- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Tudtok nekem abban segíteni, hogy C715-re melyik a legújabb firmware és honnan tölthetem le?
Köszi.
Egyébként arra továbbra sincs megoldás, hogyha külső médialejátszóról (FireTV 4k MAX) YT-ozok, akkor egy idő után elkezd elcsúszni a hang a képtől? Mondjuk 1-2 naponta muszáj újraindítani, hogy helyrejöjjön.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Tudtok nekem abban segíteni, hogy C715-re melyik a legújabb firmware és honnan tölthetem le?
Köszi.
Egyébként arra továbbra sincs megoldás, hogyha külső médialejátszóról (FireTV 4k MAX) YT-ozok, akkor egy idő után elkezd elcsúszni a hang a képtől? Mondjuk 1-2 naponta muszáj újraindítani, hogy helyrejöjjön.
-
-
Brandynew
őstag
válasz
Parmezan77 #19434 üzenetére
Mindennel próbáltam már. A kisfelbontású (720p és 1080p) anyagokkal, a 2160p web-dl anyagokkal és a streaming szolgáltatók (Netflix, Disney+, HBO) lebutított képével nincs nálam se gond. Csak a kis tömörítésű, magas bitratejú DV és HDR+ 2160p fájlokkal. Nincs nekem se külső hangrendszerem.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
C715-re melyik most a legjobb firmware?
-
Brandynew
őstag
válasz
CrazySouls #10758 üzenetére
Szia,
Nem normális, ez már túlmegy pechedre egy rosszabbul sikerült panelt kaptál magyarázaton.
-
Brandynew
őstag
válasz
Dyraxx #10000 üzenetére
Ha engem kérdezel, én még soha, egyik fw-vel sem vettem észre konkrétan semmit. Se a működésben, se a felületen, se a képen, semmiben. Ugyanolyan nekem mind
4 verzió volt fönt eddig. Először mindig gyorsabb a rendszer, amikor egy új megy föl, aztán egy idő után visszalassul.
-
Brandynew
őstag
válasz
Redneck #9927 üzenetére
Én már csak streaming szolgáltatóban gondolkodom, mert ott azt és akkor nézem, amit és amikor szeretnék. Mindenkinek más streaming szolgáltató felel meg, én végül a Netflix mellett döntöttem, mert ott vannak meg leginkább azok a tartalmak, amik érdekelnek. Egy darabig volt HBO GO és Amazon Prime előfizetésem is, illetve egy időben az RTL Most+-ra is előfizettem. Már csak Netflix van, szoktam én is ismeretterjesztő műsorokat nézni rajta, de főleg sorozatok nézésére használom. Na meg ott a YouTube, sok youtuber sokkal minőségibb tartalmakat gyárt, mint amit a tévécsatornákon sugároznak.
Hagyományos tévé szolgáltatásra már sajnálok kiadni pénzt, mert egyrészt ritkán adnak olyan minőségi tartalmakat, amelyek egy streaming szolgáltatónál megvannak, másrészt nem szeretem, ha korlátozva vagyok, hogy mikor, mit nézhetek.
-
Brandynew
őstag
Nem lehetett semmit csinálni, miután megvolt a szerviz menüs reset, az egyetlen lehetőség a firmware frissítés lett volna, ahhoz meg ugye kell a fizikai bekapcsoló gomb.
Megoldódott a probléma, jó volt a tippem, a szerelők tényleg nem kötötték be a bekapcsoló gombot, szétszedtem a tévét és megtettem én, így már ment a fw frissítés is
Hülyék ezek a Videotonnál.
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Reset shop után szeretném bekapcsolni a tv-t, hogy bootoljon a pendrive-ról, amin a firmware van, de nem sikerül.
Betölt a tcl logo, majd az android is, végül egy távirányítónak a képe van ott, és nem tudok semmit csinálni.
Hiába áramtalanítom vagy tartom nyomva a bekapcsoló gombot bekapcsolásnál.
Mit tegyek?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
C715-re a 660-as firmware jónak számít? Valaki tudna hozzá linket adni?
Ez lesz jó nekem, igaz? https://forum.xda-developers.com/goto/post?id=86093343
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
Nem tudom, hogy lehetne eljuttatni az emberekhez az infót: az eladót nem szabad megkérdezni vásárláskor, hiszen az aktuálisan legnagyobb árréssel rendelkező eszközöket fogja neked ajánlani. Ez nem csak a tévére vonatkozik. Pl. a Media Marktban a vonalkód utolsó számjegyéből látod, hogy mekkora az árrés az adott eszközön, de más üzletekben is megvan erre a jelölés. Az ilyen áruházakban nem szakértők dolgoznak, hanem eladók. A kettő nem ugyanaz. Ha egy üzletben közelít hozzád az eladó, menekülni kell.
-
Brandynew
őstag
válasz
rainman72 #9244 üzenetére
Ki kéne kapcsolni mindenféle csilivili desing elemet, áttűnést, finomgörgetést meg más eyecandy dolgot, és máris stabilabb lenne.
Nekem magával a funkcionalitásával, logikájával nincs bajom, csak ne zabálná ennyire az erőforrásokat. Kéne belőle egy opcionális "light" verzió, nekem elég lenne, ha annyit tudna, hogy megnyitja a YT-ot, Netflixet, Plexet.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Az árthat a tévének, ha fali konzolra teszem? Sokkal jobb helye lenne a falon, mint ott, ahol jelenleg van.
-
Brandynew
őstag
Ez mondjuk nem biztos, nekem még egy nagyon régi fw-t tart legfrissebbnek (mondjuk nekem tök jól működik, ezért is nem a frisset használom). A TCL weboldalán, a modell adatlapján lévő fw tekinthető stabilnak szerintem. Amiket itt linkelnek, azok alpha és béta verziók (amíg hivatalosan nem publikálnak valamit, addig annak számít egy szoftver).
-
Brandynew
őstag
válasz
edeleny #8151 üzenetére
Nem számoltam el, az 1 méter az optimális képminőségre vonatkozik, az egy más kérdés, hogy 1 méterről az 55"-t nem igen lehet befogadni. Ez nem azt jelenti, hogy rossz a számítás, hanem azt, hogy az 55" nem optimális a 4k-hoz (túl kicsi).
Tehát aki 4K-val is tervez és ténylegesen szeretné kiélvezni a 4K nyújtotta előnyt, annak nagyon minimum 65" az ajánlott, de sokkal inkabb a 75". Lejátszani nyilván le fogja a tv a 4K-t akar 30"-on is, csak a nagy felbontás értelme kérdéses ebben az esetben
-
Brandynew
őstag
válasz
balkoger #8142 üzenetére
Persze, hogy érzékelhető a különbség
Ez nem a rossz látáson múlik. Ki tudod számolni, hogy egy átlagos szem milyen távolságból mennyi képpontot érzékel, pl. itt meg tudod nézni, hogy milyen képátlójú tévén, milyen felbontású tartalmat nézve mi az a maximális távolság, aminek megtartása ahhoz kell, hogy 100%-ban profitálj az adott képfelbontás nyújtotta részletességből.
Pl. ha FHD tartalmat szeretnéd teljes egészében kiélvezni egy 55"-os tévén, akkor max. 2,2 méterre kell ülnöd a tévétől, ha pedig 4K tartalmat, akkor max. 1 méterre.
Belátható, hogyha a szemed tökéletes és nem is célod, hogy 100%-ban kiélvezed a 4K képminőség előnyét (én is kicsit messzebb ülök az optimálistól), az ajánlott távolság 3x-osa (azt írtad, 3 méterről nézitek a tévét) biztosan túl sok, a "hűha" érzés el fog maradni egy részletgazdag, HDR-es 4K tartalomnál, mert ilyen távolságból nem fog lényegesen többet nyújtani egy FHD tartalomnál, esetedben valószínűleg felesleges is a FHD helyett a 4K-t választani.
-
Brandynew
őstag
válasz
balkoger #8129 üzenetére
Ez ilyen női dolog lehet, sokaknak a fejében a tévéről a CRT jut eszébe (ami mai szemmel nézve nem tévé, hanem egy zajdoboz, amiben mozog valami), és ahhoz viszonyítva valóban egy 30 colos is óriási. Csakhogy azóta egy "kicsit" fejlődött a filmgyártás, attól, hogy régen a kis CRT-kre gyártottak tartalmat, nem kell, hogy ma is az jelentse a tévét.
A 4K véleményem szerint 65" alatt felesleges, de az ideális képméret 75-85 körül kezdődik, viszont még az sem nevezhető kifejezetten nagynak, ha nem a CRT-hez viszonyít valaki, hanem önmagában nézi. Egy mozihoz hasonló élmény egy 30 négyzetméteres nappaliban valahol 160"-nál kezdődne, ahhoz képest a 65" semmi, de azzal valamennyire már ki lehet használni a 4K/HDR/Dolby Vision nyújtotta előnyöket (max. 1,5-2 méter nézési távolságból, ha messzebbről, akkor a 65" már kicsi lesz).
-
Brandynew
őstag
Én közvetlenül a Videoton szervizt hívtam föl a +36 22 502 866 számon. Csak nyitvatartási időben veszik föl, ami nem tudom pontosan, mikor van. Kérték e-mailben a garanciajegyem és a számla másolatát és egy fényképet a tévén lévő matricáról.
Nagyobb készüléket, mint a tévét, nem kell postáznod vagy bevinned valahová, kiküldték a szervizest, azt mondták, ha tudja, helyben javítja, ha nem, akkor ők szállítják el, dobozt is hoznak, ha jelzed, hogy nincs. Elsőre nem volt nála megfelelő alaplap, megrendelte és jött a következő héten, megcsinálta.
-
Brandynew
őstag
válasz
Vhiktor #7914 üzenetére
Milyen impakt faktorú folyóiratban mutassam meg ugyanezeket az eredményeket?
Elhiszem, hogy látod, hogy szebb a kép (bár azt írtad, hogy 100"-on nézed, ami ideális a 4K-hoz), de ha messzebbről nézed, mint az optimális, akkor nem a 100% előnyét látod, csak mondjuk a 80-70-60 stb. százaléknyi előnyét.
-
Brandynew
őstag
válasz
Elektrosokk #7909 üzenetére
Ja, ez a látótér lefedettség, amit Vhiktor is írt, de ha továbbolvasol, szó van a felbontásról is.
Bővebben az optimális nézési távolságról és a felbontás viszonyáról: https://stari.co/tv-monitor-viewing-distance-calculator
-
Brandynew
őstag
válasz
Elektrosokk #7906 üzenetére
Ez a FHD felbontáshoz van, a 4K-hoz közelebb kéne ülni, hogy legyen értelme a több pixelnek.
-
Brandynew
őstag
válasz
rajzinho #7901 üzenetére
Kicsi a 65 is. Nekem is nagynak tűnt, főleg a régi kis CRT-khez képest, de nem az. Ahhoz, hogy kijöjjön a 4K előnye meg az ilyen-olyan HDR és Dolbi Vision, kell legalább a 65" 2 méterhez, de inkább a 75-85 lenne az ideális.
Ha korábban kisebb tévéd volt 55"-nál és bemész megnézni a boltba egy 55"-osat, az óriásinak fog tűnni, de csalóka, ha ki akarod élvezni a 4K-t.
-
Brandynew
őstag
válasz
rajzinho #7896 üzenetére
115 cm-ről kéne nézned a 4K-t 65"-on optimális esetben. Ez mutatja, hogy a 65" kicsit kevés a 4K-hoz, viszont a 2 méter nézési távolság egyáltalán nem közeli, pont, hogy túl messze fogsz ülni (még mindig jobb, mint 55"-t néznél 2 méterről).
https://hama.blog.hu/2015/07/06/ilyen_messzirol_nezzuk_a_tevet
-
Brandynew
őstag
válasz
Elektrosokk #7821 üzenetére
A szinkronos tartalommal hogy áll? És a képminőséggel?
-
Brandynew
őstag
Köszi, akkor nem fizetek elő újra HBO Go-ra.
Én nem is igazán látom értelmét Netflixen a legnagyobb csomagon kívül másnak, hiszen most már nem lehet kapni nem 4k-s tévét, nem? Vagy ha lehet is, ritkaságszámba megy. 4k pedig csak a legnagyobb csomagban van, szóval ez elég gyorsan eldől.
-
Brandynew
őstag
Hány streaming előfizetésetek van amúgy és mire?
Nekem egyelőre csak a Netflix.
-
Brandynew
őstag
válasz
mikrofon #7795 üzenetére
Itt tudod csekkolni, hogy egy film melyik streaming platformon érhető el: https://reelgood.com/movie/dune-2020
A 2021-es Dűne egyelőre csak az HBO Max-on érhető el.
-
-
Brandynew
őstag
Szia,
Bp-re kicsit lassan jön ki a Fehérvári Videoton (ők szervizelnek), de nekem 2 hét alatt megoldódott a gondom. Úgy működött, hogy telefonon jeleztem nekik a problémát és jövő hétre beszéltünk meg egy időpontot, amikor kijönnek. Nem volt náluk olyan pót alaplap, ami kellett volna, de a következő héten hozták, Lengyelországból rendelik, ott gyárt a TCL. Nem értenek hozzá egyébként, ez világos volt, amikor beszélgettünk, de szerencsére kevés alkatrészből áll a tévé, betanított munkásként egyszerűen kicserélik, amit kell, nem forrasztgatnak.
Ha már nincs garancia, másnak is azt ajánlom, hogy rendeljen be pótalkatrészt és cseréljen maga, mert pofonegyszerű, kb. olyan, mint amikor egy asztali számítógépben dugdosod össze a hardverelemeket és kábeleket.
-
Brandynew
őstag
válasz
mikrofon #7676 üzenetére
Na de amiket leírtal pont, hogy tobb eszkoz, mint a laptop. Meg tudod csinalni azt is, hogy kapcsoljon ki a laptop, amikor befejezted a filmezest es bekapcsolni es tudod wollal.
De persze ertem, jo a mediabox is, csak sajnalom ra a pénzt, ha laptoppal is meg tudom oldani.
-
Brandynew
őstag
Szerviz menüs resetet mindenképp csináljatok az Android főverzió-váltás miatt.
-
Brandynew
őstag
válasz
Kiskutya #7285 üzenetére
Biztos, hogy arányaiban többe kerül? Ha egy 75"-os QLED-ről beszélünk, akkor igen, baromi sokba, viszont annó egy CRT tévére a béred jóval kisebb része ment rá, emlékszem, csak úgy bementünk a boltba egy tévéért, nem kellett rá gyűjteni, meg hosszasan keresgélni, hitelt fölvenni főleg nem. Egy Porsche javítása is többe kerül, mint egy Ford Fiestáé.
-
Brandynew
őstag
Ez egyrészt nem igaz, azokat is kellett szervizelni (sokkal nagyobb biznisz volt tévészerelőnek lenni, mint manapság), illetve a mai tévék sem mennek tönkre 3-5 év alatt. Másrészt, almát a körtével, a régi CRT-ken egy tized akkora felületen mozgott háttérzajként valami homályos, kisfelbontású kép és nem működtek kvázi számítógépként, mint a mai okostévék.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
RTL Most-ot tudok valahogy nézni 715-ön?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Nektek milyen DLNA kliens vált be legjobban PC-ről tv-re streameléshez? Most Serviio-t használok.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged