
upnp az mi mert láttam a router menüben ilyen opciót illetve az oplay-en is van upnp.#269: igazándiból ezt most vettem észre
anno a 1043-nál nem vettem észre ezt mert ott olyan 35 perc volt egy 45 gb körüli fájl -
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #265 üzenetére
értem de akkor miért ilyen tetű lassú a másolás?
van hogy az 5 megát sem éri el
elég idegesítő pl ha egy 40-45 gb blu-ray húzok át a rácsatlakoztatott vinyórol
vinyóval minden ok mert simán esb házban laptopról 19-24 mega a sebesség
ezt tegnap teszteltem
illetve a routerre külső tápos usb3 ház van dugva -
contaxg
veterán
válasz
Intruder2k5 #259 üzenetére
Igen, mert nekem fut mellette egy HP Microserver is.. De annyira kuka vagyok az egészhez, hogy nem bírom beállítani a no-ip-t rendesen...
Beloggolok, minden OK. Viszont amikor a forwardingnál meg akarom adni a szerver IP címét és ehhez hozzárendelni a 80-as portot a következő üzenetet kapom: "Error code: 25002
The port of the virtual server is conflicting with that of the remote web management."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- Eladó Fanatec szimulátor szett - Komplett, kiváló állapotban, azonnal használható!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged