- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
freeland0806 #35023 üzenetére
Nincs konzolom, pc-m van. De észre veszem, főleg mióta téma itt ez az akadozás, már rendesen betege vagyok, néha még telón is látok röccenést film közben
De ezt a motion blurt inkább tv-boxrol veszem észre, pc-n az mpc-hc lejátszó bevan állítva, hogy 24p be játsza le, lehet emiatt, de ott nem tapasztalom.
-
Celtis
veterán
válasz
freeland0806 #34998 üzenetére
Kizárt, hogy ez Gooogle tv probléma.
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
freeland0806 #35007 üzenetére
Most volt Alza-n akciós néhány GoogleTV-s, Titant nem is vettem volna.
Filmeken és tartalmon szinte soha nem látszik nekem hátrány, nekem így is elég fekete és elég jó a "zónálás". Természetesen nem olyan világos, mint a 765, de ez is bőven elég. DoVi-t kicsit sajnálom, de fele annyiba került, mint a TCL, bár ez 55 inch a 65 után, de a szobába ez jobban illik, másik szinte túl nagy volt.
2 dolgot vettem észre:
Valamelyik konfignál volt egyszer egy eset, hogy az egész képernyő fekete volt, és egy 2 soros fehér felirat középen, ott látszott, hogy néhány szó halványabb a másik zóna miatt, de azért ez elég ritka eset.
A másik az, hogy a szürkéje sajna nem a legjobb, Greyscale videókon látszik azért a "rács". Tartalmakkor szintén nem igazán vehető észre, 1-2 alkalom volt amikor megláttam, mert tudtam hogy ott van. A menüben látszik még néha, mert a GoogleTV háttere is szürkés.Szerintem ennyi.
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
Most Google TV-s Philipsre váltottam a TCL-em, és ezeknél nem vettem észre semmi ilyesmit, bár csak egy részét néztem a tipikus problémáknak. De nem tűnt felt máshol.
Miniled, kevesebb zóna, és DV nélküli.
Menü itt is néha belaggol, bár kevesebbszer mint a TCL, de tartalom nem, se Netflixen, se YT-on, se HDMI Boxon, se HDD-ről.
A TCL-em gyári Netflixen, YT-on, és HDD-n is akadozott.
Nem gondolnám hogy a Google TV lenne a baj. -
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #34997 üzenetére
Akkor ez lottó. Külső eszközről megy minden nálam, így nincs bajom vele. De én sem erre számítottam mikor megvettem.
-
bdominik98
kezdő
válasz
hát igen az közös bennük, szóval egy update megoldhatná a dolgokat maybe
-
DeadmaN89
csendes tag
válasz
freeland0806 #34997 üzenetére
Nekem sem feltétlenül csak kameramozgásnál jött elő, de olyankor kb. garantált volt a framedrop.
-
Swenk
aktív tag
válasz
freeland0806 #34985 üzenetére
-
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #34982 üzenetére
Könyörgöm.... Ne kezdődjön újra ez a hülye aki szerint akad VS hülye aki szerint nem akad értelmetlen vita. Mikor leírta ezt a bolhás dolgot, már tudtam, hogy ez lesz.
Nem igaz, hogy 2-3 napnál tovább nem bírja megállni valaki, hogy ne kezdjen bele ebbe....
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34952 üzenetére
Meg ott a TCL Home is.
-
blueye
veterán
válasz
freeland0806 #34946 üzenetére
Hallom, de engem egyáltalán nem zavar, az enyém ráaadásul jóval halkabb is, biztos nem "hétfőn készült"
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34946 üzenetére
Is, mivel már egy ideje ezt adják TCL -hez. A prémium távirányító még nem járt nálam, az nem tudom milyen. Az RC933.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #34934 üzenetére
Mindig jelzem nekik a hibákat, de ők csak forgalmazok, nem ok gyártják.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
freeland0806 #34897 üzenetére
Szerintem meg sdr, hdr teljesen ugyanolyan játékmódban, mint mozin, ugyanolyan fényes, legalább is pc-ről tuti. Én egyszer így nézem egyszer úgy, semmi különbség. A mozgással kapcsolatban lehetséges amit írsz, de így sokkal jobban is tetszik, simább az egész. Dv-t nem tudom összehasonlítaní, nem jeleníti meg a pc.
-
Celtis
veterán
válasz
freeland0806 #34897 üzenetére
+1
-
pepimama
tag
válasz
freeland0806 #34752 üzenetére
KÖSZÖNÖM!
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #34729 üzenetére
Attól függ, mit jelent az, hogy "mai tévék". A plazmám már a szomszédomnál működik tovább (most lesz 11 éves). A 65-ös QLED-em szintén az övé lett most, ez idén lesz 7 éves (tökéletesen működik, olyan mit ha új lenne). A két darab kis LCD Philips is veri már a 8 évet a gyerekeknél, azok is hibátlanok. Szüleimnél szintén 2db Philips 7 éves mindegyik. Szóval várjunk ezzel a 4-5 évvel szerintem. Én nem vagyok ennyire szkeptikus, azért ez a technológia sokat fejlődött és azért már bizonyított is. Persze ismerem az olyen szavakat, mint a tervezett elavulás, de én még nem tapasztaltam ilyet TVvel kapcsolatban. Tudom, nem ezen múlik, de van egy videó a YT-on egy 765-ösről amit belülről is megmutatnak. Szinte faék a belseje, majdhogynem meglepő mennyire üres
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
freeland0806 #34395 üzenetére
Emag-os rendelés. Szerencsére a bank pénze áll benne, mert kamatmentes részletre vettem, majd 7-én kell fizetnem az első részt. Addig elvileg el kell vinniük.
Inkább elcsomagoltam, fogalmam sem volt, hogy mikor jönnek, és ha nem lett volna rá időm valami miatt akkor agyvérzést kaptam volna a kapkodástól.
Meg amúgy is, annyira felcseszett aznap, hogy túl akartam rajta lenni. Még megtartottam az előzőt -
mrmft
senior tag
válasz
freeland0806 #34333 üzenetére
Egy resetet meg probalj meg, vagy .img-bol frissitest. Segiteni szokott, hogy mindent megold-e az kerdeses.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Azt kell mondjam 55C805 tulajként, hogy egyetértek veled a visszaküldéssel, ezek a hibák bizony olyan hibák amikkel kellene előjönnie, szégyen a TCL-re nézve, olyan mintha a vásárlók béta tesztelők lennének, nem tudom miből gondolta a cég hogy ez megengedhető és megbocsájtható a piacon pláne ilyen lutri szerű hibákkal.
Az hogy valakinél előfordul és valakinél nem ez is eléggé lutriszerű, és nekem arra enged következtetni hogy a gyártásnál a minőségi szórás nagyon magas lett, itt már nem beszélhetünk szoftveres hibáról, mert az egyöntetűen mindenkinél előjönne és egyformán oldaná meg a hibákat, itt nem erről lesz szó itt sajnos gyártási problémák lesznek hardveres fronton, amikor a gyártási folyamat minőségi szinten nagy szórással +/- tűréssel dolgozik, ez mindenhol létezik a világon, csak a mértéke nem mindegy, és az hogy az a minőség rovására megy e rá.
Az a baj, hogy a cég az olcsóság jegyében több gyártótól is bevállalhatott ilyen olyan alkatrészt alacsonyabb minőségi előírásokkal, ezt nem tudom és nem is fogjuk így itt bizonyítani, de mikor ekkora a szórás a hibás készülékek közt az bizony fel tesz olya kérdéseket amire a válasz ebben az irányban keresendő, (pl. elég egy gyengébb minőségű kondenzátor és a hiba előjön) ezt igazán szoftveres úton szinte lehetetlen orvosolni mert akkor a jól működő TV esetén fog a hiba előjönni nagy eséllyel.
Aki dolgozott sorozatgyártásban az tudja miről van szó. -
gab1ka
senior tag
válasz
A fóliával nem kell foglalkozni egyáltalán, ahogyan a széttépett perforált zacskókat sem tudod visszaragasztani stb..
A villogásra esetleg megpróbálhatod a local dimming-et állítgatni, de még ha azt közepes-re vagy kikapcsoltra rakva meg is szűnne a probléma, akkor meg minek a miniledes tévé (már ha tényleg a háttérvilágítás okozza az anomáliát).
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
A nejlonra:
Én ugyan visszaraktam a tv-re, de lehet jobban tettem volna ha nem teszem, mert 30 perc volt azt a mindenhol ragadós nejlont egyenesre fabrikálni, plusz elég hányadékul lehet csak visszarakni.
Én sem tudom mit fognak szólni, de nem nagyon lehet másképp visszaküldeni. Vagy rajta se lesz, vagy csúnyán lesz rajta. Egyik se jobb. Szerintem nem lesz gond.Én szerdán délben küldtem el az elállási igényemet, azóta semmi nem történt. Gondolom még a kiszállítással vannak elfoglalva a futárok.
Sajnálom, hogy neked is visszaküldés lett a vége.
-
Gulyopapa
addikt
válasz
freeland0806 #34290 üzenetére
Hello!
Milyen minőségű ez a márka egy LG oledhez képest? 6 éves már a tv, gondolkodom egy újabb, nagyobb tv-n. -
Rapala 70
újonc
válasz
freeland0806 #34230 üzenetére
Őszintén nem néztem mert ez a shield már meg van több éve de ha lesz időm megnézem
-
Flayer
senior tag
válasz
freeland0806 #34186 üzenetére
Ezt esetleg olvasd el
https://www.gamer365.hu/blog/abb0ad8c-52fd-11ee-83e0-d48564cd6246 -
mikrofon
veterán
válasz
freeland0806 #34207 üzenetére
Nem kell benyelni semmit, hanem vissza kell küldeni, ha hibás. Akkor nem fog zavarni folyamatosan a hiba.
-
mikrofon
veterán
válasz
Ha tényleg villog az egyértelmű HW hiba és nem FW. Feltéve, ha nem a forrásról már így jön a jel...
-
mikrofon
veterán
válasz
freeland0806 #34171 üzenetére
Pont nem én hisztizek... Én pont a tényeket írom a jó oldalról...
Probléma az irreális elvárásokkal, és a folyamatos panaszkodással van és hogy ez rendszeresen ismétlődik. Hogy emiatt nem marad hely az egyéb témáknak....Nézd már meg megint milyen hullámra válaszoltam és mikor..... Hát nem arra, hogy valaki leírta a valódi problémáját....
Tudom, azért, mert én ahhoz a többséghez tartozom, akinek jó a TV-je meg reális elvárásaim vannak. Ezért én hisztizek... Fanboy vagyok...
Ez inkább vicc... és ezt neked is látni kell, ha kicsit higgadtabban szemléled majd....
Legnehezebb a nárcisztikus hozzászólókkal.... -
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #34194 üzenetére
Hát akkor is csinálta ha manuálisban volt a fényerő asszem de nem vagyok biztos.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
Nekem a netflixen volt egy ilyen sötét erdős részt mutat a kamera a Kóbor Árnyék film legeleje ahol villódzott kicsit. Lehet Starfield él is hasonlo neked. Ha gondolod csekkolj rá a filmre az egyik dolby módban nem csinálta úgy emlékszek talán a világosban.
-
Celtis
veterán
válasz
Ő is keveri a 24p stuttert (normális) az akadozással (hiba).
-
mikrofon
veterán
válasz
freeland0806 #34108 üzenetére
Szép ajánlás....
Szerinted ha valaki aki itt elégedetlen, a javaslatodra vesz egy alsó polcos OLED-et, elégedett lesz?!
Gondolom nem kell leírni részletesen, hogy az vajon ajánlott TV-e .... és hogy miért drágábbak az ajánlott OLED-ek.... mert te is ki tudod keresni és te se azt a TV-t veszed/vetted...Arról nem is beszélve, hogy rendszeresen elhangzik több topikban különböző emberektől, hogy egy drága TV-hez is érdemes megvenni a média lejátszót, hogy a legjobbat hozd ki belőle. Nem hogy az olcsóhoz....
Így az egymilliós TV-hez is hozzá jön az a plusz hatvan ezer médialejátszóra.
És akkor ez még nem is a házi mozi topik, ahol nem hatvan ezres lejátszót fognak ajánlani... az egymilliós TV-hez.... -
rumkola
nagyúr
válasz
freeland0806 #34133 üzenetére
Érdekes, milyen csuszka van ott ami állítható? Game módban nálam semmilyen mozgásjavítás vagy ilyesmi nincs, csak VRR ON/OFF.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34131 üzenetére
Motion blur -t kikapcsoltad ott, ahol lehet? Indiben azt hiszem van, de fejből már nem emlékszem. A játék beállításaiban kell keresni. Meg lehet ott még más is, ami bekavar.
Nem hiszem, hogy ennek bármi köze lenne a kábelhez. Esetleg a TV -nél ragadhatott be valamilyen mozgás rásegítés, de esélyesebb valamilyen beállítási hiba. Esetleg a dinamikus felbontás is okozhat hasonlót.
Pontosan nem láttam a hibát, de nagyjából el tudom képzelni.
Az a baj, hogy Series S -nél már lehetnek anomáliák, ha valaki egy modern 4K TV -n nézi. Talán még közelről is. Neki jobban áll egy 1080p vagy 1440p monitor.
Ugyanakkor nem zárható ki más hiba sem, nekem ezek a tippek jutnak eszembe. De lehet egy "természetes" elmosódást látsz, ami felhasználói részről nem állítható, hogy ne legyen hardverigényes a megjelenítés. Innen így nem tudom.
-
rumkola
nagyúr
válasz
freeland0806 #34131 üzenetére
GAME képmódban kell játszani.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34125 üzenetére
Bár nem ez a fő funkciója, de az Xbox is egyfajta okosító. Tehát ha ott jobban működik a streaming, akkor nem is érdemes mást venni erre célra. Persze ez téged annyira nem vigasztal, mert pont a SkyShowtime kellene, ami konzolon nincs...
-
Qtya123
őstag
válasz
freeland0806 #34117 üzenetére
Nem tudom, hogy működne e, elég anomália az egész, lehet ez is olyan, hogy van akinél megoldja, van akinél nem.
Igen. Az akadozások egy az egyben olyanok, mint a laggolás. Fix jeleneteknél, mindig ugyanott, ugyanannyira.
-
Celtis
veterán
válasz
freeland0806 #34113 üzenetére
És ennek milyen kínja van vajon? B4-et kell venni.
-
Celtis
veterán
válasz
Firestickkel is csak game módban vagy egyéb nyakatekert formában volt folyamatos a lejátszás
-
DeadmaN89
csendes tag
válasz
Szia, Kinhank G1 okosítóval próbáltam, Netflix prémium alatt ugyan az a jelenség vagy még rosszabb, akár milyen frame rate-re forceolod rá a boxot. Kb. hasonló, mintha frame drop lenne lassú kameramozgásoknál, sokszor beszédnél mikor a kamera is közelít mondjuk, inkább sötétebb jeleneteknél, meg pl. amikor köd volt folyamatosan, mint amikor a PC is kűzd a masszív füst/köd megjelenítésnél. Azt érzem én is hogy 4k streamingnél elvérzik a hardware vagy nem kellően optimalizált a sw - ebben az egyben bízhatunk, hogy ezen tudnak/akarnak javítani.
-
bnorci71
addikt
válasz
nem kötekedés csak a kíváncsiság
dobsz egy linket 300+ Hisense oledre
Alza Lg 55b43 369
Emag Horizon 369e Samsung 399e
ezek amiket én találtam legolcsóbb oled 55" -
Hiei555
aktív tag
válasz
Azt tedd hozzá hogy játékra is inkább akkor ha Xboxon játszik mert ezt ugye kiveséztük tegnap...
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #34091 üzenetére
Veszel egy homaticsot, rateszed corelecet és probléma megoldva. Tudod indítani coreelec módban és gyári módban is.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #34084 üzenetére
Nem az a lényeg most
de ezzel egyetértesz lehetséges hogy így van?
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #34077 üzenetére
Nah gondoltam tehát mindig mondjuk 90 felett van a szám amit a tv mutat a képfrissítés hz.
A monitoroknak van olyan funkció hogy overdrive.
Ezt a monitoron lehet állítani általában 3 fokozatban.
Nos ezeknek a tévéknek szintén van beépítve overdrive de állítani nemtudod,automata. Ahol ez az overdrive váltás van ott a panel hibázik,nemtudja eltalálni a megfelelő feszültséget, a megfelelő sebességet amivel frissüljön a kép és ott bizony az lesz amit levideóztam az Indiana jonesba. Ennek a tvnek eh az overdrive váltás valahol ezen a ponton van 55-80 hz nél és itt nem tudja eldönteni rendesen hogy mi is a helyzet.
Mivel az xbox az LFC miatt mindig valószínű 80 feletti értéket küld ezért a tv egyfolytában a magasabb funkcióba van,nem váltogat így jobban eltalálja a dolgokat.
Pc nél és Ps en ha leesik az fps nincs lfc(pc van de most ez nem lényeg a megértés szempontjából) ott olyan jelet küld ami éppen van. Teszem azt ha gyorsan változik 55 és 80 között márpedig gyorsan fog akkor a tv nem tudja eldönteni hogy mi is legyen és hibázik. Ezért jobb az xboxon bármit is csinálsz mert ha 120 ra állótod mindig 80 felett lesz mondjuk ha 60 akkor pedig mindig 60 környékén és a tv nem kap olyan jelet ami miatt éppen a 60 fölé kellene menni(mert az a max ugye) 120 nál.pedig nem kap olyat ami miatt mondjuk 80 alá kellene(de ezt ti látjátok mennyi a legalacsonyabb) mennie és a tv így marad szépen a gyorsabb/lassabb overdrive funkcióba.Tehát a pc és a ps össze vissza küldi, az fps hez mérten ugye próbalja lekövetni hogy mennyivel menjen a tv és mivel nem erőmű a ps mondjuk így előfordul az 55-89 közti ugrálás és hopp a tv máris bolondul a különböző sebességek miatt és váltogatja magát lassabból gyorsabba /fordítva.
Na egyenlőre ennyi. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34077 üzenetére
Bár másik TCL TV, de itt például úgy látom, hogy Xbox -on nincs panasz VRR -ra. Többen kiemelik, hogy PS -en és PC -n vannak gondok.
Gondolom minden más problémát említettek volna, ha lenne VRR -ral kapcsolatban.
Nem tudom másnak volt -e problémája Xbox -on, de valószínűleg így hiába tesztel bárki bármit rajta.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34072 üzenetére
Ha van csatlakozód/átalakítód ahhoz, hogy mondjuk egy pendrive -ot tudj csatlakoztatatni a telefonra, akkor nem is kell PC.
Én ehhez nem szoktam PC -t használni. Letöltöm telefonra, aztán másolok. Vagy kicsomagolok és másolok. Attól függ mire van szükség.
Persze ehhez kell tárhely is, de manapság pár giga nem nagy cucc.
Szerk.:
Egyébként én ilyen pendrive -ot használok erre a célra. Mindkét oldalon becsúztatható, de más fajta USB csatlakozója van. -
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34071 üzenetére
60Hz -re állítod a kimenetet, akkor nem fog duplázni. Elvileg ott kellene gondnak lennie. Ha ott esik, akkor jönnek a VRR problémák.
Olyan játékkal, ami alap 60 fps vagy performance 60. És persze az is fontos, hogy nem tudja tartani. Aminél mondjuk a felbontást állítgatja vissza a viszonylag stabil fps -ért, az nem jó.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34069 üzenetére
Ha nálad vannak akadások 412 -n, akkor sokat nem veszíthetsz vele, ha 420 -ra frissítesz. Szerintem.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #34051 üzenetére
Pc-n amúgy próbáltátok?(vagy ps) Mert Xboxon ha tényleg a tv mindig 120 hz körül mutat VRR bekapcsolva fps unlocked mode-ba akkor az annyi is és akkor ezért nem fog jelentkezni annyira ha minden igaz, mert nincs esés 60HZ körüli értékre.
-
mrmft
senior tag
válasz
freeland0806 #34047 üzenetére
A V420 akadasban nalam jobb DV modokban lejatszas kozben (reset utan, az emlitett Red one nem akad pl.), cserebe lassabban indul el a rendszer, es van beragadt menupont a kepbeallitasokban.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34047 üzenetére
Nem tudom, ki kell próbálni. Volt aki arra is panaszkodott.
Én biztos nem kísérletezek tovább így, hogy elégedett vagyok.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #34038 üzenetére
Régi OS -en, illetve felületen mindig is ilyen volt (nálam). Ezek a készüléken. Aztán az újabb megoldotta. Utána már nem volt vele gond.
A probléma inkább az volt, hogy nem igazán jött rá frissítés. De Telegram -ról megoldottam. Csak hát nem így kellene működnie.
Mindegy, mert mint írtam ez rendeződött. Meg aztán már 3 hete eladtam. Így nyugodt szívvel, mert nem szívesen szivatnék másokat egy rossz TV -vel.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33990 üzenetére
Hát én nemnagyon bíznék ebben az eddig tapasztaltak alapján, gyakorlatilag mindenkinek máshogy működik minden hiába ugyan az a chip meg a software,firmware.
De a VRR en kívül amúgy nekem is ez a mozgás furcsasága volt a másik indok amiért inkább megváltam tőle pedig igen a képe szépvolt ha nem volt semmi mozgásde nem diavetítőt vettem tudtommal hanem tv-t...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33950 üzenetére
Most ránéztem, nálam sem tudja frissíteni. Eddig nem tűnt fel, mert nem használom ezt az appot. Nem is dobál ki hibaüzeneteket sehova. Pl. értesítési panelre. Csak szimplán nem tudja frissíteni.
Szerk.:
Meg gondolom okkal ilyen jó az értékelése. -
Qtya123
őstag
válasz
Ja, hát a gallery update error az nálam is teljesen alap a C845 esetében a kezdetektől fogva.
-
nicu71
addikt
válasz
Hihetetlen... tényleg vannak bajok, mondom én aki teljesen elégedett a tv-vel,de ez olyann gáz.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33938 üzenetére
Jah hát akkor ez azért gáz, mert így ugye nincs semmilyen HDR formátum. Persze akadás ezek szerint nincs, és az frankó, csak így meg képminőségben alulmarad.
Azért kérdeztem, mert ha amúgy HDR -ben ragadt volna, vagy valamiért csak a DV -t nem érzékeli, az még jobbik eset lenne. Mert akkor sima HDR -ben tudnád nézni a Netflix -et. Akadás nélkül.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33934 üzenetére
Ha nincs az adott TV -n DV támogatás (vagy valamilyen bug miatt nem érzékeli), akkor azt a HDR típust fogja használni, amit a streaming szolgáltató támogat. HDR10+ vagy HDR10.
Netflix -en szerintem HDR10+ tartalom nincs, csak HDR. Most pontosan ezt nem tudom. De a lényeg nem is ez. Ha HDR -re váltott volna, akkor azt írná ki Netflix -nél.
Így valószínű nálad éppen egyik HDR formátum sincs a fenti bug(?) miatt. Se DV, se HDR, se HDR10+.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33931 üzenetére
Amikor indítod a filmet kiírja a HDR logót? Csak azért kérdezem, hogy így egyáltalán HDR -e.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33927 üzenetére
Én nem teljesen értem.
Tehát Xbox -ról visszaváltottál TV -re, és Netflix DV tartalomnál ki lehet választani más módokat is? Vagyis a DV -n kívül mindent?
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
freeland0806 #33908 üzenetére
Nekem a natív Netflix appon ez is hibátlan, mindkét DV módban...
Vagy ennyire random, hogy kinek melyik film rossz? Vagy ezek kollektíven elmondhatók rossznak például?
Nem értem, személy szerint örülök, de sajnálom, hogy neked például több van ezek szerint, vagy nem is tudom, hogy hogy fogalmazzak...
A mértéke szerintem egyáltalán nem olyan nálam vagy nincs is, vagy mintha kisebb szar szorzót kaptam volna az alaplapon...Más:
Elkezdtem nézni az Avatar 2-t... Atya ég, ezzel kéne demozni ezeket a TV-ket a boltban... Amikor volt egy űrjelenet 7 perc körül és a koki fekete űrben a hajókat mutatják fehéren és pirosan, ott ledobtam a láncot... -
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33900 üzenetére
igen csak én úgy vettem észre hogy pont akkor csinálja a dolgokat azért kérdezem meg hogy az fontos hogy összetudjuk/tudjátok hasonlítani. Elég bőven a 55-60 csak nekem pont úgy volt rossz nagyon. És pont úgy ahogy mondtad hogy világos sötétre váltás sok árnyék és forogsz ilyenek...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33896 üzenetére
Van amit ezekből neked kell ki- vagy bekapcsolni. Meg azt hiszem az árnyékkiemelés alapból 1 -re áll. A problémádra nincs hatással, de rontja a képet. Főleg ilyen játéknál, ahol fontos a sötét.
Szerk.:
DV módot én sem erőltetem. Ráadásul ennél a játéknál egyenesen tragédia.Xbox -on az auto HDR -t is érdemes kikapcsolni. Bár nem működik annyira rosszul, de maradjon csak meg minden azon, amin készült. Erre a játékra mondjuk nincs hatással, mert HDR.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33881 üzenetére
Nincs gond.
PC és Játék módban is próbáltam. ALLM, VRR, HGIG, magas képkocka sebesség be.
Játék módban ezt a kettőt is lehet állítani:
Árnyékkiemelés ki. Játékkép mód eredeti.Illetve a képbeállításokban mindegyiknél dinamikus hangtérképezés ki.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33867 üzenetére
Egyelőre itt tartok, de eddig nem tapasztaltam a korábban mutatott problémát.
Itt már kellett volna, vagy haladjak tovább? STALKER 2. DV és HDR módban is néztem. Quality és performance is.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33862 üzenetére
HDR -ben szoktam én is. DV -ben nézted amúgy? Akkor is ugyanez a probléma? Bár nem hiszem, hogy sokat számít, de egy próbát megér.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33838 üzenetére
Nálam teljesen rendben van ez a 3 jelenet. Kicsit korábbról kezdtem, mint írtad. Mozi módban vagyok.
Pont ezért nem frissítek. Örülök, hogy 412 alatt nekem jó lett. Ahogy láttam nem vagyok ezzel egyedül, de másoknál még mindig vannak ilyen "random" hibák.
VRR -t még nem néztem meg. Indit amúgy elkezdted? Ott is volt gond? Mert ha nem, akkor nem azt indítom el először. Ma tervezek játszani vele, de akkor már tuti átkötöm TCL -re.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33843 üzenetére
Jah tényleg...elfelejtettem már. Ritkán nézem a SkyShowtime -ot.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Majd ránézek. Nekem is nagy csomag van.
Ez amúgy DV? Próbáltál a DV módok között váltani, ha igen? Mert általában, ha váltasz nem mindegyiknél kellene akadásnak lennie. Nálam jellemzően a DV sötét módnál volt gond.
Szerk.:
VRR -nál nekem még soha nem volt hasonló sem, mint amit a videókon láttam. De én TCL -en nem szoktam játszani. -
mrmft
senior tag
válasz
Melyik plattformon nezed, milyen csomagban, milyen kepmodban, milyen FW-n...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33833 üzenetére
Nálam a 412 eléggé rendbe tette a dolgokat. Pár jelenetet megnéztem, amik a korábbiakban akadtak bizonyos DV módokban, és nálam nyoma sincs akadásnak.
Ezért nem is akarok frissíteni 420 -ra.
De ha megírod a Tulsa King -nél melyik rész, hányadik másodperctől kell nézni, akkor szívesen rálesek.
Hétvégén pedig ránézek a VRR -ra is. Bár elsősorban az Indi érdekel most, de majd körülnézek.
-
Swenk
aktív tag
válasz
freeland0806 #33831 üzenetére
Szerintem ez az akadás, persze én nem láttam a kifogásolt részletet, a recegés függhet a képtartalomtól és a kamera mozgás, a svenk sebességétől is. Az én egyik LG tv-men, tv müsor nézésekor döcögött, recegett a kép, de csak akkor ha a szereplővel svenkelt a kamera, lassan kísérte egy függőleges osztású háttér előtt, ami egy kerítésre hasonlított. Aztán elment az ürge, és minden ok lett a folytatásban. Vagy ott van a csíkos, kiskockás zakó, ami rezeg foltokban, de csak bizonyos képkivágás esetén, közelebbi, vagy távolabbi kép az ürgéről. Vagy zakó cserével, vagy egy kis eléletlenítéssel / ma ezt mozgás javításnak hívjuk/ lehetett orvosolni. Az akkori időkben Secam kockás ruhának hívtuk.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33831 üzenetére
Mert ennek ehhez semmi köze nincs. Általában a különbségek más márkákhoz ( illetve hardver/szoftver -hez) képest pont akkor van, ha különböző javításokat használsz.
Kivéve az OLED, amin kevésbé jó az alacsonyabb fps.
Hasonló adottságú TV -k esetében pont ugyanúgy fog kinézni az alap, normál dadogás. Ami filmeknél megszokott. Nyilván egy rosszabb minőségű megjelenítőnél az is jobban fog zavarni.
Szerk.:
Itt ami nem világos valószínű néhány embernek, amit te is írtál. Nem állandó dadogásról van szó, hanem arról, hogy időnként beakad. Miközben más TV -n meg normálisan működik, és nincs ilyen probléma. -
BlueSteel
tag
válasz
freeland0806 #33824 üzenetére
Úgy pontosítok, hogy vannak filmek, amelyek pl. a gyári TV-n futó Kodival is jók annyira, mint a FireTV-vel (a gyári lejátszó teljesen kuka, minden tartalomnál akad, csak a KODI-t érdemes használni sztem a TV-n), van azért olyan is, ahol segít ez az auto framerate, mert a TV alapból elég gyengén kezeli a nem 60 fps-es tartalmakat. Tehát nem mondom, hogy nincs értelme. A FireTV stick ráadásul többféle kódolású DV tartalmakat is lejátszik a sima TV-hez képest, DV Fényes módban is megbízhatóbb időnként, mint a gyári lejátszó.
Hátránya, hogy Fire OS fut rajta, sideloadolni kell rá a Kodi-t, a szoftver tele van reklámokkal, és nincs usb/lan bemenet sem. De ha akcióban van, ez a legolcsóbb lejátszó, ami tudja a DV-t és az AFR-t.
-
BlueSteel
tag
válasz
freeland0806 #33783 üzenetére
Van amin segít, van ahol egyaltalan nem. Sajnos a nagyon akadozós tartalmak ugyanugy akadozni fognak. En csak emiatt vettem egy FireTV 4k max 2nd gen-t. Az elozoleg irt filmet amazon prime-rol streamelve neztem, vegig akadt, hiaba mukodik egyebkent az auto framerate (AFR) a stickkel. Innen is látszik hogy ezt a fajta akadást valami más okozza.
-
DeadmaN89
csendes tag
válasz
freeland0806 #33813 üzenetére
Figyu kolléga végigjárta a supporttal. Alaplapot cseréltek neki, maradt ugyanolyan. Egyébként amit mondasz, azt én is megfigyeltem, pedig semmilyen beállításhoz nem nyúltam, de kb. 2 hétig már majdnem észre sem vettem semmilyen hibát, most meg megint elkezdte pár napja jobban az akadozást. Pedig marhára nem akarok erre figyelni, nem keresném a hibát, de az én agyamat is bassza. Én azt gondolom, hogy egész egyszerűen nincs ott a képfeldolgozó hardware vagy software mint egy Samsungnál, bizonyos kódolást egész egyszerűen nem tud jól kezelni, ez vezet az akadozáshoz. Ha szerencsénk van addig csiszolják a softwaret hogy már nem botlunk olyan tartalomba, ami gondot okoz a TV-nek. Mivel kevés tartalomnál jött elő nálam a probléma eddig, az ár miatt el tudom fogadni, minden mással elégedett vagyok a TV kapcsán.
-
Celtis
veterán
válasz
freeland0806 #33813 üzenetére
Azt, hogy "ellenőrizd a wifi kábelt".
-
DeadmaN89
csendes tag
válasz
Én minden de tényleg minden javaslatot kipróbáltam amit itt vagy nemzetközi fórumokon leírtak, legfrissebb 420-as softwaren vagyok, fejlesztői beállításokban is mókoltam stb. Ami akad (Nekem Netflix prémium de ott sem minden tartalom) az akkor is akad ha külső eszközzel Netflixezek, pontosan ugyan úgy, hiába lockolom bármilyen FPS-re. Nekem az itt linkelt tesztfilm részletek pl. Vérapós jelenet nem akadnak. A beszerzett Kinhank G1 boxot el is adom, nekem nem ad hozzá semmit.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33802 üzenetére
Igen csak így meg az a gond h az élvezet esik ki az egészből. Én is sokallom ezt a 250kt is de ha csak a kínlódás van akadozás meg ilyenek akkor felesleges az egész mert nem élvezed hanem azokat a kis/nagy hibákat fogod végig észrevenni. A képe csodaszép tényleg ha minden összejön de ez a VRR es része is használhatatlan meg még kitudja mi az amit papíron tud de amúgy nem. A régi samsung tvn amit most használok soha nem volt ilyen akadás meg semmi ilyen 1 képmódot beállítottam azt használom mindenre fényerőben ennek a negyede nyilván de olyan sima minden amit gépről húzok rá /tv adás hogy a tcl től sokkal jobb most úgy látom.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33785 üzenetére
De a normál dolgokhoz nem kell VRR mert ott fix a képfrissítés szerintem pl.netflix meg normál adásnál.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
freeland0806 #33774 üzenetére
Tegnap megnéztem a Red One 4K. DoVi filmet és ott viszont nekem is nagyon akadozott, szó szerint zavaró volt pedig előtte más filmmel nem jött ki ez az akadás ennyire pl. A holnap határa 4K DoVi esetén nem volt zavaró, pedig ott aztán van gyors mozgás és a jelenetek nagy része olyan hogy ott bizony ki kellene jönnie.
Szóval vegyesek a tapasztalataim a 412-es szoftverrel, kezdtem már örülni hogy jó lesz de most nem tudom, már az is eszembe jutott, hogy bizonyos kódolásokat nem emészt jól meg a TV procija képfeldolgozásban. -
freeland0806
tag
válasz
Józan paraszt ésszel azt gondolom szoftveres hiszen ha a hardver lenne tré akkor játéknál is akadna de egyáltalán nem akad teljesen fluid. Itt valami beállítás hiányzik a TCL részéről ami megoldhatná, ha rá lehetne erőszakolni a VRR-t úgy, hogy nem csak Xboxal az pl szerintem megoldás lenne. Mert itt mintha az fps zuhanna be mintha ingadozna, nem tudná lekövetni rendesen
-
BlueSteel
tag
válasz
Elég jól leírtad a jelenséget. Főleg lassu mozgasoknal, illetve sotet jeleneteknel gyakoribb. Teljesen mindegy a formátum de elsosorban a DV es HDR tartalmakat érinti.
Nem lesz jobb a judder reactionnel, sot, meg jobban kiemeli, hogy hol akad es a mai napig nincs javítva egy firmware-el sem (ha jol lattam Telegramon a velemenyeket, a kurrens tesztszoftverekkel m999 v11, v12 is akad).
Es külső lejatszoval auto framerate-el is akad.
Ajanlom megtekintesre a korabban altalam nyilvanosan kozzetett mappát a tesztfajlokkal, valamint -legutobbi tapasztalatom alapjan - a FOE (A látogató) c. filmet egyenesen Amazon streamingrol, vegig akad gyakorlatilag, hiszen sok a sötét es lassu mozgasos jelenet benne.
-
Flayer
senior tag
válasz
Lehet neked is LG g4 lesz a vége
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
Nem vagyok benne biztos, hogy ez akadás, és nem a 24fps, de nekem a mozgásjavítok 3-5 körül tök okéssá teszik, és nagyon nagyon ritkán látszik csak az aura effekt.
Bár játszani nem játszok rajta, az elmúlt 24 óraban YT-t és Netflix Premiumot nyektettem rajta DV és HDR-el.
De még én is próbálgatom, de egyelőre marad, mert gyönyörű. -
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33679 üzenetére
Jah hát én arra értettem igazából a ghostingot igen. Valszeg ha közel mész valamihez azért jobb mert több lesz addig az fps-ed és nem ugrál a hz/fps annyira szerintem. Én PC-n próbáltam a CRU-val állítgatni a freesync ranget/frissítést ugyanis volt egy elméletem ami félig bejött lehet jó lesz tesztelgetnem kell még.Az biztos ha fixen van és nem ingadozik akkor amúgy semmi gond.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33679 üzenetére
Indiana Jones milyen vele, azt nézted? Hétvégén én is ránézek, de inkább olyan játékkal tenném, ami jobban bejön.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33640 üzenetére
Na mit tapasztaltál a VRR el kapcsolatban meg a ghostingal?
-
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #33657 üzenetére
Kis update (55C805) ne csak rosszat írjak:
Elkezdtem folytatni a Skyshowtimeon a 4K csomaggal a Tulsa Kinget. Talán páran emlékeznek, hogy volt egy 43C655öm és sokat panaszkodtam a pixelesedő szétfolyt sötét részletek miatt. Nos ezen a tvn ilyen nincs. Nagyon jók a színek, szemmel látható hiba nincs. 14 napig tesztelem még nyilván, de már el is raktam a dobozát. Biztos nem fogom visszaküldeni hacsak nem jön elő valami brutál hiba. DSE van sajnos de eddig minden TV-m csinálta valamilyen szinten. Úgyhogy a panel lottóm végeredménye egyelőre: 1 halott pixel, némi DSE, felemás gaming élmény, de ellensúlyozza az űberkirály színek, magas képfrissítés, jó kontraszt, számomra tökéletes fényerő és Skyshowtimeal (legalábbis eddig azt próbáltam jobban) tökéletes minden. Összességében jó vétel volt 232ért én jobbat nem láttam, pláne nem a Telekomnál. Teszteket (pixel, grey uniformity stb) meg biztosan nem fogok többet nézni. Amiről nem tudok az nem fáj
-
blueye
veterán
válasz
freeland0806 #33653 üzenetére
Hol találom Viktor beállításait ami jó lehet a 65T8Bre?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #33653 üzenetére
Till@ írt múltkor pár dolgot, amire rá tudsz nézni.
Én reggel a Vérapót újra megnéztem. Ott az adott jelenet nálam DV sötét módban akadozott. Ma reggel már ennek nyoma sem volt. Mind a 3 módban néztem.
Szerk.:
Egyébként a régi időkhöz képest szerintem elég ratyi lett a Netflix minősége. Vagy a trágya anyag sok, nem tudom. Tele zajjal, rossz feketével...stb.Mostanában indítottam újra előfizetést, és múlt hónapban váltottam nagyobb csomagra. Hát...szerintem a rosszabb streamingek között van.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Szerencsére Pixelhiba nálam nincs, ghostingot én nem igazán látok a kijelzőn (Viktor beállításait használom) ami zavart azt írtam, de az az új szoftverrel rendeződött volt még néhány szoftveres hiba de azok nem állandóan előforduló hibák voltak remélem azok is végleg megszűntek.
Ami még fura nekem az a Digis TV adások képminősége hát az hagy kívánnivalót magaután... de szerintem ez a szolgáltató hibája is, szerencsére nagyon ritkán tévedek a TV adások irányába.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
freeland0806 #33645 üzenetére
Élesítést kell elméletileg nullára levenni és eltűnik. De többi javítást is szerintem ajánlott felére tenni minimum.
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
freeland0806 #33645 üzenetére
Talán mintha azt szűrtem volna le az előzőekből, hogy minden képjavító, mozgásjavító hülyeséget ki kell kapcsolni, és akkor jó.
Persze a VRR-re nem tudom mi a megoldás.
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
B*szki, ilyen gyakori a halott pixel...?
Egyre jobban aggódok... -
ρσгτσ
addikt
válasz
Melyik FW -n vagy? Érdemes szerintem 412 -ig felmenni.
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
freeland0806 #33602 üzenetére
Nekem továbbra is dekkol a regionális központban (Baranya?!), tököm tudja meddig, 8 munkanapnál jár, és a közelében sincs, hogy kihozzák...
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
freeland0806 #33594 üzenetére
Nekem 2 termékes rendelés miatt késik, és emiatt nem szállítják ki napok óta... Péntek reggel megérkezett elvileg a területi depóba a tv, a második termék pedig tegnap 13 óra óta bent van a központi depóban, nem tudom mi lesz ebből...
2024-ben másfél hetet kell várnom egy rendelésre, miközben más webshop fél nap alatt kiviszik a terméket.
Tényleg katasztrófa az emag. De sajnos muszáj volt itt vennem. -
Hiei555
aktív tag
válasz
freeland0806 #33569 üzenetére
Ha fixen van a tv frissítése 120hz v 60 mondjuk és a vrr ki van kapcsolva akkor nem csak akkor nyilván darabosabb az egész pont ez lenne a VRR lényege ez miatt is vettük(legalabbis én) h ez a darabosság csökkenjen. Amit 80hz felett meg 45alatt gyönyörűen csinál is. Majd fogod látni fent szépen írja az adodt fps/hz-t h épp mennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest