- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
geckowize
őstag
válasz
intensa_man #14429 üzenetére
Nem tud ez uefit, 2009-es modell (legalabbis akkor lett veve es ugy emlekszem friss volt).
Kozben nyomtam egy setup defaultsot es ugy megjavult...Ki erti ezt...
Koszi mindenkinek a valaszokat!
-
geckowize
őstag
válasz
intensa_man #14427 üzenetére
Megáll itt, nem megy tovább.
Nincs a boot lanra állítva, sőt, egy felkiáltójelet is mutatot ott.
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Toshiba Satellite A500-134-re Win10 lett felrakva, viszont nem látszik sem eszközkezelőben, sem AIDA64-ben a LAN hálókártya, próbáltam win10-es realtek drivert rárakni (8.x-es verzió), de azt írta, hogy nem találja a Network Controllert.
Mit lehetne tenni? Nem tudom megnézni se, pontosan milyen Realtek hálókártya van benne, mivel nme jelenik meg.
-
geckowize
őstag
Szia,
Előzmény, hogy ne kelljen kattintani:
Sziasztok,
Toshiba Satellite A500-134-rol van szo, a hiba pedig az, hogy egyszer csak elsotetult a kijelzo. Azt gondoltam alvoba ment, de nem, megmozgatva a fedelet, ujra elojott a kep, azonban most mar ugy se jon elo. Mar tobb eve hardver csatlakoztatasa/lecsatlakoztatasa hang van (illetve systrayrol popup uzenet h az usb eszkoz gyorsabb mukodesre is kepes) fedelnyitaskor, azt irtam is ide, mondtatok, hogy szalagkabel, ami a webkamerae, az tort meg, gondolom most a kijelzoe is.
Mar nem garis persze, a kerdesem, hogy hazilag otthon meg lehet javitani, ha pl ebayrol veszek alkatreszt hozza?Azóta nem volt időm foglalkozni a dologgal és csak otthon áll papírnehezékként, viszont ismerősömnek kellene olcsón egy gép és el szeretném neki adni.
Később kiderült, hogy nem ment el a kép, hanem csak a háttérvilágítás, mivel rávilágítottam lámpával és úgy látszott már, hogy megjeleníti, amit kell
Mit tudok csinálni ezzel? Leszerelni a teljes fedelet és akkor egy kompakt kis gépként eladni, amihez kell monitor, vagy megérné valahogy megjavítani ezt a kijelzőhibát? 25-öt ér a noti beárazós topicban, úgyhogy ha 5k-ért nem javítható, nem nagyon bajlódnék vele...
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Toshiba Satellite A500-134-rol van szo, a hiba pedig az, hogy egyszer csak elsotetult a kijelzo. Azt gondoltam alvoba ment, de nem, megmozgatva a fedelet, ujra elojott a kep, azonban most mar ugy se jon elo. Mar tobb eve hardver csatlakoztatasa/lecsatlakoztatasa hang van (illetve systrayrol popup uzenet h az usb eszkoz gyorsabb mukodesre is kepes) fedelnyitaskor, azt irtam is ide, mondtatok, hogy szalagkabel, ami a webkamerae, az tort meg, gondolom most a kijelzoe is.
Mar nem garis persze, a kerdesem, hogy hazilag otthon meg lehet javitani, ha pl ebayrol veszek alkatreszt hozza?
-
geckowize
őstag
Ez komoly, hogy az info@toshiba.hu mailcím nem működik? Delivery Status Notification (Failure)-t kapok vissza, ha írok rá...
Amúgy ezt a problémát akartam elküldeni nekik, ti nem tudjátok, mi a gáz?
Toshiba Satellite A500-134 PSAM3E notebookról van szó, itt van leszűkítve a Win7 64 bit driverekre az oldaluk.
Szeretném letölteni a drivereket az oldalukról, azonban a letöltött zipek hibásak (nem lehet kicsomagolni sem,
megnyitni sem) a következőknél:
- Sound Driver
- Touch Pad DriverMár vagy százszor letöltöttem újra, így úgy vélem a hiba nem az én internetkapcsolatommal vagy a gépemmel van.
-
geckowize
őstag
Hello!
Eléggé aggasztóan lassan tölt be és nyílnak meg a programok az A500-asomon, főleg mióta kivettem belőle az SSD-t, azonban az SSD berakása előtt sem volt ilyen lassú még a gép. Viszont az asztali gépet használom legtöbbször így inkább abba kellett az SSD, így az nem játszik.
Azt még tudni kell, hogy klónoztam a rendszert az SSD-sről a vinyóra, lehetséges, hogy ez okozhatja?Arra gondoltam, hogy a gyorsabb bootolásról és jobb teljesítményről ismert (?) Win8-at raknám fel, ahelyett, hogy megint belekezdenék egy Win7 reinstallba.
Viszont ez egy 2009-es gép, tehát nem fogok Win8 drivereket találni hozzá a Toshiba honlapján, viszont a Win8 beépített driverek nem jók? Vagy ha ráeresztek egy Driver Geniust, nem talál hozzá?
-
geckowize
őstag
Valaki meg tudná mondani, hogy egy Toshiba Satellite A500-134-ből hogyan lehet kivenni az ODD-t? Youtubeon nem találtam A500 disassembly videót, valaki tudna olyat linkelni, amit hasonlóan kell?
-
geckowize
őstag
válasz
geckowize #11408 üzenetére
Megnéztem AudioTool appal és elvileg az ilyen 1 kHz körüli hangoknál torzít, de most letörölve a driver geniusszal leszedett friss drivert, aztán újratéve a toshiba honlapjáról nagy nehezen leszedett sound drivert, megjavult (ja, aztán 1 hét múlva ismét besz*rik...
)
-
geckowize
őstag
válasz
geckowize #11317 üzenetére
Valaki erre?
Azt még kihagytam, hogy ugyanezen notebook (A500-134) hangszórója is állandó jelleggel beszarik, ami régen egy Realtek Audio Driver reinstallal orvosolható volt, ám most már azzal sem javul meg, a hiba pedig az, hogy sokszor gusztustalanul torzít némely (magas) hangfrekvenciáknál. Mi lehet a baj? Másnál nem fordult ilyen elő? -
geckowize
őstag
válasz
geckowize #11316 üzenetére
Közben rájöttem mi lehet a hiba. A kijelző le- és felhajtásakor írja ki ezt az üzenetet, és ugyanekkor a webkamera is besz*rik, nem ad képet többet (pl megy a webkamera program és lehajtom, majd vissza).
Meg lehetne valahogy javítani? Gondolom hibás lett a zsanérnál a kábele, ezt kicserélve működne?
-
geckowize
őstag
Hello! Van egy Toshiba Satellite A500-134 notebookom es szeretnem belerakni A mar Meglevo SSDmet, egy Kingston V+200 120GB tipusut. A biztonsag kedveert irok, hogy ezt megtehetem Ugye? A Vinyo helyere menne, aztan ha meglesz Az optibay, a vinyot abba raknam. Problema nem lesz ennek gyakorlati megvalositasaval ugye?
-
geckowize
őstag
Akkor inkább hagyom a szarba, mert úgyis nagyrészt csak az asztalon van, nem sokat hordozom, kb 2-3 hetente 1 alkalom van amikor máshol használom, de ott is van áram, csak 1x a töltőt nem vittem magammal, hát akkro anyáztam is rendesen, akkor jól jött volna az akksi, de most ezért, hogy ezt a szökőévente félszer előforduló hibát kivédjem, nem fizetek 17k-t
-
geckowize
őstag
Hello! Honnan tudjam meg, hogy a notimhoz alapbol adott, de mar kidobott akksi milyen tipusu volt? Szeretnek ujat es ebayen felek olyat venni amit nem tudok biztosra h jo bele. A notim Toshiba Satellite A500-134.
-
geckowize
őstag
Hello!
Toshiba Satellite A500-134 gépem van, akksi beszart kb 1 éve. Néztem Magyarhonban 20k körül dukál egy új akksi bele, ami nem olcsó viszont cserébe drága.
Hol érdemes, hol lehet egyáltalán venni olcsóbban?
Ebayen kb 10k lenne, amikor pár hónapja néztem, viszont még sosem ebayeztem és mi van ha megjön, kifizetem és átvágnak egy tönkrement akksival? -
geckowize
őstag
Azt még kihagytam, hogy ugyanezen notebook (A500-134) hangszórója is állandó jelleggel beszarik, ami régen egy Realtek Audio Driver reinstallal orvosolható volt, ám most már azzal sem javul meg, a hiba pedig az, hogy sokszor gusztustalanul torzít némely hangfrekvenciáknál. Mi lehet a baj? Másnál nem fordult ilyen elő?
Ha még nem lenne elég, a webkamera is szarakodik, skype közben Eszköz leválasztása hang és megszűnik a videó, nem ismeri fel többé a webkamerát... Driver reinstallal egy ideig jó, utána megint szar....
Elég jól befürödtem mostanra ezzel a géppel, mert az előző hozzászólásomban említett USB probléma, a mostaniban tárgyalt hangszóró és webkamera gebasz mellett az akksija is már jó 1 éve tönkrement (pedig hetente volt használva rendesen utazáskor lemerítettem stb...), akkor volt 2 és fél éves a gép...
-
geckowize
őstag
Hello!
Egy Toshiba Satellite A500-134 notebookról van szó, az USB-jével voltak már gebaszok (pl a Razer Abyssus egerem világít, ha megy a gép, és volt hogy csak pislákolt, ekkor kékhalálozott is, egy intel chipset driver reinstall segített ezen), jelenleg az a mániája, hogy ezt írja ki:Semmi más, csak a Razer Abyssus egér van rádugva, és nem értem miért írja ezt ki, mikor tudtommal nincs is már USB 1.0/1.1-es port a gépeken régóta, csak 2.0...
Leszedtem megint a Toshiba honlapjáról a chipset drivert, ami láthatólag annyira sok mindent nem is csinált, ugyanis semmi progress bar nem mozgott, semmi adatmásolás nem történt (szűz windowsnál viszont igen), gyanítom azért, mivel a fennlevőt raktam fel megint, ami sztem kicsit outdated (verzió: 9.1.1.1019 és ha jól értelmezem a dátumformátumot a 11/11/09-ből, akkor ez 2009 novemberi).
Mi lehet a baj az USB-vel? Sajnos már lejárt a gari, de ha lenne, visszaküldeném, mert nem egyszer volt már 3 és fél év alatt ilyen usb-s szarakodásra példa, ahogy feljebb is említettem.
-
geckowize
őstag
Hello!
Tervezek a gépembe (Toshiba Satellite A500-134) SSD-t venni a közeljövőben, ámde azt néztem, hogy egy HDD-t lehet csak ebbe a notebookba rakni. Egy ismerősöm azt javasolta, hogy a jelenlegi HDD helyére kéne rakni az SSD-t, majd az ODD-t eltávolítani és venni egy ODD-be való keretet a HDD-nek, majd berakni a helyére. Ki mit tud erről, mennyire kivitelezhető, konkrétan az én gépemben, és a keret hány ezres mulatság lenne? -
geckowize
őstag
Hello
16"-os Toshiba Satellite A500-134-emhez szeretnék válltáskát, mert a logitech kinetik backpack nem igazán jött be, túl nehéz, és ha a notin kívül (másik) hátizsákot is szeretnék hordozni, elég nehézkes így, válltáskával viszont könnyebb lenne sokkal.
Olyan kéne amibe elfér a töltő is. Max 5k-t adnék ki érte.CASELOGIC NCVI-116: erről mi a vélemény?
-
geckowize
őstag
Hello!
2 éve és 4 hónapja vettem a Toshiba Satellite A500-134 típusú notebookom. Az akksija 2 év után, tehát amikor már nincs gari, elkezdett gyengélkedni, először a megszokott másfél órás üzemidőt 1 órára csökkentette, majd háromnegyed, aztán fél óra is volt. Most meg valami negyed óránál nem az volt, hogy figyelmeztetett volna, hogy merülésben van és stb, hanem egyből kikapcsolt, aztán a windows kiírta, hogy javasolt a telepcsere, az akku 11%-on van és csatlakoztatva van, de nem töltődik.
Kuka az akksi, jól gondolom? Hol érdemes újat venni? Argepen néztem, 20k körül van ez a típus, ami volt benne, az kicsit húzós, nincsen fölös 20 ezrem ilyenekre. -
geckowize
őstag
válasz
Rocko007 #5854 üzenetére
Én First Computertől rendeltem 255k-ért, 3. napon már hozta a futár. Javaslom argep.hu-t. 3dmark06 eredménnyel még nem tudok szolgálni (folyamatban van), de pl cod4 élsimítás nélkül és v-sync nélkül 50 fps körül megy, tehát bőven játszható, élsimítás hiánya meg annyira nem zavaró 1366*768-on. A többiről majd még írok.
-
geckowize
őstag
válasz
Biggieboy #5676 üzenetére
Ha van ilyenened, meg tudnád légy oly' kedves mondani, hogy egy 38,4 cm széles, 25,9 cm hosszú és 4,1 cm vastagságú téglatest belefér-e?
Mert netről lesz rendelve az egész, együtt akarom a hátizsákot majd a notival rendelni és lakhelyemen nincs mód rá, hogy majd kipróbáljam. -
geckowize
őstag
Mit gondoltok, ez a Logitech Kinetic Backpack alkalmas a Toshiba Satellite A500-134 hordozására?
Ezt írja a leírás:
Használható a legtöbb 15,4coll-es hordozható számítógéppel és a 17coll-es Apple® MacBook Pro típussal
Most ha a 17"-os mekbúk belefér akkor valószínű, hogy a 16"-os A500 is, nem? -
geckowize
őstag
válasz
Csabee. #5668 üzenetére
Nem, nincs ilyenem, csak a Milyen notebookot vegyek? topicban valaki belinkelte és nem hittem a szememnek, hogy ilyen konfig és ennyibe kerül. Előtte a Satellite P300-225-öt néztem, az jónak tűnt, bár már kezdtem róla lemondani, mert 17"-os és 3 egész valamennyi kiló, úgyhogy a hordozgatása elég necces lehet. Ez az A500 viszont 2,7 kg és 16"-os, úgyhogy csak jobban járnék vele hordozgatás szempontjából (is), pláne, hogy olcsóbb is 40-45k-val.
Nővérem is most vett Pavilion dv5-1190eh-t, játék közben melegszik meg hangos, de nem játék közben szerintem annyira nem hangos. Én is már majdnem emellett a dv5 mellett döntöttem, viszont a ddr2 vrammal szerelt 9600m gt visszatartott, mert én nem fogom kibírni, hogy ne cod6ozzak. -
geckowize
őstag
Hali.
A Toshiba Satellite A500-134-esről mi a véleményetek? Adatait nézve csak felbontásban marad alul a 17"-os Satellite P300-225-tel szemben (1366*768 vs 1440*900), sőt, a processzora erősebb is (P8700 vs P8400) mégis több mint 40 ezer forinttal olcsóbb. Ha nincs benne semmi bukató, ez elég jó vétel.(már 266ezerért P8700 / 4 GB RAM / 500 GB HDD / Radeon HD 4650 és 2,7 kg!)
-
geckowize
őstag
Sziasztok.
Mi a véleményetek erről a Satellite P300-225-ről?
Az árat ne nézzétek, 302.400-ért is van argep.hu-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Medence topik
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest