- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
goyslee
csendes tag
Vegyuk pl a norton ghostot. Bootolom pendriverol, nincs bent hdd. Mindent elkezd betolteni a memoriaba es nagyjabol ugyanazon a ponton vagy lefagy, vagy ujraindul. Az osszes tobbi pl a win 7 telepitesekor is, el sem jutok a telepites helyenek kivalasztasaig, szukseges fajlok masolasaig, egyszeruen egy kattano hang kisereteben ujraindul (nincs hdd nem az kattan) vagy lefagy kb ugyanannal a pontnal.Linux bootolaskor, amikor mar eppen be akarna tolteni a grafikus feluletet fagy vagy ujraindul szinten.
Amikor a problema jelentkezett elso dolgom volt ramtesztet futtatni ugy hogy nem fagyott le es indult ujra, tobb mint 10 oran at nem volt hiba. Van olyan virus ami maradandoan be tudja magat irni a memoriaba? Nem hallotam meg ilyenrol, de ki tudja, sok mindenrol nem tudok.
Es ami a legduhitobb, hogy mar tegnap este ota folyamatosan fut a d3, kb erre hasznalom a jatekot, hogy kozben a hatterben fussanak a letolteseim. Es igy semmi fagyas vagy ujraindulas. Ha viszont kilepek az asztalra max 20 perc es fagy/ujraindul.
-
goyslee
csendes tag
Ugy erted a bios lenne a szoftveres hiba? Azt is frissitettem (eleg nagy volt a kockazat, megszivhattam volna ha kozben lefagy) Meg hdd nelkul is kb 5 fele szoftverrel produkalja ugyanazt, ubuntu live cd, northon ghost boot, hirens boot cd... xp es win7 telepito, stb
ventillator tokeletesen tiszta es mukodik is, a videokartyan es a cpu;n is friss pasta van... ventillatoros alatet is van. sztem ennek a gepnek vege van. ha tul dragaert valallnak inkabb gyujtok masikra...
-
goyslee
csendes tag
válasz
mr_ricsi #10129 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy valaha szervizbe kell majd adnom egy szamitogepemet. Szuksegem van a gepre, mar csak az a kerdes, hogy megeri e javittatni, angliaban eleg borsos aron megy ez... Lehet akkor mar egy ujat venni erdemesebb. Ami a fura, hogy ha jatszom vele akkor semmi baja. Amint kilepek az asztalra, vagy lefagy vagy ujraindul... Majus 15 ota diablo 3zok rajta es egyetlen egyszer nem fordult elo, hogy jatek kozben fagyott/ujraindult volna... Mar arra hasznalom a jatekokat, hogy ha letoltes miatt bekapcsolva akarom hagyni es biztosra szeretnek menni akkor elinditom a D3-at pl es 4-5 napig is bekapcsolva marad a gep fagyas nelkul...
A hdd nelkuli bootot meg kiprobalom (a dvd-t mar egy honapja kiszedtem
), de ha az sem megy, valami az alaplapon kellett, hogy elszalljon. Meg biost is frissitettem hatha az a baja, esetleg meg talan a power gomb vezetekelesenek ellenorzese belefer...
Mindenesetre koszonet az eddigi segito szandekert, meg ha orvosolni nem is sikerult a problemamat...
-
goyslee
csendes tag
-
goyslee
csendes tag
Igen, a SMART ott is mutat hibat... de ettol meg nem mernem egyertelmuen azt mondani, hogy ez a vinyo hibaja. Tutira kizarni csak egy vadonatuj vinyoval tudnam, de az nekem nem elerheto... ismerosi korben nincs masik, es nem szeretnek vasarolni sem, foleg ugy, hog nem tudom felesleges e. Egyebkent a tesztprogramok nem utalnak a vinyo hibajara. Egy 20 oraig tarto sectorvizsgalat egyetlen rosz sectort sem talalt. Csak a SMART mutat csunya dolgokat.
-
goyslee
csendes tag
válasz
mr_ricsi #9872 üzenetére
Sajnos kicsit elhamarkodottan orultem... A gep ugyanazt a hibat produkalja masik vinyoval is...
Memtest sikeres volt tobbszor is, egy alkalommal 10 orat ment...
ubuntu live cdvel is ujraindult/fagyott,
pendriverol probaltam norton ghostot/win7et, de ugyanugy fagy/ujraindul.Ezek utan valakinek van meg otlete? Csereljem az alaplapot? Toltonek/akkumulatornak lehet valami koze ehhez szerintetek?
udv
goys -
goyslee
csendes tag
Koszonom mindenkinek! Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen gondot okozhat egy merevlemez. A SMART viewer egyertelmuen mutatja, hogy ez lesz a gond. Mikor meglattam az eredmenyt majdnem elsirtam magam
Egyebkent az ubuntut be sem bootolta, ujraindult... A memtest 10 ora utan sem mutatott hibat. Holnap kapok kolcson egy merevlemezt, csak hogy biztosra mehessek, de igy is majdnem biztos vagyok benne, hogy uj merevlemezt kell vennem.
Koszonom mindenkinek!
-
goyslee
csendes tag
Ez sem jutott eszembe, de mindjart meg is csinalom, es koszi...
Majd jelzek ide mire is jutottam... -
goyslee
csendes tag
Sziasztok!
Hosszu lesz... Elnezest mindekitol de ez a poszt mar az utolso mentsvaram, a szamitogepem javitasanak kiserletere...
Elegge bonyolultnak tunik a problemam, remelem valakinek sikerul valaszt adnia erre.Van egy toshiba satellite a300 laptopom amire nagyon vigyazok, reven jovedelmemet szamitogepek javitasabol egeszitem ki. Nem vagyok kokler...(viszont ezt nem iskolaban tanultam, elofordulhat hogy valamivel nem vagyok tisztaban) Szoval laptop alatt huto ventillator pad, sajat ventillatorat havonta tisztitom. Kb 2 havonta visszaallitom norton ghosttal a rendszert, mert szeretem ha a gepem mindig gyors.
Mostanaban azonban ket hibajelenseg is jelentkezett:
1. Egy halk kattanas hang kisereteben ujraindul a gep.
2. Lefagy
Eloszor arra gondoltam, hogy biztosan a windows serult meg valahogy (elofordulhat) ezert a mar nagyon sokszor alkalmazott norton ghostos visszaallitast kisereltem meg. Csak az a baj, hogy amikor cd rol bootolja a ghostot, akkor szinte mindig ugyanazon a ponton szinten lefagy a gep. Tobbszori sikertelen kiserlet utan, uj operacios rendszer telepiteset probaltam, de az eredmeny ugyanaz, a telepito is lefagy meg a telepitesi hely kivalasztasa elott.
Probalkozasok javitasra:
1. ramok ellenorzese, (2x2gb) kivettem az egyiket, majd visszaallitas, de ismet fagyott. Ugyanazon ram masik foglalatba helyezve, szinten fagy. Masik ram beteve egyedul, ugyanaz megcsinalva mint az elsovel, mindket esetben fagyas telepiteskor, illetve visszaallitas kiserletekor. Ugy gondolm kizart, hogy mindket RAM-om egyszere menjen tonkre.
2. A laptopot darabjaira szedtem szet, portalanitottam (nem volt benne sok), alaplapot atvizsgaltam, puffadt kondenzatort vagy egestnyomot/kisulest keresve, de semmi. Osszerakas utan a hibajelenseg meg mindig megvan.
3. kivettem az akkumulatort es csak halozaton megneztem hogy mukodik, de a hiba meg mindig megvan.
4. hirens boot cd system test (vagy hardwer test nem emlekszem a pontos nevere) na itt is megfagy csak nem latom, hogy eppen mit tesztelne akkor, mert osszetorik a kep. Ebbol talan a GPUra lehetne kovetkeztetni, de akkor megis hogy tudok orakig futtatni egy fallout3-at, vagy wowot barmilyen fagyas vagy ujraindulas nelkul?A rendszer Win7 es NINCS kek halal.
Elofordul, hogy meleg a gep, de a hibajelenseg akkor is tapasztalhato ha teljesen hideg a gep (eppen akkor kapcsoltam be). Van hogy 3szori probalkozas utan bootol csak be a windows(mert kozben szinten lefagy), es van, hogy egesz napos hasznalat soran, kb 2szer indul csak ujra. A hibajelenseg teljesen rendszertelen idokozonkent mutatkozik.
Sajnos nincs tobb otletem, mi lehet a baja, ha esetleg valakinek volt mar hasonlo gondja... talan tud segiten, vagy egy zseni kozuletek...
tervezek meg a cpu-ra uj thermo pastat kenni, de ezenkivul meg vagyok love.
Elore is koszonom a segitseget, ha valaki tud egyaltalan...
goys
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest