- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Headless #13693 üzenetére
TV-ről beszélek, 2013 óta kezelik. Gyakorlatilag az egyetlenek a piacon. TV-n és lejátszóikon egyaránt, Egyik sem médialejátszó.
(#13695) Headless
Oké, utoljára, BD-lejátszó nem médialejátszó és ahogy a tv-knél úgy a lejátszóknál sem általános a SAMBA elérés. Vannak lejátszók ahol CFW-vel elérhetővé teszik, de gyárilag gyakorlatilag nincs.
Médialejátszó más kategória. -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13653 üzenetére
De, ha HD-ben akarok tárolni filmeket, akkor nem nagyon lesz választásom.
Jellemzően azok 4 gb felettiek. Vagy ext4-nél nincs ez a korlát?
Lehet, majd frissitek, de egyelőre hibátlan nekem a 0.5 is.
Torrenttel meg nem akarom feleslegesen terhelni. Jó nekem az is, ha bekapcsolt gépnél simán megy az utorrent. Túl sokat amúgy sem torrentezek már. -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13589 üzenetére
Rájöttem.
Csak az volt a fura, hogy általában délelőtt mikor nem voltam itthon akkor mobilneten gond nélkül ment. Mikor este meg próbáltam itthon wifivel akkor volt, hogy belassult néha.
Gondolom akkor kezdték el többen használni.
De most hétvégén jól le lehetett tesztelni, mert már dél körül is volt, hogy lassabban töltött be egy-egy aloldalt mobilneten is. -
Faby
senior tag
válasz
Headless #13577 üzenetére
Igen, volt NAS újraindítás, az ráadásul menüből és fizikailag is.
Számomra pont az a gyanus, hogy mást elérek, az FTP meg nem megy, hogy valami a routeren csúszott félre, ráadásul, az, hogy eltűntek a port átirányítások a legfrissebben megadott kivételével (mindez úgy, hogy nem töröltem, csak írtam egy újat), semmiképpen sem jelent jót.Mind1, 7végén otthon alaposabban átnézem, újraindítom, ha kell, újra rakom a FW, vagy factory reset.
Kösz a tippeket, én mára befejeztem.
-
-
Gabe81
tag
válasz
Headless #13468 üzenetére
Próbálkoztam azzal amit javasoltatok, a wifit bekapcsoltam. Úgy sem volt jó, nem is látta a főrouter a 2-es routert. Utána pár dolgot megcsináltam, manuálisan beírtam pl a factory reset után az új SSID-t, kiválasztottam a csatornát, a jelszót stb, majd mentem a 9092re. Így most van kapcsolat, működik a dolog, csak épp mostantól a 2es routert, hogy tudom elérni. Milyen IPt kap ilyenkor?
-
-
bigrock
addikt
válasz
Headless #13280 üzenetére
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option channel '11'
option hwmode '11g'
option path 'platform/ar934x_wmac'
option htmode 'HT20'
option txpower '18'
option country 'US'
config wifi-device 'radio1'
option type 'mac80211'
option channel '36'
option hwmode '11a'
option path 'pci0000:00/0000:00:00.0'
option htmode 'HT20'
option txpower '15'
option country 'US'0.7-es a verzió
-
OnTomi
csendes tag
válasz
Headless #13264 üzenetére
Igen, látszódik a csatolási pontoknál.
A kábel kb 20cm.
3.5"-es vinyó, külső tápos ICYBOX házba építve.
Nincs HUB.
Normál esetben stabilan működik, csak egy idő után úgy tűnik, hogy a SAMBA leáll.
Talán torrenttel lehet kapcsolatos, de most is csak 1 torrent feltöltés ment rajta.
Gondoltam, hogy leáll a vinyó, és ezért a router "elfelejti".
Nem tudom, hogyan ellenőrizzem, hogy tényleg ez a probléma, vagy sem.
Ha igen, akkor nem tudom, hogyan kerüljem el, hogy leálljon.És ahogyan írtam is, amikor rákattintok a SAMBA újraindítására, akkor utána minden rendben... egy darabig... pl. egy napig...
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Headless #13200 üzenetére
re -ul:
Error: File `' does not exist. Don't know what to do about this URL.
Nothing done. Try `wput --help'.Én pont a segítségek miatt tértem volna át erre, mert ránézésre egyszerűbbnek tűnik, meg átláthatóbbnak, de teljesen máshogy működik minden, itt pedig nincsenek leírások még és többet kell tudni a parancsokról, stb.
Lásd pl ezt a sima ip backupolást. De mással is lesz még gondom már látom, mert vannak amik nem mennek úgy ahogy Alexnál.Biztonságról: a ddns jellegű oldalak eleve céloldalak összegyűjtött ip címekkel. Egy weboldal, ami nem ismert, egyáltalán nem publikált és zárt, arra nehezen találnak rá még adhoc jelleggel is.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Headless #13197 üzenetére
lenne egy kérdésem. ez az fw és az alex fw-je között a különbség annyi hogy van még egy kezelőfelület sőt egy harmadikat is csinálhatok magamnak, vagy van valami más különbség is? stabilabb? Erősebb a wifi? biztonságosabb a behatolókkal szemben? Többet tud? Vagy "egyszerűen" csak más?
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Headless #13197 üzenetére
jó de én php-ben hívom meg. A txt tartalma pedig csak maga az ip cím kellene legyen. A php-t még át tudom írni myip..txt-re de jó lenne ha az ip címem lenne benne...
azt hittem open - open... az ip címem pedig jobb szeretném a routerből kiolvasni mint sem egy harmadik féltől megtudni...
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Headless #13191 üzenetére
lefut, csak nem működik....
rendszernapló:
Thu Nov 12 09:45:01 2015 user.notice FTP Backup (myip): Started
Thu Nov 12 09:45:01 2015 user.notice FTP Backup (myip): '/etc/wanip' is a file.
Thu Nov 12 09:45:02 2015 user.notice FTP Backup (myip): '/etc/wanip' uploaded to 'myip..txt'. More info in ftpbackup log on 9092.
Thu Nov 12 09:45:02 2015 user.notice FTP Backup (myip): Finishedftpbackup log:
--09:45:01-- `/etc/wanip'
Logging in as xxxxx.com ... Logged in!
Length: 89
0K
09:45:02 (wanip) - ` 4.33K/s' [89]
FINISHED --09:45:02--
Transfered 89 bytes in 1 file at 106.2B/sViszont a szerveren meg semmi....
-
Headless
őstag
válasz
Headless #13188 üzenetére
WAN ip detektálás, meg külön parancs közvetlen az ftbackup előtt pl
*/10 * * * * wget -O - http://checkip.dyndns.com 2>/dev/null |egrep -o "[0-9]+\.[0-9]+\.[0-9]+\.[0-9]+" >/tmp/wan_ip;/bin/ftpbackup 'config_nev'
10 percenként ellenőrzi menti /tmp/wan_ip-be és utána pedig le is futattja a hozzá tartozó ftp backupot amit helyesen beállítasz... Legjobb ha az egész ftp backup configot törlöd és letrehozod az egészet csak a WEB-es felületen keresztül, úgy működni fog.
-
válasz
Headless #13184 üzenetére
Régebben én is használtam egy időzített shell scriptet, ami egy txt file-ban feltolt pár adatot a routerről, egy ftp szerverre. WAN IP címet, uptime-ot, load értékeket, stb... Bár nekem élesben erre nem volt szükségem soha, csak akkor dobtam össze, amikor egyszer fél napig nem ment a DDNS, és nem értem el melóból a routert, gondoltam legközelebb akkor sem bszk ki velem.
Azóta némileg tovább fejlesztettem, most már email-ben küldi el minden nap éjfélkor, és minden WAN UP eseménykor ugyanezeket, de szerencsére szükségem erre se volt még.
-
Zoli133
addikt
-
Zoli133
addikt
válasz
Headless #13164 üzenetére
0.7, am könnyen eltudom képzelni, hogy a wines gyári "új kötet" label zavart be valamit. Most átneveztem leszedtem az extrootot is. (annak a pendrivenak a másik fele valamiért az mnt alá volt becsatolva)
Amúgy valamiért nem értem el win alól a samba megosztás. (wines hibaüzenet), megint látszik, hogy rég csináltam ezt. csoportot átírtam, de valamiért hibát dob a win ha meg akarom nyitni, nah mindegy, az esti program megvan, bár azt hsizem holnap több sikerrel járnék, lehet fáradok)
-
MaXing
csendes tag
válasz
Headless #13128 üzenetére
Természetesen nem voltam tudatában annak, hogy nem ez a helyes felhasználás, hiszen én azt hittem, hogy ez így van rendjén. Ez az egész véletlenül sikeredett így, de hozzátenném, hogy mindent a Partitioning, Formatting and Mounting menüpont alatt csináltam!
Továbbra is szeretnék extrootot, tehát megcsináltam amit mondtál:
Várom a további instrukciókat!
-
MaXing
csendes tag
válasz
Headless #12919 üzenetére
Na ez a dolog érdekel! Szóval egy openwrt firmware+ másik router,és elvileg működik is a dolog? Amennyiben pl a két jel metszetében vagyok egy telefonnal, és ugye minden azonos (ssid, jelszó, stb), akkor én észre veszem, hogy átvált az egyikről a másikra, vagy ez teljesen a háttérben zajlik?
-
Sinisi
senior tag
válasz
Headless #12776 üzenetére
Szia!
Nem linux hanem win alatt formáztam primer ext4-re is ok?
Mármint ennyi elég, hogy a router lássa majd? (még nem érkezett meg a külső ház, hogy rápróbáljak)Illetve még az lenne a kérdésem, hogy tudok olyat csinálni, hogy a jelenleg még használatban lévő (amit eltávolítok a routerről ha megérkezik a külső ház) HDD-n tárolt Tm-el leszedett adatokat, átmásolom erre a most megformázott HDD-re Win alatt Tc-n keresztül, (mert arra van ext4-es plugin), és aztnán ezt a winyót mnt-ként ismerje fel illetve mountolja.
-
Zavo
tag
válasz
Headless #12822 üzenetére
Rehabilitáltam a rendszert sysupgrade-del, majd elkövettem a 9092/backup, download style.tar.gz majd restore, utána 9092/runcommand: "opkg update", ahogy előzőekben suste írta.
Utána "opkg remove --autoremove mc", de nem remúvolt semmit, "opkg update" majd "opkg install mc", ez elkezdett telepíteni terminfo-t libncruses-t, glib1-et, és mc-t, a hely elfogyott, /overlay-en maradt vagy 50kB...
vasárnap délután folytatom... -
vargalex
félisten
-
Zavo
tag
válasz
Headless #12812 üzenetére
Kösz mindenkinek! A problem valójában az volt, hogy nem állt fel a rendszer teljesen, nem volt wifi és webes elérés sem, stb. Valószínű a vinyókkal lehetett összefüggésben, de a végén már se vinyókkal nem indult el, se nélkülük. Ezen segített az új firm, rögtön felállt rendesen, úgy is, hogy megtartottam a régi beállításokat. Nem bánom hogy frissebb fw került rá, bár a vargalex is teljesen jól működött eddig. Ez a 9092 dolog nekem nem jön be, vagy csak meg kell szokni. Az mc-t viszont felhegesztem rá valahogy, mert ha legközelebb nem indul el a webes elérés akkor 9092 sincs... Mindkét vinyó Samsung D3 station 2TB, a régi legalább 2-3 éves, az új meg új, USB3-asok, külső táposok, a régi előtte egy 1043-ason volt, nem akadt össze, ment rendesen, csendes, 5400-as fordulatú. Csak közben megtelt és egy nagyobb adag fájlt át akartam tenni az újra.
Este elindítottam WC-vel a többszáz gigát újra, meg se kérdezte hogy az eddigieket vajon felülírja-e, vagy mi legyen, nem látom hol tart, de reggel még bőszen villogtatta a vinyókat, ezt leszámítva fogalmam sincs hogy mit csinál, és ha abbahagyja, akkor végzett-e vajon vagy megakadt... nem egy szószátyár típus, van valami logja?
Mivel mindkét vinyó labelje "mnt", hogyan különbözteti meg egymástól őket az automount? Én UUID-vel csatoltam fel a megfelelő helyre. Ez működik az új fw-en is, nem is nyúltam hozzá.Zavo
-
-
-
Headless
őstag
válasz
Headless #12641 üzenetére
Boccs a dupláért nem volt már szerkeszthető. De ez egy lényegretörőbb link. De továbbra is várnod kell suste-ra, hogy a kmod-video-uvc és függőségi kernel moduljait leforgassa. Persze ez csak akkor igaz, ha uvc elég ahhoz a webcamhoz, ezt meg nem tudni, mert te sem tudsz róla semmit. Ha másfajta, akkor a korábbi linkemen kell még nézelődnöd, hogy melyik kmod kell még.
-
-
-
Sinisi
senior tag
válasz
Headless #12587 üzenetére
Na igen! most bejött! mármint amit írtál az történt, lehúztam, frissítés és a Luci nem látja, vissza dugtam, frissítés és a Luci látja.Tényleg mint win alatt
. Csak akkor azt nem értem, hogy addig amíg nem indítottam újra a routert és ezt ugyanígy elpróbáltam akkor miért nem látta a Luci, hogy leválasztottam? csak a suste-felületen érzékelődött, hogy ez fizikálisan megtörtént?
-
Sinisi
senior tag
válasz
Headless #12538 üzenetére
Nem jutottam el a célig illetve nem tudom, hogy meddig jutottam…
Továbbítottam a 21-es portot. (itt nem értem, hogy a módosított 9… portnál az, hogy külső és a 21-es port mint belső mit jelent, bár ez lehet, hogy nem is fontos az elérésnél).
Az ipdns.hu-n regeltem és állítóttam host-okat.
www_sust-on (FTP user@password setup by vargalex/suste/HeadLess) hozzá adtam egy felhasználót gazda néven és állítottam hozzá jelszót.
Tc-vel elérem a routerra kötött winyót, de nem tudom, hogy jó állítottam-e be és itt azt sem tudom, hogy számít-e a passzív mód használata fül bepipálása mert több helyen olvastam, hogy erről ne feledkezzek meg, pedig ha be van vagy ha nincs is beengedett.
Weben nem tudok belépni (gondoltam kipróbálom a távoli elérés előtt a belső hálón ha már ment tc-vel a dolog), itt e séma szerint helyettesítettem be a www_sust-én engedélyezett gazda nevű felhasználót, jelszót…:
FTP elérési példa:
Felhasználónév: klimo
Jelszó: Fe123RtuMALe
FTP szerver neve: www.klimo.hu
FTP szerver portja: 21 (alapértelmezett)
Internet böngészőn keresztül így néz ki:ftp://klimoe123RtuMALe@www.klimo.hu
…és a mellékelt képen látható beléptető felületen nem jutok túl sehogy sem (azt szeretné, hogy ipdns.hu:21 néven jelentkezzek be. Jóóópár verziót kipróbáltam a felasználónév/jelszó páros tekintetében de nem ereszt.Ezen a ponton merült fel, hogy számíthat a külső/belső port (mert mint írtad a belső hálóról mindig lanon lépek be és akkor gondolom ez belsőnek számít és akkor nem tudom, hogy változik a belépés máshonnan).
Próbálkoztam FileZillával is, megannyi variácó ellenére sem engedett át a kezdő ablakon.
Szóval a távoli eléréstől úgy érzem, hogy egyre messzebb kerültem...
-
Sinisi
senior tag
válasz
Headless #12538 üzenetére
Huh! azt hiszem, hogy el fogok ezekkel bíbelődni egy darabig amíg a végére jutok az általad írottaknak a gyakorlatban is! de annyit már most tudok, hogy a mobi neten, valóban nem tudtam elértni az ftp-vel a winyót hiába próbáltam de most már látom azt is, hogy a beállításokig ezt felesleges is volt megpróbálnom... Ma már nem hiszem, hogy lesz időm, hogy megcsináljam de jelentkezek, hogy hogy sikerült!Nagyon köszönöm a segítséget!
-
Sinisi
senior tag
válasz
Headless #12514 üzenetére
Igen külső táp nélküli 2,5"ös Transcend márka (500Gb).Bár most routerra van kötve rövid kábellel de korábban win alatt is előfordult, h levált majd visszacsatolt és ezt elég sűrűn tette. ha újra indítom a torrentet újra megtörténhet a jelenség. Szóval nem beállítási probléma hanem hardveres?! akkor milyen megoldás jöhet szóba ha a routerra kötve szeretném használni. Jól látod! nem egyidőbe készült képek, kikapcsolást követően készítettem a transmissionosokat és kikakpcsolást előtti állapot a formázásról. Mert előszőr a formázásra gyanakodtam, hogy nem mindegy, hogy van e exroot,swap vagy az egész telibe ext4-be megy,ezekkel a variációkkal kísérleteztem és a legutóbbi formázást (telibe ext4) közvetlenül készítettem is egy képet. Szóval az nem lehet,hogy alap állapotba áll a wincseszter vagy leáll a gép kikapcsolásást követően?! mert végül is az adatforgalom adott a gép kikapcsolása után.
-
PociAti
őstag
válasz
Headless #12503 üzenetére
Kösz a választ, próbáltam mondatról-mondatra értelmezni a leírtakat, néhol még magas.
- DNS-en keresztül netezésről rossz tapasztalataim voltak (bosszantóan lassult a sebesség).
- Facebook tiltására hol van példa, merre keressem? (Mit kell engedélyezni?)
Én korábban az openwrt-ben (kevés sikerrel) itt próbálkoztam: Hálózat / Tűzfal / Egyéni szabályok (pl.: iptables -A INPUT -s 94.245.104.73 -j DROP).- Viszont úgy néz ki a dnsmasq-val sikerült a főbb célt elérni
Ide kapcsolódó kérdés: az dnsmasq beállításainak feldolgozását hogyan tudom legegyszerűbben alkalmazni.?(Melyik szolgáltatást kellene újraindítani hozzá, mi a parancs, amit ssh-n ki kell ehhez adni?)
-
donmackó
addikt
válasz
Headless #12479 üzenetére
Pedig már gondolkodtam hogy felrakom.
Nincs esetleg olyan backup ami nem veri tönkre a webes dolgokat? Egyébként igen használom a vnstatot.
Vicu21: Az NTFS fájlrendszertől ne várj sokat, inkább állj át ext4-re. Ha úgy se hordozod a vinyót, akkor fölösleges az NTFS. Meg amúgy is, eléred otthon hálózati meghajtóként, máshol meg FTP-n. Én sem hordozom már régóta.
-
-
donmackó
addikt
válasz
Headless #12468 üzenetére
Én csak a saját rendszeremből indultam ki. Nálam switch módban van. Router üzemben ha lan-lan kötöttem össze, úgy nem volt még elérhető sem.
Nálam így néz ki az etc/config/network tartalma:
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'
config globals 'globals'
option ula_prefix 'fd86:ac08:a114::/48'
config interface 'lan'
option force_link '1'
option type 'bridge'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'
option ifname 'eth0.1 eth0.2'
option ipaddr '192.168.0.2'
option gateway '192.168.0.1'
option proto 'dhcp'
option hostname 'TpLink'
option peerdns '0'
option dns '8.8.8.8 8.8.4.4'
config switch
option name 'switch0'
option reset '1'
option enable_vlan '1'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '1'
option ports '0t 2 3 4 5'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '2'
option ports '0t 1'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged