- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
dropi
senior tag
Megvan, ha érdekel valakit, be volt kapcsolva, hogy bármelyik app használhatja a mikrofont
Viszont másik kérdésem is lenne:
Adott egy Vodafone set top box + egy Telekom set top box (ezt csak az android feature-ök miatt használjuk) és egy Xbox Series X. Nah Voda HDMI1. megy minden királyul. Xbox HDMI2, megy minden királyul. Telekom box HDMI3 nincs hang, átdugom 4-be minden jó.
+1 kérdés Philips 718 a Telekom boxot HDR-ben kezelte, ami nekem nagyon bejött, de a TCL nem, ennek vajon mi lehet az oka? Mármint ha HDR tartalom megy rajta, akkor persze úgy jatsza le, csak 718 mindent HDR-esitett -
embe
nagyúr
Nekem is ilyen tévém van, a 653-as fw-vel.
YT kliensnek a SmartTubeNext-tet használom. Nincs reklám, van 4K, és HDR, nálam teljesen jó ez. Próbáld ki ezt! -
OldMike
őstag
Köszönöm. A Chrome jó lett volna a szinkronizálás miatt.
Példát most nem tudok előszedni, mert tavaszig letároltam a tévét. Amúgy nem teljesen jól fogalmaztam, mert ha egészen konkrétan kerestem egy videót, akkor az előjött. A gondom inkább az volt, ha rákerestem például az egyik kedvenc (retro) gitárzenekaromra, akkor feladott nagyjából 6-8 találatot, utána pedig már csak korabeli más énekeseket, zenekarokat jelenített meg. Ez az ami egy PC-n nagyon másként van. -
turho
addikt
A beépített lejátszót én pl. nagyon csípem, minődége is igen jó. Viszont kezelhetőségre meg nem a top. Pl. nem tudja a filmekhez tartozó feliratokat azonosíteni. Kidob egy listát felirat1-felirat10 sorral például, és akkor válogasd ki, hátha megtalálod.
Egyébként tényleg jó. -
Vhiktor
nagyúr
Ezeket könnyen letudud ellenőrizni Te is a tvden. Állíts meg egy filmet egy jelenetnel és kezd el bekapcsolni ezeket a dolgokat vagy akár válogass a kepmodok között és figyeld meg a részleteket a szineknel, a szín atmeneteknel, a Sötét részeknél, stb
Pl sötét jelenetnel fekete öltönyös pasinak eltunik a gallerja és az öltöny mintázata ha be van kapcsolva mondjuk a dinamikus kontraszt
-
Vhiktor
nagyúr
Amiket kikapcsolok azok "képjavító" de lényegében képrontó dolgok. Teljesen megváltoztatják színeket, a kontrasztot, mindent.
Ha megnézed a weboldalamat a kalibrálásról ott vannak rá példák (aláírásomban ott a link).
Ezek pl azt csinálják, hogy a fekete közeli részeket, tehát ami sötétszürke már feketeként jeleníti meg a tv, ugyanez igaz a fehér a és fehér közeléi részletekre, meg persze a színekre is, a pirossat, pirossabban a kéket kékébben jeleníti meg, ezáltal rengeteg részlet elveszik a képről. Nyílván a szemnek tetszeni fog mert kontrasztosabbnak látod, csak éppen a rószaszín már nem rószaszín hanem lila.....
Sony még anno kiadott erre 2 videót, az egyiken piros háttér elött repkedtek sötétebb piros űrhajók, míg a másikon kék háttér elött nőttek sötétkék virágok.
Ha be vannak ezek a funkciók kapcsolva, akkor mindkát videó esetében csak a hátteret láttad mert annyira belenyúlt a képbe a tv, hogy összemosta a részleteket mindent egy színen jelenítve meg.
Color blind volt a video neve, de sajnos sehol nem lehet már fellelni.Valószinűleg, hozzá vagy szokva a hideg és túltolt színekhez és a túltolt kontraszthoz, viszont amilyen színeket így kapsz azok garantáltan nicnsenek jelen egyik filmben sem.
Kb olyan mintha valamilyen photoshop filteren keresztül nézned a filmeket.
A színhelyesség és a kalibrálás nem arról szól, hogy szebb legyen a kép, hanem arról, hogy színhelyes és természetes legyen minél jobban közelítve a valóságot. -
tomp
félisten
Megnéztem én is a Profile 8.1-et a TV-n mivel még soha nem próbáltam.
MP4-ből elindul és nem szaggat.
Milyen hangsávval nézted?
mkv-ból a gyári lejátszó nem tudja a Dolby Vision-t így ahhoz a Vimu Playert használtam.(xda-ra felrakta a free verziót a fejlesztő) Azzal DV-ben indul az mkv is és az is szaggatás mentes.
FF9-et nem tudom megnézni mivel az nekem STDL FEL Profile 7-ben van ahhoz pedig olyan médialejátszó kell. -
fauv
őstag
Nem laptopon van, hanem nagy gépen a jelenlegi . Mint monitor használom, itt szoktam fb.youtube, stb használni, játszani , illetve filmeket nézni.
Jelenleg egy 65-ös Sony XF7596-os TV van, de bármennyire is jó ez, nem vagyok elégedett vele, főleg úgy, hogy lenn van egy Samu, amikor feljövök és ezt bekapcsolom sírni tudnék, mennyivel rosszabb, pedig ez is VA panelos.
Ezért akarok most oda is 100Hz-es Qledet, ami ha nem is annyira jó mint a lenti, de legalább megközelíti. Persze a komoly filmeket lent nézem , ott van hozzá hang rendszer is és a médialejátszó, de itt is szoktam nézni főleg sorozatokat. -
Levente1991
tag
Kiskutya: rendben van, korábban régebbi androidos telefonon csináltam ilyen dolgokat, de őszintén szólva annál annyira nem zavart az esetleges téglásítás, egy 100-150.000 forintos eszköz esetében azért már agybajt kapnék.
dropi: a Digisport oldalán szoktam nézni az összefoglalókat meg néhány műsort, lusta vagyok laptopról vagy telefonról castolni. Az általad említett jelenség nálam is megvan, de nem igazán találok jobb alternatívát még így sem.
-
-
Vhiktor
nagyúr
Lehet, hogy Te a nagyon túlszarturált túl kontrasztos, túl hideg képhez vagy hozzá szokva.
Volt egy ügyfelem akinél kalibráltam, de nem szabványra, hanem spéci igénye volt, mégpedig, hogy van neki egy LG Oled-je aminek tetszenek neki a színei és lőjjem be pont ugyanolyanra a Sony Oledjét.
Na a sony képét nem lehetett anyira elrontani, hogy hozza az Lg színtjét ezért el is adta és vett egy másik LG Oledet helyette, azon már be lehetet lőni ugyanazt ami Neki tetszett. -
Vhiktor
nagyúr
Pedig attól a Phillipstől jobb képe kell, hogy legyen már csak a 4-5ször akkora kontrasztarány miatt is.
HDR-ben és Dolby visionben nem nagyon lesz előrelépés, mert a max fényerejük kb egyforma.
De itt is látni kellene a sokszoros kontrasztot, már ha nem világosban nézed a tv-t, hanem sötétben. -
Kiskutya
veterán
A gyorsinditást kikapcsoltad? Az okoz ilyen gondot ha be van kapcsolva. C715 esetében tuti. Miután kikapcsolod érdenes egy áramtalanítást csinálni majd pár másodperc múlva vissza és el fog tűnni a csikozódás. Ha nem c715 van akkor is egy próbát megér. Én az a pár másodpercet kibirom amíg betölt a tv és nincs gond.
-
Kiskutya
veterán
Gyári hivatalos béta driver ami v-vel kezdődik. Ami r-el kezdődik az nem hivatalos én úgy tudom. A v-vel kezdődő drivereket általában nyugodtan fel lehet tenni kipróbálni nagy gondot nem okozott még senkinek amit ne lehetett volna szoftveresen megoldani. Ezekből lesz a hivatalos végleges driver csak a tesztelőktöl kikerül a netre.
-
Kiskutya
veterán
Pontos beállítást nem tudok de irányt tudok adni. Ha természetes színeket szeretnél akkor a mozi módbol indulj ki. A képjavítókat én kikapcsolom de hdr-nél a dinamikus kontraszt javíthat a fényerőn. A fekete színtet én 47-48 körül használom úgy jobb a fekete megjelenítés. A színhőmérséklet nekem melegen nem teszik túl sárgás a kép én azt normálra vagy 1-el alá szoktam tenni. A beállítások szoftver függő is nekem a V653 van fent az én tévézési szokásaimnak tökéletes mert hibát nem találtam benne viszont telepítés után érdemes egy szerviz menüs resetet csinálni. A gyorsinditást kapcsold ki régebben okozott problémákat. Dolby vision esetén a világos megjelenítés ajánlott szerintem jobb a kép és nagyobb a fényerő.
Én még annyit állítottam mozi módba hogy a színtelitettséget 55re állítottam én szeretem kicsit színesebben nézni illetve a kontrasztot 95re. Nálam a helyi kontraszt alacsonyra van állítva azt még próbáld ki a fényerő menüben. -
Kiskutya
veterán
Kép minőségben szerintem nincs különbség bár nem láttam egymás mellett a kettőt csak az adatokból gondolom. Elméletileg a c725 hdmi 2.1 és tuti hogy tudja az earc-ot. Illetve onkyo hanrendszer van benne amitől azért nagy csodát nem kell várni hisz csak egy tv hangszóró. Meg annyi hogy a 725 android 11-es rendszer kapott a 715 meg 9-et. Ígéret van 11es frissítésre de az akkor biztos ha már itt van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest