Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faby
senior tag
válasz
Headless #13577 üzenetére
Igen, volt NAS újraindítás, az ráadásul menüből és fizikailag is.
Számomra pont az a gyanus, hogy mást elérek, az FTP meg nem megy, hogy valami a routeren csúszott félre, ráadásul, az, hogy eltűntek a port átirányítások a legfrissebben megadott kivételével (mindez úgy, hogy nem töröltem, csak írtam egy újat), semmiképpen sem jelent jót.Mind1, 7végén otthon alaposabban átnézem, újraindítom, ha kell, újra rakom a FW, vagy factory reset.
Kösz a tippeket, én mára befejeztem.
-
-
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
Pár hete itteni tanácsra feltettem a legújabb Gargoyle fw-t, teljesen elég a tudása, igazából nyomtató szerver volt a legfontosabb.
Beállítottam mindent, dhcp, portátirányítás stb, működött szépen, nem volt panasz.
Tegnap óta viszont nem tudom elérni az otthoni NAS-t FTP-n. Ami eddig ment rendesen a 21-es porton, most semmi. Port átirányítás nem változott, NAS-nál fut az FTP szerver, belső hálóról simán elérem a 192.168.1.11 címen a 21-es porton, kívülről semmi. Port checkerrel ellenőrizve a 21-es port zárva van.
Így néz ki a port átirányítás:A többi port átirányítás pl VNC, vagy a router külső elérése működik, csak az FTP nem.
Mi lehet a gond? Hogyan hozzam helyre? -
Faby
senior tag
Kösz, akkor Gargoyle lesz.
Egyébként a sok ilyen és ehhez hasonló sor, leírás (nem tudom jobban leírni) volt az, ami elbizonytalanított:
/mnt. dev/sda1, mnt/valami, amik jónéhány hozzászólásban megjelentek, sugallták a parancsoros bűvészkedést, ezek szerint félreértettem.Mindegy, most már ezt is tudom. Ha valamiért nem jön be a Gargoyle, nyugodtabban fogok a ti fw-tek felé kacsingatni.
-
Faby
senior tag
Sziasztok
Végre rászántam magam a fw cserére. Korábbi kérdésekre kaptam tippet Gargoyle fw-re, ill ahogy látom, a suste féle sem rossz.
Korábbi routeren tomato volt, ahhoz, ill a gyárihoz tudok hasonlítani.
Kérdés olyanokhoz, akik használtak, ismerik mindkettőt, melyik lehet jobb választás általános célra, UPC 120/10 net kiszolgálására, ami fontos, nyomtatómegosztás mindenféle külön progi, varázslás nélkül, hálózati nyomtatóként. HDD valszeg nem lesz rajta, torrent megy a hálózaton, egy NAS csinálja.Amit láttam eddig, a Gargoyle felülete talán egyszerűbb, a suste félénél kicsit elriaszt s sok linuxos script, parancsoros bűvészkedés. (Hajlandó vagyok megtanulni, de ha lehet, az egyszerűbb utat választanám)
Jól gondolom, higy ha szükséges, a gyári fw visszaállítható bármelyiknél?Kösz a segítséget előre is.
-
Faby
senior tag
válasz
donmackó #11928 üzenetére
Kösz, megnéztem. Melyik kell nekem? Broadcom vagy Atheros?
Bár így a screenshotok alapján elég kevés állítási lehetőség van.
Ha nem válik be, vissza lehet rakni a gyári FW-t?Gyári FW-hez:
Kiírni kiírja, de nem lehet egyedi nevet adni (mint a Tomatoban).
Azt tapasztaltam, hogy hiába állítom be az eszközön (jellemzően androidos mobilok, tablet), akkor sem hozza pl a Lenovo P70-t, hanem a képen is látható android-és csomó betű-szám jelenik meg. -
Faby
senior tag
Sziasztok!
Custom firmware-rel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
Általánosan, melyik a legstabilabb, ajánlott firm?
Egy meglehetősen régi, Linksys wrt54gl-ről váltottam, ott tomatot használtam, ha jól olvastam, erre nincs.
Melyik hasonlít leginkább a tomato-ra szolgáltatások, műköbés stb tekintetében?
Amit mindenképp szeretnék:
Nyomtató megosztás, mindenféle külön kliens app és bohóckodás nélkül
Jól kezelhető static dhcp
Jól működő ddns, most no-ip-t használom
Esetlegsávszél kvóta, sávszél kezelés (szomszéd tőlem kapja a netet)
Eszközök azonosítása névvel, hülyét kapok a gyári firm-től, ahol csak mac addressek vannak...
Gondolom port forward, nat alap.
Kb ennyi, de gondolom, hogy ennél többet is ki lehet hozni.Kösz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The First Berserker: Khazan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Router gondok
- Milyen notebookot vegyek?
- Premier előzetesen a The Talos Principle: Reawakened
- Milyen routert?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kamerás bébiőr új 6hó jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest