- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
bpmcwap #16842 üzenetére
A vendéghálózat simán működik, és tűzfalszabályokkal bármit beállíthatsz.
Ráadásul egy kisebb rendszert maga a router (ez vagy egy combosabb) is el tud látni HA nélkül is akár.
Hiszen van Crontab, és böngészőben közvetlen hívásokkal is vezérelhetőek egyes okos eszközök.Én pl Shelly reléket használok, és létrehoztam egy a routeren futó weboldalt, ahova olyan nyomógombot (vagy más vezérlő eszközt) rakok ki, amilyet akarok (így ráadásul akármilyen régi eszközről tudom vezérelni, nem csak az APP-ot támogatókról). Később majd időzített parancsokat is rakok a cron-ba, mert a Shelly saját APP-ja pl nem tud egyedi havi/évi parancsokat rögzíteni, csak hetieket. Ilyenkor jönne ugye a HA, de szerintem egy kisebb háztartásba felesleges egy külön szerver erre.....
-
suste
veterán
válasz
bpmcwap #13201 üzenetére
sokmindent belefabrikáltunk már, és szerintem elég egyszerű a dolog, mert sima HTML weboldal hajtat végre schell scripteket
annyi a csavar benne, hogy egyes funkciók mivel sok helyen ismétlődnek, ezért központosítva vannak, és ezek különböző változónevek alatt futnak, így jóval kisebb a helyigény
de ez nem zárja ki azt, hogy te egy teljesen egyedi weboldalt hozz létre, csak max a keretet érdemes megtartani
de "web_ui" -be és a végrehajtás részbe rakhatsz teljes schell scripteket is
a mi logikánk szerinti változók/funkciók visszafejtése macerásabb, az tény és való
de a scriptbázisú html oldal alapja ua, mint vargalexnél, és ugyan úgy használható isaz egész inkább akkor segítség, ha nem akar valaki egyedi dolgokat, hanem azokat használja ami van
ez vargalexnél is így volt -
Headless
őstag
válasz
bpmcwap #13198 üzenetére
Igen de ezek kiegészítő dolgok, ezeket alex/Én/fejlesztő csinálja, mindenki úgy, ahogy neki tetszik. Olyan változóneveket használunk, olyan dolgokat épitünk bele, amit jónak látunk...
Először próbáld meg
-uI
Kapcsolókkal, semmi mást ne állíts.Ha ez nem megy, akkor
*/10 * * * * /etc/wanip >/tmp/wanip;/bin/ftpbackup 'config_nev'És akkor a te saját scripted eredményét küldi... Annyi hogy ebben az esetben a feltöltendő fájl nevét módosítanod kell...
Egy főverzióval Újabb BB, alex-é AA + a halandó userknek vannak a segítségek. Mert pont téged akarnának megtámadni, tűzfalat zárva tartod. akkor szerintem nem te leszel a legkönyebb ellenfél, és pont ennek megvalósításához van a knockd segítség is... De úgy érzem egy kicsit te túlságosan aggódsz... ddns szolgáltatás stb... FTP szerver amire feltöltöd ott mi van? az is egy 3.-ik fél... Nah mindegy igazából nem kötelező használni semmit rakhatsz fel trunkot is és használhatod crontabban közvetlen a wput parancsot.
-
Headless
őstag
válasz
bpmcwap #13196 üzenetére
Biztos hogy azért van, zavar? Elvileg bármilyen fájlkezelő így is felismeri, hogy az egy txt fájl...
Miért nem csinálod azt amit én írtam? crontabba belerakod azt a sort amit írtam és működni fog... azt nem mondtad, hogy /etc/wanip az egy script. persze a végén az ftpbackupnál módosítanod kell nevet.
Fájlokat fog feltölteni, nincs command futtatás. hanem a konkrét fájlt tölti fel. Ne használd ugyanazokat a dolgokat, mint Alex fw-jében.
-
Headless
őstag
válasz
bpmcwap #13187 üzenetére
Eza config valami kevert fos törld ki és 9092-őn állítsd be.. Ott van hozzá a webes felület.
nagyjából így kell kinéznie.
log_dir='/tmp/LOG'
config_server='valami2'
bin='wput'
usr='valami'
pwd='valami'
host='dns_cím'
port='21'
enabled='1'
timestamp='+%F'
SW1='-u'
config_file='valami2_1'
enabled='1'
compress='0'
time=''
src='/etc/wanip'
dest='/path/on/the/FTP_server'
SW2=''valahogy így.
-
suste
veterán
válasz
bpmcwap #13180 üzenetére
az ftpbackup tényleg jó az IP rögzítésre is, de arra sokkal praktikusabb szerintem a ddns
van direkt magyar ddns (ipdns.hu) támogatás is, ahogy vargalexében is volt
ez teljesen ingyenes, és tökéletesen működik!én az ftpbackupot egyéb fájlokra ajánlanám, pl konfiguráció vagy USB nélküli routereknél statisztika és logok mentésére is jó lehet....
annyiban mindenképpen jobb a lucis/vargalexes megoldásnál, hogy több szervert, több különféle mentést, több különböző időpontra is fel lehet venni!
a 9092-n ugye van az időzíthető backup funkció, ezt összekötve az ftpbackuppal jó kis biztonsági mentés készíthető.... -
Headless
őstag
válasz
bpmcwap #13180 üzenetére
Ami bele van forgatva egy squashfs firmwarbe az nem törölhető, ugyanis ez egy tömörített read-only partició, ez teszi lehetővé a factory reset-et, failsafe módot, vagyis hogy egy szimpla rm parancsal ne tudd féltéglává tenni a routert.
mc extroot nélkül nem lesz. (webcommander/winscp nem opció?).
Érdekes megoldás az ftpbackupal készített dolog, az ftp backup config rendben van? Annak logjában látsz valami érdekeset? Suste konkrétan azt használja az összes servicesbackupra szóval működőképes. Így a levegőbe írkálva nem tudunk semmit sem mondani dokumentálni kéne a dolgokat, mit hogy csinálsz, hogyan állítod be stb.
-
válasz
bpmcwap #13180 üzenetére
Szia,
Nem cseszel el semmit, és ez már egy sokszor megválaszolt kérdés. Sajnos törölni az fw-ből utólag nem tudsz semmit, azok csak látszólag törlődnek, mivel nem írható részén vannak a flashnek. Ebből következően készül egy bejegyzés a törlésről, ami további helyet foglal el, tehát minden egyes törlés által kevesebb lesz a hely. Persze az utólag általad telepített csomagokra ez nem vonatkozik, csak amik "gyárilag" benne vannak.
Két megoldás van...
1. Pendrive-ot vagy HDD-t használsz extroot-nak
2. Saját fw-t buildelszAz előttem szólóhoz kiegészítésként annyit, hogy semmiképpen sem kell újra flashelned az fw-t, ez abszolút szükségtelen és felesleges kockázat, nyomj neki áram alatt 10mp reset-et, és minden visszaáll alapra.
-
kaciokos
őstag
válasz
bpmcwap #13180 üzenetére
Nem tudsz a felrakott ROM-ból törölni, ha ezt teszed, csökken a hely, mert bejegyzi töröltként, és ez a bejegyzés is helyet foglal. Ha elfogyott a hely, nem csodálom, hogy valami nem működik. Ha még az elején jársz, szerintem tedd újra a ROM-ot, és ne törölj. Ha plusz csomagot akarsz telepíteni a megoldás az exroot.
Szerk.: Intruder2k5, köszi a kiegészítést.
-
xigris
őstag
válasz
bpmcwap #7463 üzenetére
suste: kicsi lenne a felhő eddig olyan 40-50 giga van rögzítve,igaz ettől nagyobb nem lesz
Érdekelne milyen progit találtál esetleg linuxra feltehető ilyen kamerám van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Autós topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Trollok komolyan
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest