- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli133
addikt
válasz
albinolynx
üzenetére
Manapság szerintem már mindenhol kis méretű wifi kártya van, legalábbis Toshibát pár éve nem láttam teljes méretűvel.
A bill csavar takaró csík, egyek modelleken egy csavarral rögzítve is van alulról, erre nem árt figyelni.Egyébként tényleg nagyon egyszerű szétszedni ezeket a gépeket.
Esetleg még annyi, hogy a rézpaszta véleményem szerint nem ajánlott, inkább valami rendes cpu-ra tervezett paszta, ami nem vezeti az áramot. -
Zoli133
addikt
válasz
albinolynx
üzenetére
Én kernelt próbáltam fordítani rajta de szegénynek elég sok időbe tellt. Mondjuk nem is volt teljesen fair a küzdelem az R930-al összevetni (intel i7). Ezért gondoltam, hogy jól jöhetne valami izmosabb.
Viszont ha szerinted jó a c870 akkor legyen az, csak ne a c850 (legalábbis ne a jelenlegi kiadás, ahol elég sok a hibás alaplap) -
DrJános
aktív tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem.
Az egyik ismerősömnek van egy SATELLITE C660D - 1GJ típusú gépe E-450-es APU val szerelve. Pár hete elkezdett rosszalkodni azután újrarakták rajta a wint de azóta semmilyen játék nem indul el rajta.
Nehéz is lenne hisz catalyst nincs rajta, de az a baj, hogy sem ő sem más ismerőse sem pedig én nem tudtam rá varázsolni és nem tudom mi lehet a baj. A gyártó honlapjáról próbáltuk beszerezni a drivert és nem működött.
Szóval úgy gondoltam, hogy újra kezdem az egészet és újra felrakom a Wint. De mivel ilyen géppel még sosem volt dolgom ezért gondoltam, hogy segítséget kérek tőletek. Ti rendszertelepítés után milyen programokat szoktatok feltenni és milyen sorrendben?
Segítségeteket köszönöm előre is.

-
Zoli133
addikt
válasz
albinolynx
üzenetére
Azt hiszem ez, "7 Series/C210 Series Chipset Family MEI Controller", de milyen laptopról van szó pontosan? mert akkor könnyebb drivert keresni.
szrek: A marketingnév (pl Sat L775D) helyett ilyenkor hasznosabb a Part Number (PL: PSK40E)
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Intel pro wifi 2200bg pci kommunikációs eszköz.
Win7-nél nem támogatott, nem lehet drivert lehúzni az intel-től. Vista-nak az x64-es drivereit pedig nem eszi meg a win7 x64. -
Dontorrent
tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Köszönöm! Akkor nincs szükségem valamilyen átalakítóra.
-
Dontorrent
tag
válasz
albinolynx
üzenetére
lehet rosszúl tudtam,de megnéznéd ezt kérlek? [link]
-
Dontorrent
tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Szia! Köszönöm válaszod,örülök annak,hogy megvalósítható.Már csak keresnem kell egy árban is elfogadható SSD meghajtót.Nézegettem a neten,azt nem tudom,hogy nekem jó lenne a SATA III-as is vagy csak a SATA II-es? Egyébként ha jól tudom nekem SATA II-es csatoló felületem van.
-
animatrix11
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
mindegy megy szervízbe
-
animatrix11
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
így sem megy, feladom
-
student
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
nekem azzal nincs gond, felment wifi driver az a bajom hogy nem tudom bekapcsolni fn+f8-cal
mer nem müködik a hotkey és emiatt a tapipadot se tudom aktiválni -
animatrix11
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
ne erre kíváncsi vagyok
köszi, az eredményről majd beszámolok
-
animatrix11
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
-
animatrix11
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
bekapcsolod oszt annyi.. kéri a jelszót
a passwordok állítólag nem mennek -
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Gondoltam kipróbálom a saját gépemen ezeket:
- "Toshiba" backdoor jelszó
- bootolás közben nyomni a SHIFT gombot...nem tudom úgy beállítani a BIOS-t, hogy jelszót kérjen a belépéshez! XD
Itt van egy videó A135 esetéről: [link] |
-
animatrix11
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
csinálok képek este, bios frissítés azért nem jó, mert be sem tudok lépni a gépbe nemhogy a biosba...
-
Kbali
nagyúr
válasz
albinolynx
üzenetére
Tudomásom szerint a BIOS update nem reseteli a BIOS passwordöt.
-
animatrix11
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
kb én is ennyit értettem, mit kell rövidre zárni mert valami JOPEN1 + valami hengeres cuccot zártam rövidre de semmi, elemet hogyan húzom le konkrétan melyik az elem? mert nem úgy néz ki mint egy asztali lapban
-
válasz
albinolynx
üzenetére
Próbáld meg ezt: http://cdgenp01.csd.toshiba.com/content/support/downloads/tca0084300f.exe
Ha nem jó, akkor kell a pontos realtek típus, aztán itt fent lesz a legfrissebb.
-
válasz
albinolynx
üzenetére
ATi-ra ez (mobility) így felmegy elvileg, én is a normál 12.10-et használom, nem a toshiba kicsit lemaradt driverét.
Wifi melyik van benne? Az toshiba EU support oldala le van maradva, keresgess az USA support oldalon a gépedhez hasonlót (a product ID-k mások, de a gépek eléggé megegyeznek), eséllyel lesz driver.
Az EU BIOS-ban is le van maradva, L850-hez kb. mindenhol van friss BIOS, csak nekünk nem cseppen

Még reménykedek, hogy a Turbo Boostot használhatóra faragják, bár már a magyar support se tudja mit beszél, egyszer az egész széria hibás, másik levélben elnézésemet kérik az én gépem hibájáért. -
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Nagyon remélem, hogy nem egy kondenzátor hiba lesz a vége. Azok szoktak ilyen hülye hangot hallatni.
Volt egy netbook töltőm, ami üresen, terhelés nélkül adott hasonló hangot.Megvan nálam mi okozza.
CAD-re használom leginkább. Solidworks 2013.Úgy jön elő ez a hang, hogy a bal oldali alap állapot helyett csak rámutatok valamilyen alkatrészre és annak kiemeli az éleit (narancs szín). Ez nem túl nagy feladat szvsz a vga-nak. Más alkalmazásban ezt nem csinálja. Lehet win 8-as ati driver megoldja majd ezt a problémát. Win 7-nél nem tűnt fel...
-
Balázs1986
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
Aztán változtassatok a betekintési szögön, és megint az eredeti színt látjátok...ez tipikus notebook kijelző "effekt"

-
tutis
addikt
válasz
albinolynx
üzenetére
nem, ezen klön van usb port 2 db amit úgy tudsz használni mint a laptop usb portját. Áramellátás 1 usb portról történik, lényegében ez egy hűtő amin van 2 db usb portos hub..
-
Dontorrent
tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Kb.1hónapja telepítettem újra a windowst.Mind ezidáig működtek rendesen a keresők.valahogy most nem igazán szeretném újratelepíteni a gépet.
köszönöm.

-
válasz
albinolynx
üzenetére
Többnyire így néznek ki:
http://www.mxm-upgrade.com/Tech_13.htmlÉs általában ebben a listában szerepel ha MXM-es:
http://www.mxm-upgrade.com/Table.htmlNem hiszem, h ha belefújunk a szellőzőbe akármekkora nyomással, az eltávolítja az egybefüggő porréteget. (Esetleg kárt is okozhat.) Az említett notiba a gazdája rendszeresen belefújt sűrített levegős sprayből, ez lett az eredménye. Én mondtam, neki, h hiába fúj bele kívülről, ha nincs hová távoznia a porcicáknak, maradnak azok ott..
Az aprók közt vannak akik foglalkoznak ezzel:
http://hardverapro.hu/apro/varva_vart_mxm_notebook_vga-k_jelenleg_ati_x1800_uj_notebook_mxm_vga_elado/friss.html
illetve:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartyak/egyeb_videokartyak/keres.php?stext=mxmMinden notinak eltömődik előbb utóbb, azoknak is, akik asztalon használják csak. A gyártók is rájöhetnének erre, jobb lenne, ha több lenne a könnyen szerelhető gép, nem rejtenék el a ventilátort a legutoljára kiszerelhető alkatrészek közé.

Ezt az A500-ast is viszonylag könnyen szét lehetett szedni; szemben más, régebbi Toshibákkal.
-
törölt tag
válasz
albinolynx
üzenetére
igen

-
törölt tag
válasz
albinolynx
üzenetére
az atheros van fenn meg a bt stack, de a monitor nem akar feltelepülni. Kibontja a toshiba csomagolója és semmi sem történik.
-
törölt tag
válasz
albinolynx
üzenetére
az atheros oldalán van valami driver ehhez a géphez?
-
törölt tag
válasz
albinolynx
üzenetére
aida-ban merre van ez a bluetooth mert nem találom
-
törölt tag
válasz
albinolynx
üzenetére
akkor ezt is kipróbálom, de az is lehet hogy elromlott a bluetooth benne?
-
törölt tag
válasz
albinolynx
üzenetére
5 telefonnal próbáltam meg egy pc-vel de egyiket sem találta meg.
-
pumba007
csendes tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Köszi akkor hagyom a T2400-as procit ..régi masina már de még mindig huzza
csak bajban vagyok a wlan beállitással mert állitolag lehet routernek használni ..de nen sikerült beállitanom.. -
törölt tag
válasz
albinolynx
üzenetére
nincsen ismeretlen eszköz. De hiába kapcsolom, be a bluetooth-t és keresem a telefonokat nem talál semmit.
-
törölt tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Nem lát semmilyen bluetooth eszközt a notebook L850-13R
De a telefon sem látja a notebookot. Pedig az összes bluetooth driver fenn van és a gép nem is írja ki hogy van ismeretlen eszköz. A telefonon is hiába állítom be a láthatóságot úgy sem látja. A most megjelent drivert is felraktam de azzal sem működik. Atheros változatot töltöttem le meg a Bluetooth stack programot. Amikor rányomok a keresásre azt írja nincsen találat. A telefon pedig 50 cm-re volt tőle. Próbáltam több telefonnal is de sehogy sem megy.
-
VMatteo
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
8óra 25 perc

Azt vettem észre, hogy 2-3mp-ig kell nyomi a gombot, mondjuk ezt írta a kiskönyve is
csak félek nehogy megsüljön, everest alatt is 90fok volt a CPU 
-
VMatteo
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
a piros csík helyett ződ csík sem lesz a vizuális embereknek?

Majd akkor ezekkel izzasztom, az everest stabilitás tesztje is jó egynek nem? -
VMatteo
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
Rendben. Mit ír ki a memtest, ha minden klappol?

-
VMatteo
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
Hogyne érdekelne! Ezért kérdezem!ennek pöcc-röffnek kellene lennie, mint egy jó dízelnek télen a -15fokban

Így áll most a
memtest -
VMatteo
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
De vadiúj gép! ha bekapcsol,. akkor semmii baja, firefox skype torrent, minden gut
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Én is ezt csináltam
Először leteszteltem hogy pontosan milyen driverek kellenek, aztán összegyűjtöttem őket és csináltam egy friss win telepítést. -
whiteman0524
aktív tag
válasz
albinolynx
üzenetére
A lényeg hogy megoldódott a probléma. Egyébként nem tudom hogy mennyire lehet hinni az itt leírtaknak, de valószínűleg korrektek az adatok. A Vezeték nélküli adatátvitel résznél pedig ott figyel hogy Realtek gyártmányú Wi-Fi és Bluetooth eszközök lapulnak a gépedben, tehát azok a driverek kellenek. Érdemes átolvasgatni ezeket az adatokat hogy ha korábban esetleg elsiklottál felettük.
-
decens
tag
válasz
albinolynx
üzenetére
blútúsz-t nekem sem sikerült életre keltenem (L750-esem volt), de különösebben nem is zavart a dolog. odáig eljutottam, hogy nem volt ismeretlen eszköz, és ha jól rémlik, akkor a következőképpen: minden telepített bt drivert leszedtem, ezután elsőnek feltettem a value added package-t, és aztán következett (újra) a többi bt driver. így szépen feltelepült minden.
ennek ellenére a kis xtab-70i-met nem akarta felismerni, de nem mentem falnak miatta...
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Az ismeretlen eszköz az lehet hogy a Bluetooth lesz. Csak azért mondom mert nekem is Toshiba laptopom van, és miután anno feltettem az összes drivert, és mindent felismert a gép maradt egy ismeretlen eszközt. Jó pár variációt végigzongoráztam mire kiderült hogy a Bluetooth lesz az, szóval ha az még nincs fönt, akkor érdemes lenne leszedni valamelyik Bluetooth drivert és megpróbálni

-
mr_ricsi
veterán
válasz
albinolynx
üzenetére
Csakhogy a HECI fogja össze az akkufelügyeletet és az energiatakarékosságot, ami egy notinál nagyon nem hátrányos, ha működik.
Az UDI milyen PCI VEN számot ír hozzá?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
albinolynx
üzenetére
Az Eszközkezelőben jobb egérgomb az ismeretlen eszközre, Tulajdonságok, Illesztőprogram fül, Frissítés... gomb, aztán kimegy a Netre és keres valamit magának.
Ha nem talál, akkor letölteném a Toshibától a Chip Set Utility-t. Kicsomagolnám egy mappába (a zip-en belül az exe is egy tömörítmény), és kézi driver telepítésnél ezt adnám meg a windowsnak, hogy keressen drivert magának.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
albinolynx
üzenetére
Management Engine Interface (Fenn van a Toshiba oldalán.)
-
mr_ricsi
veterán
válasz
albinolynx
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Rocksztár lehet a ChatGPT-ből
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Semmibe veszi a KRESZ-t a Tesla Mad Max módja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Acer Travelmate P215 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X230 - i7-3GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad P15S - 15.6" - I5 10310U 1.7GHZ - 16Gb - 512Gb - Quadro P520
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3604
- Acer Nitro 5 AN515 I7 9 gen 32 gb 1650
- Bomba ár! HP ProBook 645 G4 - Ryzen 7 PRO I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 1000GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Janou