- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlueSteel
tag
válasz
TheMartin03 #27596 üzenetére
Sajnos valós. V028-al (a gyári szoftvere) remek volt a TV, a TCL ráerőltette az összes TV-re a v098-at és azóta semmi sem az igazi. Én már az összes firmware-t kipróbáltam, az újakat is, mindegyikkel van valami kisebb-nagyobb gond. Jelenleg egy tesztfirmware-t használok, mert még az a legtűrhetőbb, + fire tv sticket. Ha van egy komolyabb médialejátszód, vagy Fire Tv-d, és hajlandó vagy sideloadolni, utánaolvasni a beállításoknak, a problémák egy részét ki lehet küszöbölni. Egyébként gyönyörű (lenne) a képe, gamingre is remek és nincs is igazán konkurense az árkategóriában. Csak a Hisense u8kq, ha akciózzák. c845-nél már valszeg ugyanez a firmware anomália van, mert az x2-es verziót kapod, ha megrendeled.
-
ssj81
aktív tag
válasz
Nekem nem annyira probléma mert csak monitronak használtam volna.
Akadozva játszik le egyes videokat, hiába tiltod le az automata frissitést akkor is frissit, a képjavítok néha több anomáliát okoznak mint amit javítanának.
Egyesek állítják náluk semmi baj sincs... -
droti25
őstag
válasz
Kicsit most én is elbizonytalanodtam.
-
Lackó1984
tag
válasz
Valós.
Rendeld meg, 30 napon belül küldd vissza, ha hibát észlesz. Ne várj arra, hogy majd egyszer talán lesz rá egy jó firmware (mint ahogy én is vártam).
Bánom, hogy nem küldtem vissza a C745-öt. -
ssj81
aktív tag
válasz
TheMartin03 #27592 üzenetére
Sokan visszaküldik a "szar" szoftver + egyéb anomáliák miatt.
-
TheMartin03
aktív tag
Sziasztok!
Ránéztem az Emagnál a TCL 65C805-re, és van egy csomó újracsomagolt... Mi lehet ennek az oka? -
droti25
őstag
Sziasztok!
Euronics-ban most akciós a TCL 65C805(329.900ft) "is"!
Érdemes ott megvenni? Gondolom ár/értékben még mindig az egyik legjobb vétel? -
Stealth
senior tag
hi,
Volt service update-em mindkét tv-n: C805, C645.
Másvalakinek? -
HF77
őstag
válasz
beach head #27583 üzenetére
nálam is behoz mindent...és ha magyar region keresel? csak egy tipp!
-
beach head
senior tag
válasz
boborján2 #27584 üzenetére
nincs ilyen opcio a keresesnel, de meg a manualis keresesnel sem
de adtal egy otletet, a csatornaszervezo menuben most nezem hbott van 109tol kezdve 113ig a hbo es cimemax pakk. ha beirom acsatornaszamot ugy behozza oket, es valoban ingyenesen megy a sima hbo per pillanat, viszont a listaban csatornalepteteskor nem szerepel egyik sem. A tobbi hbo es cinemax adon meg ci modult ker... most komolyan kartya kell hozza hogy benne legyen a listaban?
A regi legalja philips tv-n is mutatja a kodolt csatornakat a csatornalistaban..... -
boborján2
senior tag
válasz
beach head #27583 üzenetére
Tipp!
Vagy el van rejtve , hogy direkt ne mutassa a fizetős csatornákat ,vagy a keresésnél opcionálisan ki lett választva hogy a fizetős csatornákat ne is keresse és mentse el.
Azért csak tipp, mert nekem nincs digi sőt helyi dvb-c sem,hogy ezeket teszteljem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
nicu71 #27580 üzenetére
Szamaritánus -t néztem, szerintem nem volt vele gond ahhoz képest, hogy normál TV adás. Korábban már a MAX -on végignéztem.
beach head:
Holnap mentek ki, ha lesz rá időm. Nálam a TCL online adásokra van, így jelenleg nincs rákötve a Digi. De amíg ideiglenesen rajta lógott, addig a kódolt csatornákat is láttam. -
Imi1981
veterán
válasz
Öcsielvtárs #27575 üzenetére
Szerintem itt a kábel tv nincs rendben mert sehol máshol nem tapasztalom. Nézek letöltött és streamingen filmeket, sorozatokat és semmi hiba nincs.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
beach head #27574 üzenetére
Szolgáltatói boxot én nem használok, arról nem tudok nyilatkozni, de nekem ott van mindegyik TV -n a listában az összes kódolt csatorna is. Így az HBO is. Szintén Digi.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
beach head #27572 üzenetére
Ha kikerested az összes csatornát, akkor elméletileg benne vannak a kódoltak is. Tehát többek között a HBO 1-2-3 is. Nincs a csatornalistában?
-
beach head
senior tag
kodolatlan hbo van a digin maj 22ig....
hogyan tudom a tvn behozni a digit? (digi kabel tv) mert sehogy nem talalja a csatornakeresesnel -
válasz
Parmezan77 #27559 üzenetére
Ezt honnan vetted?
Én a kisebb modelleknél is látom a Game/Motion Accelerator 120 fícsört, ill. a 98"-os átlójú alapból 144Hz-es, és ott ugye 240Hz-re gyorsít.
TCL
Displayspec
FlatpanelsHDEz Samsung-os beidegződés lehet, ott tényleg lebutítják a 43-50"-os modelleket.
-
Imi1981
veterán
Igen csak nekem pirosas vagy narancssárgás az árnyalat amire vált ! Csak forma 1-nél látom de ott mindig! Ja és az aszfalt színén lehet észrevenni nagyon . Más tévé adást nem nézek úgyhogy nem tudom más műsoroknál is előjön e vagy sem .Előző Samsung tévémen nem rémlik ilyen jelenség .
-
Imi1981
veterán
55C745 forma 1 -et nézve m4 sporton kábeltévén borzasztó ezek pillanatnyi színárnyalat változások! V121-en, V098-on de lehet a többin is jelen volt. Most ez közvetítés hiba vagy a tévé csinálja? Nálatok jelen van ez? Csak itt észleltem ezt a jelenséget máshol nincs ilyen hiba.
-
amdni
aktív tag
Sziasztok. Eltelt pár hét, a probléma még mindig nics teljesen megoldva.
Windows 11 videót átküldi a tv-re, ez működik (csak videót).
Viszont a kijelzőt nem tudom klónozni a tv-re, Windows gomb + K billentyűkombinációra kiírja a közelben lévő tv-ket amire lehetne csatlakozni, csak épp az én tv-m nincs köztük.
A TLC c645 nem támogatja a Miracastot?
Mobiltelefon (android) simán átküldi a telefon képét a tv-re, de a routeren keresztül.
Jól értelmeztem hogy a Miracast technológia két wifi-s ezközt kapcsol össze közvetlenül, azaz router nélkül?
Ubuntu-ban a VLC át tudná küldeni a videó képét a tv-re mint a Windows, de nem működik.flathub org.gnome.NetworkDisplays
programot telepítettem Ubuntura, de egyenlőre ez sem működik, pedig látja a TV-t (a Windows nem látja képernyő klónozásnál).Szeretnék tanácsot kérni, Windows-zal vagy Ubuntu-val szeretném a kijelző képét átküldeni hálózaton keresztül (nem szeretném HDMI-vel).
Köszönöm!
-
boborján2
senior tag
65C835 -ön nekem is megjelent a kör alakú ikon design.
Biztos hogy nem az fw okozta ,mert az maradt ugyanaz.Illetve 592 fw után van-e valami új kiadás,amit bármiért is érdemes lenne feltenni? Hozzáteszem ezzel teljesen elégedett vagyok.
-
peternac
tag
válasz
bpmcwap #27549 üzenetére
a szokásos újraindítás és áramtalanítás pár percre sem oldotta meg?
nem lehet, hogy felment rá egy fw update? (mondjuk azt észrevetted volna)
ha használhatatlanul lassú és a fentiek nem oldják meg, akkor sztem factory reset
és ha már factory reset, akkor nem árt neki egy reset all reset shop sem -
bpmcwap
senior tag
Sziasztok,
Kb 2 éve van egy TCL 75C727 tv-m amit nagyon imádok, viszont pár napja, piszkosul belassult - a bekapcsolás, a betöltődés, a menü... Próbáltam keresni olyat, hogy cache ürítése - mivel Android TV -, de nem találtam. Van erre valami app, vagy megoldás? Vagy esetleg valami ötlet, hogy mitől lassulhatott be? Új alkalmazás nem lett rá telepítve hónapok óta.
Köszönöm -
Köszi az elfogulatlan összehasonlítást! Asszem' az OLED-et továbbra is kerülöm...
Tartós asztali PC használathoz az érkező 43C655-öt nézném magamnak, ez már 2.1-es hangrendszerrel jön, és tudja a 21:9-es, 32:9-es képarányt, mint sok Samsung kijelző... nekem ez sokat számítana a 120Hz-es gyorsítás mellett.
-
krepp
tag
Megosztanám veletek a tapasztalataimat,,
Rendeltem monitornak egy 42' C3-at. Első nap rögtön a TCL 65C835 mellé került tesztre.
(A TCL-re úgy esett a választásom, hogy amikor vettem, fényerőben egyenlő, vagy jobb a LG G3 volt, háromszoros áron, vagy kisebb fényerővel LG G2 kétszeres áron volt. És mivel sok hozzáértő dícsérte a TCL MiniLED-et, végül megelégedtem vele.
Nem bántam meg!)
Első benyomás hogy maxra tekert fényerőn is sötét, az én világos nappalimban nézhetetlen. Abszolút nem értek egyet a "erre van a redőny" mentalitással. Egy verőfényes vasárnap délutáni filmezéshez nem akarok besötíteni. Szerintem nem életszerű. Az emberi szem sem 0-1000nit között működik, akkor miért tekintjük ezt normálisnak a TV-k esetében?
A színek viszont egyértelműen jobbak az Oled-en, aminek természetesnek kell kinéznie, az valósághű, ha színes neonos jelenet van, akkor rikít, amennyire kell. A TCL hozza a kontrasztos színes jeleneteket (Tűzgyűrű), viszont a szolidabb színvilágú jeleneteknél, kicsit fakóbb (Dune II, BladeRuner 2049).
A fényerő hiányában sajnos vesznek el részlete, és eddig még nem találtam a megfelelő beállítást, hogy ami természetesnek tűnik, és részletgazdag is.
Második benyomás, monitorként használva kb 1m-ről nappal is megfelelő fényerő, pont elég. Az előző Gémer monitorom is a drágábbak közé tartozott, színek rendben volt, de "feketék", se nappal, se este nem volt rajta (IPS). Viszont a C3 Windowsban, játékban, és filmezésnél is kiváló. Az ABL-t finomíthatták mert én abszolút nem veszem észre. A Pixelshit-et néha tetten érem, engem nem zavar...
Szerintem megtartom a C3-at, azért megnéztem volna egy 42es QD-Oled et is, de sajnos, ha jól tudom ilyen tv nincs.
A TV vásárlással még várok, talán az idei Samsungok már tudják azt a fényerőt, ami boldoggá tenne..
A C835, C3 összehasonlításról még annyit hogy a tükröződés az LG kicsit rosszabb, de csak kicsit.
A mozgásjavítás máshogy rossz a két készüléken, én itt vártam volna hogy az LG lelépi a kínait...
Én az Android rendszert jobban kedvelem a nyitottabb szoftveres lehetőségek miatt, de az látszik hogy az LG rendszere elég kiforrott. (A Samsung még mindig zárt és fapad) Sebességre az LG kicsit lassabb. -
Cartmenn
aktív tag
válasz
Parmezan77 #27542 üzenetére
Igaz ,adatokat nem figyeltem --csak a képet
Venni kell neki a 85ös c805öt ,arra még tán középtalpat ír --ha számít hogy melyik
-
Oraculus
tag
Tud valaki pontosabb információt a 85C845 készülék súlyával és talapzat típusával kapcsolatban?
Sajnos különböző információk találhatóak a weben:
- Van 35 kg (eMAG + displayspecifications.com) 40,1 kg (TCL global) és van ahol 42,2 kg (Alza) a készülék súlya talapzat nélkül.
- Van 35,8 kg (eMAG + displayspecifications.com) 45,1 kg (TCL global) és van ahol 45,4 kg (Alza) a készülék súlya talapzattal együtt.
- Két különböző talapzat típussal vannak képek a 85" méretű készülékről (középen és a két szélén). -
Oraculus
tag
válasz
Parmezan77 #27533 üzenetére
Nagyon gondolkodok ezen a 85" csak hát a súlya és mérete aggasztó. A Liftben nem fér be és a 8-ik emeleten lakunk. Nekem meg 2x porckorong sérvem is van.
-
válasz
AxBattler #27535 üzenetére
Igen tudom, megalománia. De a 65 vásárlás is csak nagyon jó ár miatt volt, elég nagy a nappali, a tv a központja, arra is használjuk, és egy komplett fal áll rendelkezésre. Remélem azért a régebbinél rosszabb nem lesz minőségben, mert a mostani 65 nagyon határeset, de elfogadtam a kitűnő árért akkor abban az időben.
-
Sziasztok,
TCL 85C845-öt használók vannak itt?
Egy Sony Braviat (KD65XG8577SAEP 4K UHD Android Smart LED) cserélnék, és elég bizonytalan vagyok, eddig nagyon Bravia párti voltam, de nem szeretnék millió körüli összeget költeni a tv-re, és 85 col lenne a cél.
A TV-t 40%-ban UPC előfizetéses tv-zésre, 30%-ban stream szolgáltatókra (HBO max, Netflix, Disney) és a maradék 30%-ban PS5 játékokra használjuk 4-4,5 méterről. -
Parmezan77
junior tag
válasz
Oraculus #27522 üzenetére
Ha 75" öst akarsz akkor mindenképp a 935, az a jobb, hiába egy évvel korábbi. Ezt Vhiktor is írta korábban ( [link] )
Viszont a 845 is nagyon jó és ha minden szempontból "befér" a 85" (ár, hely stb.) akkor én a nagyobbat venném. Mindkettő nagyon jó árban van.
Negem 75C935 van és nagyon meg vagyok vele elégedve. -
F.B.I.
veterán
845 esetében honnan lehet tudni, hogy X1 vagy X2?
-
Imi1981
veterán
-
boborján2
senior tag
válasz
Oraculus #27522 üzenetére
Engedd el ezt az x1 x2 vonalat ,meg főleg a grafikus teljesítményt.
Ez egy tv és nem több.
Nekem 835 van ami biztosan nem x2. Megy ahogy kell minden is gombnyomásra. Cpu-ból szoftver decode-al amúgy sem szokás semmiféle tartalmat lejátszani.
+kis matekkal könnyen kiszámolható ,hogy az usb2 is elég egy 4k tévéhez.
-
Oraculus
tag
Sziasztok,
Bizonytalan vagyok melyik típus lenne a jobb választás:TCL 75C935 -> 499.990 Ft (2022-es, régebbi grafikus processzor, nincs USB 3.0).
TCL 75C845 -> 549.350 Ft (Rizikós, hogy megint a gyengébb X1-es változatot küldik, amiben gyengébb a grafikus processzor, kevesebb a RAM és nincs USB 3.0).
TCL 85C845 -> 599.990 Ft (Félek a mérettől
és rizikós, hogy a gyengébb X1-es változatot küldik).
Véleményeket, javaslatokat kérnék.
Köszönöm
-
Motar
tag
Sziasztok! Frissült az én készülékem is 835 és eltűnt a game bar-om. a gyors menüben feljön ez a "majstor igre" (nem értem ez pontosan mit akar jelenteni amúgyse), de csak be-ki-auto opciók vannak és kész. Hogy lehet ezt elővarázsolni az egyszerűbb távirányítóval?!
-
Till@
aktív tag
válasz
Celtis #27516 üzenetére
Érdekes dolog történt
Átraktam a tv-t Netfix közben magyarról - angolra, kilépett a Netflixből normál tv csatornára, és egyből elkezdett smooth lenni a kép.Visszamentem Netflixre hogy ott mi történt, és ha a Dolby Vision IQ-t lentebb veszem, akkor működik a mozgás (motion).
Szellemkép nekem nem volt.
-
Till@
aktív tag
Az normális dolog, hogy frissítés után a tv (805) a mozgás menüben csak a "Led mozgás törlés"-re reagál láthatóan ?
Valamint a Netflixnél mikro akadások vannak ( de ez lehet előtte is volt, 2 napos a tv )
Esetleg alaphelyzetbe kell rakni minden frissítés után ? -
FJC
senior tag
Sziasztok!
Egy jó ideje, nem követtem a fórumot, érdemes szerintetek valami másra frissíteni?
65C835 a TV.
Ez van rajta jelenleg: V8-615T03-LF1V562.
Igazából nincs vele semmi problémám.
Vagyis 1-2 hete frissítettem a Tidal alkalmazást és azóta, nem lehet bejelentkezni a TV-ről a Tidal -ba. -
rumkola
nagyúr
válasz
TheMartin03 #27504 üzenetére
A nyagyobbat vedd!
-
mikrofon
veterán
válasz
TheMartin03 #27510 üzenetére
A két kiszemelt típusú között jelentős technológiai különbség van így szerintem érdemes a c805-re költeni.
A mérettel is az a helyzet, hogy az 55" és 65" között is érezhető a különbség egy átlagos nézési távolságban és átlagos nappaliban. Az átlagost nem rossz értelemben gondolom. -
mikrofon
veterán
válasz
TheMartin03 #27504 üzenetére
Szia! Ha hosszú távra szeretnél tv-t, szerintem várj még egy kicsit amíg lesz akció és addig még gyűjteni is tudsz egy kicsit és akkor a 65c805-öt válaszd.
-
Lackó1984
tag
Emagon most jó áron van 75C745:
[link]Én ennyiért vettem egy hónapja egy felbontottat az Alzán.
-
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek frissült a TV automatikusan a v098 frimver óta ? Vagy felajánlotta a frissítést ?
C745 x2 -
st6969
őstag
válasz
boborján2 #27498 üzenetére
Persze, ez így van, bármit meg lehet szokni.
Nekem csak azért fontos, hogy ha "kapcsolgatok", akkor azt úgy szoktam, hogy a kör alakú gombot alul nyomom meg, tehát a csatornák között egyesével emelkedő sorrendben lépkedek (tehát nem billentyűzöm be a számokat).
200+ csatornát hoz be a hangolás. Ennek egy jó része, legalább 30%-a olyan, amihez nincs előfizetés, meg rádió, meg teszt..., egy jó 65%-a pedig egy kicsit sem érdekel. Marad az az 5%, ami érdekel, ami úgy áll össze, hogy 3, 19, 75, 128, 213, stb.... na most ha ezek között úgy kellene váltogatnom, hogy minden alkalommal beütöm a számot, kitépném a hajam. Így sorba rakom 1-10-ig, és ennyi. -
TheMartin03
aktív tag
Sziasztok!
TCL TV-kkel barátkozom, leginkább az 55C805-ben, és a 65C745-ben gondolkodom.
Első TCL-em lenne, egy viszonylag régi 49"-es LG-t váltana le.
TV-s topic-ban is igyekszem nézelődni, és itt is.
Tudnátok mondani a fenti 2 modellel kapcsolatban érdekesebb dolgokat, rosszakat, jókat, ajánlásokat, egyebeket hasonló kategóriában?
Szoftveres izékat láttam a TV-s topicban, hogy szokott téma lenni.
Esetleg tudnátok pár címszóban válaszolni, hogy mire keressek rá itt a topicban, mit kéne tudnom?
Köszi! -
TCL Unleash 163-inch Micro LED TV with 10,000 Nits HDR!
Mivel a 65"-os tévék átlója 163cm, ezért azoknál 2,54x lesz nagyobb az átló...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest