- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
Blamazs
senior tag
válasz
Shadowfax #1245 üzenetére
Sziasztok!
Nekem R50e van celeron M procival 1.4-es. Netezes kozben wifi-vel 3.5 fel ora az uzemideje a gepnek ami szerintem igencsak jo. Ugyhogy en ezt is batran merem ajanlani , ha valak ebben gondolkozik. A fenyero a fel allas felett vmivel van beallitva.
SZerintem ez nem rossz, en kevesebbre szamitottam.
Udvalazs
-
-
-
bundee_rbk
csendes tag
válasz
Shadowfax #1211 üzenetére
Egyébként ezt a verziót szerintem nem fogják a cégnél adni senkinek, mert felesleges oda szinte ekkora teljesítmény. Putty-ot futtatni meg SAPGui-t elég kisebb is.
Vannak már T60asok nálunk csak Core Solo-val.
Na lassan off topic leszünk mert ez már nagyon el T-sedett itt -
bundee_rbk
csendes tag
válasz
Shadowfax #1204 üzenetére
Hmm... Én csak fél hatkor vittem el, mert 1 órát késett a vonatom fel Pestre
Hát eddig tetszik a masina, nagyon. Rettenetesen kézreálló, fantasztikus biztonsági és kényelmi funkciók, húha, azt se tudom mit nyomozzak rajta hogyan hol mi merre, annyi az újdonság.
Az első felismerés, amit az ember nem is gondolna: asztali gépnek is ki van találva rendesen. Bal oldalon 1 usb, VGA, lan, modem csati, jobb oldalon a dvd és 2 usb. Oldalra fordítva a bal oldal pont hátrafelé néz, így semmi kábel nem árválkodik desktop használat esetén külső monitorral. Az ember nem is figyelne fel ilyen apróságokra elsőre.... pedig nem is akkora apróság.
Viszont a 512M ram kicsit kevés lesz ide asszem. Így alapból is vagy 470-et zabál az előtelepített szoftverekkel (amik egyébként nagyon hasznosnak bizonyulnak). Úgyhogy asap (vagy inkább as soon as I will have free money for itbele kéne dobni még 1 gigát mellé...
[Szerkesztve] -
tomcraft29
tag
válasz
Shadowfax #1169 üzenetére
Ebben igazad van műxik éppen mind a 2! Én írtam neked anno, hogy nem megy és akkor megírtad a ''trükköt'' hogyan lehet életet lehelni.... De vmilyen progi mindig bekapcsolja nálam a Proxy-t és így soha nem akar menni. De amint kikapcsolom a beállítást műxik minden szépen. Erre még nincs megoldás miért is, micsoda csinálja ezt? Előre is
-
débé
csendes tag
válasz
Shadowfax #1171 üzenetére
OK, így már minden világos! Köszi!
Neked is köszönöm , Zola!! Végülis a te hozzászólásodat és a belinkelt oldalt olvasva találtam rá a gépre! A DVD-írót meg majd megoldom külsővel, ha egyáltalán szükség lesz rá.Eddig csak a digit fényképeket mentettem le így évente 2x, de a CD is megteszi! Alternatívaként ezt [link]
néztem ki, már el is döntöttem, amikor olvastam Zola hozzászólását és úgy éreztem: ez kell nekem!!
Az adatok áthozatalát (migration) próbáltátok már?
débé
[Szerkesztve] -
no-0ne
csendes tag
válasz
Shadowfax #1164 üzenetére
Köszönet az infokért!
Mivel ez lesz az első notim, és zero tapasztalatom van a témában, óhatatlanul belestem abba a csapdába, hogy olyan típust választottam, amelynek a képességei 75%-át soha sem használom. Komolyabban utánanézve rájöttem, hogy a jelenlegi céljaimnak (programozás, netezés, rajzolgatás. hobbikertészkedésstb.) tökéletesen megfelel egy IBM ThinkPad R51e 07, ami majdnem fele annyiba kerül, és jobban is néz ki.
Igaz, az UT2k4 szerintem átmegy majd diavetítésbe (...kell egy kis kikapcsolódás
), de ilyen esetekre ott van a jó öreg Transport Tycoon
A távoli jövőben majd beruházok egy T szériásra, de most végignézni sem tudtam őket, mert a szívem egészen belefájdult.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #1167 üzenetére
A mi gépeinken még a Battery MaxiMiser Wizard van, és nekem nem is frissítette magát a Power Manager-re, de persze ott is be lehet állítani amit javasoltál. A BIOS-ra már ajánlott egy frissítést, de még nem kértem belőle. (nehogy eltüntesse a szép IBM ThinkPad-es bejelentkező képet.
)
-
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #1158 üzenetére
Köszi!
Teljesen ugyanazt csináltam végig amit Te is, a hibaüzenet is megvan, és minden belépéskor fel is jön. Az a különbség, hogy azért engem pár perc után beengedett a gép, csak azóta bosszantóan hosszú a belépési idő. A linkelt fórum is érdekes...
Látod, kell nekünk itt frissítgetni, sokan azt sem tudják, hogy ilyet lehet, és boldogan elvannak a mindenféle korábbi előtelepített verzióikkal.
Egyénként feltűnt az is, hogy ha azóta vhova jelszóval belépek (pl. itt is), akkor már nem az XP ajánlja fel, hogy elmenti a jelszavamat, hanem a ThinkVantage Password Manager.
Uninstall is volt dühömben, utána próbáltam az előző verziót feltenni, de akkor meg nyivákol, hogy egy újabb már rajta van a gépen...
Aztán majdnem csináltam egy gyári újrahúzást, de amint láttam a fórumon, van akinek ez sem segített. (Remélem, hogy nem bták el vmivel a security chipet.)
Írj, ha tudsz valamit, és köszi újra! -
ALI_G
veterán
válasz
Shadowfax #1131 üzenetére
Azóta be se kapcsoltam a laptopot itthon. Most frissítem a dolgokat, mert hamarabb hazaengedtek melóból és végre le akarom rendezni. Most nézem mik vannak fent a driverekből. Remélem megtom oldani még késő estig. Ha problem van, jövök.
mod.:
semmi ilyesmit nem találok:
- ThinkPad Hotkey Features for Windows 98/Me/NT 4.0/2000/XP Version 1.03.0373 (or later)
kb. 20-25 bejegyzést talált. max 30.
mod2:
PM Driver for Win98/Me/2000/XP(ACPI) Version 1.25 (or later)
A PM az a power management driver lenne? 1.26-os van fent.
A másikat még mindig nem találtam, pedig párszor átolvastam.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #1147 üzenetére
Köszi, megjegyeztem!
A másiknál nem volt, és itt az Office telepítésekor csinálta.
Más: Mikor megvettem még a comboval telepítettem az XP-t, és az ODD csere után kerestem a WinDVD creatort, de csak az olvasót láttam. Később úgy döntöttem, hogy kipróbálom a rendszer újratelepítését, mert érdekelt. Több mint egy órát elvolt a gép magában, aztán mint amikor a dobozból kivettem, indult az XP telepítő. Megcsináltam, és egyszer csak feltűnt a creator a programok között.
Ja, és azóta észrevettem, hogy mikrofon is van benne, nem csak a helye látszik.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #1133 üzenetére
Már látta..., és nagyon gondolkodik. Usanotinál ég a pofám, mert miattam van raktáron. Nem volt időm elmenni a héten, erre lement az ára. Csak az a gáz, hogy közben az enyémnek is, és nem is nagyon kelendő.
(Egyébként a héten egy fél napig volt náluk hírdetve új T42 1.6 30/4200 252-ért 14,1'' és 15'', hacsak nem elírások voltak, de már el is tüntek. Meggondolni se volt idő...) -
tomcraft29
tag
válasz
Shadowfax #1119 üzenetére
Elnézést kérek Mester elírtam DE nagyon... Software Installer!
És igazad van, hogy hülyeséget írtam, hogy csak Bios-t tölt az egyik a másik meg progikat...
Sajnos, a hiba még mindig fent áll:
- Software Installer simán megy
- System Update sajnos nem: ''Unable to connect to the Package Content Server''
Minden segítőkész hozzászólást köszönök....
ui: végül is még a S.I. progi műxik addig nincs gáz...
[Szerkesztve] -
tomcraft29
tag
-
ALI_G
veterán
válasz
Shadowfax #1080 üzenetére
De nem akarok kiadni érte pénzt. BT-n is mennie kell, csak még béna vok hozzá
Van benne, már használtam is a suliban.
Ja, a progit még nem tudtam letölteni...pénteken elment a net 1 körül és csak 3 körül csinálták meg (egy jómunkás ember elvágta az optikait és Szegeden nem volt az invitelnek nete, de lehet más szolgáltatóknak sem volt). Addigra elraktam a notit, nekem meg pakolni kellett. -
-
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #1092 üzenetére
(...)Nem vagyok valami jó értékbecslő(...)
No igen. 200K-val esetleg lehet hirdetni, de ha 180-ért elmegy, akkor az már igen jó. Inkább 160 a reális.
Ja és persze jó messze ettől a fórumtól, meg az ilyen ajánlatoktól, amik itt épp felvetődtek. Mondjuk aproneten.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #1089 üzenetére
Igen, bocsánat, figyelmetlen voltam.
Egyébként ez az a jó vétel amit említettem, hogy elindította a cserét, épp most linkeltem a másik totyikban. (még Dr.Akula mester is jónak találja)
Nekem pedig az épp ott emlegetett R51e van. [link] Még mindig Intel chipszettel írják, pedig ATI.+512 Kingmax, és 2009.03-ig IBM gari.
-
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #1087 üzenetére
Poén, hogy épp egyszerre írtunk. Micsoda segítőkészség....
Egyébként Shadowfax-nak teljesen igaza van proci ügyben! Én is elsőre azt gondoltam, hogy elég a Celeron, ami teljesítményre teljesen igaz is, de hiányzik a Pentium M +1 óra akkuideje. Persze ez nem mindenkinek fontos, így nem mindenkinek ér plusz pénzt.
[Szerkesztve] -
Beax
csendes tag
válasz
Shadowfax #1084 üzenetére
Sziasztok,
Tudnátok segíteni hogy melyik a jobb?
Thinkpad R50e (UR0SWHL) vagy a Thinkpad R51e (UR16NHL)?
Megbízhatóság, net, videó a főbb szempontok!
Azt tudjátok hogy az usanotebooknál ki lehet-e próbálni a gépet mielőtt megveszem vagy bontatlanul adják oda? És még egy kérdés hogy az XP feltelepítéshez adnak rendes telepítő cd-t?
Előre is köszönök minden segítséget!
Üdv -
ALI_G
veterán
-
ALI_G
veterán
válasz
Shadowfax #1068 üzenetére
Letöltötted már?
Én tuti lefogom, csak most töltöm a laptopot, meg nem akarom kihúzni a netet se a gépből.
sokadjára is megkérdem hátha: valaki csinált már bluetooth hálózatot net megosztással? (ismerek már egy jó linket, amit már többször is megkaptam, de azzal nem sikerült megoldani, hiába szántam rá délutánokat).
Letöltöttétek azt az XP SP2 frissítést, ami a laptopok USB kezelését update-eli? Én felraktam. Persze semmi változás, mert nem használom az USB-t, csak pendrive-nakna meg az egér, de azt buszon/vonaton nem dugom be.
-
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #993 üzenetére
Bizony, emlékezni fogok rá(d)... ,de azért a döntés felelősségét megtartom.
Gari ügyben én is nyugodt vagyok, de sssent nek igaza van, a szabály az szabály.
Én pedig lehet, hogy szigorú vagyok, mert a pénzemért nem szeretek hibákat tapasztalni.(honlapi elírások, parts look up eltérés, garlevél) Mindemellett elismerve a jó árat, és a rendes kiszolgálást!
Mindegy, mondom, hogy egyszer úgyis T lesz belőle, ez csak a ''bemelegítő'' gépem.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #931 üzenetére
Igen, jövő héten megyek cseréltetni.
Pénteken hívott az ember, hogy itt a venti, és akkor gyorsban rákérdeztem erre a készenléti lefagyásra. Erre ugyanazt mondta amit a múltkor más miatt, hogy hát nézzem meg a www.pc.ibm.com/support oldalon, hogy mit írnak... Amúgy tényleg nagyon rendes és udvarias volt, mikor korábban érdeklődtem akkor is, csak épp ő szerelő és nem ügyfélszolgálat. -
sssent
senior tag
-
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #911 üzenetére
>>Valami olyasmit olvastam a Thinkpad fórumon, hogyha készenlétre kapcsolod a gépet egy olyan energiagazdálkodási sémánál, ami x perc után hibernálja a gépet, akkor x perc után a készenlétről is hibernálja, s csak a ki/bekapcs segít.<<
ez egy pillanatra nekem is megfordult a fejemben, de:
-Zola bizonyára észrevette volna, ha hibernálásból tér magához a gépe, elég látványos.
-hibernált állapotban hiába püfölné a klaviatúrát, attól nem indulna be a venti se. -
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #909 üzenetére
Az fn+f4-et szerintem úgyis úgy nyomja az ember, hogy előbb fn-t aztán hozzá f4-et. Biztos nem ez a gondja.
Zola: Ha van bármi olyan alkalmazás a gépen, ami a procival vacakol (mint pl NHC), akkor azt próbáld kiirtani. Ha úgy sem megy, akkor én a helyedben szereznék egy másik merevlemezt, kicserélném, aztán arra fel vmi nem ibm-es OS-t. Amint fut a szűz OS (driverek nélkül) kipróbálnám ezt a készenléti dolgot. Ha ugyanezt csinálja, akkor valószínű a vasban van a hiba, nem a sw-eid kavarnak be. Ha úgy jó, akkor sajnos nem vagy előrébb, keresgélhetsz tovább. Pl. egyenként elkezded feltelepíteni a drivereket, és mindegyik után tesztelsz. Jobb ill. gyorsabban kivitelezhető ötletem most nincs. -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #906 üzenetére
Köszi, az rendben, készenlétre volt állítva. Most megnéztem úgy is, hogy Fn+F4-el küldtem holdacskázni, és ugyanazt csinálja mikor vissza akarom hozni a gombokkal, mint amikor a tetőt nyitom fel. Tehát egyértelműen a készenlétből való visszatéréssel van gondja. Méghozzá pontosan 5 perc után. (lemértem
) Akkor van az, hogy felvillan egy pillanatra az elem ikon, de alszik tovább, majd kinyitásnál, vagy az Fn+F4-nél már világit az elem ikon, de holdacska marad, csak a venti indul el, és lehet a power gombbal szórakozni, hogy újra elinduljon normálisan. De miért?
-
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #898 üzenetére
Fn-nel akkor működik, ha szintén Fn-nel küldöm el készenlétbe. Bár azt nem próbáltam, hogy egy idő után olyankor is felmerül-e a jelzett probléma.
Jelen esetben lecsukom a fedelét, és azzal megy holdacskába. Ilyenkor ha kinyitom akkor pittyenés, és egyből feléled. Azaz csak kéne... Ha rövid idő telik el meg is csinálja, de ha kicsit hosszabb, akkor már nem. Ahogy kinyitom, a hold továbbra is marad, de megjelenik folyamatosban az aksi ikon is, és zúgni is kezd, de a monitor néma marad. Semmi Fn kombira nem ragál...
A legfrissebb (márciusi) Bios van rajta, a software installer letöltötte magától, és simán lement a frissítés is. Mit nézzek még? -
sssent
senior tag
válasz
Shadowfax #898 üzenetére
Van olyan NHC verzió, ami nem nyírja ki az ibm power scheme-jeit?
Illetve hol a fenébe van eldugva az az opció ami bizonyos idő után leveszi minimumra az lcd fényerejét? Nem találom, és eléggé frusztrál a jelenség filmnézés közben
Ja, persze csak akkuról csinálja.
[Szerkesztve] -
Herby
csendes tag
válasz
Shadowfax #847 üzenetére
Shadowfax,
Ne légy ennyire durcásFélreérted a dolgot, én nem vitázom veled csak elmondom, hogy az éremnek van másik oldala is. Nem állítom, hogy ezek a gépek lopottak pusztán felhívtam arra a figyelmet, hogy hivatalosan ilyen nyomott áron legális úton nem lehet géphez jutni. Gyakorlatilag a beker ár alatt kínálják ami a végfelhasználónak öröm, az ügyes fiúk biztos jól járnak vele, de valami nem kerek. No akkor részemről is erről most egyelőre ennyit.
Moderálva. -
Herby
csendes tag
válasz
Shadowfax #845 üzenetére
>>>Ha használtként adja el, akkor már nem kell ÁFÁ-t rátenni, csak kiad egy 0%-os (ÁFAmentes) számlát. Szerintem. <<<
Bár csak így lenne, de sajnos nincs így. Ha magán emberként adsz el valamit akkor nem adsz számlát, mivel nem tudsz kiállítani számlát. Ha társas vállalkozásról van szó, ami jelen esetben a Laptopinfo Kft. ott bizony egy alátétről is kell számlát adni (hivatalosan)
Én tartok tőle, hogy ezek ''betonkockás'' notikItt küldök pár fényképet arról, hogy mi módon is néz ki amikor egy T43-as betonkockává változik...
-
Herby
csendes tag
válasz
Shadowfax #840 üzenetére
Shadowfax,
Nézd én nem vitatom, hogy jó vétel egy gyári bontatlan T43-as ilyen áron. Egyetlen baj van: a hivatkozott ''bonus'' gép dolog nem létezik! Szerénytelenül állítom, hogy nagyon-nagyon sok IBM/Lenovo PC-s eszközt adunk el több mint egy évtizede és ilyennel még soha az életben nem találkoztam. Ha egy nagy tender van akkor ott minden esetben konkrét típusra speciális csomag árat adunk, amikor is nagyon nyomott áron jelenik meg a termék. Pl. normál nagyker ár -10-20%. Az általad hivatkozott ''Szóval használtként adják el, így már ÁFÁ-t nem kell fizetni, ez a trükkje.'' megállapitás nem hiszem, hogy az igazi trükk, mivel egy ÁFA körbe tartozó cégnek akár új eszközt ad el akár használtat ki kell állítania számlát és akkor bizony +20%-ot rá kell tenni mese nincs. Nem kívánom senkinek a kedvét szegni, de nekem inkább az tűnik valoszínűnek, hogy ezek a gépek néha ''leesnek a teherautóról'' és ezért lehet így hozzájutni. Sajnos van személyes tapasztalatom, amikor is pl. beérkezik 1-2 tucat ThinkPad és véletlenül az egyik dobozban beton kocka van. Észnél kell lenni, mivel ha véletlenül igazam van és remélem nincs, akkor egy ilyen jószágot bizony sokan keresnek, Type és S/N szám alapján... -
Herby
csendes tag
válasz
Shadowfax #832 üzenetére
>>>Ja, s visszatérve egy korábbi kérdésedre, legalább 5 ember erről a fórumról ott vette a notiját (T42 v T43), s eddig mindenki meg volt elégedve. <<<
Shadowfax,
A fenti mondatodat nem kétlem, DE valamit nem értek: a jelenlegi T43-as gép, ami kint van a www.laptopinfo.hu oldalán túl olcsó. Lehet, hogy gyári új, lehet, hogy bontatlan csak több mint gyanús, hogy egy T43-as miért ilyen olcsó és miért csak 1-1 db van belőle és miért fogy el ilyen gyorsan.... tartok tőle, hogy ez valami nagyon furcsa forrás lehet, ahol időnként van után szállítás időnként nincs és olyan könnyen jött, könnyen megy érzésem van...Csak a próba kedvéért kérem, hogy ha valaki kinézett magának egy bármilyen ThinkPad-et akkor dobjon nekem magánban egy e-mailt és beárazom. Lássuk, hogy mi is a kelendő modell és annak mi az igazi nagyker ára.
[Szerkesztve] -
Herby
csendes tag
válasz
Shadowfax #809 üzenetére
ThinkVantage™ Technológiák:
A ThinkVantage™ Technológiák elemei elérhetőek a ThinkPad® notebookokon és ThinkCentre™ desktopokon. Fokozzák a munkavégzés hatékonyságát, növelik a biztonságot és csökkentik az üzemeltetési és szervizköltségeket. Az alábbiakban bemutatunk 20 érvet, amiért érdemes Lenovo személyi számítógépet használni.
[link] -
Emitel
tag
válasz
Shadowfax #799 üzenetére
Pedig ott van: Én az alsóra(olcsóbbra) gondoltam. Ennyiért tényleg nem sok
Társaságunk ebben az esztendőben ünnepli fennállásának hatodik évét, amely alkalomból az alábbi akciókat, kedvezményes szolgáltatásokat szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani:
- Hatodik évfordulónk alkalmából minden IBM termékre 6% kedvezmény biztosítunk 6 héten keresztül.
ThinkPad T43 sorozat
UC5FWHL - 1871-6RG, Intel Pentium M 760 (2.00GHz/2MB/533MHz),512MB/2GB/533MHz, Intel 915GM, 80GB(5400), Intel GMA 900, 14,1'' 1024x768, modem, DVD-RW, security, UltraNav, Intel 802.11a/b/g, Bluetooth, IR, Active Protection, 6 Cell Li-Ion, GB ethernet, WXP Pro Vételára: 389.900 Ft + ÁFA
UC38AHL - 2668-8AG PentiumR M 750 (1.86GHz/2MB/533MHz), 512MB, 60GB HS, multiburner, 15.0''TFT 1024x768, IntelR a/b/g wireless, Bluetooth, fingerprint reader, 6 cell. Li-Ion, GB ethernet, ATI x300 64MB, WXP-Pro
Vételára: 279.900 Ft + ÁFA -
ALI_G
veterán
válasz
Shadowfax #794 üzenetére
Nem, ott egy varázsló jön be, amibel mindent be lehet állítani, amit a másikban. Vagyis csak nagyjából. Ha kell arról is tok képet, csak ugye 1 varázsló az hosszú.
Igen, mind2 beállítást megtehetem egy helyen.
kérdezz bátran.
Zola_: kinek a pap, kinek a papné...csak utólag tudtam meg, hogy kb. egy 300k-s gépet kaptam 220-ért.
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
-
ALI_G
veterán
válasz
Shadowfax #731 üzenetére
be volt dugva az AC, szóval maxon ment a CPU. Egyébként 1,6os M P van benne. Dothan magos.
Persze, power managmentben csináltam sémát. Amikor ezt mértem, szinte csak böngészésre használtam. Ja és ekkor Thinkpad default-on volt. Tehát alapon beállításon. Ez azt takarja az enyémnél, hogy amikor be van dugva az AC akkor fullon megy, ha meg telepről megy akkor változtatja a szorzót. 800-1600-ig asszem az órajel. A feszkót nemtom mennyire szabályozza, mi a min és a max. Max tán olyan 1,3 körül van V-ban.
Ehhez a sémához még ugyebár tartoznak ilyesmik, hogy kikapcsolja a TFT-t, lemezt, esetleg, ha sokáig nem csinálok vele semmit szundiba rakja. + óra filmezést kibír lazán. Na jó, a végére már olyan 15-20% körülre merül le. Of korz ilyenkor 800on megy végig a kicsike.
A ti notitoknak van neve? -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #736 üzenetére
Bizony úgy van, elég jól ismered már a kis történetemet.
Saját XP fut rajta, és az egyszem telepítő CD-t igyekszem nem elhagyni.
Ettől függetlenül ha újra venném, akkor már inkább előtelepítve tenném, mert nem sokkal drágább, és nem kell a driverekkel tökölni. +adják még hozzá az alább írt progikat is.
Így nekem nem segít a Herby által bemásolt leírás, de másnak hasznos lehet itt a fórumon.
Egyébként ha valamiben most kritizálnám az IBM/Lenovot-t akkor az a magyar nyelvű terméktámogatás.
Nem tudom, hogy milyen volt korábban, de magyar végfelhasználói weblap gyakorlatilag nincs. (ez a lenovopc.hu olyan mintha nem is lenne) Telefonos vevőszolgálatról nem tudok. Engem pl. konkrét notebook kérdés esetén egyből a szervízbe kapcsoltak...
Ha valaki nem tud angolul, akkor segítséget kell kérnie, hogy a support oldalakon eligazodjon. A szervízes kolléga is odaküldött pl. Nagyon rendes volt, de azért éreztem, hogy nem igazán ér rám. (gondolom neki szerelés a dolga, és nem tanácsadás)
Azért ezekben a HP jelenleg színvonalasabb. Előtte majdnem HP-t vettem, és akkor nézegettem a neten, és hívtam is őket.
Most persze talán jönne a válasz, hogy a Business Partnernek kéne mindent tudni... De ez sincs ám fent a neten, hogy ki a BP, és ki nem. Az angol nyelvű honlapon magyarországot mint értékesítési helyet, kis sem lehet választani.... -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #725 üzenetére
Igen!
Azért nagyon köszi Herby-nek az infoért! Már ''lenyomoztam'' ott a gépet. Itt láttam a rövidebb garit, és a parts look up-ban meg combot írnak, de multirecorderrel vettem. Ilyenek ezek a CTO-s gépek.
Amúgy most jövök IBM szervízből ventilátor csere ügyben...
Kis kavargás után meg is találtam a bejáratot, nincs eléggé kitáblázva sztem. HP és IBM főhadiszállás farkas szemet néznek egymással.
Ha az ablaknál lévő srácon múlik, akkor átveszi a gépet, aztán majd értesítenek. Mondtam, hogy rendeljék csak meg az alkatrészt, addig elviszem, és szóljanak ha megjön és lesz 20 percük berakni, akkor jövök és meg is várom.
Ami a furcsa, hogy bevitte a srác a gépet kb 5 percre, és nem is hiszem, hogy nagyon megnézték volna... Szóval nem nagyon értem, hogy most miért kellett jó másfél óra a napomból. (élvezve a Hungária körúti forgalmat) A polcokon kb.30 noti várta a gazdit, és volt még hátul is jópár. Ha ennyi az össz beteg példány Bp-en, az nem is rossz.
Kaptam egy papírt a diagnózisról, aztán majd megyek még sajnos.
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz
Shadowfax #718 üzenetére
Nem robotok szerelik manapság?
A néhány napos használat már huzamosabb terhelés lenne?
Már érdeklődtem telefonon, és azt mondták, hogy elég sok gépük van, így 1-1,5 hétre vállalnak. Amúgy a venticsere nem tartana sokáig, csak a sor hosszú. Persze abban gondolom nem csak ThinkPad-ek vannak...
A garlevelet pedig még mindig nem kaptam meg. -
Sipi
addikt
válasz
Shadowfax #667 üzenetére
Számomra mindkettő egyenértékű azzal, amit kollega a Home-ról tart.
De az érzelemmentes, logikus véleményalkotás jogán fenntartom az állításomat: a Home nem szar. Aki szereti a Windows-t, annak megfelelő. A Prof plusz tudását otthoni notival az életben nem használja ki. Gyakorlatlanabbak meg sem tudják különböztetni egymástól a kettőt.
(Ne nyújtogasd, vasárnap kapsz úgyis Linuxot.)
Sipi -
törölt tag
válasz
Shadowfax #563 üzenetére
Ez a három napig kicserélik dolog már megszünt, viszont ha online rendeled, akkor 8 napon belül saját költségen visszaküldheted indoklás nélkül, vagy akár olyan indokkal, hogy nem tetszik a színe, ki kell fizetniük az árát, mivel a netes megrendeléseknél fizikailag nem látod, hogy mit kapsz.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Shadowfax #483 üzenetére
Sirály! Viszont ezt az oldalt régebben is néztem, és az R valahogy kimaradt nálam, csak a T-re emlékeztem.
Az IBM oldalon 9 órát írnak pótaksival, ebből kijön mondjuk 4 óra dvd filmnézés?
Természetesen csakis rendes mobil procis gépben gondolkozok.
HW bővítés: vinyó, memória, wifi, dvd író csak eredeti IBM megy bele, vagy lehet akármilyen kompatibilis is? A T sorozatnál tudom hogy pl. DVD-ből csak az IBM-es jó, de mivel az R-eket nem az IBM gyártja, nemtom itt is él-e ez a megkötés?
Windows felmegy rá a bolti is, vagy csak a hozzáadott speckó IBM-es (nemtom náluk van-e ilyen, a Compaqnál divat volt mindenből saját)? Van-e valami más megszorítás (hw / sw), amiből csak az IBM-től (drága pénzért) lehet megfelelőt rendelni, nem jó hozzá akármilyen kompatibilis?
Szervíz az hogy megy hozzá, központi IBM szervíz (ahol mindegy melyik boltban vetted, a garit ugyanaz végzi) vagy minden bolt ahol szerződésben áll?
Végül: az R sorozat mennyivel rosszabb minőség tekintetében mint a T? Leszámítva a ''golyóálló'' titánházat. Ha belevágok egy ilyenbe, nem kell attól tartanom hogy Acer ''minőséget'' kapok? (Úgy tudom az R-eket nem az IBM gyártja, hanem csicska gyártók, csicska alkatrészekkel, kérdés mennyire szarok / jók.)
Nyári meleget hogy viseli a burkolata? Mondjuk kint hagyom a napon 40 fokban, elolvad, vagy csak kicsit meleg lesz és annyi?
[Szerkesztve] -
vscotina
aktív tag
válasz
Shadowfax #191 üzenetére
Szervusztok!
Ennél sokkal jobb ajánlat A notebook.hu-nál (szintén SULINETES)
Ugyanúgy Celeronos, de DVD írós, WIFI-vel szerelve. Amiben kicsit gyengébb, hogy WinXP Home van benne.
Minden másban egyezik a leírtakkal. Szerintem ez jobb konfiguráció.
Az ára ugyanúgy 199.900 Ft
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- VoLTE/VoWiFi
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Macbook White 13" unibody
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest