- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
Aktív témák
-
terfy
csendes tag
Szia
Ha felhasználóként vagyok bent, akkor nem enged profilt létrehozni és csak az előre definiált profilok vannak, amik közül nem is lehet választani (Tinkpad default profil az alapértelmezett és azt nem lehet megváltoztatni) - ezt már a win energiakezelőjében át tudom váltani (egy kis regedit kellett hozzá), de nem tudok magam definiálni újat - van egy akkus és egy hálózatos profilom, amit régóta használok és azokat szeretném ebben a profilban is definiálni - csak azért kéne, ill. itt mégiscsak könnyebb köztük váltogatni, mint a vezérlőput energiagazdálkodásánál.
Ha futtatás mint parancsal indítom, akkor a rendszergazdai jogosultsággal rendelkező felhasználó profiljait hozza ki, és csak rá alkalmazza az ott beállítottakat, ezért nem is értem, hogy miért nem lehet vagy felhasználónak is beállítani ott, vagy az összes felhasználóra alkalmazni azt a profilt mint rendszergazda. -
terfy
csendes tag
Sziasztok
Úgy döntöttem, hogy a fokozott bizonságot szem előtt tartva nem használom rendszergazdaként a gépet, hanem átváltok sima felhasználóra, a legtöbb IBM progiban van beépíttve bizonyos jogosultság adó dolog, de a power managerben nincs. Azt már sikerült megcsinálnom, hogy a win energiagazdálkodásában meg tudom változtatni a sémákat, de power managerben nem, és nem is tudok benne újakat létrehozni (mondjuk ez az igazi fájdalmam). Van-e erre valami megoldás? -
terfy
csendes tag
Sziasztok!
Van egy T60-am és az lenne vele a probléma, hogy hiába állítom be a Power Managerben, hogy csak 20% alatt töltse fel az akkut, a gép ált. azonnal, v. egy-két napon belül feltölti 100%-ra, ha hálózatra rakom akkor is, ha a töltöttség meghaladja a 20%-ot. Találkoztatok már ilyen problémával, lehet rá vmilyen megoldás?
Előre is köszi a segítséget. -
terfy
csendes tag
Én úgy vettem észre, hogy csak akkor veszi el azt a +192MB-ot, ha tényleg szüksége van rá, tehát ha nem játszol és nem futtatsz grafikuskártya igényes progikat, akkor mind az 512MB a tiéd. Egyébként nem lehet kikapcsolni.
Nekem is sokat dolgozik, úgyhogy tervbe van véve +1GB RAM. Egyébként nagyon sok IBM specifikus progi fut a háttérben. Úgy hallottam, hogy a Core Duo-s gépek min 1GB RAM-mal érzik jól magukat.
[Szerkesztve] -
terfy
csendes tag
Sikerült megoldani a magas hang problémát is, akinek hasonló problémája van itt a megoldás (nekem a második működött - akkuidőtapasztalatokról majd tesztelés után írok):[link]
-
terfy
csendes tag
válasz
Shadowfax #684 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Az összes többi működik altgr-rel, eddig fel sem tűnt, csak ma akartam & jelet írni és nem sikerült. (c és C-t tudok írni).
Úgy tűnik vmi extra selejtet fogtam ki (akkuról sípol, néha randomra feltölti az akksit, amikor be van állítva, hogy ne töltse és most még ez is), úgyhogy kénytelen leszek meglátogatni a szervízt.
Bár lehet, hogy megpróbálom újratelepíteni az egészet hátha segít. -
terfy
csendes tag
Sziasztok
Ismét belefutottam egy problémába: a TP-n nem tudok & jelet írni, nem működik Alt Gr + c-vel. Van erre vmi megoldás? -
terfy
csendes tag
Sziasztok
Lenne ismét egy problémám: ha beállítom a power managerben, hogy csak 25% alatt töltse az akkut, akkor néha teljesen random módon feltölti e fölött is teljesre. Erre nincs vmi megoldás?
Üdv
terfy -
-
terfy
csendes tag
Sziasztok
Ismét felmerült egy kérdésem, bár lehet hogy ez egy hiba, nem tudom. Szóval ha akksiról használom a T60-ast és bármelyik mutatóeszközt használom furcsa magas hang jön ki a házból, de ha hálózatról megy semmi hang. Találkozott-e valaki már hasonlóval? -
terfy
csendes tag
válasz
Shadowfax #597 üzenetére
Szia!
Egy T60-asom van. 1,83-as DC proci, 512MB RAM, 80GB, X1300, 14,1''-os kijelző.
Nagyon jó gép, nagyon meg vagyok elégedve vele, kicsi és könnyű.
Egyébként nem tudja vki, hogy hogy kell beállítani a hypermemorit, mert minden tesztprogi azt írja ki, hogy leveszi a rendszerből a maga 192MB-ját és így 256MB van neki, de én azt szeretném, ha megelégedne a saját 64MB-jával, de sem az ATI Control Centerben, sem a BIOS-ban nem találtam meg a módját, hogy hogyan lehetne lecsökkenteni (bár az is lehet, hogy ezt csak akkor foglalalja le, ha szüksége van rá?). -
terfy
csendes tag
Sziasztok!
Én is beléptem az IBM klubba. És rögtön lenne is egy kérdésem.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a rejtett partíció kiírásához hány CD kell, hogy legyen belőle itthon elég. (ill. lehet, hogy ez láma kérdés lesz, de ha csinálok backupot a rendszerről, akkor attól még a factory state nem törlődik a visszaállítható állapotok közül ugye?)
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EA Sports WRC '23
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Amatőr csillagászat
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Dell Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe gar
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged