- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
PociAti #14961 üzenetére
de hát pont ez az, hogy ez a mondatod abszolut nem igaz:
Minden fontosabb ablakról készítettem képernyőképet
a képekről annyit lehet tudni, amit a totál alapbeállításos 2 router LAN-WAN összedugás után kapsz
(2. router kap IP-t az 1-től, ehhez semmit nem kell csinálni)
és az sem derül ki, hogy hol mérted a sebességet (1. vagy 2. routeren?)
az első lépcső, hogy ne legyen IP ütközés, ha mindegyik router, akkor nem lehetnek egy alhálóban..... -
suste
veterán
-
-
PociAti
őstag
válasz
PociAti #14092 üzenetére
Sikerült valahogy megoldani. Hossza kísérletezgetés után azt már sikerült elérni, hogy a belső hálózatot lássa a wifi-s gép (pl. a rá dugott pendrive-ot), de netezni nem lehetett vele. Végül egyszerre 2 dolgot változtattam, ezek valamelyike (vagy együttese) eredményezte a sikert:
- hosszan nyomtam a resetet a wdr3600 hátulján,
- és közben lettem figyelmes egy pici kapcsolóra: Wireless On/Off. Átállítottam On-ra. -
PociAti
őstag
válasz
PociAti #14087 üzenetére
Újra kipróbáltam win7 alól a WiFi-s csatlakozást, 2 hibát ír ki rá (miközben kábelen jól csatlakozik):
[1] A Windows nem tud csatlakozni a Kovacs rejtett hálózathoz.
[2] A Vezeték nélküli hálózati kapcsolat nem rendelkezik érvényes IP-konfigurációval.Miközben win7 alól is kb. 1 percig lehet látni a csatlakozási kísérletet.
Közben a sebesség 144 Mbps, Küldött csomagok: 143 db, Fogadott: 0. -
Headless
őstag
válasz
PociAti #12504 üzenetére
Luciból is újra tudod indítani a dnsmasq-ot Rendszer/rendszerindítás dnsmasq restart.
ssh-n pedig így
/etc/init.d/dnsmasq restarttűzfallal való tiltás pedig így.
Persze még megszabhatod az src IP-t is.
Ez könnyedén luciból is beállítható, nem kell iptablessel megcsinálni.Én most kiváncsiságból beállítottam ezt a dns szervert, semmi lassulást nem látok, 2ms ping van, mint az eredeti DNS-el. Egészesen sok reklám tiltva van, sokszor az adblock-nak már nem is jut mit tiltani, ahol eddig mindig volt
-
PociAti
őstag
válasz
PociAti #12504 üzenetére
Közben úgy tűnik megtaláltam a választ a kérdésemre (dnsmasq újraindítása) ezen az oldalon:
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/dhcp.dnsmasqkillall dnsmasq
/etc/init.d/dnsmasq start
vagy esetleg ez is működhet:
/etc/init.d/dnsmasq restart -
Headless
őstag
válasz
PociAti #12501 üzenetére
Kulcsszó alapján való tiltást felejtsd el. Facebook tiltásra van példa a routerben, csak engedélyezni kell, és annak mintájára tudsz létrehozni sajátot is. Viszont IP alapján kell akkor tiltanod, és fix IP-t beállítani mindkét oprendszeren, az egyik felé engeded a többi felé tiltod. a Reklámok szűrésére meg próbálj keresni valami reklám mentes DNS szervert.
Például openDNS:
208.67.222.222
208.67.220.220Ha ezzel problémáid vannak, vannak oldalak amik nem nyilnak meg, Akkor töröld ki a statikus dns-t amit beírtál, és a dnsmasq konfigban (/etc/dnsmasq.conf) írj be dolgokat.pl:
address=/facebook.com/127.0.0.0Ez neked nem lesz jó mert nem tesz kivételt, az eszközök között. A facebook-ra a tűzfalat használd, és csak bizonyos ip-re tíltsd de reklám mehet mindenhol.
kungzi: Továbbra sincs hardveres NAT és nem is lesz. Ha ennyire szükséged van arra a sebességre akkor marad a gyári fw.
-
balaaa88
aktív tag
-
suste
veterán
válasz
PociAti #10979 üzenetére
A wan nem azért piros mert baj van vele! Mindig piros marad.
Viszont a kép alapján nem kap ip-t. Ott kéne lennie az ipv4-nek mint a lan-nál.
Wan melletti csatlakozás gombot próbáltad már?
Az openwrt-n a wan alapbeállitása DHCP, tehát ha nem állitgattad el, akkor jónak kéne lennie.
Azt kipróbálhatnád hogy visszakötve a régi routert, majd az újat utána kötve (lan->wan), akkor kap-e a tplink wan címet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- LG UltraGear 27GS75Q-B (IPS/2K/180hz)
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest