- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
Aktív témák
-
TOZ
addikt
Az en tippem a toltes kozbeni akku melegedes. Toltes kozben csekkolva a sensorok homerseklet az egyik mindig melegedest mer (meg nem mondom melyik talan a sensor 9). Es bekapcsol a venti. (nem veletlenul ajanljak a Thinkwiki.org battery maintenance rovataban, hogy lion akkut lehetoleg kikapcsolt geppel toltsunk)
Nekem nemi csendeset a tpfan hasznalata jelent, a venti kismerteku hoemelkedes eseten csak pulzalva megy nehany masodpercig (ez altalaban boven eleg office hasznalat eseten, nagy ritkan megy 15%-nal nagyobb hatekonysaggal is - ez eggyel magasabb venti hasznalatot jelent, mint a pulzalo (interval) allapot).windowshoz: http://www.staff.uni-marburg.de/~schmitzr/donate.html
linuxhoz: http://www.gambitchess.org/mediawiki/index.php/ThinkPad_Fan_Control -
Otisz
őstag
Az első 1-2 évtizedben szorgosan folyik a memóriabővítés, míg egyszer csak már nem lehet tovább fejleszteni, és akkor jön az ún. memória túlcsordulás.
Mindeközben nevelés hatására változik az alapszoftver.
De! Addig is sok víz elfolyik a Dunán, világot lát (HELLO WORLD), néha félrenyom 1-1 @-ot és ENTER-t is.
A kezelőfelület először csak egyszerű DOS (parancsokra válaszol, kezdetleges grafikai megoldásokra is képes, és tudja a 4 alapműveletet, ami igazából nem is négy, de ez lényegtelen), majd felváltják egyéb rendszerek, belekóstol a szabadszoftverekbe, elszív néhány crack-et, beleszeret a gyümölcsökbe (az almát kiváltképp megkedveli - bár néha kukacos). Vírusokkal is találkozik, de nem rombolja le a rendszert.
Erotikus látomásainak hatására néha a CPU 100%-ra ugrik, a CD-ROM felpörög. Ez utóbbi hardverelem a kor előrehaladtával cserélődik. Először csak DVD-ROM-ra, majd a serdülőkor elérésekor DVD, esetleg BlueRay íróra, így már képes pörkölni is ;-)
...
..... -
Dottore
addikt
Azért ez erősen sztereotíp. Nekem spec. nem tetszett ahogy default állapotában érkezett a T61. Tudom, ez elegáns, gyakorlatias, és a felhasználók nagyrészének bőven megfelelő megoldás. Szóval semmi gond ezzel, a gond azzal van, hogy nem vagyunk egyformák. Egyrészt a Vistát nem preferálom, de ami inkább bosszantott az a feladatkezelőben vígan lubickoló számomra feleslegesen futó folyamatok tömege. Tehát XP fel, driverek, programok ami kell letölt, utána egy Drive Image backup, és kész. Semmi felesleges automatikus frissítés, vagy bosszantó programok amik igyekeznek kitalálni mit fogok tenni a következő pillanatban, és még sorolhatnám.
Egyetlen egy oka van amiért valaha is enyhe megbánást tanusíthatok az elmulasztott eredeti rendszer kiírása miatt. Ha el szeretném adni a gépem. De nem szeretném.
-
gecsoz
aktív tag
Teljesen véletlenül lett az első gépem IBM, aztán jött a szerelem, és mostmár más szóba sem jöhet. Egyetértek, mert én is így vagyok, inkább vártam egy évvel tovább, de most olyan gépre cserélem le a kicsikémet, amire megint számíthatok vagy 4-5 éven keresztül gond nélkül
Naja, EEE az jóóó.. mert ócsóóóóó (annyiba kerül, mint egy gagyi laptop) ... és semmiresenem jó
-
gecsoz
aktív tag
Na ez az... egyetlen más gyártónak sincs ennyire szép, letisztult design -nal rendelkező gépe.. kívülről vannak jó gépek, de kinyitod, és elborzaszt a látvány..
Billentyűzet.. hmm.. több mint 5 éves gépem.. napi átlag 4-5 óra használat.. programozok, szóval nyomkodom közben a billentyűzetet rendesen..
eredmény? sehol egy kopás, olyan a bill, mint az új.. munkatársam 2 éves fujisimens -ének már törtek ki gombjai, és lekoptak a betűk..
jah, és az egész burkolat is ilyen.. jó pár karc már látszik a tetején, de sehol máshol, és a tetején is csak az látja meg akinek volt már a kezében új thinkpad és tudja hogy kellene kinéznie
én most próbálom fertőzni a főnököm, hogy vegyen egy W500 -at az ezer éves Compal -ja helyett, de azt mondja hogy "drága".. na mondom nesze neked.. 400 milliós éves árbevétel és olyan smucig, hogy inkább acer -t vesz a tecso -ban
no komment.. utána meg ki van bukva hogy az én gépemnek semmi baja, az övével meg mindíg valami gáz van
-
jtrompi
csendes tag
Szia! Nem ismeretlen számomra a jelenség amit az ATI driverről és az ubuntu-ról írtál.Igaz a mostani TP-men csak xp van egyelőre,de az előző gépemen,egy Toshiba-n, Ubuntu futott. Nálam az volt a szívás,hogy ha engedélyeztem a zárt meghajtókat akkor normális volt a megjelenítés sebessége,de pl készenlétből nem ébredt fel a gép. Erre a mai napig nem találtam megoldást,azt írják a ubuntu.org-on,hogy ez egy nagyon összetett probléma és főleg az ATI-nak "köszönhető". Remélem,valaki talál neked vmi megoldást!
-
Yaye
őstag
Az "Error 0210" billentyűzethibát jelent, a "stuck key 02" pedig azt hogy szerinte az "1" gombod be van ragadva. Nem feltétlenül szó szerint, lehet hogy nem érezni rajta, mégis rossz. Maszírozd meg finoman, hátha észhez tér.
szerk.: én se vagyok ám valami hűdeokos, csak használom a guglit
-
Tim82
félisten
A "p" betű olyan modellt jelöl, amit az IBM CAD-es tervezésre, komolyabb grafikai melókra stb. szánt, tehát nagyobb tudású videókártya került bele, mint a "p" nélküli gépekbe.
Pl. egy "sima" T41-be általában Ati Radeon 7500 vagy 9000 került, 32 MB saját RAM-mal, egy T41p-be pedig (ami nekem van) Ati FireGL T2, 128 MB RAM-mal. Ha kicsit máshogy nézed, mondhatni, TP-hez képest "gamer" gép
(persze, nem ez a fő kihasználási területe, de én használtam így is - elég jól elboldogult különféle játékokkal, kb. egy 9600Pro szintjén).
Az általad felsorolt feladatokra szerintem mindegyik T4x jó, egyiknek sem okoz nehézséget a dolog. T40-em volt, mielőtt a T41p-t beszereztem volna, így tapasztalatból beszélek. Igaz, HD film lejátszást ne nagyon várj egy nem "p"-s modelltől.
Ha viszont T43-at veszel, ajánlanám a kisebb melegedés/több akkuidő miatt az integrált videókaris modelleket. Az Intel GMA950 megbirkózik mindennel, amire Neked szükséged lehet. Bár, ami a melegedést illeti, a T4x sorozatnál úgy általában is elég jól ki van találva a hőelvezetés.
-
Tim82
félisten
Ati videókártya ide vagy oda, a Thinkpad-eknek jó Linux-támogatásuk van. Érdemes körülnézned itt.
Kérdés, mire akarod használni? Nálam okosabbak (akik mindig lebeszélnek arról, hogy a Banias-omat Dothan-ra cseréljem a T41p-mben
) szerint nincs igazán nagy különbség. A Sonoma chipset-es gépeknek (T43, R52) annyi előnye mindenképpen van, hogy DDR2 való beléjük, így elég olcsón tudsz RAM-ot bővíteni.
Aktív témák
Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Távcső topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen autót vegyek?
- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen monitort vegyek?
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest