- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
donmackó
addikt
válasz
vargalex #9289 üzenetére
Kb. 3 napja új kábellel üzemel a router de a mikro szakadások továbbra is fenn állnak. Tulajdonképp csa amiatt zavar mert olyankor megszakad a wifi és elveszti a transmission a peereket. A földgömb led is kialszik olyankor és a pinre sem válaszol. Más egyéb ötlet a lan kábelen kívül?
-
Mankó
veterán
válasz
vargalex #9330 üzenetére
Sokan azt írják, hogy az openwrt dob a vezetékes kapcsolaton? Mit jelent ez pontosan?
Én csak netezek vele és a lan portjait használom, torrentezni is nast használok, ebből kifolyólag nyújthat e számomra több funkciót, mint a gyári firmware? Ha igen melyik verziót érdemes felrakni, s hol találok hozzá leírást? -
Mankó
veterán
válasz
vargalex #9327 üzenetére
A wdr3600 lanján vannak az xbox, média player, nas, számítógép. Ezek közötti adatforgalmat eredetileg a router nem zavarhatja szerintem, ezért nem látom értelmét feltenni egy openwrt-t. Persze ha azt mondjátok, hogy jobb lesz, akkor felhúzom valamelyiket, amire esküsztök.
Valami rejtett beállítási hiba lesz szerintem, vagy remélem. A routeren különben mindennek fix ip-t állítottam, kifele forwardingolva is vannak, hogy szabadon tölthessen a nas is. Ott is elakadtam, de Anonymus 23
segített megoldani.
Most más probléma van soron, nem tudom miért nem volt ez egy egyszerű kihúzom, bedugom eset. -
poli27
veterán
válasz
vargalex #9125 üzenetére
root@WDR3600:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 503.9M 18.3M 460.1M 4% /
/dev/root 6.5M 6.5M 0 100% /rom
tmpfs 61.9M 792.0K 61.1M 1% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/sda2 503.9M 18.3M 460.1M 4% /overlay
overlayfs:/overlay 503.9M 18.3M 460.1M 4% /
/dev/sda3 1.2G 108.6M 1.1G 9% /mnt
root@WDR3600:~# df -k
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
rootfs 516040 18732 471096 4% /
/dev/root 6656 6656 0 100% /rom
tmpfs 63372 792 62580 1% /tmp
tmpfs 512 0 512 0% /dev
/dev/sda2 516040 18732 471096 4% /overlay
overlayfs:/overlay 516040 18732 471096 4% /
/dev/sda3 1289088 111240 1177848 9% /mnt
root@WDR3600:~# mc
Warning: file /usr/share/mc/extfs/extfs.ini not found
Warning: file /usr/share/mc/extfs/sfs.ini not found
root@WDR3600:~# du -sh
4.0K
Ez hogy tudom kideríteni mi okozza? -
vASalo
tag
válasz
vargalex #9121 üzenetére
Szia!
Többszöri próbálkozás után sem sikerült sem a Te, sem a Poli27 firmwarevel stabil wifit elérnem. Utolsó tesztként feltettem a Barrier breaker 14.07 hivatalos OpenWRT releaset. Legnagyobb meglepetésemre tökéletesen működik. Némi küzdelem árán sikerült extrootra felpakolnom minden csomagot, amire nekem szükségem van.
Úgy tűnik, hogy volt valami hardver változás ebben a revízióban.
Sajnos, az én tudásom messze nem elég, hogy saját buildet készítsek. Most tesztelgetem ezt a telepítést mennyire válik be, hátha egy hozzáértő kedvet kap egy build elkészítéséhez.
Illetve a tűzfalszabályok beállításával elakadtam. Tudnál segíteni, hogy kell beállítani, hogy a transmission elérhető legyen kívülről?
-
vASalo
tag
válasz
vargalex #9119 üzenetére
Nem tudom a pontos revíziót, de 1 hetes a router, este megnézem.
A wifi patch csak ez a négy sor a rendszerindításba?echo 18 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio18/direction
echo 19 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio19/directionHa igen, akkor ezt megcsináltam.
-
donmackó
addikt
válasz
vargalex #8938 üzenetére
Na meg van. Sikerült rá tennem egy gyári firmware-t. Rendes tp-linkes firmware. És akkor hogy is van ez a firmware felrakás? Simán upgradelem a webes felületről? Melyiket érdemes felrakni ha az emberke csak torrentre meg wifire akarja használni? Egyébként suste fórumtárs oldalán találtam egy webrevert nevű cuccot avval jó lett. Tiszteletem neki hogy közzé tette, meg mindenkinek aki eddig próbált segíteni.
Én tök sötét vagyok az open wrt-hez életemben most csináltam először ilyet.Még éjszaka a melóhelyen is ezt böngésztem.
-
-
válasz
vargalex #8782 üzenetére
Nem panaszkodik, csak egyszerűen nem enged be, csak tölt tölt tölt. A szolgáltatások/transmission rpc itt látom, hogy ilyenkor mindig visszaáll arra, hogy root, meg alap jelszó. Remélem jó helyen nézem, más lehetőséget nem láttam ahol meg lehetne adni neki ilyen adatot.
-
válasz
vargalex #8778 üzenetére
Nem tudom mi az extroot. (Ez egyébként egy 650Gb-os Samsung külső vinyó, ntfs) A torrent megy folyamatosan, legalábbis a torrent honlapján nézve olyankor is seedet ír, mikor éppen nem tudok belépni az alaphelyzetbe állt név/jelszó miatt. Valószínű, hogy ténylegesen seedel, mert az arányok majdnem mindnél már 2x- nél járnak.
-
hmzs
tag
válasz
vargalex #8720 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, legalább nem próbálkoztam feleslegesen.
A tűzfalban már most is van pár szabály, pont e miatt gondolkodtam el, hogy mielőtt írok 40-50 új szabályt, talán kulturáltabb megoldás is van erre. Egyáltalán hány szabállyal küzd meg számszerűsítve ez a vas lassulás nélkül? Néhány tíz, akár száz, vagy többszáz? Így hirtelen talált hu-s ip lista négyszázegynéhány sor. Lehetne rövidíteni, mert belegondolva 5-6 szolgáltató területén mozgok, ahonnan szeretném elérni az adataim, de érzésre azért ez is hosszú lista lenne.
Gondolom bash szinten nagyon lassú minden megoldás. Esetleg van ötleted milyen irányban kutakodjak? Azt is néztem, hogy Openwrt alá létezik geoip csomag, csak akkor meg nullából telepíthetek meg testre szabhatok mindent, amihez lusta vagyok. Kernelt meg csomagot fordítani nagyon bonyolult? -
-
-
PNP
őstag
válasz
vargalex #8410 üzenetére
Torrent nem kizárt, igazából az 500 giga se fog rajta elfogyni, ezért adtam neki 1-et. Mennyire állítsam be? Mountnál a swap-nak a swap partíciót adtam meg, ez tök egyértelmű, de a maradékot hova mountoljam? Van ilyen, hogy Use as root filesystem, vagy pedig be kell írni egy Mount point-ot. Melyik/mi legyen?
-
libus
őstag
válasz
vargalex #8199 üzenetére
Szia!
Megpróbáltam a videót követve beállítani, és az "Add" fül maradt ki az eddigi próbálkozásaimból.
De pontosan követve a videót így sincs NET.
Nem kapok IP címet. Nincs IPv4 a WWAN-nál.
MAC cím szűrés nincs mert telefonnal is meg többen laptoppal is használják a suli által osztott free wifit.
Miért nem kapok IP címet? -
-
cimp
senior tag
válasz
vargalex #8170 üzenetére
A failsafe a nyomom a resetet és bekapcsolom. Nem? Mondom próbáltam sokáig nyomni, próbáltam nyomni és indítani... és sokáig. Nem igazán lép ki ebből az állapotból.
És nem babráltam, áramtalanítottam a lakást, aztán így indult. Ha egy soros-portost megnéznél rajta azt szívesen venném. Már csak a találkozás végett is! -
Kicsirics77
veterán
-
kovigyuri
tag
válasz
vargalex #8053 üzenetére
Szia!
Én csak a WAN_IF-t állítottam eth0.2-re mert a LUCIban ez van
WAN portnak.
A LAN-t nem bántottam.Igen engedélyezve van:SYTEM-STARTUP-mia enabled (zöld)
Az init.d/mia -ban akkor semmit nem kell változtatni?
(mia port?)Nem müködik azóta sem.
Egyéb ötlet?Köszönöm a választ!
Üdv.
KGyuri -
kovigyuri
tag
válasz
vargalex #8000 üzenetére
Szia!
Telepítettem a MIA-t a repodbol, jelszo beállítva belép.
Beállítom a New Profile-t, de nem változik semmi, a gyermek netezik tovább.
Persze reboot volt.
A MIA web oldalán irja:
4. Modify /etc/init.d/mia script, change the WAN_IF and LAN_IF variables to your wan and lan interfaces if needed.
A Lan nekem eth0.2 ezt modosítottam, de nem változott semmi.
Mit kell még állítanom? Ránéznél légyszives?öszönettel:
KGyuri -
TIT
veterán
válasz
vargalex #7994 üzenetére
Szia!
Igen 1,5 éve van meg(profi nyomozó vagy
)néztem a wifi info view progival de eddig is azt hiszem ennyi volt(20)ha átviszem a másik szobába akkor csinálja csak.Ha pár lépéssel arrébb megyek pillanatra jó de rögtön elmegy a jel megint.Néha a jelszint is a felére csökken.
Gyári leguccsó fw.van fent.
Én is a sok szomszédra tippeltem,jobb híján,de ez így őrület.Most 40Mhz-en van és 'Auto'-n.
Délutántól így egyenlőre jó. -
nylon111
csendes tag
válasz
vargalex #7908 üzenetére
Hmm.... ez most megint érdekes. Tegnap nem látta a tv a film mappát. Nem csináltam vele semit az ég világon. Ma reggel viszont ahogy beléptem két, azaz kettő film mappa van a tv-n. Valahogy duplikálta, mert a pc-n ha nézem csak az az egy van amit létrehoztam. Amugy ezt írja a minidlna oldalon :
"A miniDLNA szolgáltatás aktív, 0 hang, 2 videó, 0 kép fájl található." Tegnap határozottan mindegyik 0 volt.
Tehát nem látta. A pc-n is megválltozott a tartalom, a filmek mappa meg a transmission ott van, viszont a lost+found eltünt. Tegnap az is látszott a pc-n. Érdekes módon a tv látja, igaz üresnek éli meg.
Valami nagy katyvasz lehet itt. -
suste
veterán
válasz
vargalex #7843 üzenetére
okok, én tényleg elhiszem, hogy ez valakinek kellhet/jobb, de azért azt Te is elfogadod, hogy ha már tudod a parancsot, akkor sokkal kényelmesebb azt SSH-n használni, minta luciban, nem? (ráadásul ott mehet a TOP és a hasonlók is)
a letöltött anyagokat természetesen SAMBA-n kezelném/használnám, windows-on/android-on/stb
-
suste
veterán
válasz
vargalex #7836 üzenetére
hát pont ez a baj: parancs futtatásában
vagyis gépelheted a parancsot, kapcsolót
meg tudom csinálni, de sokkal egyszerűbb lenne, ha nem kéne wget-et irogatni, a kapcsolót ki lehetne választani (magyar segédletet lehetne írni hozzá), lehetne esetleg alapértelmezett mentési helyet felvenni
tudom, hogy Neked és másoknak ez 1-2 pillanat, de én olyan ritkán használom, hogy állandóan keresgélnem kell a megfelelő kapcsolót pl, aztán tuti kihagyok egy space-t valahol, és jól elpöcsölök vele 5-10 percet
weboldalon ez mindenkinek max 10-20mp lenne a magyar segédlet miattszerintem másnak is jól jönne, de aztán lehet csak én vagyok ezzel így
-
suste
veterán
válasz
vargalex #7827 üzenetére
biztos nem vagyok, csak úgy gondolom, hogy nem ez lesz a hiba
de kiderül ha megnézi a prociterhelést (persze azt is fontos tudni, hogy milyen erős gépe van)viszont a lényeg az, hogy az ő helyzetében mondhatjuk azt is, hogy a minidlna a hibás, de mondhatjuk azt is, hogy a TV a hibás (a lényeg hogy nem szeretik egymást
)
a minidlna sok más embernél hibátlanul teljesít (akár samu tv-vel is), szóval nem foghatjuk csak erre... -
Rocko66
aktív tag
-
Rocko66
aktív tag
válasz
vargalex #7793 üzenetére
Szia.
Köszi.
Most már fel van csatolva a HDD.
De most meg már a transmission nem megy
Rámegyek,hogy webes felület megnyitása,előjön a transmission felülete,majd töltenék fel egy torrentet,de nem engedi,nem csinál semmit.
Amikor másodszor megyek a webes felületre már a feltöltés ablak sem jön be...
Beállítások így néznek ki:Most jelenleg ott tartok,hogy a meghajtót meg bírom nyitni,de ha hozzá akarom adni akkor nem jelenik meg semmi:
-
válasz
vargalex #7655 üzenetére
Igen ez tiszta sor, tudom én is, de nem tudok mit tenni ellene! Én a routeren torrentezek, és pont! Különben meg, látod a 240-es netesek is ezt kapják, és náluk még "hálózati csendben" is fals eredményeket ad, szóval nem kell emiatt nagyon aggódni! Valamilyen eredményeket kapnak, és ennyi! A lényeg itt úgyis (mint sok más esetben is) a pénz elköltése, aztán a felmérésnek jó ha az eredményeit összesítik, közzé teszik, de ettől több eredményre, netán a szolgáltatók bárminemű figyelmeztetésére, felszólítására, számonkérésére már úgysem fog sor kerülni! Volt x millió euró, amit el lehetett (kellett) költeni, és valami ismerős cégétől vettek x ezer darab tp-link routert, amit egy másik ismerős cége átalakított, nekünk meg lesz belőle egy potya routerünk...
-
-
-
spider23
senior tag
válasz
vargalex #7593 üzenetére
Igen, azt már régen megcsináltam ahogy kijött.
Most próbálgattam a speciális beállításokat, és ha a wireless módot b/g -re állítom a b/g/n helyett, akkor 100%-os kapcsolatot mutat és hibátlanul működik a dolog.
Csak azt nem értem, ha N-es a router meg ez is tudja az N szabványt akkor miért nem tud azon működni?
Egyébként erről az usb vevőről van szó: TL-WN822N
Mondjuk már most az is valami hogy stabil a net rajta, de jó lenne ha tudna max teljesítményen menni, hiszen ez elvárható lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest