- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zirowe
nagyúr
Egyébként számomra ez az egész minidlna zavaros.
Csak az egyik tv támogatja a dlna-t, az azzal való könnyebb használat végett kapcsoltam be párszor, de mindig csak baj volt vele.
Az a tv alapból nem támogatja a dts, m2ts (de a ts-t igen, tehát elég egy átnevezés ilyenkor), iso és a komolyabb dolgokat, de sima ac3, 720p/1080p filmek és sorozatrészek mennek rendesen.Ehhez képest dlna-val simán lejátszhatatlannak jelölt csomó filmet, amit egyénként lejátszana+zavarosan jelenítette meg a könyvtárstruktúrákat és még a scannelés sem ment rendesen, szóval én végülis hagytam a fenébe az egészet, mert csak feleslegesen terheltek a routert.
Szerencsére a mediaplayeremnek (r6s) bőven elég, hogy hálózatban megosztva elérhető a vinyó, szóval neki nem kell dlna.Ami mondjuk érdekelt volna, az a mobil (htc one) tartalmának kilövése tv vagy mediaplayerre, ezt elvileg dlna-val lehetett volna megcsinálni (tehát úgy, hogy a telóról nyomom a tartalmat és váltok amit talán a lejátszóeszköz kiválasztással lehet megcsinálni, nem pedig úgy, hogy a céleszköz tallózza be a telefont és azon választok), viszont ez a mai napig nem jött össze.
-
tzol
tag
Van egy winyó is. Valami most nagyon nincs rendben. Egyrészt meg van cserélve a két usbs eszköz (sda és sdb), de ugyanakkor az fstab is megváltozott, mert most nincs a winyóra vonatkozó utasítás benne, csak az extroot partíciók. A másik furcsaság, hogy legutóbb átírtam az fstab-ot úgy, hogy UUID alapján mountolja az eszközöket, és így nem cserélődhettek volna fel az usb-s eszközök. Szóval vakarom a fejem, mert nem áll össze a kép, hogy mi is történhetett.
-
vadászcsiga
félisten
Stimmt, ez a felállás most nálam tv ügyileg
Mondjuk a tallózás macerás de biztos meg lehet változtatni. Van ugye 4 mappa (browse folder, music, video, pictures) amik tartalmazzák az összes kép, video stb fajlt ami a HDD-n van, ami nem 3 db fájl ugyebár. Jobban szeretnem ha a valódi mappákban lehetne keresni ami konkrétan a vinyón van, úgy mint ha FTP lenne beállítva.
-
ajani
aktív tag
Az enyémen gyakorolhatsz, ha szeretnél
Valamiért az xbox360 wifije nem tud csatlakozni a routerhez. A gyárival nem próbáltam, nekem is egyből ment fel vargalex firm-je. Azt azért kitapasztaltam, ha visszaveszem a sebességet g+n-ről g-re akkor jó, de azt meg ugye a többi eszköz miatt nem akarom
Hozzáteszem, a 1043-assal ment simán (természetesen az is vargalex-szel) -
trance89
őstag
de az az érdekes hogy pár napja amikor még fentvolt a vargalex fw és telefonnal (nexus 4) próbáltam rácsatlakozni ugyanúgy ledobott, aztán már vissza se jött a wifi, ekkor csak a repeater módban üzemelő 741nd volt rácsatlakozva és azt is ugyanúgy levágta
a nexus 4-ben pedig messze nem realtek hálózati chip van hanem qualcomm (már egy ideje övék az atheros) ami elég jól teljesít és az 5ghz-et is tudja -
vargalex
félisten
Szia!
Nem macera. Csak nyilván fdisk-el kell partícionálni, mkfs-el formázni, majd jöhet a következő:
mount -t ext4 /dev/sda1 /tmp/overlay
tar -C /overlay -cvf - . | tar -C /tmp/overlay -xf -
sync
umount /tmp/overlayMajd be kell állítani a Mount Points-nál ezt a partíciót /overlay-ra és mehet a reboot.
Persze me lehetne csinálni webes felületen is, de valami teljesen általánosra kellene kitalálni.
(#3908): ezt én is megnézném, de nekem sincs XBOX-os ismerősöm.
-
trance89
őstag
itt is írtak róla páran és a wdr4300 topicban szintén ami ugyanez a hardver, ezenkívül egy rakás külföldi fórumon írkodnak erről a hibáról
nekem nagyon úgytűnik, hogy ez valami hardveres hiba lesz mert sokaknál hibátlan bármelyik openwrt fw, másoknál pedig összevissza dobálja a wifit ugyanazzal a fw-el, mint nálam is, és persze 1.3-as rev ami elég új
tegnap olvastam egy 1 hónappal ezelőtti hsz- t itt egy hasonló cipőben járó egyénről aki megreklamálta és kapott is egy újat helyette de az ugyanúgy szar volt, szóval elég sok a defektes verzió -
-
woodworm
veterán
Debugra állítottam a transmission logolását, mivel a 2.82 megoldja a response hibát és a remote felületen nincs is róla visszajelzés. A logban viszont látszik és ha magas a loadom, akkor a log tele a response üzenettel, majd a 20 másodperccel későbbi ismétléssel.
Oct 9 19:30:50 transmission-daemon[2499]: xxxxxxxx xxxxx III - Xxxxx Xxxxx.xxx Scrape error: Tracker gave HTTP response code 0 (No Response) (announcer.c:1282)
Oct 9 19:30:50 transmission-daemon[2499]: xxxxxxxx xxxxx III - Xxxxx Xxxxx.xxx Retrying scrape in 20 seconds. (announcer.c:1291)
Oct 9 19:30:50 transmission-daemon[2499]: xxxxxxxx xxxxx 2 - Xxxxx Xxxxx.xxx Scrape error: Tracker gave HTTP response code 0 (No Response) (announcer.c:1282)
Oct 9 19:30:50 transmission-daemon[2499]: xxxxxxxx xxxxx 2 - Xxxxx Xxxxx.xxx Retrying scrape in 20 seconds. (announcer.c:1291) -
vargalex
félisten
Szia!
A 30%-os CPU használat és a load nincs közvetlen összefüggésben. Egyébként az io az IO WAIT.
(#3851) SteveBeard: nekem úgy tűnik a grafikonból, hogy az RRD adatbázis van rosszul létrehozva és aggregálja az adatokat. Ezért a folyamatos növekedés.
(#3859) woodworm: a 24%-os IO wait miatt lehet ekkora a load.
-
woodworm
veterán
Igaz, hogy nekem 1043-asom van, de ugyanezzel a problémával küzdök. Nálam is jelen van a francia IP-ről kezdeményezett tapogatózás, sokáig arra gyanakodtam. A gyengébb vas miatt már 2 feletti loadokat mutatott a top kimenete. Érdekes módon a tegnapi magos tracker újraindulás után visszaesett 0.3-0.6 közzé. Most arra tippelek, hogy a régóta meglévő kapcsolati nehézség miatt (bármi is okozza), a transmission (2.82, script nélkül) jóval több erőforrást foglal le az announce során (nálam kb. 150 db).
Rosszfelé tapogatózom?
-
SteveBeard
senior tag
-
SteveBeard
senior tag
Szia!
Többek közt én is egy ilyen Edimaxot használtam, használok és ahogy írtam korábban tényleg nagyobb a hatótávja...
Más...
Próbálok a meglevő eszközeimmel egy hálózatot összehozni, ha elakadok tudsz segíteni privátban?
A 3600 egyik külön interfészen levő lan portjára csatlakozik egy 730-as range extender ddwrt-vel mivel ezen nem fut az owrt. Ennek a jelét venné egy 941-es, ami vezetéken osztaná tovább az internetet. Gondolom ez megoldható. A 941-esre még csak most próbálom felvarázsolni az openwrt-t.Load
Ehhez mit szólsz? Pár hete kezdte el, nem tudom mi okozza és közben a router teljesen működőképes. -
nyikszi
őstag
Lehetséges, nem próbáltam. Mindig állítsam le a TM-et? Egyébként nem a tegnapinál, hanem az azelőtti leállásnál figyeltem a terhelést és volt hogy 4 fölé ment, holott régebben max 1 felé ment. A TM processzor használata meg változó volt, viszont a miniDLNA-é 75% alá nem ment sokáig, gondolom építette vissza a struktúrát. Megnézem majd ha nézek filmet mennyire megy fel.
Gondolom nincs rá lehetőség, hogy valamiképp automatizáljam, ha filmet nézek, akkor kapcsoljon ki a TM.
-
vargalex
félisten
Szia!
Akkor az egyéni szabályoknál az
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --rcheck --seconds 60 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -j LOG --log-prefix "BruteForce-${SERVICE} "
sort cseréld le pl. erre:
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --rcheck --seconds 60 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -m limit --limit 1/min -j LOG --log-prefix "BruteForce-${SERVICE} "
Az érdemi változás benne:
-m limit --limit 1/min
ez azt jelenti, hogy percenként elvileg 1 log bejegyzés fog keletkezni. Nálam valamiért 3-4 bejegyzés azért jött és csak utána hagyta abba a logolást.
Többet itt olvashatsz az Egyéb illeszkedések kiterjesztései fejezetben.
-
vargalex
félisten
-
-
-
-
-
-
Zirowe
nagyúr
Nem védeném senkitől, csak az egyszerűbb belépés miatt.
Ha otthon akarok vmit csinálni a luciban, akkor mindig először a login felületre dob, ezt akarom kiiktatni, és csak remote acces esetén szeretnék loginolni.
Így épp hogy magamtól nem védeném a helyi hálózaton belül, csak kívülről, ha egyáltalán lehetséges. -
Zirowe
nagyúr
Köszi.
A pen írási/olvasási sebessége mindegy?Mert van itthon elfekvőben egy használaton kívüli "fake" pendriveom, ami ténylegesen 3,3gb-s (ez a biztos és tesztelt tárhelye), de 8gb-snek volt árulva, a nem létező területet formázatlanul hagytam, így nem zavar be a működésbe, bár openelec nem volt hajlandó bootolni róla.
Olvasás 9,8MB/s, írás 2,77MB/s. -
Kroni1
veterán
Én is pont a TM-et és a minidlna-t hasznalom csak, nálam már le van tiltva a ushare, a printer server meg a hd idle is. Van esetleg ezeken kívül még valami amit "következmények nélkül" le lehetne tiltani?
Még egy láma kérdés: Ha csak a windows alatt a hálózat menüpontnál másolok fájlokat a routerre kötött HDD-ről akkor úgy tudom az lassabb mintha ftp-n csinálnám ugyanezt.. Hogy tudok ftp-n keresztül másolni a router hdd és a gép hdd-je közt? Total Commanderrel megoldható pl? Ha igen akkor mi az FTP címe a router HDD-jének!? Köszönöm.
-
Zirowe
nagyúr
Igen, hd film+hang, max bd25, amihez olyan max 4.7mb/s kéne számításaim szerint.
Jelenleg a mediaplayeren lévő pendriveról kb 2.1mb/s-el tudok másolni wifi-lan kapcsolattal pc-re sima hálózati megosztással.
Upnp vagy nfs-el, esetleg dlna-val (a dlna az alapvetően a másik tv-hez van, de az kábellal van a routerre kötve, meg max az ac3-at bírja, szóval neki nem kell több) lehetne jobb sebességet elérni?
Ezek vannak még, mint lehetőségek a mediaplayerben.Illetve majd holnap megpróbálom kicsit átrendezni a routert a másik szobában (most a falnál van, de át tudom rakni az ajtóhoz, ami mögött egy nagy szekrény), hátha azzal is tudok javítani vmit.
Tegnap amúgy egy sima 8gigás dts hangsávos rajzfilm is beszaggatott néha, de az gondolom azért volt, mert akkor éppen futott a régi torrentek betöltése és ellenőrzése.
-
Zirowe
nagyúr
Köszi, így most úgy néz ki, hogy már jó.
Dlna/hálózati megosztással milyen sebességet lehet kb elérni wifin keresztül a hdd megosztásával?
Usb 2-ön 30mb/se írást lehet vele mérni pc-n.
3mb/s-el megy a letöltés, és kb 4-5mb/s kéne a film lejátszáshoz wifin keresztül.A mediaplayeren n-es mini pci csatlakozó van, egy kis antennával, és az adapteren a kettőből csak egy pöcök van az antennából vezetve (egreat r6s pro).
-
vadászcsiga
félisten
Nem vagyok egy power user, sosem szoktam HD-ben filmet nézni, ami van az avi az meg ahogy tesztelgettem folyamatos. Na meg amilyen felhozatal van par eve filmekből inkább hagyom is.
Inkább zenét hallgatunk otthon asszonnyal, most keresnem kell olyan lejátszót iOS-re ami tud hálózatról streamelni, meg ismer valamilyen playlist fajlt. Az elsőre mar meg van a jelölt.Erről a kabelezésről tudnál bővebben írni? Szam gépről tv-re vagy hogy?
-
pacman789
aktív tag
próbáltam már úgy is,de nem frissítette, de akkor megpróbálom újra
Köszi a választ
Elvileg ha más az ip címem akkor 10 percen belül mindenképp kell frissítenie nem?
Az a baj, hogy nem írja ki, hogy tud e csatlakozni a szolgáltatáshoz. Próbaképp csak hülyeséget pötyögtem a jelszó helyére és semmi hibaüzenet nem fogadott:S -
vadászcsiga
félisten
De most már kezd összeállni. Igen a router 16500 volt, az adapter meg 4000. Lehet hogy nem a legolcsóbban vettem de fontos volt hogy ha mégsem jó akkor már másnap vissza vihessem az üzletbe és ne a postázással menjen el az idő.
Az volt a célom hogy a mobil eszközeimről elérjem a HDD-t, ne kelljen rajtuk tárolni az adatot (zene, film), a notit meg be sem akarom kapcsolni csak ha másolni szeretnék valamit a vinyóra. Az adaptert meg azért vettem hogy ez minél gyorsabban menjen. Kábeleket nem szeretem
-
Zirowe
nagyúr
Pill, mert a portforwardot is be szeretném állítani ncore-hoz, de baromi rég volt már, hogy megcsináltam.
Most ez van:
port forwardforgalmi szabály
Torrent kliensben is ez a port van megadva.
Viszont a portforwardos ellenőrző oldal szerint be van zárva a port.Wifinél nincs csak n-es opció.
-
-
-
-
De meg lehet, csak kell hozzá telepíteni screen csomagot! Ez pont erre való, nekem ebben fut az rtorrent is, mert azt nem lehet démonként futtatni, mint a TM-et! tehát telepíted a screen-t, majd elindítod!
screen
Aztán indítod az mc-t...
mc
Elindítod a másolást, majd a screen-ből való kilépéshez...
CTRL+A majd utána D
És be is zárhatod a PuTTY-ot! Visszalépéshez...
screen -r
majd itt megkeresed a kellő screen nevet, és...
screen -r screen_név
-
AlmaZoli
tag
Köszönöm a válaszokat, tényleg sokat segítetek
Nagyon néha Win alá is kötöm direktben, bár mivel Win és Android is gyönyörűen látja a router-ből, ezért lehet, hogy leszokom róla. Szerintem hagyok egy kis NTFS particiót csak a biztonság kedvéért, azt nem linkelem fel a router-be, csak akkor használom majd, ha direktben rákötöm Win-re (gondolom Win nem ismeri fel az EXT-et)
És ha jól látom, akkor amit Intruder fellinkelt (köszönet érte
) az egy .iso, azaz pl. MagicDisc-el csináljak egy virtuális meghajtót és hajrá, ugye?
-
AlmaZoli
tag
-
-
AlmaZoli
tag
Bocs, nem vagyok nagy szakértő. MiniDLNA azért kell, mert a tablet kezelőfelülete sokkal egyszerűbb, mint az Asus O!Play-é, ezért pl. zenét tableten keresztül szoktam hallgatni. Viszont filmet már Samba-n / Media Player-en keresztül nézek, mert nem szeretem mindig rádugdosni a tabletet az erősítőhöz. NTFS a vinyó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG NanoCell 50NANO759PR
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest