- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutya
veterán
válasz
laci1892 #10730 üzenetére
Melyik szoftver? Minden márkánál a szoftver elég felhasználó függő! Most vettem anyáméknak egy lg up7800-as tvt. A sokak álltál dicséret webos olyan lassú volt hogy megőrűltem mire beállítottam. Nekem szintén c715 van. A Samsung meg olyan korrekt hogy még azt se tudhatod milyen panellel kapod a tv-t amit veszel!
-
mikrofon
veterán
válasz
laci1892 #7252 üzenetére
TROYPOINT pont COM oldalon nézz szét ott vannak alkalmazások és közvetlen linkek a downloader alkalmazással való letöltéshez is.
Mozi képmód tényleg fakóbnak tűnhet ha a szabványos módhoz vagy szokva. Viszont sokkal élethűbbek a színek. Az emberek fején nagyon látszik ez szerintem.
-
mikrofon
veterán
válasz
laci1892 #6856 üzenetére
SmartTubeNext – Ad Free YouTube App on Firestick/Android - How to install on android tv
Én ezt használom. Mert ez sokkal tv távirányító barátabb felülettel rendeljezik mint a vanced. Az inkább telefonon jobb számomra.
Kodi YouTube add pedig számomra túl lassú volt, nagyon sokat kellett várni egy egy keresés eredményére pl. Illetve sisak kevésbé tűnt felhasználóbarátnak ez az add-on. Pedig amúgy szeretem a Kodit. -
Saccco
nagyúr
válasz
laci1892 #6856 üzenetére
YouTube Vanced-et kell keresni. A hogyant még keresem. Telefonon használtam eddig csak.
Hm... Találtam egy ilyet: [SmartTubeNext]
-
rainman72
nagyúr
-
mikrofon
veterán
válasz
laci1892 #6812 üzenetére
A TLC esetében nem tudom a pontos infókat. Viszont az nvidia shield tv pro 2019 média box esetében igen. Ez ugye az egyik legjobb androidos tv média box. Igen jó hardverrel ráadásul már ugye két éves. Android tv 9 fiút rajta. Itt a gyártó kijelentette hogy mivel tökéletesen működik így nem terveznek olyan nagy verzió lépést hogy jöjjön az android 11 rá mert nem hozzna semmi jelentős újítást így pedig túl nagy munka és túl nagy kockázat lenne hogy elsőre olyan android tv 11 jöjjön ki ami ugyan olyan jól megy majd mind a mostani 9-es.
Ráadásul olyat is kommunikálnak hogy csak akkor adnak ki 11-et ha sikerülne az av1 video codec-et beizzitani mert csak akkor lenne értelme az a11-nek. Viszont ugye ez alapvetően hardveres kérdés. Mégis azért próbálkoznak vele mert elvileg a shield hardvere elég erős hogy szoftveresen megoldják. Aztán van még egy kicsit homályos rész is. Mert az nvidia szerint egy Google feltétel hogy csak az av1 codec-et kezelni tudó készülékre kerülhet android tv 11.Tehát nekem igazából úgy tűnik hogy teljesen mindegy hogy android tv 11 vagy csak android tv 9 fut a hardveren. Legalábbis én ezt szűrtem le a fentiekből.
-
embe
nagyúr
válasz
laci1892 #6335 üzenetére
November óta falikonzollal használom. Hibát még nem vettem észre, az enyém 65" -os.
Nekem Stell SHO1021B van, mert a lényeg az volt nálam, hogy minél keskenyebb legyen a fali rögzítés. -
embe
nagyúr
-
Kiskutya
veterán
-
belashx
senior tag
válasz
laci1892 #5930 üzenetére
Nem a hardverrel van baj, hisz hardveres dekódolás van. Szoftveres dekódolással még a többször erősebb boxom se tudja lejátszani normálisan a 4k videókat.
Régebben említettek itt hardver( vagy kernel?) szintű Realtek bibit, de vissza nem keresem.
Szerintem maga a képfeldolgozó része gyenge a tévének (mint LG-nél az Alpha chip). Mint mondtam, Samsung tv után feltűnően darabosabb a mindenféle mozgás a C715-ön.
Ma(jd) meglesem a Costa Rica 4k 60fps HDR videót, de legutóbb még mikro akadások se voltak emlékeim szerint.#5929Dyraxx:
A fullos 4k YT videók is kb. 30Mbps bitrátájúak, így ezzel nem kéne, hogy gond legyen. Mivel pufferelés van, annak kiürülése esetén nem microlag lenne. -
mikrofon
veterán
válasz
laci1892 #5915 üzenetére
Én is próbáltam a YouTube vanced-et csak nekem a felülete nem jött be annyira, mert a másik felülete jobban bejött a TV-n.
"Azon keresztül megy a kodi is végül nekem. Így lényegesen smooth-abb az érzet."
Számomra ez a legmegdöbbentőbb, hogy a TV-ben valójában pont ezért került szerintem is az android, aztán mégsem ott a legjobb..... -
mikrofon
veterán
válasz
laci1892 #5907 üzenetére
Kijelzőnek verhetetlen főleg ezen az áron szerintem. Vagy legalábbis én nagyon elégedett vagyok vele főleg ha az árát is figyelembe veszem.
De az androidja és az alatta lévő hardver csapni való. Mikor tv-t választottam fontosnak tartottam az androidot, mert majd rakok rá pár dolgot és majd nem mindig kell bekapcsolnom a box-ot. De sajnos erre nem jó az én felhasználási elvárásaimnak.
Tegnap este alvás helyett több órát elszórakoztam vele mire beállítottam. Először a v636-os firmware-t tettem fel. A YouTube nagyon sokat javult. Most már nem szaggat hanem folyamatosan lehet vele videót nézni 4K 60Hz és HDR minőségben is. De kicsi meg-meg ugrások vannak ami számomra nagyban rontja az élményt. A box-omról nézve sokkal folyamatosabb a videó. A YouTube videó képe talán a tv-ről nézve szebb. Az élvezeti érték a box-omról sokkal jobb számomra mert sokkal egyenletesebb és simább még a mozgások is. Arról nem is beszélve hogy a gyári YouTube reklámjainak a mennyisége elviselhetetlen. Ez az új politikai reklám meg kifejezetten zavaró. Azonban van többek között, a smarttube next alkalmazás amivel reklám nélkül lehetne nézni a YouTube videókat. Nah ez már nem megy olyan jól a tv-n mint a gyári. Persze még használható, de a box-on sokkal jobb.
Beállítottam a kodi-t is. A Tv-be dugott adathordozóról elég jól lejátsza 4K-s filmeket a Kodi. De mivel a legtöbb film 24Hz, így a folyamatos lejátszás nem olyan gördülékeny és valahogy a mozgások is darabosabbak mint a box-ról nézve.
De a nagyméretű azaz nagy adatsűrűségű filmekkel, mondjuk 4K 24Hz HDR vagy DV , jobb minőségű hanggal mondjuk Atmos trueHD már kiakad. Főleg ha több többcsatornás hangsávot is tartalmaz a film. Persze ennek amúgysem sok értelme van mert a saját hangszóróin Atmos vagy hd hangot hallgatni szerintem semmivel sem jobb mint egy sokkal egyszerűbbet. AVR-re kivezetni se lehet mert optikai kábelen és ARC HDMI-n nem megy ki kivéve ha Netflix féle trükközéssel tömörített webrip a film.
Viszont azokkal az add-on-okkal amikkel én szoktam használni a kodi-t a box-on, itt a tv-n nem lehet mert egyszerűen nem bírja. Kifagy kiakad.Másik érdekesség a WiFi. Nekem elég jó WIFi hálózatom van ráadásul az egyik Mesh modul a tv bal felső sarkától mérve kb 60cm-re van. Mégsem sikerült 160Mbit/s-nél nagyobb Internetsebességet kicsikarnom a tv-ből. Úgy hogy az alatta a szekrényben lévő box esetén ugyan ez ugyan úgy wifi-n 400Mbit/s feletti.
A hardveres gyengesége miatt Vpn-nel már nem terheltem.Tehát szerintem kijelzőnek nagyon jó. A gyári streaming alkalmazások (Netflix és társai) is biztos jól és szépen futnak folyamatos képi megjelenéssel. De ha valaki rendes média lejátszást szeretne folyamatos és frekvenciahelyes megjelenítéssel akkor szükséges egy erre képes lejátszó hozzá. Hihetetlen hogy az Nvidia shield TV pro-val párosítva milyen jó és mennyivel élvezetesebb mint a saját androidját használva. Aztán még lehet fokozni mert ha a lejátszó és a tv közé egy AVR-t is berakunk és sokhangszórós térhangzással akkor már kész is a szinte tökéletes filmezési élmény.
-
-
mikrofon
veterán
válasz
laci1892 #5872 üzenetére
Ezt nem tudom. Nekem nincsenek saját filmjeim. Én online streamelve próbáltam 4k HDR + Atmos hangzással. úgy hogy közben vpn is ment a hátterében. Ez sok volt neki. Ráadásul mivel nekem megvan a célhárdver, így nem is kínoztam tovább.
Több helyen és itt is olvastam hogy megy embereknek. Így lehet hogy én szerencsétlenkedtem.
De én a helyedben nem szórakoznék hiszen azt írtad Kodi a lényeg. 50 USD alatt lehet kapni jó kis amlogic tvbox-ot az ali-n. Van erre topik. Ajánlanak is valami jót. Arra raknék egy CE-t és használnám boldogan. Olyan is van amit egy rövid HDMI kábellel kötsz össze a tv-vel aztán a tv hátamögül ki se látszik.
Engem nem egy ilyen 50usd-s kütyü tartana vissza a vásárlástól, mert én nagyon elégedett vagyok a képével. Mondjuk én leginkább este nézek feliratos filmeket vagy kb. 80%ra besötétítve . -
mikrofon
veterán
válasz
laci1892 #5867 üzenetére
Hát ha Kodi a fontos akkor érdemes beruházni hozzá egy "kínai" tvbox-ot Coreelec-kel, vagy egy Nvidia shield TV pro-t androiddal.
Én utóbbival használom, mert AVR-em van és a hangot a tv-arc csatlakozó miatt nem tudja azon a szinten mint az AVR-em. Emiatt nagyon jó lenne bele eARC. Az újabb már tartalmazza.
Nah de a lényeg. Vettem egy rendes mozis fülest. Így beizzítottam rajta, mármint a tv-n az androidot: Kodi-t online stream add-on-nal surfshark vpn-nel meg a smarttube next youtube kliensek. Hát sírva fakadtam mert a tv meg szinte behalt alatta... Össze omlott az egész.
Úgyhogy maradt a régi rendszer. Box lejátszásra, hang és kép AVR-en keresztül a tv-re...
Még a youtube kliens is akadt egy normális 4k tartalomtól. Nem volt folyamatos a kép és hang.Kijelzőnek viszont tökéletes mert fogadja a HDR és Dolby Vision tartalmakat.
-
Brandynew
őstag
válasz
laci1892 #5863 üzenetére
Szia,
Nekem is 65-ös van, a képminőség nagyon rendben van, ennyiért qledet nem nagyon kapsz mást szerintem. Hardveresen nem a legizmosabb, ez nincs hatással a képminőségre, nem akad rajta semmi, de nem is a leggyorsabb a menüje, app-indítási képessége. Ezzel mondjuk nincs egyedül az árkategóriában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged