Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
közben kiváncsi voltam, hogy a régebbi "B"-s tv-m SAMBA-n megjeleníti-e azt, hogy hol tartok a filmben
és persze simán működik
kár hogy a TV és médialejátszó gyártók mindenképpen csak a DLNA-t támogatják
SAMBA-n sokkal gördülékenyebb a beolvasás, tekerés is, csak sajna ehhez bele kell nyúlni a TV fw-jébe -
suste
veterán
válasz
Dadan01 #11497 üzenetére
köszi, meglesem
a libffmpeg-mini 2.4.2 jóval újabb, mint a BB-s verzió (0.1.xxx), lehet ez kelleni fog
most megnéztem, és a leállítási problémát csak utólag javították ebben is (1.1.4-1 / 1.1.4-2)
ráadásul olyan egyszerű dolog volt a javítás, hogy gyorsan megcsináltam az 1.1.3-hoz -
Dadan01
senior tag
Milyen verzió minidlna van a firmwareben, amit használsz? Mert a legfrissebb az 1.1.4-2, amit az openwrt-ről fel is tudsz rakni, a függőségeivel együtt, de csak akkor, ha van exrootod.
Ami biztos, hogy F szériával még a régebbi 1.0.24-es is tudta a folytatást, thumbnailt, feliratot egyebeket, a H-s tévék csak 1.1.3-tól kezelték a feliratot, folytatni még most sem....Ezt az MTA dolgot nem próbálnám most ki, lévén 800 videóm van betallózva.
-
suste
veterán
valami rémlik, hogy pont az "E"-nél volt olyan probléma is, hogy a videó mellé tett feliratot sem olvasta be
de aztán állítólag az újabb minidlna ezt megoldotta
mivel másik SAMU-kon eddig is ment, így a TV fw-jének frissítésével is meg lehetett volna oldani, de SAMU nem volt túl segítőkész....én nem igazám vagyok tv fw frissítés párti (mindig van amit elrontanak
), de esetleg próbáld meg, ha még nem tetted volna
felelősséget persze nem vállalok(#11493) Dadan01
a BB-ben 1.1.3 van alapból, és én ebbe még nem túrtam bele, szóval tényleg csak utólag lehet feltenni az 1.1.4-et
egyébként milyen változások vannak? (normális leállításon kívül)
-
Wajk
addikt
1. köszi
2. akkor lehet az E-szérián sem megy, vagy legalábbis nálam nem. (Aztán közben eszembe jutott a Tools gomb amivel lehet az idősávon mászkálni, mert az volt igazán a problémám, hogyha félbehagyok egy filmet, ne kelljen az elejétől újraindítani...)
3. patcheléshez sajna nem értek de ha valaki elkészíti, szívesen letesztelem. Ha működne akkor lennének chapterek és kisképek a videókhoz ami nem lenne rossz dolog. Vagy úgy beletenni, hogy ki/be lehessen kapcsolni és alapban kikapcsolva lenne azt bele lehetne tenni nem? (ahogy a linkelt configban is van, így nem lenne kompatibilitási probléma...) -
suste
veterán
-tekerés: nálam 2féle samu tv-n a távirányítón a jobbra/balra gombbal tudok navigálni a filmekben, a konkrét tekerés 2x, 4x, stb. sebességgel nem hiányzik (persze biztos jó dolog)
-kék gomb: a régebbi "B" sorozatú tv-n nem működik DLNA-n csak USB-n, de a "C"-n már működik rendesen. Ha az adott filmet néztem már azon a tv-n, akkor jelzi a csíkon a sárga kis pöcökkel, hogy hol hagytam abba, és mutatja a kék gombot, hogy használhatom.....
szóval ez erősen TV típus és TV-fw probléma is-thumbnail, MTA, patch: az MTA elég hardverigényes motyó, nem biztos, hogy örülnének neki a routerek (főleg hogy többféle erősségű HW van). Amit központilag bele lehetett tenni, azt már beletették az újabbb verziókba (jelenleg 1.1.4), a többi dolog meg elég specifikus, van olyan TV amivel jól működne, de van olyan TV ami meg abszolut nem látná a megosztást. Így ezt közzétett buildben nem igazán érdemes patchelni, legfeljebb mindenki maga próbálkozhat vele...
Ha valaki megpatcheli, és leteszteli, akkor annyit szívesen megteszek, hogy átnevezzük logikusan (pl TV fajta szerint) és saját repomban közzéteszem, így más is felteheti akár luciban is, és többen tesztelhetik. -
Wajk
addikt
válasz
Dadan01 #11487 üzenetére
nem a linkeken volt a hangsúly, azokat belinkeltem, hátha van benne valami segítség a beállításhoz, vagy esetleg ki lett könnyítve a mi MiniDLNAnk és vissza lehet rakni ami kellhet (bocsi, nem vagyok Linux guru, csak gondolkoztam).
Röviden azt kérdeztem:
- lehet valamilyen úton-módon a tekerést működésre bírni?
- lehet-e működésre bírni a távirányítón a kék gombot?
- lehet e thumbnail-eket generálni a videókhoz? (MiniDLNA-val vagy valami MTA generátor ami ugye chapterket és thumbnaileket is tartalmazhat)A Samsung TVm egyébként: ES6540
itt találtam egy érdekes configot a MiniDLNA-hoz..., itt vannak hozzá a kódok
94 # 0: disable MTA Generation
95 # 1: enable MTA Generation but with black images (for slow devices or large video libraries).
96 # 2+: enable MTA Generation with movie thumbnail (if you have compiled video thumbnail support). The value tells that we only have to generate thumbnail
97 # for movies longer than the value in minutes (e.g 10 means that movies with less than 10 min will have a black MTA).
98 #enable_mta=1 -
Regiee
aktív tag
Srácok létezik hogy a routerem hibás?
Egyszerűen a mostanival borzasztóan rossz a jel a benti laptopon. a régi WR841ND routerral töükéletes volt.
Próbáltam most Inssider programmal a chanellt beállítani állítottam sima g vagy sima bg meg a bgn-re is a weifit de nem megy. Plusz apukám elmondása szerint reggel elindított egy letöltést aztmondja gyors volt viszont a telefonján nem ment a wifi még úgy sem hogy ha közvetlen a router mellé állt. Most én is elindítottam neki egy letöltést a sima g beállítással egészu jól megy 1.5 el a letöltés és a wifi is ment a telómon a benti szobában is. -
Wajk
addikt
@suste: minden szuperul megy az FW-eddel. FHD videók hasítanak mint a csík.
Csak hasogatom kicsit azt a bizonyos szőrszálat, pontosabban annak próbáltam utánajárni, hogy az előretekerés miért nem működik.1. Van arra valami beállítás pl swap vagy ilyesmi, hogy lehessen használni a TV irányítóján a tekerés gombokat? A neten ellentétes infókat találtam a MiniDLNA-val kapcsolatban, hogy tudja-e vagy nem. Elő lehet csalni valahogy vagy ne is álmodjak róla?
2. Keresgélés közben olvastam a MiniDLNA-hoz egy un. Samsung patch-ről, amivel azt lehet elérni többek között, hogy a távirányító kék gombjával lehet a chapterek között lépkedni és/vagy ott folytatni a lenyomásával ahogy abbahagytuk a filmnézést és olyat is lehet, hogy generáljon kisképeket a videókhoz(?!). Forrás, Forrás2 (itt további Samsung patch is van), Forrás3(magyar próbálkozás/leírás), Forrás4 (itt elég sok érdekesség van a MiniDLNA-hoz...)
Szerinted ezt bele lehetne építeni az FW-dbe?
előre is köszi a választ ami egy rövid "nem" is lehet, csak keresgélem a készülékek határait
-
PistiSan
addikt
válasz
wwenigma #11482 üzenetére
Akkor elég lesz csak ez!
11212
Itt csak pppoe-ről, és egy sima (pl youtube, kép, fájl) feltöltséről van szó, helyi pc-ről.Neked a digi gondolom nem pppoe-t használ, mert mint írták mások, 200mb nál többet nem tud, csak a gyári fw használatával a router, nekem töredéke csak a netem, szóval engem ez nem érint.
Amit még észre vettem, openwrt alatt nekem sokkal gyorsabban kapcsolódnak a wifis eszközeim, illetve a nagyobb testreszabhatóság is pozitívumként szerepel, de a stabil pppoe kapcsolat a leginkább fontos szempont az openwrt mellett. -
-
lavorka
aktív tag
Üdv!
Jelenleg hibátlanul üzemel a router a Suste féle OpenWRT-vel. De ha esetleg egyszer mégis vissza kellene tennem a gyári Tp-LINK fw-t, azt hogyan lehet pontosan. Olvastam már a témában, de nekem nem világos a dolog. Elbaszni meg nem szeretném a routert...
Le tudná írni valaki részletesen? -
Regiee
aktív tag
Még egy utolsó kérdés bocsi!
A jelerősséget merre lehet állítani? Most nagyon gyenge a benti laptopon és a letöltés is kevés nagyon az előző routerhoz képest. -
pankotain
tag
válasz
Intruder2k5 #11474 üzenetére
Köszönöm megjavult magátol, lehet szervergond volt.
-
-
donmackó
addikt
válasz
pankotain #11471 üzenetére
Suste 0.4-ben ez:
Downloading http://suste.besaba.com/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/suste@OpenWrt.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/base/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_base.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/luci/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_luci.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_packages.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/oldpackages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_oldpackages.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/routing/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_routing.
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/telephony/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker_telephony. -
pankotain
tag
Sziasztok!
Nektek müködik az opkg update
nekem hibát ir ki.
Ha igen, másolja ki nekem valaki az elérést, nem tudom mi történt.Köszönöm!
-
-
Regiee
aktív tag
-
Regiee
aktív tag
Nos a két laptopon sikerült beüzemelnem és wifiről is nyomtatnak.
A titok az volt hogy minden gépre fel kellett telepíteni először a nyomtatót utána a routerhez a nyomtató klienst és ezt mind lan kábelen keresztül. ha már fel lettek telepítve akkor wifiről is megy gond nélkül.
Mostmár csak a melós gépemen kéne beállítani de az Mac és az istenért se akar menni. Oda is feltelepítettem a nyomtatót utána a routeres nyomtató drivert letöltöttem a tp oldaláról de nem nyomtat. Ez a gép nem wifiről megy hanem kábelen. -
suste
veterán
válasz
Regiee #11464 üzenetére
próbáld meg rádugni apukád gépét is kábelen a teszt erejéig, hátha úgy megtalálja
de azt is kipróbálhatod, hogy a te gépeden kilövöd a tplink programot feladatkezelőbőlamiket írsz arra tippelnék, hogy csak akkor kapcsolódik autómatikusan a nyomtatóhoz, ha indítasz egy nyomtatást, és ez így még jó is lenne gondolom
-
Regiee
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11459 üzenetére
Köszönöm
Most a nyomtatót szeretném beállítani. Sikerült is annyi hogy feltelepítette laptopra a megosztós programot ami felismeri a nyomtatót és oda írta mögé hogy auto connected printer.
Ez a nyomtató csak úgy érhető el ha kábellel van rádugva a gép a routerra vagy wifin keresztül is megy? Mert msot apu gépére próbálom feltelepíteni amin windows 8.0 van de nemnagyon akar sikerülni. ez a gép wifis. A laptopom most kábellel van rádugva a routerra és ott elméletileg egyből meg is találta a nyomtatót. -
-
Regiee
aktív tag
Rendben itt folytatom elnézést.
Meg is vettem, szép nagyon, net be is üzemelve. egy kérdés. Eddig csak simán egy wifi volt amire csatlakozni lehetett most van 2.4 és 5 ghzes. Mi a különbség? Azt észrevettem hogy 5ghzesnek kissebb a hatótávolsága. -
Wajk
addikt
válasz
Intruder2k5 #11455 üzenetére
így van, nálam pont ugyanez volt a helyzet, nekem is Digi van. Jó lett volna nekem is a gyári FW, ha az USB-s winyó és a TV jó kapcsolatban lettek volna.
Szóval csak bedugtam a netet, beállítottam a hozzáférést meg a Wifit és ment is minden pöpecül, gyári FW-el. Véleményem szerint pár napig ne cserélj FW-t semmiképp, hogyha előjönne valami garis hiba, akkor ne ezzel legyen a gond. Amúgyis jó ha használod a gyári FW-t mert akkor utána már lesz összehasonlítása alapod. -
-
Regiee
aktív tag
Sziasztok!
Most megyek venni egy iylen routert mert a másik tplink megadta magát kb 4 év után.
Olvasgattam hogy a gyári FW-vel nem a legjobb a dolog. Elmondanátok nekem hogy mit csináljak vele ha hazaértem, hogy megbízhatóan működjön? Diginetem van szóval nincs külön modemem.
Köszönöm előre is -
Headless
őstag
Viszont azt a sciptet nem ajánlom, nálam nem tetszett a 1043nd-mnek annó mikor nekem is ezt belinkeltétek vagy megtaláltam beraktam Én is, de 2-3 naponta újra indulgatott. Vagy módosítani kell, hogy ne legyen benne ciklus és cronnal indítgatni tán ez a legegyszerűbb, de akkor az oldstatet és newstate vagy ki kell írni fájlba vagy pedig globális változóként létrehozni. De ha gondolod elküldhetem az én scriptem, de ehhez még egy plusz program kell mert hdd vizsgálatnál áttértem az lsof-ra. Ehhez már lehet kell extroot bár nemtudom mennyi a szabad hely 3600-on suste fw-jén.
Plusz egy alapvető gond, ha torrent megy a vinyóról bármit csinálsz amíg akárcsak 1kb/s-el van feltöltés nem fog leállni a vinyó, tehát akkor éjjelre azt is ki kell nyomni... cronnal
-
Wajk
addikt
köszi szépen, pont így csináltam, tökéletes
köszönet továbbá a readme-kért azokkal minden sima volt.
Végül hálózati meghajtóként végezte a winyó, így a másolás több mint 13MB/s ami elég is ha van valami átdobjam. NTFS-el teszteltem még előtte, azzal 0.5MB/s volt...
mission accomplished -
suste
veterán
ha le akarod egyszerűsíteni a dolgod, akkor "/mnt" -be csatolod fel az ext4-re megformázott partíciót, és akkor nem kell semmit állítanod, mert a "/mnt" meg van osztva SAMBA-n is, és ez a home-ja az "ftp" usernek is
felcsatolást csinálhatod a luci/rendszer/csatolási pontoknál, vagy csinálhatod a 8081/format-mount oldalon is (1.1)
ftp beállítást meg a readme-nek megfelelően a 8081/ftp felületen és a luci/hálózat/tűzfal/forgalmi szabályok alatt kell csinálnodha transmissiont és minidlna-t is használnál, akkor ott is az alapbeállítás a "/mnt"
-
Wajk
addikt
köszi, akkor az ext4 az ajánlott és akkor azt láthatom hálózati meghajtónak is és FTP-n is hozzáférek? Ahogy írtam csak a routeren lenne, max nagyon ritkán lenne lehúzva de akkor csak azt a 150GB-os partíciót használnám, a 800-as partícióra nem lesz szükségem.
(#11446) MMA87: kössz a plusz infót...
Ahogy utánaolvastam, betáraztam a Ext2Fsd progit minden eshetőségre ha mondjuk egy ismerősnek szüksége van valamire és mégis Wines gépre kerül... -
Wajk
addikt
próbáltam kicsit utánaolvasni, nem vagyok egy Linux expert.
Adva van egy 1TB-s winyó, ebből mondjuk lenne 200GB másnak és egy 800GB amit fel szeretnék csatolni a routerre. Filmek lennének rajta.Jelenleg NTFS-be van formázva, de úgy hallottam az nem a legjobb sebesség szempontjából. Még exFat lehetne, mert ha jól tudom a Fat32 nem kezelné a 8GB-os filmeket.
Az lenne a lényeg, hogy FTP-n vagy hálózati meghajtóként csatolva másolnám rá a filmeket, nem húznám le a routerről. Ebben az esetben sem lehet linux partícióra (ext4?) formázni nem?
köszi a segítséget előre is...
suste 0.4FW, Samsung M3 1TB -
Igen, a Te általad főzött firmwaret használom. Szóval nem olyan egyszerű ezt a hdd kapcsolgatást megoldani. Lehet be kéne rakni egy fiókba a vinyót, akkor nem hallanám. Vagy másik külső házat veszek neki... a mostani nem zaj szigetelt.
kaciokos: Hát, túl sok mindent nem seedel, csak Walking Death-et
-
suste
veterán
válasz
Victoryus #11437 üzenetére
ha a crontab-ra gondolsz, akkor ott bármit lehet időzíteni, csak tudni kell a megfelelő parancsot
a te esetedben meg kell keresni, hogy milyen programmal és/vagy paranccsal tudod leállítani a HDD-t, majd ha már működik parancssorból, akkor felveheted a crontab-ban is ezt a parancsota crontab az csak az időzítést csinálja
remélem így érthető(ha az én buildemet használod, akkor ott a 8081-esen is a wifion/wifioff 2 különböző fájl, amikbe a megfelelő parancsok rögzítve vannak a wifi ki/be kapcsolásokhoz, és a crontab ezeket a fájlokat hívja meg a meghatározott időben)
-
hudyfiu
senior tag
-
pankotain
tag
Sziasztok!
Hogy tudom beállítani a dydns ha nincs a T-home routerbe.
A TP-3600 meg a saját ip-t küldi.
-
Ahol a wifi ki-be kapcsolást lehet időzíteni, ott a merevlemezre is létre lehetne hozni szabályt? Jó lenne ha az is lekapcsolna éjfélkor, és reggel 6-kor meg újraindulna. Bármit csinálok vele csak hallom éjjel, hogy berreg.
-
pankotain
tag
Sziasztok!
Egy egyszeü kérdés.
Hogy lehet beállitani a hd-idle-t, hogy több hdd megáljon.
ez Tp - 1043 nál sikerült régen, de már nem emlékszem.
-
válasz
SztiviVander #11430 üzenetére
próbáltam azt is
(kivéve a legeslegujabbat, lehet annak még adok egy esélyt, kösz az "ötletet")
-
PistiSan
addikt
válasz
SztiviVander #11430 üzenetére
Nálam szintúgy.
-
Wajk
addikt
válasz
bigbearhun #11431 üzenetére
-
bigbearhun
újonc
Sziasztok
Segítség kéne, most üzemeltem be routerem, azt vettem észre, hogy folyamatos adatforgalom van a router és a pc-m között. A wireshark-nál ebből "TCP segment of a reassembled PDU" rengeteg van. mi lehet ez?
-
hjaaa, azóta persze, mindet leMDötöztem tftpzés előtt, de hiába: egyik se flashelődik be vagy nem tudom mit csinál a router, de egy led se pislan meg, miután tftpvel ráment az fw...
az azóta pécén leellenőrzöttek tuti jók... de h a wget a routerre mit szedett le, az nagy kérdés... vszeg hibásat
tanulság: SOHA nem flashelünk mdötözés nélkül
saját káromon....
-
Headless
őstag
Benne van a scriptben
Ha egy másodpercnél kevesebb ideig nyomod akkor reboot.
Ha pedig 5 másodpercnél tovább, akkor factory reset. Hát itt a tendánál ez az egy gomb ezen nincs mit összekavarniDe valóban lehet ez tp-linknél gond.
Elállítottam olyan szinten a routert anno (még kezdő voltam), hogy nem működött az egyetlen egy lan portja wifi meg ki volt kapcsolva...
és hasznát vettem
-
- nem kísérletezgettem feleslegesen, hiszen nem működött jól: luci reboot után elszállt
- az újraflash tényleg hiba, de félévente jutok owrt elé az utóbbi időben, bocsásd meg, amiért nem emlékeztem rá, h van 10 mp rezet...
- leszedett fw-t nem md5öztem, mert wgettel egyből a routerre rántottam az fw-tugyan rémlett, h talán owrtdben is van md5 csekkoló, de lusta voltam megguglizni
lehet ez bosszulta meg magát.
... de már mindegy, gondolom ha tftp után nem flashel, akkor ennyi - mondjuk sehol nem olvastam hasonló gondot, h ilyenkor mi van... akinek a tftp összejön, ott általában utána minden ok, nálam meg nem
nincs 30mp rezet vagy egyéb trükkök? igazából utóbiakért jöttem vagy egy végső megerősítésre, h gariztassam
-
-
Headless
őstag
Van Gyári openwrt-ben is, a tenda A6-omra csináltam egy buildet nem foglalkoztam bővítésekkel és működött a reset gomb.
/etc/rc.button/reset
#!/bin/sh
[ "${ACTION}" = "released" ] || exit 0
. /lib/functions.sh
logger "$BUTTON pressed for $SEEN seconds"
if [ "$SEEN" -lt 1 ]
then
echo "REBOOT" > /dev/console
sync
reboot
elif [ "$SEEN" -gt 5 ]
then
echo "FACTORY RESET" > /dev/console
jffs2reset -y && reboot &
fi -
suste
veterán
válasz
PistiSan #11419 üzenetére
vargalex csinálta meg még a saját fw-jéhez, és én ezt raktam bele az enyémbe
valami egyébként van az alap openwrt-ben is, vagy legalábbis mintha láttam volna valamit valamelyik mappában (talán a failsafe környékén), de nem teszteltem, inkább beraktam vargalexétegyébként 5mp-re van beálllítva (vagyis ennél hosszabb nyomvatartásra), csak azért írok mindig 10-et, hogy ne az legyen a probléma, hogy csak 4,5mp-ig tartja valaki....
-
MrSealRD
veterán
Mi okozhatja, hogy leesik a szabad memória( openwrt) alatt?
Korábban azt hittem, hogy a távoli bruteforce támadások miatt, de zártam ezeket a lehetőségeket így már nem támadható, és a logok is tisztultak... A process listában 3% a legnagyobb de összeadva sincs 10%
Szóval most nem értem, hogy a korábban 68-70% free memory hová tűnik. Restart után megint jó...aztán bumm, lerohad.
Ráadásul ezt onnan veszem észre, hogy a net érezhetően lassabb lesz és a weboldalak betöltésekor késleltetés lesz.
Egyik gépről néztünk egy 10GB-os mkv-t a másik gépen. De ez kb sima másolással egyenértékű és korábban nem volt ilyen gond...
Merre kellene keresgélnem?
-
suste
veterán
az még oké, hogy feleslegesen kísérletezgettél, hogy ha jól mködött, de hogy minek kezdtél bele az újra flashelgetésbe, azt már tényleg nem értem
sima 10mp-es resettel visszaállíthattad volna alapra a routert, vagy failsafe-ben a firstboot-tal....a leszedett fw-ket minden esetben tesztelted MD5-tel?
-
a statikus dhcp beallitasok utani rezet (tudom, h nem kellett volna, de tesztelni akartam, h minden megkapja-e a jo cimet) után sose jött be többé a luci ... ssh-n még elértem, wgettel lekaptam egy webrevert (vágott) fw-t és az mtd -r write firmwaremeve.bin firmware parancsal fellőttem a gyári fw-t (régebbit, abból volt csak vágott és mindig ezzel álltam vissza gyárira...)
a flash, majd a reboot után már nem éledt a router.... (csak a power led ég)
ekkor a tftps metódussal (volt fent 2014es gyári fw már, szerencsére... bővebben itt is le volt írva hogyan: #10893 ) sikeresen rávettem a routert h leszippantsa a webrevert fw-t - ISMÉT.... de hiába, semmi. nemtom nem flasheli be vagy nem szedte le jól.... :/
próbáltam kétségbeesésemben vágott ddwrtt, owrtt, stb... meg ujra és ujra a webrevertet... de szerintem a tftps letöltés után nem flashel a router
nem látom, h csinálna valamit.
gari?
-
Lekaptam Suste legújabb owrt-jét, hogy megejtsem a szokásos félévenkénti tesztemet: megy-e az xbox 360 wifin wpa2/AES-CCMP titkosítás mellett valamely custom fw esetén (owrt vagy ddwrt) - eddig mindig kudarc lett a teszt vége.
Összességében nem tudom, hogy pontosan mennyit vártam, talán valamivel több, mint egy évet a 3600 megvétele óta, de végre működik!
köszönöm az owrt fejlesztőinek és persze sustének is
(mivel lucit szeretem, ddwrt-t már ki se próbálom)(ps3, xbox one, nexus 5, lg g3 is mind-mind mennek, bár ezekkel eddig se volt gond, csak az xbox360-al)
-
Vicu21
tag
Az mitől van, hogy a régi avi-s meséket dlna-ról nem játsza le a tv, pendrive-ról meg igen?
-
Tegla80
addikt
Koszi mindenki....
Oszinte leszek, elorebb nem jutottam,de mar tudom,h "nem is kell ez nekem".
Plusz a lenyeg nektek,h a Sony W8 latja alapban a router-en (gyari fw ) logó hdd-rol megosztott tartalmat,nem ugy mint egy Samsung.
Sziasztok. -
Headless
őstag
válasz
Tegla80 #11411 üzenetére
Mit ne mondjak ezt hamar feladtad
akkor kezdjük az alapoknál:
0_(usb-s vinyó a routerbe bedugva)
1_webes felület elérése 192.168.0.1 gyári beállítás esetén
2_ belépsz
3_usb settings
4_storage sharing
5_Rescan-> Start-> EnableWindows
6_megnyitsz egy windows intézőt
7_elérési útnak megadod ezt: \\192.168.0.1 (fontos a fordított per)
8_jobklikk a megjelenő ikonon és hálózati meghajtó csatolása.-> ok-> ok amennyiszer kellÉs csak a poén kedvéért ez lépésről lépésre le van írva a webes felületen.
kéééép -
-
Tegla80
addikt
válasz
Intruder2k5 #11397 üzenetére
Szia
Nalam Sony W828 van es a router....nemreg probaltam epp a dolgot es muxik .
Gyari fw es gyari mediaserver a router-en es latom/lejatszom a filmeket a tv szinten gyari medialejatszojaval.
Akkor ezek szerint a Sony tudja az uShare-t,ami nekem nagy elony.(En spec nemtom mi az uShare,de orulok,h tudja akkor.)
elerhetem a gyari fw mellett a hdd-t a routeren,h masoljak is ra ?
Srry ,h neked ,de ebben a hsz-ben leltem meg a kerdezesi feluletet a temaban.
Koszi. -
FunkyBoy
tag
válasz
SztiviVander #11373 üzenetére
Szia Sztivi!
Az ötlet jó! Valóban rögtön tűzfal mögött próbáltam és valóban nem megy dmz-ből sem, már csak azt nem értem miért nyom dmz-ben is 807-es hibát a win ami olyam mintha port forward hiba lenne.
Köszi! Nyomozok még tovább!
üdv.:
FB -
Wajk
addikt
@all: kösz srácok, suste 0.4, MiniDLNA, Samsung TV, a számítógép csöndben és lehet DLNA-zni. Juhejj, köszi mindenkinek... Persze elsősorban Suste-nek az FW-ért és a jó readme-kért, minden benne volt ami kellett a működő rendszerhez. (Bár meg kell jegyeznem az Internet csatlakozás (WAN) beállítása megizzasztott volna readme nélkül, még jó hogy letöltöttem előtte.... Nincs valami egyszerű helyen az egyszeri user számára... persze ennyit simán beáldozok az immár tökéletes rendszerért...
-
Vicu21
tag
vargalexé volt fent, aztán most suste firmje.
Az elején szénné szivattam magam, aztán kiidegeltem pár fórumtársat, végül elolvasgattam a readme-ket.
nagyjából azóta stabil
bár tegnap eldobta magát a minidln-m hogy nem találja a br-lant, majd pár újraindítás után elindult a luci is...
aztán vissza, lépésről lépésre beállítgatva, most újra stabil minden -
Zuglói
tag
Bocs, hogy félreérthető voltam.
Tehát:
A belinkelt kép csak minta volt arra, hogy az oldaladon levő leírások olvasásával kezdjek, és csak utána kérdezzek!
A https működik, köszönöm a segítséget!
Az op rendszer magyar, másik böngészővel (köszönet: PistiSan) böngészgetem tovább a leírásokat. -
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #11401 üzenetére
igen, én is kihagytam egy fontos dolgot, hogy viszonylag friss, és (utolsó) stabil verziós buildekre (BB) gondoltam...
-
"Tudtommal egyik másik build sem tartalmazza alapból a miniDLNA-t, de lehet tévedek.
Ráadásul az enyémben ott van mellette a trasnmission is, és ez a 2 program együtt igazán hatékony...."Na és vargalex build? Abban is van TM és DLNA is, meg talán még poli27-ben is, bár azt nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : Ryzen 5 5500 /// 32GB /// 5700XT /// 512GB SSD /// Számla+Garancia
- Gamer Gép - Gigabyte Z790 D, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RX 6950XT, 3 TB M.2 SSD, Seasonic 1300W
- 3dfx Voodoo2 12 MB Inno3D Retro videokártya
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest