Új hozzászólás Aktív témák
-
tutis
őstag
érdekes megoldás született. akármelyik új videókártya drivert próbáltam, nem indult el az új driverrel a képernyő (hdmi-tvvel összeötve tudtam mindig a régit visszatenni hogy lássam mit csinálok)
aztán feltettem az AVS video konvertert mert kellett videót szerkesztenem, és láss csodát, mostmár lejátsza a videókat -
tutis
őstag
Ha leszedem a videókártya drivert, van kép, csak ugye akkor a felbontás alap. Neten túrtam sok helyen, mindenhol azt írják hogy a driver outdated. a windows frissítés hozta magával ezt a "fícsört"...MPC-vel sincs kép. Egyedül a kmplayer a jó, de azért mert az nem telepített valszeg.
Visszaállni nem akarok 8.1-re, ráadásul eredeti win 7-re ment fel a 10-es, nincs kedvem újrahúzni semmit. -
tutis
őstag
Toshiba L670 az alany. windows 10 home - 1083-as build.
Youtube videók edge alatt csak hang van, videólejátszás media playerrel nem indul, azaz minden telepített videólejátszóval nem megy a videó, csak hang maximum.
annyit kiderítettem hogy valszeg a videó kártya driver a probléma, mivel az új windows frissítésben talán outdated lehet a driver. De nem találok sehol sem megfelelő videókártya drivert. (ATI Mobility Radeon HD 4530/4570 (M92))
Van valami megoldás win 10 megtartása mellett videó lejátszásra? -
tutis
őstag
válasz
alienamelie #13687 üzenetére
bár most nincs előttem a laptop, de emlékeim szerint a rendszer visszaállításnál ki lehet választani a toshiba általi recoveryt.
-
tutis
őstag
-
tutis
őstag
válasz
Sirandrish #13468 üzenetére
Kicsit olvasgasd el mit is tud, az ilyen hardverű gépek nem játékra valók. Ha letekered a videókártya adatlapját, látszik hogy a legtöbb játék alapon is jó ha 5-10 fps-t tud..
Ez a hardver arra jó hogy tudj netezni, office csomagot kezelni, filmet nézni. Játékra már nem. Komolyan progik is kifognak a gépen..Belépő szintű a laptop, ez ellen nincs mit tenni.
(helyedben megpróbálnám felkonfigurálni helyesen a windowst, felesleges programokat leszedni, szolgáltatásokat ami nem szükséges letiltani...Esetleg egy SSD bővítés még hozhat gyorsulást, de játék szinten nem lesz előrelépés a videókártya miatt.. -
tutis
őstag
Sziasztok!
van egy Toshiba L670-13D laptopom. Kicsit tuningolni szeretném, mert nem vagyok vele megelégedve mostanában.
Milyen irányban induljak? SSD? Memória? CPU?pár adat:
CPU tulajdonságai:
CPU típusa DualCore Intel Core i3 330M
CPU alias Arrandale-3M
CPU stepping C2
CPUID CPU név Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 330 @ 2.13GHzCPU sebesség:
CPU órajel 2128.3 MHz (eredeti: 2133 MHz)
CPU szorzó 16x
CPU FSB 133.0 MHz (eredeti: 133 MHz)
QPI órajel 2394.3 MHz
Memóriabusz 532.1 MHz
DRAMSB arány 16:4
CPU gyorsítótár:
L1 kód gyorsítótár 32 KB per core
L1 adat gyorsítótár 32 KB per core
L2 gyorsítótár 256 KB per core (On-Die, ECC, Full-Speed)
L3 gyorsítótár 3 MB (On-Die, ECC, Full-Speed)Lapkakészlet tulajdonságai:
Alaplapi lapkakészlet Intel Ibex Peak-M HM55, Intel Ironlake-M
Memória időzítések 8-7-7-20 (CL-RCD-RP-RAS)
Command Rate (CR) 1T
DIMM1: Samsung M471B5673EH1-CF8 2 GB DDR3-1066 DDR3 SDRAM (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-18 @ 457 MHz)
DIMM3: Samsung M471B5673EH1-CF8 2 GB DDR3-1066 DDR3 SDRAM (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-18 @ 457 MHz) -
tutis
őstag
Valki cserélte már ki a cd meghajtóját hdd meghajtóra?
Gondolkodok ssd meghajtó használatában, ezzel a hdd beépíthetőséggel lehetne 2 db merevlemez is a gépben, a gyári hdd és egy ssd.. -
tutis
őstag
válasz
konyi79 #12957 üzenetére
Ennek nem ilyennek kell lennie. A router 1 méterre van a laptoptól, ráadásul nem is gagyi router, Netgear WNR3500L, tomatousb firmware-el, sokkal de sokkal gyorsabbnak kéne lennie.
-
tutis
őstag
Toshiba L670-13D
Wifi iszonyúan lassú. Kábelen jön a 60MBit, de wifin 2-3MBit csak a sebesség! Még a telefonon is gyorsabban jön a wifi.. Mi lehet a gond? -
tutis
őstag
erről egy tv2-ős vagy rtl klubbos rejtett kamerás felvétel jutott eszembe, már nem emlékszem pontosan, de ott azt hiszem a hűtőn lekötötték a 220-as vezetéket, és kihívtak 10 szerelőt. 10-ből vagy 8 nagy hibát és több tízezres hibát vízionált, 1 becsületes volt és visszakötötte a vezetéket, 1 pedig észrevette a rejtett kamerát és elment
-
tutis
őstag
Tehát ha nem értesz valamihez akkor az átbaszás jogos. Ezt ne terjeszd légyszi
Nem értesz hozzá, kijön a szerelő, megjavítja, elkéri a jogos pénzösszeget. Ennyi a történet. Ha ettől eltér, akkor sajnos csalásról, jogtalan haszonszerzésről beszélünk. Jobb helyeken ezt még a btk is bünteti. Sajnálom hogy ezt nem érted.. -
tutis
őstag
Értem én mit akarsz kihozni belőle, de akkor levezetem neked a Te változatodat helyesen:
Kijön a tv szerelő, és szervízbe akarja vitetni - a hiba mértékéből már itt elbukott a dolog, mivel csak biztosíték csere lenne, ha ennek ellenére szervízbe akarja vitetni, máris lehet gondolni hogy a haszonszerzés miatt.
De tegyük fel ez a hivatalos eljárás, be kell neki vinni. A hiba mértéke még mindig a biztosíték csere, erre 2 óra munkadíjat bajos kiszámlázni. Mivel odafigyeltem az ingyenes kiszállásra, így ismét az 1 óra munkadíj + anyagköltség = kb 3500 Ft lett volna a végszámla, a különbség az hogy 1-2 nap nincs nálam a tv. De ez megért volna 6500 Ft-ot nekem. -
tutis
őstag
A javítás mértéke nincs arányban az árral, ha nevén akarom nevezni a gyereket akkor csalással, átveréssel állunk szemben. Kicsit segítek, a helyes megoldás a kiszállási díj (jelen esetben ingyenes volt, mivel így hirdette magát az emberke) + 1 óra munkadíj (kb 3ezer Ft) + anyagköltség (legyen ez 500 Ft hogy nagyon sokat nyerjen az anyagon)
Tehát ha tisztességes, akkor is maximum 3500 Ft lehetett volna az ár.
Fura már a kérdésed is, neked természetes dolog hogy egy nyilvánvaló átverésen alapuló szolgáltatást természetesnek tartasz.. -
tutis
őstag
Azért az autó kicsit nagyobb érték mint egy laptop, ráadásul az autódat nem viszed el a műhelybe hogy tisztítsák meg a ventillátort...
régebben amikor nem Lcd tv-nk volt csak sima képcsöves, hívtunk egy ilyen csoda műszerészt, aki pár hókuszpókusz és ráolvasás után kijelentette hogy csak nekünk csak itt csak most be tud szerezni egy olyan kis valamit ami nélkül kukára dobhatjuk a televíziónkat, de csakis Ő meg tudja menteni, hazaugrana a kis valamiért csekély 10 ezer ft fájdalomdíj ellenében.. Mit tudtunk tenni, kellett a tv az asszonyak, belementünk, jött is boldogan a csodaműszerész, aki a varázstalizmánjából előkapta a varázsbiztosítékot és 3mp alatt beletette a tv-be, és láss csodát, újra volt kép. (addig is volt csak széthúzta a képet)
Mi átadtuk a jól megérdemelt munka gyümölcsét, a csekély 10 ezer ft-ot, ami abban az időben annyit ért mint ma kb 30 ezer ft...
Utána eszembe jutott hogy van a családban vidéken tv szerelő, felhívtam és megkérdeztem a tutit, ő mondta el hogy egy 20 ft-os biztosítékcsere volt, semmi más..
Szóval ennyit a drága műszerészek idejéről..
Ezek a műszerészek nem csinálnak semmit jórészt, csak meglévő alkatrészeket cserélnek ki, persze van érdemi munka is emögött, de nem fognak pl egy ventillátort szétszedni, újrazsírozni, stb, veti ki, másik be oszt jónapot.. Szóval nem kell annyira túlmisztifikálni ezt a dolgot, erős az az 5ezer ft-os órabér, főleg úgy hogy ugye ki tudja mennyi órát dolgozik vele-papíron.. -
tutis
őstag
Nekem ilyenem van, mondjuk kár hogy már nem kapható, de nagyon bevállt, 23cm-es ventije van, halk és a nagy venti több levegőt tud megmozgatni..
Van újabb fajtája is, anyámnak ilyet vettem, de fele olyan jó csak, kisebb is, nem is annyira jó, nem hűt annyira..
Az enyém akkora nagy mint a 17-es laptopom, anyámé meg kb mint egy 15-ös laptop, holott 17-eshez is ajánlják..
-
tutis
őstag
válasz
Krystal_s #10573 üzenetére
ventittisztításért szerintem ne küld szervízbe. Pár csavar kell kicsavarni, levenni a hátlapot,és máris hozzáférsz a ventihez..Takarítsd ki, ha ezután is zajos csak akkor érdemes elvinni a szervízbe..Ehhez semmilyen szaktudás nem szükséges, egy db csavarhúzó kell hozzá és kész is..
-
tutis
őstag
válasz
albinolynx #10555 üzenetére
nem, ezen klön van usb port 2 db amit úgy tudsz használni mint a laptop usb portját. Áramellátás 1 usb portról történik, lényegében ez egy hűtő amin van 2 db usb portos hub..
-
tutis
őstag
válasz
Dhampir #10544 üzenetére
A toshiba leszokhatna a fekete fényes felületek alkalmazásával, vitrinben jól néz ki de nem napi használat közben.. Nekem L760-em van, jó laptop volt annó, de az előtte való acer-em anyaghasználatra sokkal jobb volt.. Billentyűzet meg pocsék, nagyon meg kellett szokni. Nekem a következő laptopom lehet nem toshiba lesz, bár csak acer vagy toshiba jöhet továbbra is számításba..
-
tutis
őstag
válasz
mr_ricsi #10519 üzenetére
rosszra nyomtam, ricsko1899-nak akart menni a válasz.
Pontosan így van, a laptopnak semmi baja, ez szoftveres gond. Nézd meg a szolgáltatásokban nem fut valami szokatlan dolog.
Nekem pl volt egy ilyen: ##Id_String2.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762##
C:\Program Files (x86)\Bonjour\mDNSResponder.exeemiatt alig akart csatlakozni a netre..
Letiltottam, máris jó lett minden. Szóval neked tuti szoftveres gondod van.. -
tutis
őstag
válasz
ricsko1899 #10511 üzenetére
ha a routert megpingeled, van válasz?
-
tutis
őstag
válasz
ricsko1899 #10503 üzenetére
Kábelesen működik a net vagy akkor se? Tűzfalas problémára gyanakodnék elsőkörben. Használsz tűzfalat? Ha igen próbáltad már úgy a netet hogy kilövöd a tűzfalat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kerékpársportok
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- OHH HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest