- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
Dr. Akula #7761 üzenetére
Szerintem SSD megbíz6óságról ennyi idõ után nem nagyon lehetnek tapasztalatok: ha a wear-leveling alól kilátszik, hány SLC cella lett kimaszkolva 1E5 írás után, ott valami más is jól el van ...va. (amíg be nem szerzek egy 300x 16gb Transcend CF-et, addig egy 133x változattal kisérletezek - eddig ubuntu 8.10 két kísérletbôl nem ment rá fel)
-
Gergő_
őstag
válasz
Dr. Akula #7500 üzenetére
szerk: szóval jobban megéri nagy akku ha már rá van forrasztva
újonnan egy ilyen sl proci legalább 50 ezer mínusz az eladott régi proci
kicserélni a lenovo service training alapján nem nagy móka de inkább szervizzel csináltatnám
Egyébként az x200s-ben vmi gs45 chipset van de lehet jobban megéri nagyobb akkut venni
Br ezekkel nem hiszem hogy sok újat mondtam el -
Dottore
addikt
válasz
Dr. Akula #7191 üzenetére
Régebben ellenzője voltam a DVD, CD meghajtó hiányának laptopoknál, de be kell látnom ma már nem nagyon van rá szükség. Ahogy Dr. Akula is írja, lassú, kicsi a kapacitása. Rendszert telepíteni ott a pendrive. Bootolni is lehet róla mindenfélét (pl. Hiren's BootCD), szóval úgy vélem ki lehet hagyni. Fogadni nem mernék, de még pár év és nyoma sem marad.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Dr. Akula #7184 üzenetére
Tudtommal a ThinkPadek mind 3 év gyári garisok, hogy lehet akkor 1 évvel eladni??
Alapból ez a T és X sorozatra lenne igaz, de azokra sem feltétlenül.
A Lenovo oldalt kell figyelembe venni, eszerint a NS23SHV modellre 3 év garancia van.[link]evone: Az ultrabase-t külön kell megfizetni.
-
Tim82
félisten
válasz
Dr. Akula #6655 üzenetére
Ez megnyugtató abból a szempontból, hogy másfél hete a notimban lévő író (LG GSA-4083N) elrontott egy DL lemezt. Előtte ilyet nem csinált, pedig kb. másfél éve van meg. Aztán voltak olvasási problémái is (nem ismerte fel a lemezt, amit beraktam - egy játék gyári DVD-je), de úgy tűnik, egy óvatos tisztítás megoldotta a gondot.
-
válasz
Dr. Akula #6064 üzenetére
Ha nem lopott a noti akkor IBM/Lenovo esetén teljesen mindegy, hogy honnan vetted a notit.
Ismerősnek vettünk angol T60-at papírok nélkül, tv kimenet miatt alaplapot cseréltek rajta az infóparkban levő szervizben, semmilyen papírt nem kértek, csak szériaszám alapján ellenőrizték garis-e még a noti. -
fordfairlane
veterán
válasz
Dr. Akula #6064 üzenetére
Az is tény hogy náluk még mindig a T61 a legújabb noti, miközben (ha nem is s/t-t, de) X200-at, X300-at, T400-at már sok helyen látni. Ennek fényében talán nem is olyan meglepő ha felvetődik a kérdés.
A weblapjukon a Lenovo notik közt van régi, meg új is, SL, R500, T500, T400, stb... [link]
-
Gondwana
addikt
válasz
Dr. Akula #2302 üzenetére
Ja, bocs, rosszul emlékeztem: magából, a programból nem tudtam kilőni, amikor ujrainstalltam a gépet. Először arra gondoltam, hogy CPanel, Remove program, de a következő bootolásnál láttam azt a pici checkboxot balra lent, a panaszkodó ablakban. Azóta nem volt szükség az uninstallra.
(Azóta már lehet, h meg is találtad - kivéve, ha te is úgy használod a gépet, mint én: csak sleep, meg hibernate, poweroff nincs)
Ja, és a BIOSban a security chip invisible-re van téve: ha disabled, akkor a drivere bootoláskor panaszkodik, hogy could not start device.
[Szerkesztve] -
CB
senior tag
-
polip
addikt
válasz
Dr. Akula #2237 üzenetére
hát én nem tom te milyen T60-ra gondolsz, de ami itt van előttem az:
T5600-as procival van (64bites)
10 fok különbség nincs, hiszen az új hűtés minden tesztben 10% különbségnél nem mutatott nagyobb eltérést...
Dual layeres DVD író volt alapban a fent említett T60-ban....
a vista meg elég fontos -
Shadowfax
addikt
válasz
Dr. Akula #2015 üzenetére
Recovery cd-k a szokásos módon: Start - Minden program - ThinkVantage - Create Recovery Media. [link]
Ha nincs ott ez a progi, akkor a System update-tel le kell tölteni.
A másik kérdésre a válasz: [link] Az R&R-ben a Schedule your backup elől szedd ki a pipát, s akkor nem csinál automatikusan backupokat a vinyóra. (Lehet, hogy Nálad már pöttyet más a felület, lévén ez R&R 3.1, nálad vlsz R&R 4.0 van.) -
amargo
addikt
válasz
Dr. Akula #1154 üzenetére
Az nekem megy, Linux alatt nem tudom kikapcsolni. elvileg ezek a funkció gombok globálisak.. valamennyire..
Shadowfax
Elolvastam meg néztem, de ez csak annyi, hogy nem lehet a merevlemezt is jelszóval védeni.. stb. Legalább is én ilyen információt vettem ki. Megéri ezért vissza vinni? -
Shadowfax
addikt
válasz
Dr. Akula #1096 üzenetére
Te írtad még régebben, hogy a honlapon lecsekkolva a garanciát, on-site repair warranty jött ki.
De ha a Battery recall-os oldalon az jött ki, hogy a géped akksija nem érintett a dologban, akkor azért nem jönnek házhoz, hogy ezt ellenőrizzék.
A biztonság kedvéért írj azért e-mailt nekik, s add meg a gép adatait, stb. amit ebben a hsz-ben leírtam: [link] -
PLacc
senior tag
-
-
sssent
senior tag
válasz
Dr. Akula #862 üzenetére
Ezt a Stock akármi handlert akarom felhívni, de régebben aki berakta a címüket azt írta hozzá hogy előtte pontos típust meg kell nézni, úgy lehet rendelni.
Ez sajnos így van. Az ott ülő hölgy csak egy raktáros, mondasz neki FRU-t, ő mondja mennyi (egyébként a dvd írók itt is mocskosul drágák voltak nemrégiben, nem hiszem, hogy ez változott volna). Azt már sajnos neked kell kisakkozni, hogy melyik a megfelelő alkatrész. Viszont kompatibilitási problémákkal érdemes lehet megkeresni a szervízt, nekem egyszer régebben hasonló problémával sokat segítettek. -
-
válasz
Dr. Akula #862 üzenetére
''Akkor az ebayen miért írják mindkettőhöz hogy mindegyikhez jó? Gondolom ha IBM cuccról van szó, akkor meg kéne felelni az IBM oldalon közölt infónak az ebayessel. De legalábbis nem ellentmondani neki.''
Pl. a meghajtó ugyanaz és adnak neked hozzá olyan előlapot amilyet kérsz, vagy mindkettőt.
''Viszont az új T60 meghajtók meg visszamenőlegesen kompatibilisek a T4X szériával.
Namost ha a flat bezel meg a curved bezel nem kompatibilis, akkor itt se az. ''
Az IBM-nél nem kompatibilis mert ők külön kezelik. -
válasz
Dr. Akula #859 üzenetére
Én az IBM honlapra nem alapoznám ezt a rendelést, lehet hogy az IBM-nél akár egy flat bezel meghajtó sem kompatibilis egy olyan notival ahol íves előlap van gyárilag.
Lehet hogy az IBM-nél a régi T43-ig forgalmazott part numberek nincsenek kompatibilisra írva az új T60-ra. Viszont az új T60 meghajtók meg visszamenőlegesen kompatibilisek a T4X szériával.
Mindenképpen az eladót kérdezd meg erről nincs T60-am, az UJ-542-re rákerestem és találtam fórumot ahol egy srác kérdezi hogy tud-e a gyári T60 notijában ez a meghatjtó DVD-Ramot kezelni. Tehát ez pl. kompatibilis.
[Szerkesztve] -
válasz
Dr. Akula #855 üzenetére
Az IBM oldalán amit látsz az az IBM part number. Nem az IBM gyártja a Thinkpad notikba az optikai meghatjókat hanem rendelésre gyátják neki. Az IBM a saját part numberjét azért használja hogy a felhasználó egyszerűen eldönthesse amikor tőle rendel melyik part n. melyik gépbe jó.
Viszont pont ezért egy IBM part number mögött találhatsz pl. egy Hitachi-LG GCCakármi számú optikai meghajtót, de lehet az egy UJakármi számú Mashushita is egy későbbi rendelésből. Ettől még a kettő ugyanúgy kompatibilis.
Az ebayen szerintem a gyártó típusszámát találtad meg és ezért nem tudtad összepárosítani az IBM számmal.
curved\flat gondolom ezek csak az egyenes, íves előlapban különböznek lehet hogy az ebay rendelésnél kell szólni hogy melyikkel kéred a meghajtót.
A kompatibilitás miatt pedig az ebay eladóval érdemes felvenni a kapcsolatot mégis ő tudja mivel kompatibilis a cucca. -
ody42
senior tag
válasz
Dr. Akula #696 üzenetére
Bluetooth telefon? Nekem egy K700i-m van, és az FMA nevű progival próbáltam, scriptekkel szinte mindent lehet vezérelni BT-n keresztül, bár én csak érdekességként próbáltam ki, nem tudom mennyire működik hosszútávon...
sssent: nekem az alkalmazások között megjelent egy Syn Visual App nevű, erre rákerestem a neten, és csak Thinkpadekkel kapcsolatos linkek voltak, és az elsőn azt írták, hogy az Ultranav drivere okozza, persze nem biztos, hogy az, de úgy tűnik mindenképpen Thinkpad specifikus... -
xedos
addikt
-
sssent
senior tag
válasz
Dr. Akula #433 üzenetére
Na jó, a windows+scrlk-ra előjön a system properties, de más hasznáról nem tudok. Azért ha numlock-ként működne azt jobban kihasználnám.
Atlantis: az a backslash viszont az összes magyar billentyűzeten ott van. Kétlem, hogy a dell-eken nem ott lenne. Ha mégsem, akkor az nem az ibm hibája.
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
válasz
Dr. Akula #417 üzenetére
No igen, csak ha helyesek az információim, és ez az akku tényleg csak 16Wh-ás, akkor az a +2 óra finoman szólva irreális becslés. 8W-nál bőven többet eszik egy t42. Ehhez képest meg marha drága egy ilyen akku. Csak ez nem lógna ki a gép hátulján, mint a 9 cellás, meg az odd-t úgysem használom.
-
falsetrue
tag
válasz
Dr. Akula #418 üzenetére
A T60 egy 6 cellas (??) aksival is lazan teljesiti WLAN alatt a 4 órát (forumokon ilyeneket olvasok)
Ha x1300 helyett egy Intel 950 lenne benne gondolom hasonlo lenne, mint az X60, ami harminc valamennyi szazalekkal tovabb birja (reklamjuk) szerint.
Szóval miért gondolod, hogy egy T60 sokkal kevesebb akku időt ad? -
Emitel
tag
válasz
Dr. Akula #400 üzenetére
Ettől hamarabb,h ogy sikerült volna?!
Délelőtt még nem volt náluk.
Felbasztam magamat agyilag. Az lesz a vége, hogy veszek máshol +100eft-ért. De legalább nem maradok le róla.
A laptopinfós srác felírta a mobil számomat, majd szól ha ismét lest T43.Nem tudja, hogy mikor lesz belőle valami.
Biztos nem fogok 1 hónapot várni rá. -
-
Herby
csendes tag
válasz
Dr. Akula #313 üzenetére
Mivel a gyári HDD is pl. Hitachi így jellemzően nem nyavajog. Régebbi gépekben pl. IBM T23 Ultrabay 2000 tálca van. Újabb gépekben Ultrabay Slim tálca.
ThinkPad Second HDD Adapter for Ultrabay 2000
ThinkPad Second HDD Ultrabay Slim
Merevlemez keretek
08K6068 ThinkPad Second HDD Adapter for Ultrabay 2000 11 250 Ft
62P4554 ThinkPad Second HDD Adapter for Ultrabay Slim 11 250 Ft
62P4557 ThinkPad Slim Drive Adapter for Ultrabay 2000 11 250 Ft
73P3268 ThinkPad Enhanced Drive Adapter for Ultrabay 2000 11 250 Ft
40Y8725 ThinkPad Serial ATA Hard Drive Bay Adapter 11 250 Ft
+20% ÁFA
[Szerkesztve] -
Blyan
félisten
válasz
Dr. Akula #284 üzenetére
Szerintem be kell menned érte, hozzájuk (azt tudtam, hogy lehet rendelni, csak azt nem, hogy a viszonteladók ingyért osztogatják). Szerintem csak CD-s változat létezik belőle. Amennyiben tényleg így van, akkor semmivel sem jársz jobban, mint ha kiírnád a R&R progival. (no persze az ezüstszínű IBM felíratú lemezek jobban néznek ki, de ahogy elnéztem ezek is 'simán' írt lemezek - értsd, nem nyomott diszkek mint a ''műsoros'' CD-k, szvsz lemez-sokszorosítóval készítik)
-
BFeco
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest